Groenland cruises

Geniet van de mooiste toeristische hotspots, bezoek bekende bezienswaardigheden en kies uit een grote diversiteit aan cruises naar Groenland.

Groenland

Groenland, het land met landschappen van miljoenen jaren oud en ook het meest noordelijk gelegen stukje land. Ook al is het voor meer dan 75 procent bedekt met ijs, Groenland heeft meer te bieden dan slechts één groot stuk ijs. Zo is Groenland rijk aan mooie bergen, gletsjers en culturele schatten. 's Werelds grootste eiland is een Deense kolonie dat is gelegen tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Daarnaast is Groenland het dunst bevolkte land van de wereld, waardoor u volop kunt genieten van de ongerepte natuur.

Het meest bekende gebied op Groenland is toch wel waar de Diskobaai zich bevindt. Hier zijn ijsbergen te vinden in alle soorten en maten. In het uiterste noorden van Groenland vindt u Thule, hier kunt u walvissen en orka's spotten en ervaren hoe de Eskimo's leven. Ook zijn door het hele land nog vele overblijfselen uit de tijd van de Noormannen te vinden. Bovendien zijn er talloze oude dorpjes en bezienswaardigheden die u gezien moet hebben. Tot slot zijn het Noorderlicht en de Middernachtzon belangrijke trekpleisters van het land. Doordat de zon in de zomer boven de horizon blijft, ervaart u nachten met een laagstaande zon, wat zorgt voor indrukwekkende beelden. Al met al is Groenland een magisch land en een echte aanrader voor de avonturiers.

toon meer

Tips voor cruises naar Groenland
Onze aanbevelingen
  > 2-weekse cruises
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
16 nachten met de Caribbean Princess
 augustus 2019 - september 2020
p.p.vanaf € 2.422
Cruise met MSC Cruises naar het spectaculaire Warnemünde
Cruise met MSC Cruises naar het spectaculaire Warnemünde
21 nachten met de MSC Poesia
 09.08.2020
p.p.vanaf € 2.999
In 22 dagen naar Kopenhagen
In 22 dagen naar Kopenhagen
21 nachten met de MSC Poesia
 08.08.2020
p.p.vanaf € 2.999
17-daagse cruise naar Cobh
17-daagse cruise naar Cobh
16 nachten met de Carnival Legend
 03.06.2020
p.p.vanaf € 2.901
22-daagse cruise met het MSC Orchestra vanuit Hamburg
22-daagse cruise met het MSC Orchestra vanuit Hamburg
21 nachten met de MSC Orchestra
 10.08.2019
p.p.vanaf € 2.689
  Cruises vanuit Southampton
  Cruises in 2019
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
17-daagse cruise met de Caribbean Princess vanuit New York
16 nachten met de Caribbean Princess
 19.08.2019
p.p.vanaf € 2.422
22-daagse cruise met het MSC Orchestra vanuit Hamburg
22-daagse cruise met het MSC Orchestra vanuit Hamburg
21 nachten met de MSC Orchestra
 10.08.2019
p.p.vanaf € 2.689
Geniet van een 27-daagse cruise naar New York
Geniet van een 27-daagse cruise naar New York
26 nachten met de Caribbean Princess
 09.08.2019
p.p.vanaf € 3.338
Vanuit Bremerhaven richting Groenland
Vanuit Bremerhaven richting Groenland
22 nachten met de MS Deutschland
 04.08.2019
p.p.vanaf € 4.499
Adembenemend IJsland, Groenland en Canada
Adembenemend IJsland, Groenland en Canada
33 nachten met de Albatros
 25.08.2019
p.p.vanaf € 4.999
Onze aanbevelingen
Yoni
22-daagse cruise met het MSC Orchestra vanuit Hamburg
''Ontdek het hoge noorden tijdens een cruise naar Groenland, IJsland en Schotland. Ga een onvergetelijk avontuur aan en cruise naar de betoverende en ongerepte landschappen. Deze cruise aan boord van de MSC Orchestra vertrekt vanuit de haven van Hamburg waar hij 22 dagen later ook weer aan zal meren. Tijdens de dagen op zee zult u uzelf lekker kunnen verwennen met wellness behandelingen in de spa of fantastische theatershows.''

