Oostzee cruises

Bezoek steden met historie in onder andere Rusland, Estland, Zweden en Finland tijdens een Oostzee cruise - Cruise Oostzee

Oostzee

De Oostzee is een zee gelegen tussen Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden, Finland, Rusland, Litouwen, Letland en Estland. De Oostzee vervult al honderden jaren een belangrijke rol als het gaat om het zijn van een verbinding tussen belangrijke havensteden. Een cruise door de Oostzee neemt u mee langs belangrijke en mooie havensteden in Noord- en Oost-Europa. Enkele mooie en bekende steden aan de Oostzee zijn Stockholm, Malmö (Zweden), Turku, Helsinki (Finland), Sint-Petersburg (Rusland), Tallinn (Estland), Riga (Letland), Gdansk (Polen), Rostock en Kiel (Duitsland). Een cruise door de Oostzee neemt u mee langs steden met een eigen geschiedenis, architectuur en genoeg bezienswaardigheden.

In de Oostzee is er een variënd aanbod, waardoor iedere vakantie leuk wordt. In St. Petersburg is er de mogelijkheid om een belangrijk religieus complex te bezoeken en in Kopenhagen kunt u het pretpark Tivoli bezoeken. Voor sportievelingen is er ook een ruim aanbod. Zo kan men in de zomer vliegvissen in het noorden van Zweden en een van de vele nationale parken bezoeken in Finland.

toon meer
Oostzee1
Oostzee2}
Oostzee3}
Oostzee4}
Oostzee5}

Oostzee1
Oostzee2
Oostzee3
Oostzee4
Oostzee5

Oostzee - Graag helpen wij u met persoonlijk advies.

LandingPage Contact Form Subtext

Neem contact met ons op!
* gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder
Vul alstublieft alle velden in!


Tips voor Oostzee cruises?
Onze aanbevelingen
  13-daagse cruises
De pracht van het sprankelende Helsinki
De pracht van het sprankelende Helsinki
11 nachten met de Sky Princess
 april 2021 - september 2021
p.p.vanaf € 2.009
15-daagse cruise naar Flåm
15-daagse cruise naar Flåm
14 nachten met de MSC Meraviglia
 juli 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 2.129
Geniet van een droomcruise met het MSC Splendida
Geniet van een droomcruise met het MSC Splendida
11 nachten met de MSC Splendida
 06.09.2020
p.p.vanaf € 1.319
Cruise met MSC Cruises naar het culturele Kopenhagen
Cruise met MSC Cruises naar het culturele Kopenhagen
14 nachten met de MSC Meraviglia
 juli 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 2.119
15-daagse droomcruise vanuit Kiel
15-daagse droomcruise vanuit Kiel
14 nachten met de MSC Meraviglia
 juli 2020 - september 2020
p.p.vanaf € 2.159
  Cruises met korting
8-daagse reis naar Kiel
8-daagse reis naar Kiel
7 nachten met de MSC Meraviglia
 juli 2020 - juli 2020
p.p.vanaf € 989
De pracht van het sprankelende Helsinki
De pracht van het sprankelende Helsinki
11 nachten met de Sky Princess
 april 2021 - september 2021
p.p.vanaf € 2.009
Oslo verkennen met het ms Nieuw Statendam
Oslo verkennen met het ms Nieuw Statendam
7 nachten met de Nieuw Statendam
 30.05.2021
p.p.vanaf € 1.299
Vaar langs het spectaculaire Göteborg
Vaar langs het spectaculaire Göteborg
7 nachten met de Costa Fascinosa
 augustus 2020 - september 2020
p.p.vanaf € 870
Cruise met Costa Cruises naar Ålesund
Cruise met Costa Cruises naar Ålesund
7 nachten met de Costa Fascinosa
 01.08.2020
p.p.vanaf € 945
  Cruises in 2019
Onze aanbevelingen
Yoni
13-daagse cruise naar Kopenhagen
''Wanneer u even heerlijk wilt uitwaaien op de Oostzee dan is dit de perfecte cruise! De Brilliance of the Seas neemt u graag mee langs de mooiste steden van Scandinavië en maakt ook nog even een uitstapje naar de prachtige Russische stad, St. Petersburg. Het schip biedt u onder andere verschillende zwembaden, een klimmuur, een spa en 16 verschillende bars en lounges, genoeg te beleven dus! ''

 • Amsterdam, Nederland - Amsterdam, Nederland
 • Oostzee,Noord-Europa,West-Europa
 • 21.08.2020
 • 4 van 5

vanaf € 1.688
Bekijk aanbod
Lees meer 
Patty
Geniet van een 8-daagse cruise naar Rotterdam
''De Oostzee heeft zoveel moois te bieden. Zie het met eigen ogen tijdens deze 8-daagse cruise aan boord van de MSC Preziosa. Vanuit Rotterdam verkent u de mooiste plekken van , Duitsland, Frankrijk, Southampton en België. Tijdens de dagen op zee geniet u van het culinaire aanbod en het spectaculaire entertainment aan boord.''

