Noord-Europa cruises

Geniet van een prachtige Noord-Europa cruise, bezoek de fjorden van Noorwegen, prachtige steden in Denemarken en Zweden en nog veel meer

Noord-Europa

Een cruise door Noord-Europa biedt prachtige landschappen en indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Daarnaast is er veel diversiteit aan kunst en culinaire gerechten aanwezig. Ontdek een overvloed aan adembenemende natuurgebieden en landschappen, zoals de Scottish Highlands met ruige valleien en de grillige doch wonderschone Noorse fjorden. Een cruise naar Noord-Europa is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Ook is er de mogelijkheid om de prachtige kustgebieden aan de Oostzee en de Zwarte Zee te bewonderen. U vindt hier een stukje Europa met een adembenemende schoonheid. Ervaar een cruise waar u het bezoeken van steden en het ervaren van de oerkracht van de natuur kunt combineren.

In Noord-Europa is voor jong en oud van alles te doen. Voor natuurliefhebbers wordt het Geirangerfjord aangeraden. Hier kan genoten worden van prachtige watervallen en bergen. Dit prachtige gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn de natuurvlakten, zwavelbronnen, kokende modderpoelen en lavaformaties in IJsland een plaatje om naar te kijken. Voor kinderen is het legoland pretpark in Billund, Denemarken de perfecte plek om te bezoeken.

toon meer
Noord-Europa1
Noord-Europa2}
Noord-Europa3}
Noord-Europa4}
Noord-Europa5}
Noord-Europa6}
Noord-Europa7}

Noord-Europa1
Noord-Europa2
Noord-Europa3
Noord-Europa4
Noord-Europa5
Noord-Europa6
Noord-Europa7

Noord-Europa - Graag helpen wij u met persoonlijk advies.

LandingPage Contact Form Subtext

Neem contact met ons op!
* gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder
Vul alstublieft alle velden in!


Tips voor Noord-Europa cruises?
Onze aanbevelingen
  8-daagse cruises
Cruise in 8 dagen naar Hamburg met AIDA
Cruise in 8 dagen naar Hamburg met AIDA
7 nachten met de AIDAperla
 oktober 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 1.095
Oslo verkennen met de Nieuw Statendam
Oslo verkennen met de Nieuw Statendam
7 nachten met de Nieuw Statendam
 30.05.2021
p.p.vanaf € 1.399
8-daagse reis aan boord van het MSC Splendida
8-daagse reis aan boord van het MSC Splendida
7 nachten met de MSC Splendida
 mei 2021 - augustus 2021
p.p.vanaf € 589
Geniet van een droomcruise met de AIDAmar
Geniet van een droomcruise met de AIDAmar
7 nachten met de AIDAmar
 14.10.2020
p.p.vanaf € 899
Vaar met de AIDAdiva naar Kopenhagen
Vaar met de AIDAdiva naar Kopenhagen
7 nachten met de AIDAdiva
 mei 2021 - oktober 2021
p.p.vanaf € 945
  Cruises met korting
De pracht van het sprankelende Helsinki
De pracht van het sprankelende Helsinki
11 nachten met de Sky Princess
 april 2021 - september 2021
p.p.vanaf € 1.522
Oslo verkennen met de Nieuw Statendam
Oslo verkennen met de Nieuw Statendam
7 nachten met de Nieuw Statendam
 30.05.2021
p.p.vanaf € 1.399
13-daagse droomcruise vanuit Southampton
13-daagse droomcruise vanuit Southampton
12 nachten met de Crown Princess
 juni 2021 - september 2021
p.p.vanaf € 1.690
Maak een droomcruise naar Invergordon
Maak een droomcruise naar Invergordon
12 nachten met de Crown Princess
 juni 2021 - september 2021
p.p.vanaf € 1.616
6-daagse cruise vanaf Warnemünde
6-daagse cruise vanaf Warnemünde
5 nachten met de AIDAdiva
 augustus 2020 - september 2020
p.p.vanaf € 699
  Cruisen vanaf Amsterdam
Oslo verkennen met de Nieuw Statendam
Oslo verkennen met de Nieuw Statendam
7 nachten met de Nieuw Statendam
 30.05.2021
p.p.vanaf € 1.399
Ontdek de ruige landschappen van IJsland
Ontdek de ruige landschappen van IJsland
14 nachten met de Costa Favolosa
 juni 2021 - juli 2021
p.p.vanaf € 1.909
Vaar met de Costa Favolosa naar Amsterdam
Vaar met de Costa Favolosa naar Amsterdam
9 nachten met de Costa Favolosa
 juni 2021 - september 2021
p.p.vanaf € 1.209
Ervaar Greenock (Glasgow) met Costa Cruises
Ervaar Greenock (Glasgow) met Costa Cruises
14 nachten met de Costa Favolosa
 14.05.2021
p.p.vanaf € 1.739
Geniet van een 10-daagse cruise naar Amsterdam
Geniet van een 10-daagse cruise naar Amsterdam
9 nachten met de Costa Favolosa
 08.07.2021
p.p.vanaf € 1.429
Onze aanbevelingen
Patty
Cruise met AIDA naar Helsinki
''Kom aan boord van de AIDAprima en laat u verrassen door de schoonheid van Noord-Europa. Deze 8-daagse cruise laat u de mooiste plekken zien, zoals Tallinn, St. Petersburg en Helsinki. Aan boord van het schip geniet u van volpension en kunt u kiezen uit een uitgebreid aanbod aan entertainment.''

