Groenland cruises

Geniet van de mooiste toeristische hotspots, bezoek bekende bezienswaardigheden en kies uit een grote diversiteit aan cruises naar Groenland.

Groenland
Groenland, het land met landschappen van miljoenen jaren oud en ook het meest noordelijk gelegen stukje land. Ook al is het voor meer dan 75 procent bedekt met ijs, Groenland heeft meer te bieden dan slechts één groot stuk ijs. Zo is Groenland rijk aan mooie bergen, gletsjers en culturele schatten. 's Werelds grootste eiland is een Deense kolonie dat is gelegen tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Daarnaast is Groenland het dunst bevolkte land van de wereld, waardoor u volop kunt genieten van de ongerepte natuur. Het meest bekende gebied op Groenland is toch wel waar de Diskobaai zich bevindt. Hier zijn ijsbergen te vinden in alle soorten en maten. In het uiterste noorden van Groenland vindt u Thule, hier kunt u walvissen en orka's spotten en ervaren hoe de Eskimo's leven. Ook zijn door het hele land nog vele overblijfselen uit de tijd van de Noormannen te vinden. Bovendien zijn er talloze oude dorpjes en bezienswaardigheden die u gezien moet hebben. Tot slot zijn het Noorderlicht en de Middernachtzon belangrijke trekpleisters van het land. Doordat de zon in de zomer boven de horizon blijft, ervaart u nachten met een laagstaande zon, wat zorgt voor indrukwekkende beelden. Al met al is Groenland een magisch land en een echte aanrader voor de avonturiers.
toon meer
Groenland1
Groenland2}
Groenland3}
Groenland4}
Groenland5}

Groenland1
Groenland2
Groenland3
Groenland4
Groenland5
Tips voor cruises naar Groenland
Onze aanbevelingen
  Cruises vanaf 2 weken
Cruise met MSC Cruises naar het spectaculaire Warnemünde
Cruise met MSC Cruises naar het spectaculaire Warnemünde
21 nachten met de MSC Poesia
 09.08.2020
p.p.vanaf € 2.879
In 22 dagen naar Kopenhagen
In 22 dagen naar Kopenhagen
21 nachten met de MSC Poesia
 08.08.2020
p.p.vanaf € 2.939
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
16 nachten met de Caribbean Princess
 augustus 2020 - september 2021
p.p.vanaf € 2.243
Bewonder de parels van Nuuk
Bewonder de parels van Nuuk
21 nachten met de MSC Poesia
 11.07.2021
p.p.vanaf € 2.999
Maak een droomcruise naar Reykjavik
Maak een droomcruise naar Reykjavik
21 nachten met de MSC Poesia
 10.07.2021
p.p.vanaf € 2.999
  Cruises vanuit Reykjavik
Ga mee op de Insignia naar New York
Ga mee op de Insignia naar New York
27 nachten met de Insignia
 30.08.2020
p.p.vanaf € 7.259
De pracht van het fenomenale Zeebrugge
De pracht van het fenomenale Zeebrugge
12 nachten met de Insignia
 30.08.2020
p.p.vanaf € 4.369
Geniet van het fascinerende Liverpool met Norwegian Cruise Line
Geniet van het fascinerende Liverpool met Norwegian Cruise Line
10 nachten met de Norwegian Star
 juli 2021 - augustus 2021
p.p.vanaf € 1.498
Cruise met Norwegian Cruise Line naar Isafjørdur
Cruise met Norwegian Cruise Line naar Isafjørdur
10 nachten met de Norwegian Star
 17.06.2021
p.p.vanaf € 1.449
23-daagse cruise vanaf Reykjavik
23-daagse cruise vanaf Reykjavik
22 nachten met de Sirena
 15.07.2021
p.p.vanaf € 6.489
  Cruises in 2019
Onze aanbevelingen
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
''Beleef een prachtige cruise met de Caribbean Princess en geniet 17 dagen lang van waanzinnige bestemmingen in Canada en Groenland. Tijdens uw reis aan boord zijn er genoeg activiteiten te doen. U kunt bijvoorbeeld workshops volgen of gezellig met familie of vrienden naar het theater gaan waar een prachtige Broadway show op u staat te wachten! ''