 • Rotterdam - Rotterdam
 • West-Europa,Britse Eilanden,Noord-Europa
 • september 2020 - oktober 2020
 • 4.3 van 5

vanaf € 769
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens aan de Oostzee
Kopenhagen, Denemarkenvanaf
€ 139

Kopenhagen is het culturele en economische centrum van Denemarken. De stad is de thuisbasis van het Deense parlement en de koninklijke familie. Het symbool van de stad is de Kleine Zeemeermin, die u zeker moet bezoeken. In 1913 werd het beeld onthult en sindsdien siert het Kopenhagen. Ook wat betreft plezier komt u niks te kort in deze stad. Tegenover het Centraal Station kunt u 's werelds oudste pretpark, Tivoli, bezoeken. Erg interessant is een wandeling door de hippiewijk Vrijstad Christiania.

St. Petersburg, Ruslandvanaf
€ 649

De tweede grootste stad van Rusland, Sint-Petersburg, is gelegen aan het oostelijke uiteinde van de Golf van Finland. De stad werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst in 1990. Een van de attracties is ongetwijfeld de Schlossplatz. Het daar gevestigde Winterpaleis was in het verleden de barokke tsaren residentie en vandaag de dag het Hermitage Museum. Om een prachtig uitzicht over de stad te hebben, kunt u het beste een bezoek brengen aan de St. Isaac kathedraal. Voor reizen naar Rusland is een visum vereist.

Tallinn, Estlandvanaf
€ 649

De hoofdstad van Estland ligt in de Golf van Finland in de Oostzee. Het ligt op ongeveer 80 km van Helsinki. Tot de bezienswaardigheden horen enige musea, parken en kerken. De botanische tuin beschikt over meer dan 8.000 plantensoorten en bestaat uit meer dan 110 hectare land. In het scheepvaartmuseum worden zowel visgerei uit de nieuwe steentijd en antieke duikuitrustingen als ook een compleet brugdek van een vissersboot uit de jaren 50 tentoongesteld.

Stockholm, Zwedenvanaf
€ 504

De grootste stad van Scandinavië is de thuisbasis van de residentie van de koning, het Zweedse parlement en de Zweedse regering. Het kasteel en het rijksdaggebouw moet u niet missen. Voor alle kunst-en cultuurliefhebbers biedt Stockholm talrijke theaters en musea. Door de vele rivieren in de stad wordt Stockholm ook wel het "Venetië van het noorden" genoemd. Rondom Stockholm liggen er ook nog meer dan 24.000 eilanden. Typerend in de stad is dat er Nederlandse barokke stijl terug te vinden is in de vergaderplaats van de adel 'Riddarhuset'.

Helsinki, Finlandvanaf
€ 649

Helsinki is de hoofdstad van Finland, heeft ongeveer 589.000 inwoners en is tevens de grootste stad van het land. Helsinki is vooral een droom voor liefhebbers van architectuur. De stad wordt beschouwd als een bolwerk van het classicisme. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door een art nouveau-architectuur en er zijn verschillende functionalistische gebouwen in het centrum van de stad. Ook is het fort Suomenlinna een aanrader. Dit werd op verschillende eilanden gebouwd. Hier kunt u de winkelstraten van Esplanadi vinden en in de zomer vinden hier grote markten plaats.

Kiel, Duitslandvanaf
€ 259

Maak gebruik van de gelegenheid om een wandeling door de stad te maken. De hoofdstad van de deelstaat Sleeswijk-Holstein is wereldwijd bekend door de Kieler zeilweek, waarbij duizenden mensen uit de hele wereld naar de havenstad komen. Naast de vele museas en de haven van Kiel heeft de stad nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld de Marinewijk, de U-boot Memorial, de botanische tuinen of het Olympisch dorp in Kiel-Schilksee.

Rostock, Warnemünde, Duitslandvanaf
€ 429

Vroeger was het een klein vissersdorp, vandaag de dag een moderne en bekende plaats aan de Oostzee. Warnemünde heeft haar gasten veel te bieden. Neem een kijkje bij de kotter en proef echte verse vis of breng een bezoek aan een van de vele historische huizen. De kilometer lange promenade nodigt u uit voor een prachtige wandeling. Verder kunt u nog een blik werpen op het Warnemünde symbool: een in 1897 gebouwde vuurtoren. Voor entertainment is in Warnemüde ook gezorgd. Een casino, vele boetiekjes en excellente restaurants nodigen u uit voor een bezoek.