 • Hamburg - Hamburg
 • IJsland,West-Europa,Groenland
 • 10.08.2019
 • 4 van 5

vanaf € 2.689
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens in Groenland
Qaqortoq, Groenlandvanaf
€ 1.849

Welkom in de grootste stad van Zuid-Groenland, Qaqortoq. Ook al is het de grootste stad in de regio, het is het makkelijkst en leukst om de stad te voet te verkennen. Maak een wandeltocht en volg het meer Tasersuaq die u meeneemt van het centrum van de stad door het prachtige berglandschap van Groenland. Vermoeid na een lange dag vol bezienswaardigheden? Kom dan heerlijk bij, in een van de natuurlijke waterbronnen waarvan de watertemperaturen op kunnen lopen tot wel 38 graden!

Highlights van Qaqortoq
 • Ontdek de ruïnes van de oude kerk Hvalsey Church
 • Bezoek het museum van Qaqortoq en bezichtig de prachten van de stad
 • Laat u meenemen op meerdaagse tochten door de stad en leer alles over de Noorse cultuur
Prins Christian Sund Passage, Groenlandvanaf
€ 1.849

In het bijna zuidelijkste puntje van Groenland vindt u Prins Christian Sund. Dit is een schitterende waterweg van ongeveer 100 kilometer lang. Rondom deze passage zijn indrukwekkende fjorden en steile gebergten te bewonderen, die op sommige punten wel ruim een kilometer hoog zijn. Vergeet niet uw fotocamera mee te brengen want deze passage beloofd een aantal adembenemende plaatjes op te leveren. Kijk goed om u heen tijdens de doorvaart want u wilt niks van de omgeving missen.

Highlights van Prins Christian Sund Passage
 • Waan u in een compleet andere wereld
 • Bewonder de schitterende gletsjers langs de passage
 • Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het cruiseschip
Nuuk, Groenlandvanaf
€ 2.330

Nuuk is de hoofdstad van Groenland, het behoort tot Denemarken, maar is een autonome staat. Met circa 17.800 inwoners is het bovendien de grootste stad van Groenland. Wanneer u in de stad om u heen kijkt, wordt u omgeven door prachtige bergen terwijl u geniet van de oude tradionele gebruiken en moderne gastronomie. In Nuuk vindt u ook nog duidelijk de Deense invloeden terug. Wandel door de pittoreske Old Habor en u waant zich in de Deense tradities en geschiedenis.

Highlights van Nuuk
 • Volg een workshop in het maken van de traditionele Groenlandse kleding in Kittat
 • Bezoek het huis van Hans Egede, het oudste huis in Groenland
 • Neem een kijkje in het prachtige gedecoreerde gemeentehuis
Paamiut, Groenlandvanaf
€ 4.099

Paamiut is een nederzetting in Zuid-Groenland bij het Kuannersooq fjord en heeft ongeveer 1.500 inwoners. De nederzetting werd gesticht in 1742 door kooplieden en missionarissen. In 1772 werd de handelspost van de Koninklijke Groenlandse Vennootschap verder uitgebreid. Vandaag is Paamiut de thuisbasis van de grootste kabeljauwfileerfabriek en de visserij- en zeevaartschool. De echte toeristentrekker is het pittoreske kerkje die volledig gebouwd is in Noorse stijl in 1909. De lokale bevolking is erg trots op hun plaats en zij zullen u warm verwelkomen.