  • New York - New York
  • Noord-Amerika,Groenland,Canada
  • augustus 2020 - september 2021
  • 4.3 van 5

vanaf € 2.243
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens in Groenland
Liverpool, Engelandvanaf
€ 912

De historische havenstad ligt in het noordwesten van Engeland en heeft ongeveer 435.500 inwoners. De haven van Liverpool is de op een na grootste exporthaven van Groot-Brittannië. Het historische gedeelte van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Liverpool is vooral bekend op het gebied van sport en de veelzijdige muziekscène. FC Liverpool en the Beatles zijn daar de bekendste voorbeelden van. Aan bezienswaardigheden ontbreekt het niet in deze stad. Van bouwwerken tot musea, festivals en theater, Liverpool biedt voor ieder wat wils.

Qaqortoq, Groenlandvanaf
€ 1.488

Welkom in de grootste stad van Zuid-Groenland, Qaqortoq. Ook al is het de grootste stad in de regio, het is het makkelijkst en leukst om de stad te voet te verkennen. Maak een wandeltocht en volg het meer Tasersuaq die u meeneemt van het centrum van de stad door het prachtige berglandschap van Groenland. Vermoeid na een lange dag vol bezienswaardigheden? Kom dan heerlijk bij, in een van de natuurlijke waterbronnen waarvan de watertemperaturen op kunnen lopen tot wel 38 graden!

Nuuk, Groenlandvanaf
€ 2.243

Nuuk is de hoofdstad van Groenland, het behoort tot Denemarken, maar is een autonome staat. Met circa 17.800 inwoners is het bovendien de grootste stad van Groenland. Wanneer u in de stad om u heen kijkt, wordt u omgeven door prachtige bergen terwijl u geniet van de oude tradionele gebruiken en moderne gastronomie. In Nuuk vindt u ook nog duidelijk de Deense invloeden terug. Wandel door de pittoreske Old Habor en u waant zich in de Deense tradities en geschiedenis.

Prins Christian Sund Passage, Groenlandvanaf
€ 1.488

In het bijna zuidelijkste puntje van Groenland vindt u Prins Christian Sund. Dit is een schitterende waterweg van ongeveer 100 kilometer lang. Rondom deze passage zijn indrukwekkende fjorden en steile gebergten te bewonderen, die op sommige punten wel ruim een kilometer hoog zijn. Vergeet niet uw fotocamera mee te brengen want deze passage beloofd een aantal adembenemende plaatjes op te leveren. Kijk goed om u heen tijdens de doorvaart want u wilt niks van de omgeving missen.

Nanortalik, Groenlandvanaf
€ 2.243

Nanortalik is een nederzetting in het zuiden van Groenland in de commune Kujalleq en heeft 1.400 inwoners. Nanortalik ligt op een klein eiland voor het grote Tasemiut fjord. De dierenwereld bestaat onder andere uit poolvossen, sneeuwhazen, zeearenden, raven, sneeuwgorzen, zwarte zeekoeten, eidereenden, robben en walvissen. Met de prachtige bergen om u heen en de vriendelijke bewoners, voelt u zich helemaal welkom. Voor de echte natuurliefhebber is er genoeg te zien en doen. De mogelijkheden om de natuur te bewonderen zijn dan ook eindeloos.

Paamiut, Groenlandvanaf
€ 3.109

Paamiut is een nederzetting in Zuid-Groenland bij het Kuannersooq fjord en heeft ongeveer 1.500 inwoners. De nederzetting werd gesticht in 1742 door kooplieden en missionarissen. In 1772 werd de handelspost van de Koninklijke Groenlandse Vennootschap verder uitgebreid. Vandaag is Paamiut de thuisbasis van de grootste kabeljauwfileerfabriek en de visserij- en zeevaartschool. De echte toeristentrekker is het pittoreske kerkje die volledig gebouwd is in Noorse stijl in 1909. De lokale bevolking is erg trots op hun plaats en zij zullen u warm verwelkomen.

