Oostzee cruises

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Zoek uw cruiseZoek uw cruise
Oostzee cruises

Bezoek steden met historie in onder andere Rusland, Estland, Zweden en Finland tijdens een Oostzee cruise - Cruise Oostzee

Oostzee cruises

De Oostzee is een zee gelegen tussen Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden, Finland, Rusland, Litouwen, Letland en Estland. De Oostzee vervult al honderden jaren een belangrijke rol als het gaat om het zijn van een verbinding tussen belangrijke havensteden. Een cruise door de Oostzee neemt u mee langs belangrijke en mooie havensteden in Noord- en Oost-Europa. Enkele mooie en bekende steden aan de Oostzee zijn Stockholm, Malmö (Zweden), Turku, Helsinki (Finland), Sint-Petersburg (Rusland), Tallinn (Estland), Riga (Letland), Gdansk (Polen), Rostock en Kiel (Duitsland). Een cruise door de Oostzee neemt u mee langs steden met een eigen geschiedenis, architectuur en genoeg bezienswaardigheden.

In de Oostzee is er een variënd aanbod, waardoor iedere vakantie leuk wordt. In St. Petersburg is er de mogelijkheid om een belangrijk religieus complex te bezoeken en in Kopenhagen kunt u het pretpark Tivoli bezoeken. Voor sportievelingen is er ook een ruim aanbod. Zo kan men in de zomer vliegvissen in het noorden van Zweden en een van de vele nationale parken bezoeken in Finland.

Toon alle aanbiedingen

Tips voor Oostzee cruises?

Bel ons020 220 41 41

Vele rederijen bieden cruises aan naar het Oostzeegebied van luxe tot comfort cruises. Als u graag in luxe reist, zijn Holland America Line en Oceania Cruises de perfecte rederijen om mee te reizen. Als u met het hele gezin op vakantie gaat zijn Celebrity Cruises en Costa Cruises perfecte rederijen om mee te reizen. Zij bieden voor alle leeftijden excursies aan richting prachtige kerken, pretparken, binnensteden en stranden. Informeer bij onze experts voor het zoeken van de perfecte combinatie van route, rederij en excursies.

Oostzee - Top havens

Tips voor Oostzee cruises

Oostzee Cruises

Oostzee cruises worden steeds populairder en dat is heel begrijpelijk! Niet alleen omdat er veel rederijen zijn die cruises naar de Oostzee vanuit Nederland aanbieden, maar ook omdat u het beste van Noord-Europa en Oost-Europa kunt ontdekken. Bij Dreamlines kunt u nu gemakkelijk uw favoriete cruise vakantie naar de Oostzee boeken. Maar welke rederijen maken een cruise naar de Oostzee?

Welke rederijen maken een cruise naar de Oostzee?

Er zijn verschillende rederijen die naar de Oostzee varen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

  • MSC Cruises
  • Holland America Line
  • AIDA
  • Costa Cruises
  • Oceania Cruises

Er zijn natuurlijk nog meer rederijen die naar deze bestemming varen. Bovendien is er voor elk budget een prachtige cruise vakantie naar de Oostzee!

Bestemmingen aan de Oostzee

Oostzee cruises varen langs de veelzijdige Baltische Staten, dankzij de vele populaire bestemmingen worden Oostzee cruises steeds populairder. De bestemming die op nummer 1 staat is natuurlijk St. Petersburg in Rusland. Deze drukbezochte bestemming is een must-see tijdens uw cruise, waarbij u een bezoek aan het Palace Square niet kunt missen. Op het Palace Square vindt u ook het wereldberoemde Hermitage Museum, in dit museum aanschouwt u een indrukwekkende kunstcollectie maar ook archeologische vondsten van tussen de 8e en 19e eeuw! Ook de stad Talinn is een bezoek waard tijdens uw Oostzee cruise. Deze hoofdstad van Finland is werkelijk een mix tussen oud & nieuw, van de historische binnenstad tot de nieuwbouw buiten het stadscentrum. Bij het Rotermanni kwartier kunt u zien hoe oude fabrieken zijn omgebouwd tot een hippe stadswijk. Verdere steden die u op uw lijstje staan tijdens een Oostzee cruise zijn onder andere: Stockholm, Malmö, Turku, Helsinki, Riga, Gdansk, Rostock en Kiel. Een bezoek aan de bestemmingen in de Oostzee is nog enigszins een verborgen schat, landen zoals Rusland, Estland en diverse Scandinavische steden zorgen voor een reis die in het teken staat van cultuur, historie en prachtige uitzichten.

Het klimaat tijdens een Oostzee cruise

Cruises naar de Oostzee worden het hele jaar door aangeboden, maar in het hoogseizoen tijdens de zomermaanden heeft u natuurlijk de grootste kans op mooi weer. Het klimaat in de Oostzee wordt vooral beïnvloedt door omliggende zeeën, daarom zijn de zomers vaak aangenaam en warm en brengen de winters koud vriesweer.

De beste reistijd om te genieten van het weer en de rust is in april, mei, eind augustus en september. In deze maanden valt er over het algemeen de minste neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst, namelijk rond de 17 graden Celsius. Verder is het rustig in de havens en kunt u optimaal genieten van de vakantie bestemmingen.

Routes rondom de Oostzee

De Oostzee routes zijn interessant voor jong en oud. Naast het feit dat natuurliefhebbers niets tekort komen, kunnen cultuursnuivers hun geluk ook niet op. De routes brengen u via de Baltische Zee naar verschillende gebieden, en naar historische steden. Geniet van Duitse biertjes in Rostock, bezoek Gdynia, van de jongste Poolse steden of een andere populaire haven namelijk Reykjavik, het culturele centrum van Ijsland. Met vele musea leert u de geschiedenis van het eiland tijdens uw verblijf.

Voor korte routes kunt u een droomcruise maken naar Oslo met de AIDAperla met een verblijf van 4 dagen. Er is een groot aanbod aan routes, en voor de echte cruise liefhebbers is er ook genoeg keuze uit routes met een verblijf van 18 tot 24 nachten. Met MSC Cruises kunt u in 8 dagen cruisen naar de Noord-Europese bestemmingen. Iedere bestemming en ieder land brengt iets unieks. Bij Dreamlines vindt u hoe dan ook een cruise naar de Oostzee die aan uw wensen voldoet!

Vertrek vanuit Nederland

Naar de Oostzee vertrekken vanuit Nederland is in de meeste gevallen geen probleem. Veel rederijen, zoals de Holland America Line, vertrekken vanuit IJmuiden of Amsterdam richting de Baltische Zee voor een cruise naar de Oostzee. Dit is voor veel mensen gemakkelijker, waardoor de populariteit toeneemt, ook bij de oudere reizigers. Een bijkomend voordeel is ook dat ze vaak weer naar Nederland terugkeren.

Bel ons