Cruise IJsland

Ervaar de pracht van IJsland, ontdek de wonderen van de IJslandse natuur - Een IJsland cruise biedt een ruime keuze in verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

IJsland

Het land van de gletsjers, lavavelden, rivieren, bergen en puinwoestijnen. IJsland is in één woord uniek! Een land waarbij u meteen aan extreme kou denkt maar verrast wordt door het hete water dat vanuit de geisers de lucht ingespoten word. Een reis door IJsland zal u doen verwonderen van al het natuurlijk schoon. De natuur in IJsland is nagenoeg ongerept wat misschien iets te maken heeft met het feit dat IJsland nauwelijks 335.000 inwoners telt, wat ongeveer de helft is van het aantal schapen dat u in het land zult aantreffen.

Het ruige landschap is ideaal voor natuurliefhebbers en avonturiers. U heeft de mogelijkheid dolfijnen en walvissen te spotten tijdens één van de prachtige excursies. Ook is het mogelijk te snorkelen, of de mysterieuze ondergrondse grotten van IJsland te ontdekken. Een bezoek aan Reykjavik is zeker de moeite waard! De meest noordelijke hoofdstad van de wereld, waar ongeveer de helft van de populatie van IJsland woont, is een prachtige toeristische hotspot met voldoende winkels en bezienswaardigheden om aan de wensen van stedengenieters te voldoen. Voor een reis naar IJsland zult u wel even de vertrouwde euro moeten omwisselen naar de IJslandse kroon.

toon meer
IJsland1
IJsland2}
IJsland3}
IJsland4}
IJsland5}
IJsland6}
IJsland7}

IJsland1
IJsland2
IJsland3
IJsland4
IJsland5
IJsland6
IJsland7
Tips voor cruises naar IJsland
Onze aanbevelingen
  3-weekse cruises
Maak een droomcruise naar South Queensferry
Maak een droomcruise naar South Queensferry
21 nachten met de Veendam
 20.06.2020
p.p.vanaf € 3.999
Geniet van een 22-daagse cruise naar IJsland
Geniet van een 22-daagse cruise naar IJsland
21 nachten met de Rotterdam
 15.08.2020
p.p.vanaf € 3.359
Ervaar de parels van Hardangerfjord
Ervaar de parels van Hardangerfjord
21 nachten met de Rotterdam
 27.06.2020
p.p.vanaf € 3.359
Geniet van het romantische Amsterdam met Holland America Line
Geniet van het romantische Amsterdam met Holland America Line
21 nachten met de Nieuw Statendam
 02.08.2020
p.p.vanaf € 3.739
22-daagse reis naar Rotterdam
22-daagse reis naar Rotterdam
21 nachten met de Rotterdam
 20.06.2020
p.p.vanaf € 3.449
  Cruises met korting
Reykjavik aanschouwen met de Nieuw Statendam
Reykjavik aanschouwen met de Nieuw Statendam
14 nachten met de Nieuw Statendam
 02.08.2020
p.p.vanaf € 2.499
Verken Akureyri met Costa Cruises
Verken Akureyri met Costa Cruises
12 nachten met de Costa Fortuna
 12.07.2020
p.p.vanaf € 1.137
Maak een droomcruise naar South Queensferry
Maak een droomcruise naar South Queensferry
21 nachten met de Veendam
 20.06.2020
p.p.vanaf € 3.999
Geniet van het prachtige Bergen met Holland America Line
Geniet van het prachtige Bergen met Holland America Line
14 nachten met de Rotterdam
 22.08.2020
p.p.vanaf € 2.299
Geniet van een droomcruise met de AIDAluna
Geniet van een droomcruise met de AIDAluna
17 nachten met de AIDAluna
 juni 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 2.595
  Cruises in 2019
Top havens in IJsland
Reykjavik, IJslandvanaf
€ 830

Reykjavik is het culturele, politieke en economische centrum van IJsland. In veel musea kunt u over de geschiedenis van het eiland leren en artistieke kunstwerken bekijken. Zeer interessant hier is het openluchtmuseum in de buurt van de stad. U kunt enkele huizen uit de 19de eeuw bezoeken waar u een beeld krijgt van hoe de mensen in die tijd leefden. Bovendien vindt u overal in de stad leuke, gezellige en hippe winkeltjes.

Akureyri, IJslandvanaf
€ 1.137

Akureyri is een havenstad in het noordelijke deel van IJsland en bevindt zich in een groot fjord. De Noordpool ligt niet ver van dit idyllische stadje. Er zijn talrijke bezienswaardigheden zoals musea en een botanische tuin. Regelmatig kunt u het prachtige noorderlicht zien. Dit zal uw IJsland cruise onvergetelijk maken. Eyjafjördur Fjord is een van de beste skigebieden in IJsland.