Ilulissat, Groenlandvanaf
€ 2.879

Het gebied rondom Ilulissat behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst mede dankzij de memorabele ijsbergen die u in deze regio aan zult treffen. Een avontuur in de natuur was nog nooit zo bijzonder als hier in Ilulissat. De plaats wordt ook wel 'het ijsberg paradijs' genoemd en die benaming is meer dan op zijn plaats. Wanneer u zich bevindt tussen de prachtige ijsfjorden en actieve gletsjers, waant u zich in een compleet andere wereld. De beste manier om de omgeving te verkennen is op de slee terwijl de vrolijke honden u doen voortbewegen. In Ilulissat ontdekt u de wereld op z'n mooist!

Kangerlussuaq, Groenlandvanaf
€ 3.394

Kangerlussuaq ligt aan het einde van een 200 km lang fjord aan de westkust van Groenland. De stad ligt op de poolcirkel en heeft slechts 500 inwoners. Toch heeft het een internationale luchthaven en wordt de "Poort naar de Groenlandse ijslandschappen" genoemd. Net iets bij deze luchthaven vandaan vindt u een uitgebreid scala aan wilde dieren zoals poolvossen, ravens en adelaars. Wilt u een waar ijsavontuur beleven? Vanuit Kangerlussuaq is het maar 25 kilometer naar het inlandse ijs, wat makkelijk te bereiken is met de auto, fiets of IJslandse paarden.

Sisimiut, Groenlandvanaf
€ 3.394

Voor de leukste avonturen in Groenland moet u in Sissimiut zijn. In deze stad is in alle seizoenen wel iets te doen voor jong en oud. Sisimiut is een stad gelegen in het westen van het land aan de kust van Davis Strait. De ruim 5500 mensen die hier wonen zorgen ervoor dat de stad, na de hoofdstad Nuuk, de grootste stad van Groenland is. Sissimiut biedt de ideale omstandigheden voor de perfecte wandeling. Ook is er een ruime diversiteit aan fauna, prachtige bergen en met een beetje geluk het beste zicht op het noorderlicht!

Skjoldungen, Groenlandvanaf
€ 8.499

Skjoldungen is een groot onbewoond eiland gelegen aan de kust van Groenland tussen twee fjorden in. Vroeger, zo'n 4000 jaar geleden, werd de oostkust van Groenland, waartoe dit eiland behoort, bewoond door de Paleo-Eskimos. De historieliefhebber kan in dit gebied dan ook zijn geluk niet op. In Skjoldungen vindt u ook verschillende bergen waar de lokale bevolking bestaat uit wilde dieren die hier ongestoord hun gang kunnen gaan. Wanneer u wandelingen maakt over het eiland zult u af en toe nog wat archeologische vondsten tegenkomen.

Tasiilaq, Groenlandvanaf
€ 8.499

Bewonder het prachtige Tasiilaq, een klein stadje in het oostelijke gedeelte van Groenland. Ga op avontuur en ontdek alles wat dit stadje u te bieden heeft. De magische besneeuwde bergtoppen, spectaculaire fjorden en de knusse gekleurde huisjes zullen onvergetelijke herinneringen opleveren. Tasiilaq is perfect voor buitenactiviteiten. U kunt prachtige wandelingen maken door de ongekende Groenlandse natuur, kajakken of een bezoekje brengen aan het fascinerende Ammassalik Museum.

Diskobaai, Groenlandvanaf
€ 9.016

De indrukwekkende en unieke natuur maakt een reis naar Groenland zo ontzettend bijzonder. Net als u dacht dat u alles gezien had is daar Diskobaai. Deze baai bevindt zich bij het Disko eiland in het midden van de westkust Groenland. Op het eiland kunt u genieten van prachtige ijsbergen die voor uw ogen tot leven komen. Zo kunt u de ijsbergen horen 'ademen' en kraken en kunt u met uw eigen ogen zien hoe enorme stukken ijsrotsen afbreken en zich in de ijsfjord laten vallen. In de Diskobaai beleeft u weer een nieuw wonderlijk avontuur.

