Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
Sales en Service:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies je cruise expert

Groenland cruises

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Groenland cruises

Geniet van de mooiste toeristische hotspots, bezoek bekende bezienswaardigheden en kies uit een grote diversiteit aan cruises naar Groenland.

Groenland - Top aanbevelingen

Toon alle aanbiedingen
Groenland cruises
Groenland, het land met landschappen van miljoenen jaren oud en ook het meest noordelijk gelegen stukje land. Ook al is het voor meer dan 75 procent bedekt met ijs, Groenland heeft meer te bieden dan slechts één groot stuk ijs. Zo is Groenland rijk aan mooie bergen, gletsjers en culturele schatten. 's Werelds grootste eiland is een Deense kolonie dat is gelegen tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Daarnaast is Groenland het dunst bevolkte land van de wereld, waardoor u volop kunt genieten van de ongerepte natuur. Het meest bekende gebied op Groenland is toch wel waar de Diskobaai zich bevindt. Hier zijn ijsbergen te vinden in alle soorten en maten. In het uiterste noorden van Groenland vindt u Thule, hier kunt u walvissen en orka's spotten en ervaren hoe de Eskimo's leven. Ook zijn door het hele land nog vele overblijfselen uit de tijd van de Noormannen te vinden. Bovendien zijn er talloze oude dorpjes en bezienswaardigheden die u gezien moet hebben. Tot slot zijn het Noorderlicht en de Middernachtzon belangrijke trekpleisters van het land. Doordat de zon in de zomer boven de horizon blijft, ervaart u nachten met een laagstaande zon, wat zorgt voor indrukwekkende beelden. Al met al is Groenland een magisch land en een echte aanrader voor de avonturiers.
Toon alle aanbiedingen

Tips voor Groenland cruises

Wanneer u aan Groenland komen de woorden prachtige natuur, ijs en zeldzame diersoorten waarschijnlijk in u op. Groenland beschikt over veel prachtige natuurlandschappen en is met 0.027 inwoners per vierkante kilometer het dunst bevolkte land ter wereld. Hierdoor is het zeker een uniek land. Ondanks dat er weinig mensen wonen, is er veel te zien. Het gebied is namelijk rijk aan schitterende fjorden en gletsjers. Daarnaast is Groenland bij uitstek de beste bestemming om in de juiste seizoenen walvissen te spotten en het heeft een ruig landschap waar men prachtige wandeltochten kan maken.

Indrukwekkende Fjorden en hoge bergen met gletsjers vormen de kust van Groenland. De kustlijn is dan ook bezaaid met “kathedraal achtige” ijsbergen. Daarnaast is er in en rondom de kusten van Groenland veel leven te vinden zoals bultrugwalvissen, narwallen en belugawalvissen. Ook kunt u de hermelijn en de poolvos in het wild tegenkomen. In totaal leven er 52 soorten vogels op het eiland. Op het eiland zelf kunt u Uppernavik vinden. De oudste stad in Groenland is rond 1770 opgericht, maar de Rune Stenen van de Vikingen die men er kan vinden zijn het bewijs dat de geschiednis veel verder terus gaat.

De hoofdstad van Groenland is Nuuk en is in 1728 gesticht als de stad Godthåb, dat goede hoop betekent. Tegenwoordig heeft de stad ongeveer 15.000 inwoners en is het het culturele en economische hart van Groenland. Wanneer u naar Groenland vertrekt moet u er wel rekening mee houden dat het land een Arctisch klimaat heeft en het dus zeer koud kan worden. Wanneer u op excursie gaat, raden wij u aan om water- en winddichte warme kleding mee te nemen. Wanneer u op excursie gaat naar Zodiak is dit zeker nodig. Wanneer u naar Groenland vaart kunt u ook besluiten om door te varen naar Noorwegen, Zweden of Canada.