Oslo, Noorwegenvanaf
€ 259

Oslo, ook wel bekend als de groene stad, wacht op u met talloze bezienswaardigheden en de typische Scandinavische flair. Geniet van het fascinerende Oslo. U kunt hier kennis maken met de Noorse openheid en vriendelijkheid van de bewoners. Bezienswaardigheden die u niet wilt missen zijn het koninklijke kasteel, het regeringsgebouw Storting en het stadhuis, waar elk jaar de Nobelprijs uitreikingen plaats vinden. Voor het kopen van cadeaus en souvernirs kunt u een wandeling maken door de populaire winkelstraat, Karl Johans Gate, maken.

Visby, Zwedenvanaf
€ 579

Visby ligt op het Zweedse oostelijke eiland Gotland. De Hanzestad Visby staat in het bijzonder bekend om haar talrijke middeleeuwse bouwwerken en werd daarom ook in het jaar 1995 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Visby is een goed te bewandelen stad met prachtige houten huizen en bloemrijke geplaveide straatjes. In het hoofdseizoen voelt het alsof u in een echte middeleeuwse stad bent omdat er verschillende markten en optredens worden georganiseerd en de lokale bevolking in kostuums rondloopt.

Riga, Letlandvanaf
€ 948

Naast de zee, alle meren en bossen is Riga de enige echte stad die u kunt vinden in Letland. U kunt hier elk moment van de dag genieten van een stuk ongerepte natuur voor uzelf. Maak een rustgevende wandeling, een fietstocht of kom tot rust op het strand naast alle naaldbomen. Het is allemaal mogelijk in Letland. Nadat alle mogelijke machten Letland zijn binnengevallen zijn er meer culturele lagen en een minder homogene bevolking in Letland in vergelijking met haar buurlanden. Desondanks is de bevolking in Riga wel de meest artistieke bevolking van de Oostzee.

Gdynia, Polenvanaf
€ 429

De Poolse havenstad ligt in de Danziger baai en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels vernietigd. Desondanks heeft Gdynia zich door de jaren heen ontwikkeld tot een moderne stad met een levendige cultuur. Gdynia is een van de jongste Poolse steden, maar veel gebouwen in de stad zijn al honderden jaren oud en de stad heeft een rijke geschiedenis. Als u graag wat meer wilt leren over de geschiedenis van Gdynia dan kunt u het City of Gdynia Museum bezoeken.

Klaipėda, Litouwenvanaf
€ 1.007

Ervaar Klaipėda, een stad waar u de perfecte combinatie van oud en nieuw kunt vinden. De voormalige Pruisische hoofdstad heeft een Duitse smaak in haar architectuur. Dit is goed terug te zien in de geplaveide oude binnenstad en de enige overgebleven toren van het rode bakstenen kasteel. De haven van Klaipėda is ook de enige haven in Litouwen waar grote cruiseschepen kunnen aanmeren. De stad bestaat uit drie delen: de oude stad, de nieuwe stad en Smiltynė. Smiltynė heeft veel bezienswaardigheden, maar is alleen per veerboot te bereiken.

Århus, Denemarkenvanaf
€ 495

Århus is de op een na grootste stad van Denemarken. De plaats is al bewoond tijdens de tijd van de Vikingen. U kunt bijvoorbeeld het openluchtmuseum "Den Gamle By" of de dom van Århus bezoeken.

Rønne (Bornholm), Denemarkenvanaf
€ 429

De havenstad Rønne is de hoofdstad van het eiland Bornholm en is met 15.000 inwoners de grootste stad op het eiland. Rønne is de belangrijkste haven voor de veerboten van Ystad in Zweden en Køge in Denemarken. De stad is het commerciële centrum van het eiland sinds de Middeleeuwen. De stad heeft zich flink na de middeleeuwen ontwikkeld maar u kunt veel uit de middeleeuwen terug vinden in de stad. Zoals de oude wijk Store Torv met zijn mooie historische gebouwen en geplaveide straten.

Skagen, Denemarkenvanaf
op aanvraag

De havenstad Skagen is de meest noordelijke stad van Denemarken en biedt met zijn schilderachtige landschap, het typische stadsbeeld van de gele huizen met rode pannendaken en de tweede grootste vuurtoren in Denemarken. Daarnaast is de stad bekend geworden door de Skagen horloges.