 • Kiel - Kiel
 • Oostzee,Noord-Europa
 • augustus 2020 - september 2020
 • 4.1 van 5

vanaf € 899
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens in Noord-Europa
Southampton (Londen), Engelandvanaf
€ 119

De haven van Southampton staat vooral bekend om de Titanic die hier haar reis in 1912 begon. Tegenwoordig is de stad een veelgebruikte aanmeerhaven voor vele cruiseschepen. In deze stad kunt u veel oude gebouwen uit de lange geschiedenis van Southampton ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse Merchant's House, een in het jaar 1290 gebouwd koopmanshuis, waar u vandaag de dag veel kunt leren over hoe een koopmansfamilie vroeger leefde. Diverse musea vertellen de geschiedenis van de stad. In het Maritiem Museum kunt u een tentoonstelling over de Titanic bekijken.

Kopenhagen, Denemarkenvanaf
€ 349

Kopenhagen is het culturele en economische centrum van Denemarken. De stad is de thuisbasis van het Deense parlement en de koninklijke familie. Het symbool van de stad is de Kleine Zeemeermin, die u zeker moet bezoeken. In 1913 werd het beeld onthult en sindsdien siert het Kopenhagen. Ook wat betreft plezier komt u niks te kort in deze stad. Tegenover het Centraal Station kunt u 's werelds oudste pretpark, Tivoli, bezoeken. Erg interessant is een wandeling door de hippiewijk Vrijstad Christiania.

Bergen, Noorwegenvanaf
€ 599

Bergen wordt ook wel de stad tussen de zeven bergen genoemd. Eén van de bergen waaraan de stad zijn naam dankt is Fløyen. Vanuit hier heeft u een goed uitzicht over de stad. Om op de top te komen kun je gebruikmaken van een kabeltrein, Fløibanen. De hoogste van de zeven bergen is Ulriken. Bryggen, het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum en de kern van Bergen, staat nu op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ålesund, Noorwegenvanaf
€ 629

De prachtige havenstad is na een verwoestende brand in het jaar 1904 in jugendstil stijl opnieuw opgebouwd. Voor een mooi uitzicht over de unieke stad kunt het beste de berg Aksla beklimmen. De 418 traptreden leiden u van het stadspark naar de top van de berg. Om meer te weten te komen over wat er is gebeurd, kunt u een bezoek brengen aan het Ålesunds Museum. Een bezoek aan Ålesund wordt vaak gecombineerd met een bezichtiging van de Geirangerfjord en/of Hjørundfjord.