Groenland - Top havens

Qaqortoq, Groenland
Qaqortoq, Groenland
-45%
vanaf850 €
Qaqortoq Cruises
Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland
-45%
vanaf1.807 €
Nuuk Cruises
Prins Christian Sund Passage, Groenland
Prins Christian Sund Passage, Groenland
-45%
vanaf2.243 €
Prince Christian Sund Passage Cruises
Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland
vanaf4.499 €
Kangerlussuaq Cruises
Nanortalik, Groenland
Nanortalik, Groenland
-45%
vanaf850 €
Nanortalik Cruises
Paamiut, Groenland
Paamiut, Groenland
-23%
vanaf1.807 €
Paamiut Cruises
Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland
-29%
vanaf2.599 €
Sisimiut Cruises
Ilulissat, Groenland
Ilulissat, Groenland
-29%
vanaf2.599 €
Ilulissat Cruises
Diskobaai, Groenland
Diskobaai, Groenland
vanaf7.490 €
Diskoinsel Cruises
Narsaq, Groenland
Narsaq, Groenland
vanaf4.699 €
Narsaq Cruises
Evighedsfjord, Groenland
Evighedsfjord, Groenland
vanaf9.950 €
Evighedsfjord Cruises
Qeqertarsuaq, Groenland
Qeqertarsuaq, Groenland
vanaf4.699 €
Qeqertarsuaq Cruises
Groenland - Graag helpen wij u met persoonlijk advies.
+31
Verstuur

Tips voor cruises naar Groenland

Bel ons020 220 41 41

Wilt u graag naar Groenland maar heeft u geen idee wat de mogelijkheden zijn? Laat u dan informeren door onze experts die altijd voor u klaarstaan. Reist u het liefst in comfort met een ontspannen sfeer aan boord? Dan kiest u voor een cruise met de Silver Explorer. Dit schip is relatief klein maar heeft alle benodigde faciliteiten aan boord. Tijdens uw reis aan boord van de Nautica wordt u eveneens in de watten gelegd en kunt u genieten van een verfijnde keuken. Ook het prachtige Insignia laat het hart van een cruiseliefhebber sneller kloppen.

Groenland - Beoordelingen

9.4 / 10
Uitstekend
Gebaseerd op 13 klantbeoordelingen
Beoordelingen
Uitstekend (8.5+)
77%
Zeer goed (7-8.5)
15%
Goed (4.5-7)
8%
Redelijk (3-4.5)
0%
Gemiddeld (1-3)
0%
Klantbeoordelingen
3 Beoordelingen
Sorteren op:
60 - 69 jaar
9.0 / 10
9.0 / 10
M.L. K.
60 - 69 jaar
Ontdek de charme van Noorwegen
stelontspannendinspirerendverscheiden
Het schip is prima, personeel supervriendelijk en servicegericht. Sfeer is heel gezellig. De voertaal is duits . Er waren zover we wisten alleen duitse gasten, dus wel belangrijk om zelf ook de duitse taal te beheersen.
Alles was heel goed. Geen minder aangename ervaringen.

Binnenhut: Cat. F2
hut was ruim, bedden goed, sanitair schoon.
60 - 69 jaar
8.9 / 10
8.9 / 10
Jacob R.
60 - 69 jaar
24-daagse rondvaart vanuit Bremerhaven
familieontspannendelegant
de vriendelijkheid van al het personeel.
niets.

Buitenhut: Cat. K2
2 eenpersoons bedden.
45 - 59 jaar
6.6 / 10
6.6 / 10
Joan S.
45 - 59 jaar
Vanuit Miami, Canada en Groenland ontdekken
stelontspannenddiscreetelegant
De service van het personeel aan boord is uitmuntend. Steeds met de glimlach en op elke vraag proberen ze positief te antwoorden. De gastronomie was zeer goed.
Oceania is niet geschikt voor jongere mensen. Wij zijn allebei 47 en kregen van medepassagiers vaak de vraag of we werkten aan boord, met andere woorden als je geen 70+ bent, dan pas je niet tussen de andere passagiers. De meerderheid van de passagiers is in hun late jaren 70 of begin jaren 80 (leeftijd, niet geboortejaar!). Daardoor hadden we vaak het gevoel in een rusthuis te zijn. Voor jongere mensen zijn er zeer weinig interessante activiteiten gepland. Wel voorzien zijn spelletjes Bridge, Mahyong, Bingo en quizzen. Wat sport betreft: er is een gym, er is tafeltennis en mini-golf en dat is het.

Buitenhut Deluxe: cat. C1
Badkamer is Concierge level veranda is klein, met zeer eenvoudige goedkope materialen en verouderd. Het meubilair op het balkon is ook sterk verouderd. De kajuiten hebben dringend een update nodig.