Cruises door de Moezel

Cruisen langs prachtige wijngaarden waar beroemde wijnen geproduceerd worden - geniet van een riviercruise over de Moezel.

Moezel

De rivier de Moezel is een rivier die door de landen Duitsland, Frankrijk en Luxemburg stroomt en daarbij een prachtige omgeving doorkruist. De rivier ontspringt in de Franse Vogezen waarna het na een tocht van bijna 550 kilometer in de Rijn, bij de stad Koblenz, uitmondt. De Moezel wordt al eeuwen lang gebruikt voor het vervoeren van goederen en reizende passagiers. Tijdens een cruise over de Moezel zult u dan ook in de voetsporen treden van de Romeinen, die de Moezel als belangrijke waterweg zagen en dus steden stichtten aan de oevers. Onderweg naar de mooiste bestemmingen van de Moezel zult u dan ook genoeg indrukwekkende Romeinse bouwwerken voorbij zien komen.

De Moezel stroomt door schitterende landschappen met prachtige wijngaarden aan de oevers, waar heerlijke Moezelwijnen gemaakt worden. Met een cruise over de Moezel kunt u verschillende wijnhuizen bezoeken en kunt u zich tegoed doen aan exclusieve wijnen. Ook aantrekkelijk zijn de te bezoeken bezienswaardigheden in steden en dorpjes, zoals Trier, Koblenz en Metz. Een cruise over de Moezel is een ware verrijking voor liefhebbers van cultuur, wijn en natuur.

toon meer
Moezel1
Moezel2}
Moezel3}
Moezel4}

Moezel1
Moezel2
Moezel3
Moezel4
Tips voor cruises over de Moezel
Onze aanbevelingen
  5-daagse cruises
Over de Rijn naar Keulen en Koblenz
Over de Rijn naar Keulen en Koblenz
4 nachten met de Statendam
 23.08.2020
p.p.vanaf € 390
Ga mee op de Andrea naar Keulen
Ga mee op de Andrea naar Keulen
4 nachten met de Andrea
 mei 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 499
De pracht van het sprankelende Gernsheim
De pracht van het sprankelende Gernsheim
4 nachten met de Anesha
 november 2020 - december 2020
p.p.vanaf € 399
Prachtige stedencruise vanaf Keulen
Prachtige stedencruise vanaf Keulen
4 nachten met de A-ROSA AQUA
 november 2020 - december 2021
p.p.vanaf € 399
Schitterende riviercruise vanuit Keulen
Schitterende riviercruise vanuit Keulen
4 nachten met de A-Rosa Brava
 november 2020 - december 2021
p.p.vanaf € 399
  Cruises met korting
Cruise met A-ROSA naar het sfeervolle Keulen
Cruise met A-ROSA naar het sfeervolle Keulen
5 nachten met de A-ROSA SILVA
 23.12.2021
p.p.vanaf € 909
Cruise met A-ROSA naar het mooie Keulen
Cruise met A-ROSA naar het mooie Keulen
5 nachten met de A-Rosa Brava
 22.12.2021
p.p.vanaf € 759
  Cruises in 2019
Onze aanbevelingen
Patty
Cruise door de Moezel
''Even er tussenuit en genieten van de prachtige omgeving van de Moezel doet u met de A-ROSA Flora. Tijdens deze prachtige 5-daagse cruise komt u langs de mooiste oorden van Duitsland die gelegen zijn naast de rivier. Laat u verrassen en verwennen door de vriendelijke service aan boord.''

  • Keulen - Keulen
  • Moezel,Rijn,West-Europa
  • juni 2020 - oktober 2020

vanaf € 879
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens aan de Moezel
Koblenz, Duitslandvanaf
€ 229

De stad Koblenz is gelegen aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn en is een van de oudste steden in Duitsland. De oorsprong van Koblenz gaat helemaal terug naar de Romeinen, die hier een militair bolwerk hebben gesticht vanwege de strategische waarde van de stad. Nu is de stad de noordelijke toegangspoort naar de Rijn en de zuidelijke toegangspoort naar de Moezel. De stad is ideaal voor cultuurliefhebbers, dankzij de schitterende forten, kerken en musea die te bezoeken zijn.

Mainz, Duitslandvanaf
€ 299

Beleef deze historische stad in Duitsland. De geschiedenis van Mainz gaat terug tot de prehistorie. De stad werd gesticht door de Romeinen en is sinds de achtste eeuw een Duitse stad. De stad is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts sinds 1946. In 1942 is er een deel van de stad verwoest door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar er zijn nog veel historische gebouwen die u kunt bezoeken, zoals de kathedraal en de St. Stephen's kerk.

Cochem, Duitslandvanaf
€ 449

Dit Duitse plaatsje aan de Moezel laat haar bezoekers prachtig historische gebouwen zien, die een memorabele indruk op ze achter laten. Cochem is de tweede kleinste stad van Duitsland en ligt op de linkeroever van de Moezel. In de buurt van de stad zijn het goed bewaarde kasteel van Cochem en de ruïnes van het kasteel Winnenberg te bezichtigen. Een van de meest bezochte en indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad is de op een heuvel gelegen Rijksburcht van Cochem, wat in de middeleeuwen als tolburcht werd gebruikt.