Oostzee

Oostzee Cruises

Oostzee cruises worden steeds populairder en dat is heel begrijpelijk! Niet alleen omdat er veel rederijen zijn die cruises naar de Oostzee vanuit Nederland aanbieden, maar ook omdat u het beste van Noord-Europa en Oost-Europa kunt ontdekken. Bij Dreamlines kunt u nu gemakkelijk uw favoriete cruise vakantie naar de Oostzee boeken. Maar welke rederijen maken een cruise naar de Oostzee?

Welke rederijen maken een cruise naar de Oostzee?

Er zijn verschillende rederijen die naar de Oostzee varen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

 • MSC Cruises
 • Holland America Line
 • AIDA
 • Costa Cruises
 • Oceania Cruises

Er zijn natuurlijk nog meer rederijen die naar deze bestemming varen. Bovendien is er voor elk budget een prachtige cruise vakantie naar de Oostzee!

Bestemmingen aan de Oostzee

Oostzee cruises varen langs de veelzijdige Baltische Staten, dankzij de vele populaire bestemmingen worden Oostzee cruises steeds populairder. De bestemming die op nummer 1 staat is natuurlijk St. Petersburg in Rusland. Deze drukbezochte bestemming is een must-see tijdens uw cruise, waarbij u een bezoek aan het Palace Square niet kunt missen. Op het Palace Square vindt u ook het wereldberoemde Hermitage Museum, in dit museum aanschouwt u een indrukwekkende kunstcollectie maar ook archeologische vondsten van tussen de 8e en 19e eeuw! Ook de stad Talinn is een bezoek waard tijdens uw Oostzee cruise. Deze hoofdstad van Finland is werkelijk een mix tussen oud & nieuw, van de historische binnenstad tot de nieuwbouw buiten het stadscentrum. Bij het Rotermanni kwartier kunt u zien hoe oude fabrieken zijn omgebouwd tot een hippe stadswijk. Verdere steden die u op uw lijstje staan tijdens een Oostzee cruise zijn onder andere: Stockholm, Malmö, Turku, Helsinki, Riga, Gdansk, Rostock en Kiel. Een bezoek aan de bestemmingen in de Oostzee is nog enigszins een verborgen schat, landen zoals Rusland, Estland en diverse Scandinavische steden zorgen voor een reis die in het teken staat van cultuur, historie en prachtige uitzichten.

Het klimaat tijdens een Oostzee cruise

Cruises naar de Oostzee worden het hele jaar door aangeboden, maar in het hoogseizoen tijdens de zomermaanden heeft u natuurlijk de grootste kans op mooi weer. Het klimaat in de Oostzee wordt vooral beïnvloedt door omliggende zeeën, daarom zijn de zomers vaak aangenaam en warm en brengen de winters koud vriesweer.

De beste reistijd om te genieten van het weer en de rust is in april, mei, eind augustus en september. In deze maanden valt er over het algemeen de minste neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst, namelijk rond de 17 graden Celsius. Verder is het rustig in de havens en kunt u optimaal genieten van de vakantie bestemmingen.

Routes rondom de Oostzee

De Oostzee routes zijn interessant voor jong en oud. Naast het feit dat natuurliefhebbers niets tekort komen, kunnen cultuursnuivers hun geluk ook niet op. De routes brengen u via de Baltische Zee naar verschillende gebieden, en naar historische steden. Geniet van Duitse biertjes in Rostock, bezoek Gdynia, van de jongste Poolse steden of een andere populaire haven namelijk Reykjavik, het culturele centrum van Ijsland. Met vele musea leert u de geschiedenis van het eiland tijdens uw verblijf.

Voor korte routes kunt u een droomcruise maken naar Oslo met de AIDAperla met een verblijf van 4 dagen. Er is een groot aanbod aan routes, en voor de echte cruise liefhebbers is er ook genoeg keuze uit routes met een verblijf van 18 tot 24 nachten. Met MSC Cruises kunt u in 8 dagen cruisen naar de Noord-Europese bestemmingen. Iedere bestemming en ieder land brengt iets unieks. Bij Dreamlines vindt u hoe dan ook een cruise naar de Oostzee die aan uw wensen voldoet!

Vertrek vanuit Nederland

Naar de Oostzee vertrekken vanuit Nederland is in de meeste gevallen geen probleem. Veel rederijen, zoals de Holland America Line, vertrekken vanuit IJmuiden of Amsterdam richting de Baltische Zee voor een cruise naar de Oostzee. Dit is voor veel mensen gemakkelijker, waardoor de populariteit toeneemt, ook bij de oudere reizigers. Een bijkomend voordeel is ook dat ze vaak weer naar Nederland terugkeren.

Oostzee Beoordelingen