Highlights van Paamiut
 • Spot de adelaar die in dit gebied bijzonder veel voorkomt
 • Maak een tocht op één van de duizend jaar oude wegen
 • Geniet van een boottocht tussen het ijs en de walvissen door
Nanortalik, Groenlandvanaf
€ 2.422

Nanortalik is een nederzetting in het zuiden van Groenland in de commune Kujalleq en heeft 1.400 inwoners. Nanortalik ligt op een klein eiland voor het grote Tasemiut fjord. De dierenwereld bestaat onder andere uit poolvossen, sneeuwhazen, zeearenden, raven, sneeuwgorzen, zwarte zeekoeten, eidereenden, robben en walvissen. Met de prachtige bergen om u heen en de vriendelijke bewoners, voelt u zich helemaal welkom. Voor de echte natuurliefhebber is er genoeg te zien en doen. De mogelijkheden om de natuur te bewonderen zijn dan ook eindeloos.

Highlights van Nanortalik
 • Huur uw eigen kajak en vaar tussen de indrukwekkende ijsblokken door
 • Daag uzelf uit en beklim de Tasermiut fjord
 • Ontdek het leven van de stad in het Nanortalik Museum
Ilulissat, Groenlandvanaf
€ 2.689

Het gebied rondom Ilulissat behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst mede dankzij de memorabele ijsbergen die u in deze regio aan zult treffen. Een avontuur in de natuur was nog nooit zo bijzonder als hier in Ilulissat. De plaats wordt ook wel 'het ijsberg paradijs' genoemd en die benaming is meer dan op zijn plaats. Wanneer u zich bevindt tussen de prachtige ijsfjorden en actieve gletsjers, waant u zich in een compleet andere wereld. De beste manier om de omgeving te verkennen is op de slee terwijl de vrolijke honden u doen voortbewegen. In Ilulissat ontdekt u de wereld op z'n mooist!

Highlights van Ilulissat
 • Hoor het gekraak en gezucht van het 'levende ijs' op Ilulissat IJsfjord
 • Laat u meenemen door een watertaxi en leer de omgeving kennen
 • Raak overdonderd door het natuurschoon van de Eqip Sermia Gletsjer
Groenland

Wanneer u aan Groenland komen de woorden prachtige natuur, ijs en zeldzame diersoorten waarschijnlijk in u op. Groenland beschikt over veel prachtige natuurlandschappen en is met 0.027 inwoners per vierkante kilometer het dunst bevolkte land ter wereld. Hierdoor is het zeker een uniek land. Ondanks dat er weinig mensen wonen, is er veel te zien. Het gebied is namelijk rijk aan schitterende fjorden en gletsjers. Daarnaast is Groenland bij uitstek de beste bestemming om in de juiste seizoenen walvissen te spotten en het heeft een ruig landschap waar men prachtige wandeltochten kan maken.

Indrukwekkende Fjorden en hoge bergen met gletsjers vormen de kust van Groenland. De kustlijn is dan ook bezaaid met “kathedraal achtige” ijsbergen. Daarnaast is er in en rondom de kusten van Groenland veel leven te vinden zoals bultrugwalvissen, narwallen en belugawalvissen. Ook kunt u de hermelijn en de poolvos in het wild tegenkomen. In totaal leven er 52 soorten vogels op het eiland. Op het eiland zelf kunt u Uppernavik vinden. De oudste stad in Groenland is rond 1770 opgericht, maar de Rune Stenen van de Vikingen die men er kan vinden zijn het bewijs dat de geschiednis veel verder terus gaat.

De hoofdstad van Groenland is Nuuk en is in 1728 gesticht als de stad Godthåb, dat goede hoop betekent. Tegenwoordig heeft de stad ongeveer 15.000 inwoners en is het het culturele en economische hart van Groenland. Wanneer u naar Groenland vertrekt moet u er wel rekening mee houden dat het land een Arctisch klimaat heeft en het dus zeer koud kan worden. Wanneer u op excursie gaat, raden wij u aan om water- en winddichte warme kleding mee te nemen. Wanneer u op excursie gaat naar Zodiak is dit zeker nodig. Wanneer u naar Groenland vaart kunt u ook besluiten om door te varen naar Noorwegen, Zweden of Canada.

Groenland Beoordelingen