St. Petersburg, Ruslandvanaf
€ 567

De tweede grootste stad van Rusland, Sint-Petersburg, is gelegen aan het oostelijke uiteinde van de Golf van Finland. De stad werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst in 1990. Een van de attracties is ongetwijfeld de Schlossplatz. Het daar gevestigde Winterpaleis was in het verleden de barokke tsaren residentie en vandaag de dag het Hermitage Museum. Om een prachtig uitzicht over de stad te hebben, kunt u het beste een bezoek brengen aan de St. Isaac kathedraal. Voor reizen naar Rusland is een visum vereist.

Tallinn, Estlandvanaf
€ 567

De hoofdstad van Estland ligt in de Golf van Finland in de Oostzee. Het ligt op ongeveer 80 km van Helsinki. Tot de bezienswaardigheden horen enige musea, parken en kerken. De botanische tuin beschikt over meer dan 8.000 plantensoorten en bestaat uit meer dan 110 hectare land. In het scheepvaartmuseum worden zowel visgerei uit de nieuwe steentijd en antieke duikuitrustingen als ook een compleet brugdek van een vissersboot uit de jaren 50 tentoongesteld.

Hamburg, Duitslandvanaf
€ 119

Deze op een na grootste stad van Duitsland, met zijn 1,8 miljoen inwoners, ligt aan de rivier de Elbe. Hamburg heeft een dicht netwerk van vaarwegen en zelfs nog meer bruggen dan in Venetië. Van de legendarische wijk St. Pauli tot de verschillende havenfaciliteiten - Hamburg heeft veel bezienswaardigheden te bieden. In heel Hamburg is een U-bahn beschikbaar om uw tijd optimaal te besteden en snel van plaats naar plaats te reizen. Een echte aanrader is een boottocht over de Alster om de stad goed te verkennen.

Helsinki, Finlandvanaf
€ 589

Helsinki is de hoofdstad van Finland, heeft ongeveer 589.000 inwoners en is tevens de grootste stad van het land. Helsinki is vooral een droom voor liefhebbers van architectuur. De stad wordt beschouwd als een bolwerk van het classicisme. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door een art nouveau-architectuur en er zijn verschillende functionalistische gebouwen in het centrum van de stad. Ook is het fort Suomenlinna een aanrader. Dit werd op verschillende eilanden gebouwd. Hier kunt u de winkelstraten van Esplanadi vinden en in de zomer vinden hier grote markten plaats.

Stockholm, Zwedenvanaf
€ 567

De grootste stad van Scandinavië is de thuisbasis van de residentie van de koning, het Zweedse parlement en de Zweedse regering. Het kasteel en het rijksdaggebouw moet u niet missen. Voor alle kunst-en cultuurliefhebbers biedt Stockholm talrijke theaters en musea. Door de vele rivieren in de stad wordt Stockholm ook wel het "Venetië van het noorden" genoemd. Rondom Stockholm liggen er ook nog meer dan 24.000 eilanden. Typerend in de stad is dat er Nederlandse barokke stijl terug te vinden is in de vergaderplaats van de adel 'Riddarhuset'.

Kiel, Duitslandvanaf
€ 329

Maak gebruik van de gelegenheid om een wandeling door de stad te maken. De hoofdstad van de deelstaat Sleeswijk-Holstein is wereldwijd bekend door de Kieler zeilweek, waarbij duizenden mensen uit de hele wereld naar de havenstad komen. Naast de vele museas en de haven van Kiel heeft de stad nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld de Marinewijk, de U-boot Memorial, de botanische tuinen of het Olympisch dorp in Kiel-Schilksee.