Isafjørdur, IJslandvanaf
€ 1.137

Isafjørdur is hoofdstad van de regio Westfjorden dat in het noordwesten van het land gelegen is. De populatie bedraagt ongeveer 2600 mensen. De belangrijkste economische factor voor deze stad is nog steeds de visserij. Door het kalme water in de regio biedt het de perfecte gelegenheid om een kajak vaartocht te maken langs de indrukwekkende fjorden. Door de stedelijke sfeer die de stad uitstraalt met z’n oude, smalle en kleurrijke straatjes zult u zich snel thuis voelen.

Seydisfjørdur, IJslandvanaf
€ 1.137

Seydisfjørdur is een klein stadje in de oostfjorden van IJsland waar u overrompeld wordt door het ruisende water van de watervallen. Het stadje met nog geen 700 inwoners wordt gezien als het meest pittoreske stadje van IJsland. Nergens in IJsland zijn de oude houten gebouwen zo goed onderhouden als hier. Het middelpunt van de stad is toch wel het oude kerkje dat, dankzij de kleur, ook wel het blauwe kerkje genoemd wordt.

Eyjafjörður, IJslandvanaf
€ 2.299

Eyjafjörður wat ''eilandfjord'' betekent, is de langste fjord van IJsland en wordt vanaf beide kanten omgeven door heuvels en bergen. Door het 60 kilometer lange fjord vind u verschillende rivieren waaronder Eyjafjarðará en Hörgá. Met een inwonersaantal van ongeveer 24.000 is de regio het op één na dichtstbevolkte gebied van het noorden van IJsland. In de wateren van dit gebied leven de meest indrukwekkende en zeldzame dieren van de onderwaterwereld. Probeer bijvoorbeeld de verschillende walvissen te spotten!

Heimaey, IJslandvanaf
€ 1.939

Het Heimaey Island is een vulkanisch eiland dat tot de archipel van de Westman-eilanden behoort, wat zich bevindt aan de zuidkust van IJsland. Met haar ruim 4.000 inwoners is Heimaey Island het enige eiland van de Vestmannaeyjar eilanden dat bewoond is. De laatste vulkaan die uitbarstte op het eiland was de Eldfell vulkaan in 1973. De inwoners werden geëvacueerd voordat de huizen werden bedekt door al het zwarte as. Tegenwoordig ligt er geen zwart as meer, maar zijn de daken versierd met vrolijke kleuren.

Grundarfjördur, IJslandvanaf
€ 1.137

De berg in het vissersdorp Grundarfjördur op het schiereiland Snaefellsnes is één van de meest bekende bergen van IJsland, al dan niet de wereld. Deze Kirkjufell is niet voor niets het decor geweest van verschillende films. Door de indrukwekkende vorm en de schoonheid van de waterval op de voorgrond, maakt u hier al snel de perfecte vakantiefoto.

Vigur eiland, IJslandvanaf
€ 7.999

Een half uurtje varen vanaf Isafjörður vindt u het paradijselijke eiland Vigur. Op het eiland treft u ruim aanbod aan verschillende vogelsoorten, waaronder de schattig puffins. De letterlijke betekenis van de naam van het eiland is 'speer' in het oud IJslands. De naam referreert naar de vorm van het eiland, lang klein en smal. Maak prachtige wandelingen langs de kust van het eiland, spot vogels en geniet van de IJslandse rust en natuur.

Djúpivogur, IJslandvanaf
€ 3.949

De plaats met minder dan 400 inwoners behoort met haar vele bonte huizen tot één van de mooiste plaatsen van IJsland. Het is gelegen in Austurland in het oosten van IJsland. Ontdek dit kleine plaatsje en de wonderschone omgeving. De plaats bestaat vooral uit de inkomsten van de visvangst, daarom is het proberen van een stukje vis zeker een aanrader.

Húsavík, noord IJslandvanaf
€ 3.394

Húsavík is een prachtig vissersdorpje in het noorden van IJsland met ca. 3.000 inwoners en ligt ongeveer 60 km ten zuiden van de poolcirkel. Húsavík was de eerste plaats in IJsland waar de eerste Vikingen aanlegde rond het jaar 861. Sindsdien leven de inwoners hier vooral van de visserij en tegenwoordig ook van het toerisme. Onder de toeristen is deze stad vooral bekend om de walvis-spot-tochten en wordt dus ook wel de 'Whale Watching Capital of Europe' genoemd.