Qeqertarsuaq, Groenlandvanaf
€ 4.364

Qeqertarsuaq, waarvan de naam 'groot eiland' betekent, is gelegen op het eiland Disko in Groenland. De plaats is bewoond door een kleine 900 inwoners die de stad hebben opgebouwd rondom een haven. Het eiland geeft een compleet ander beeld van Groenland dan het vaste land. Het eiland bestaat namelijk uit verschillende basalt bergen die zijn ontstaan door de vulkanische activiteiten van 25 tot 65 miljoen jaar geleden. De gemiddelde hoogte van deze wonderbaarlijke oude bergketens is zo'n 975 meter.

Ammassalik, Groenlandvanaf
€ 3.394

Ammassalik, ook wel Tasiilaq genoemd, is met circa 2.000 inwoners de grootste plaats in het oosten van Groenland en de op zes na grootste van het hele land. Deze stad is gelegen aan een fjord, wordt omringd door enorme bergen en wordt tevens in tweeën verdeeld door een rivier. Het eiland Ammassalik is gelegen in de regio King Christian IX Land en is ongeveer 106 kilometer verwijderd van de poolcirkel. Op het eiland zult u verschillende fjorden aantreffen die een onvergetelijke indruk achter zullen laten.

Narsaq, Groenlandvanaf
€ 3.394

Narsaq bevindt zich midden tussen een groot fjordengebied. Hier vindt u gletsjers en ijsbergen, die uit het kristalhelder water pieken. Het gebied rondom Narsaq is het thuis voor robben, zalmen, forellen en dwergvinvissen.

Groenland

Wanneer u aan Groenland komen de woorden prachtige natuur, ijs en zeldzame diersoorten waarschijnlijk in u op. Groenland beschikt over veel prachtige natuurlandschappen en is met 0.027 inwoners per vierkante kilometer het dunst bevolkte land ter wereld. Hierdoor is het zeker een uniek land. Ondanks dat er weinig mensen wonen, is er veel te zien. Het gebied is namelijk rijk aan schitterende fjorden en gletsjers. Daarnaast is Groenland bij uitstek de beste bestemming om in de juiste seizoenen walvissen te spotten en het heeft een ruig landschap waar men prachtige wandeltochten kan maken.

Indrukwekkende Fjorden en hoge bergen met gletsjers vormen de kust van Groenland. De kustlijn is dan ook bezaaid met “kathedraal achtige” ijsbergen. Daarnaast is er in en rondom de kusten van Groenland veel leven te vinden zoals bultrugwalvissen, narwallen en belugawalvissen. Ook kunt u de hermelijn en de poolvos in het wild tegenkomen. In totaal leven er 52 soorten vogels op het eiland. Op het eiland zelf kunt u Uppernavik vinden. De oudste stad in Groenland is rond 1770 opgericht, maar de Rune Stenen van de Vikingen die men er kan vinden zijn het bewijs dat de geschiednis veel verder terus gaat.

De hoofdstad van Groenland is Nuuk en is in 1728 gesticht als de stad Godthåb, dat goede hoop betekent. Tegenwoordig heeft de stad ongeveer 15.000 inwoners en is het het culturele en economische hart van Groenland. Wanneer u naar Groenland vertrekt moet u er wel rekening mee houden dat het land een Arctisch klimaat heeft en het dus zeer koud kan worden. Wanneer u op excursie gaat, raden wij u aan om water- en winddichte warme kleding mee te nemen. Wanneer u op excursie gaat naar Zodiak is dit zeker nodig. Wanneer u naar Groenland vaart kunt u ook besluiten om door te varen naar Noorwegen, Zweden of Canada.

Groenland Beoordelingen