Stavanger, Noorwegenvanaf
€ 629

Stavanger is een van de belangrijkste steden van Noorwegen en droeg in 2008 de titel "Culturele hoofdstad van Europa". Maak een wandeling door de stad waar de kathedraal uit de 12e eeuw het stadsbeeld domineert. In het historisch centrum van de stad zijn er vele kleine wit geschilderde houten huizen te vinden. Ook kunt u een uitstapje maken naar het Lysefjord, dat op het diepste punt 500 meter diep is. Vanaf de Preikestolen, een 600 meter hoog platform, heeft u een prachtig uitzicht over het fjord en de complete omgeving.

Reykjavik, IJslandvanaf
€ 1.219

Reykjavik is het culturele, politieke en economische centrum van IJsland. In veel musea kunt u over de geschiedenis van het eiland leren en artistieke kunstwerken bekijken. Zeer interessant hier is het openluchtmuseum in de buurt van de stad. U kunt enkele huizen uit de 19de eeuw bezoeken waar u een beeld krijgt van hoe de mensen in die tijd leefden. Bovendien vindt u overal in de stad leuke, gezellige en hippe winkeltjes.

Rotterdam, Nederlandvanaf
€ 235

Met zijn 590.000 inwoners is Rotterdam niet alleen de tweede grootste stad van Nederland, maar ook een van de meest actieve en levendige culturele centra. Rotterdam dankt zijn bekendheid niet alleen aan de slanke profielen van zijn futuristische wolkenkrabbers, maar ook aan de vele musea, festivals en evenementen die regelmatig in dit dynamische centrum worden georganiseerd. De haven van de stad is een van de belangrijkste havens van het continent en wordt daarom beschouwd als een "toegangspoort tot Europa" voor handel met de Verenigde Staten van Amerika. nieuwsgierigheid De haven van Rotterdam is de grootste van Europa De naam van de stad is afgeleid van die van een dam bij de Nieuwe Maas De stad is de thuisbasis van de beroemde reiziger Erasmus van Rotterdam die hier in 1466 werd geboren

Dublin, Ierlandvanaf
€ 899

Dublin is met meer dan 505.000 inwoners de grootste stad van Ierland. Hier vindt u naast talrijke gebouwen, monumenten en kerken ook vele musea, theaters, parken en groene zones. Op Phoenix Park vind u de woonplaats van de Ierse president en de Amerikaanse Ambassadeur. In het grootste park van de stad leven tevens wilde dieren en in de Tempel Bar wijk is 's nachts veel bedrijvigheid. De cultuurwijk staat bekend om haar talrijke pubs en live muziek. Ook een bezoek waard is de Guinness brouwerij, waar al sinds 1759 donker bier gebrouwen wordt.

Belfast, Noord-Ierlandvanaf
€ 769

Belfast is de perfecte stad voor een citytrip! De gewelddadige strijd in het verleden tussen de Katholieken en Protestanten heeft plaatsgemaakt voor een rustgevende stad waar genoeg culturele en historische bezienswaardigheden te bewonderen zijn. De hoofdstad van Noord-Ierland heeft ongeveer 280.000 inwoners die u graag verwelkomen. Niet alleen de inwoners zien de schoonheid van de stad en de omgeving, ook filmmakers raakten geinspireerd door de stad. Zo zijn er meerdere scènes van de wereldberoemde serie 'Game of Thrones' hier opgenomen.

Noord-Europa

Noord-Europa cruises

Gezellige, knusse en hippe steden gecombineerd met een prachtige ruige natuur. Dit is hoe je de bestemming Noord-Europa wellicht het beste zou kunnen omschrijven. Steeds meer mensen besluiten om de warme bestemmingen achter zich te laten en in plaats daarvan de cultuur en natuur van het Noorden van ons continent te opzoeken. De culturele noordelijke hoofdsteden; Stockholm, Kopenhagen, Oslo en Helsinki zijn de perfecte uitvalsbasis voor een cruise langs de hoogtepunten van het noorden.

Rederijen

Verschillende rederijen brengen u naar de bezienswaardigheden van het noorden.