Eskifjördur, IJslandvanaf
€ 6.570

Eskifjördur is een vissersplaats in IJsland. De plaats ligt aan het gelijknamige Fjord in het oosten van IJsland. Op het hoogste punt van het schiereiland vindt u Völva de witte heks, die volgens mythes gezworen zou hebben om over de fjord te waken en zoals de geschiedenis verteld, heeft ze dat ook gedaan. Op datzelfde punt kunt u ook heerlijk genieten van een zelf meegenomen picknick terwijl u prachtig zicht hebt over de fjorden.

Siglufjörður, IJslandvanaf
€ 1.939

Siglufjörður is een kleine vissersstad met 1.190 inwoners. Het is gelegen aan een klein fjord, die dezelfde naam hanteert, in de gemeente Fjallabyggð. In deze stad is IJslands eerste echte tunnel gebouwd door de bergen van Strákagöng. De stad staat nog beter bekend om de grote haringvangsten en wordt daarom ook wel de haring hoofdstad van het Noord-Atlantisch gebied genoemd. Tegenwoordig vind u in het Síldarminjasafnið het haringmuseum. Highlights van Siglufjörður:

Patreksfjordur, IJslandvanaf
op aanvraag

Patreksfjordur, IJsland

Skagafjörður, IJslandvanaf
op aanvraag

Skagafjörður, IJsland

Hafnarfjödur, IJslandvanaf
€ 1.939

De stad Hafnafjordur ligt in het zuidwesten van IJsland en behoort tot het zuidelijk deel van het grootstedelijk gebied van Reykjavik. De stad heeft ruim 27.000 inwoners en is daarmee, na Reykjavik, de grootste stad van IJsland. Veel IJslanders zijn ervan overtuigd dat er hier elfen in de heuvels leven. In het centrum van de stad is een park, waar veel sculptuur tentoongesteld is, met werken van IJslandse en internationale kunstenaars.

IJsland

Het vulkanische eiland IJsland is het grootste eiland van zijn soort ter wereld. Er zijn ongeveer 30 actieve vulkanen die door de eeuwen heen kleine eilandjes in de Noord-Atlantische Oceaan rond IJsland hebben gecreëerd. Deze unieke paradijselijke eilanden zijn ideaal voor indrukwekkende cruises.

Bezienswaardigheden in IJsland
De Hallgrimskirkja is het hoogtepunt van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Deze kerk uit de 20e eeuw is de grootste kerk van IJsland. Toch heeft Reykjavik ook nog andere bijzonderheden. Zo kunt u ook een bezoek brengen aan het meest noordelijke strand van het land. Doordat het zeewater verwarmd wordt door warmwaterbronnen, kunt u er zelfs zwemmen. Naast de hoofdstad zijn er nog vele andere aantrekkelijke attracties in het zuiden van het eiland. Deze kunt u allemaal tijdens uw cruise bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld met de Nautica of de Queen Elizabeth van Cunard. Ontdek de beroemde Blue Lagoon op de eilandgroep Vestmannaeyjar. Deze eilandengroep ligt ongeveer 11 km voor de zuidwestkust van IJsland. Daar kunt u genieten van geiserspektakels of de 32 meter hoge waterval Gullfoss bewonderen.

Uiteenlopende natuur tijdens een cruise naar 
Door de omvang van het eiland heeft IJsland een van de meest diverse landschappen in de wereld. Het leven in IJsland wordt beïnvloed door de vele vulkanen, die elk hun eigen ritme hebben. Anderzijds is er ook veel water. Talrijke meren, rivieren en watervallen lopen door de groene natuur. De beroemde geisers, warmwaterbronnen die het water fonteinachtig enkele meters de lucht inschieten, zijn erg indrukwekkend. De Grote Geysir kan het water tot zo’n 70 meter omhoog schieten. Het centrum van het eiland is vrijwel onbewoond. Al deze tegenstellingen maken van IJsland een interessante cruisebestemming. Ongeveer 11% van de oppervlakte is bedekt door gletsjers. De Vatnajökull is de gletsjer met het grootste volume ijs van Europa.

Cruises naar IJsland met Dreamlines
Bewonder drijvende ijsbergen en kijk naar lokale vogelsoorten. Bewonder in de wintermaanden het spectaculaire noorderlicht. Dit noorderlicht treedt op bij een zonnewind, waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in geslingerd worden. Dit levert een indrukwekkend schouwspel op. Toeristen met duikervaring kunnen met passende uitrusting ook de onderwaterwereld verkennen.

Als twee na grootste eiland van Europa en met zo’n divers landschap is IJsland een ideale cruisebestemming. Vraag advies aan uw cruise experts, zij staan u graag te woord.

IJsland Beoordelingen