 • Holland America Line
 • AIDA Cruises
 • TUI Cruises
 • Princess Cruises
 • MSC Cruises
 • Cruises naar Noord-Europa met Holland America Line

  Zoals eerder vermeld zijn er verschillende rederijen die u graag het mooiste van Noord-Europa laten zien. Erg populair onder de Nederlandse reizigers is toch wel een Noord-Europa cruise met Holland America Line. Deze van oorsprong Nederlandse rederij lijkt haast gespecialiseerd te zijn in cruisereizen naar het noorden van Europa. Naast de velen bestemmingen die de rederij aan doet, voelt het zich het meest aangetrokken tot de schoonheid van het noorden. Holland America Line biedt voor elke cruiseliefhebber een groots scala aan verschillende routes en verschillende activiteiten aan boord. Zo hebben de meeste schepen van Holland America Line hun eigen thema. De Maasdam richt zich volledig op de echte ontdekkingsreizigers, aan boord van de Nieuw Amsterdam treft u een Amerikaanse tintje aan en aan boord van het nieuwste schip van de rederij, de Nieuw Statedam, geniet u van een cruise in een klassieke stijl.

  Routes en bestemmingen

  Welke rederij of schip u ook kiest voor uw Noord-Europa cruise, u wilt natuurlijk ook wel daadwerkelijk verschillende bestemmingen ontdekken. De hieronder genoemde bestemmingen zijn op het moment het populairste tijdens een cruise naar Noord-Europa.

  Kopenhagen

  Wellicht de eerste stad die u aandoet wanneer u richting het noorden reist. Vanuit deze relatief kleine maar gezellige stad reist u eenvoudig door naar de ruige natuur van Noorwegen. Toch mag u deze stad echt niet zomaar overslaan. De hoofdstad van Denemarken staat bekend om haar hippe en jeugdige cultuur. In het hart van de stad vindt u vele leuke restaurantjes, barretjes en vele boetiekjes die de stad doen opbloeien. Daarnaast bestaat deze stad natuurlijk ook bekend om de wereldberoemde kleine zeemeermin. Ook een van de oudste attractieparken, geopend in 1843, is te vinden midden in het centrum van de stad. De combinatie van vele bezienswaardigheden, historische gebouwen, kleurrijke parken en een gezellig centrum, is wat de hoofdstad van Denemarken tot een geweldige City trip bestemming maken!

  Stockholm

  Zweden, het land van het ruige leven van de Vikingen, de leefomgeving van de ‘Koning van het woud’, Pippi Langkous, ABBA en natuurlijk de wereldberoemde vleesballetjes. Om het ware Zweden te beleven moet u eigenlijk verder reizen dan slechts de hoofdstad Stockholm. Desondanks is een city-trip naar Stockholm de perfecte manier om kennis te maken met dit prachtige land. Stockholm wordt dan ook met recht de parel van het noorden genoemd. Voor een bliksembezoek aan Stockholm mag u een aantal bezienswaardigheden absoluut niet overslaan. Een bezoek aan Gamla Stan, het oude stadscentrum, neemt u mee terug naar het 17e – 18e -eeuwse Stockholm. Trek gemakkelijke schoenen aan en dwaal door de oude straatjes van de stad. Neem een grote rugtas mee voor alle leuke souvenirtjes die u onderweg kunt aanschaffen. Aan het einde van Gamla Stan loopt u tegen het Koninklijk Huis aan, waar u om 12 uur ’s middags de wisseling van de wacht mee kunt maken. Voor een paar euro neemt u vanaf hier ook gemakkelijk de boot naar de verschillende eilandjes waaruit de stad bestaat.

  Op een van die eilandjes bevindt zich Skagen, een indrukwekkend openluchtmuseum. In Skagen komt u oog in oog te staan met het traditionele Zweden. Het ‘bewoonde’ museum is opgezet als een echt Zweeds dorp waar u de oude ambachten van Zweden zelf kunt meemaken en leren. Ook vindt u in het museum en oorspronkelijke bewoners van Zweden, namelijk; elanden, bruine beren, lynxen, wolven en nog veel meer. Wanneer u zich verbaast heeft over de ware grote van een eland, kunt u samen met uw nieuwe vrienden van het prachtige uitzicht over de gehele stad genieten.

  Noorwegen en Oslo

  De hoofdstad van Noorwegen telt ruim 650.000 inwoners en is gelegen in het Zuidoosten van het land. Het stad is tevens het begin van de Oslofjord. Noorwegen is het land van de ruige natuur en de prachtige fjorden. De Noorse fjorden die als beschermd erfgoed zijn bestempelt door UNESCO, zijn ontstaan in de ijstijd door het uitschuren van landijs. Het gevolg hiervan is dat er inhammen in bergwanden zijn ontstaan met steile bergwanden. Door de diepte is het mogelijk om hier met een cruiseschip doorheen te varen, wat beelden oplevert. Behalve de Noorse fjorden is een trip naar Oslo ook zeker de moeite waard.

  In de hoofdstad van Noorwegen treft u een leuke mix van kunst, cultuur en gezelligheid aan. De vele musea in de stad vertellen u over de historie van de stad, de kunstmeesters die hier hun beroep uitoefende en de scheepsvaart van de stad. U hoeft niet eens per se een museum te bezoeken om de kunst en cultuur van de stad te proeven. Zo kunt u uren rondlopen in het Frogen Parken. In dit immens grote prak vindt meer dan 200 kunstsculpturen van de beroemde Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. De stad is ook een waar paradijs voor winkelliefhebbers. Winkels van grote merken wisselen elkaar af met hippe, modern koffietentje en natuurlijk leuke toeristenwinkeltjes. Mocht u nog tijd over hebben kunt u nog even bezoek bij de Noorse koning in het Koninklijk Paleis, dat eigenlijk oorspronkelijk gebouwd werd als woonplaats voor de Zweedse Koning, Karel de veertiende.

  Reykjavik

  De meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld, Reykjavik, is het beste startpunt voor een onvergetelijk reis door IJsland. Wanneer u een echte natuurliefhebber bent en tegen een beetje kou kunt, bent in IJsland op de juiste plek. Verwacht nog niet te veel sneeuw in de hoofdstad Reykjavik. Hoewel het in de winter goed kan vriezen in Reykjavik, vindt u de sneeuw en ijsgletsjers pas wanneer u de stad verlaat en verder richting het noorden trekt.

  Reykjavik is een kleine gezellige stad met niet meer dan 100.000 inwoners. Het middelpunt van de stad is de imposante kerk, Hallgrimskirkja. Vanuit hier wandelt u door leuke kleine straatjes, met hippe winkeltjes richting de haven. Mede door de kleine populatie is Reykjavik een gezellige stad met weinig criminaliteit. In Reykjavik is het mogelijk om excursies te boeken naar onder andere, de geisers, gletsjers en de natuurlijke warmwaterbronnen.

  Noord-Europa cruise vanuit Nederland

  Wilt u graag cruisen naar de Noorse Fjorden of city-trips maken naar de noordelijke hoofdsteden? Dan is het wel zo gemakkelijk als u vanuit eigen land kan vertrekken. Holland America Line biedt een ruim aanbod van cruises met prachtige routes naar Noord-Europa. Of u nu een korte cruisevakantie van 8 dagen zoekt, of nog noordelijker wil cruisen en ruim twee weken weg wilt, bij Holland America Line is het allemaal mogelijk. Wilt u zich tijdens uw ontdekkingsreis helemaal nergens zorgen over te hoeven maken. Dan kunt u ook een all-inclusive Noord-Europa cruise boeken. Onder andere TUI Cruises biedt u een cruise naar Noorwegen, terwijl alles inclusief is aan boord. Wel moet u er dan rekening mee houden dat u vaak vanuit Kiel, Duitsland moet vertrekken.

  Noord-Europa Beoordelingen