Bernkastel-Kues, Duitslandvanaf
€ 499

De stad Bernkastel-Kues ligt aan de rivier de Moezel in Rijnland-Palts. Het gebied rond Bernkastel-Kues is beroemd om de wijnproductie en is dan ook de thuisbasis van vele bekende Duitse wijnhuizen. Het gezellige stadje wordt gesierd door prachtige oude huizen en heeft een zeer pittoreske uitstraling. Het marktplein is in de zomer rijkelijk gevuld met toeristen die genieten van een wijntje en in de winter staat het in het teken van de kerstmarkt. Het plein is dan prachtig versierd met lichtjes en met de karakteristieke gebouwen om u heen, belandt u in een waar sprookje.

Trier, Duitslandvanaf
€ 499

Trier kijkt terug op een 2.000 jaar lange geschiedenis en is daarmee de oudste stad van Duitsland. Talrijke Romeinse gebouwen wachten op uw bezoek. In het bijzonder is de St. Peter kathedraal en de daarmee verbonden Onze-Lieve-Vrouwe kerk een bezoek waard. De binnenstad van Trier heeft ook vele leuke winkelstraatjes. Door haar ligging aan de Moezel was Trier in de geschiedenis een bloeiende handelsstad en is vandaag de dag een moderne havenstad. De stad Trier zal u doen betoveren met haar glorie en historie.

Traben-Trarbach, Duitslandvanaf
€ 999

De stad Traben-Trarbach is een aan de Moezel gelegen nationaal erkend kuuroord. Grote wijnkelders en prachtige Art Nouveau gebouwen is wat dit stadje vandaag de dag zo bijzonder maakt. Naast het feit dat Traben-Trarbach aan de Moezel ligt en dus een ideale wandelplek is, is het ook een stad waar leuke culturele evenementen plaatsvinden en waar u zich kunt laten rondleiden door wijngaarden. In december kunt u de leukste kerstversiersels kopen op de kerstmarkt en in de zomer kunt u deelnemen aan een wijnfestival.

Alken, Duitslandvanaf
€ 499

Alken ligt direct aan de Moezel in Rheinland-Pfalz. Alken behoort tot het "wijngebied Burcht Cochem" en biedt plaats aan zeven wijngaarden met een oppervlakte van 17 hectare. In het idyllische plaatsje aan de Moezel zijn meerdere bezienswaardigheden, zoals de burcht Thurant en het Michaels kapel beenderhuis. In de regio worden wijnfeesten gehouden waarbij er verschillende wijnen worden geschonken uit de regio. Ook staat de stad bekend om het 'Feuerwehrfest' (brandweerfeest), tijdens dit feest worden er heerlijke frieten gebakken en kunt u genieten van livemuziek.

Zell (Moezel), Duitslandvanaf
€ 949

Zell is een stad in het district Cochem-Zell, in Rijnland-Palts. Zell heeft een historisch centrum, de parochiekerk van St. Peter is een reliekschrijn uit de 12e eeuw. In het plaatselijke museum in het stadhuis krijgen de bezoekers veel informatie over de geschiedenis van de stad, wijnbouw en de traditionele ambachten aan de hand van een uitgebreide collectie. Door de ligging van de stad direct aan het water kunt u in dit pittorske stadje prachtige wandelingen maken langs de Moezel. Wanneer het zonnetje schijnt kunt u genieten van een koel drankje aan het water.

Saarburg, Duitslandvanaf
€ 1.039

Saarburg is een schitterende stad in het westen van Duitsland en gelegen aan de rivier de Saar. Saarburg is een pittoresk stadje dat gesierd wordt met knusse kanaaltjes, bruggen en typische Duitse gebouwen. Saarbrug bevindt zich in een wijnstreek waardoor u op vele plekken in de stad regionale wijnen kunt proeven. Bewonder de schitterende waterval die zich middenin de stad bevindt of breng een bezoekje aan het Saarburg Kasteel. Dit kasteel ligt op het hoogste punt van de stad en biedt daardoor een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Remich, Luxemburgvanaf
€ 1.039

Remich is een stad en een gemeente in het Groothertogdom Luxemburg en is de hoofdstad van het gelijknamige kanton Remich. De stad ligt op de westelijke oever van de rivier de Moezel, 10 kilometer ten noorden van het drielandenpunt met Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. De stad wordt ook wel de wijnhoofdstad van Luxemburg genoemd. Het is dan ook zeer interessant om eens te gaan ontdekken hoe de wijnen worden gemaakt en natuurlijk kan het drinken van een glaasje daarbij niet ontbreken.

Winningen, Duitslandvanaf
€ 999

Winningen is een stadje in Duitsland en is gelegen aan de Moezel. Het stadje telt zo'n 2.481 inwoners. In het pittoreske stadje vindt u veel wijnboerderijen, waar u verschillende soorten wijnen kunt proeven.

Wasserbillig, Luxemburgvanaf
€ 1.039

Het kleine plaatsje Wasserbillig ligt helemaal in het oostelijke puntje van Luxemburg en staat vooral bekend omdat de Moezel erdoorheen loopt. Verder grenst het met een aantal bekende wandelroutes waaronder de E2 die van Schotland naar de Franse stad Nice loopt en de E3 van Portugal naar de Zwarte Zee. Vanaf Wasserbillig kunt u ook het veerbootje nemen naar de overkant van de Moezel, waar u het Duitse stadje Oberbillig zult aantreffen. Wanneer u de omgeving van Wasserbillig wilt ontdekken kunt u het beste op de fiets stappen.

Mettlach, Duitslandvanaf
€ 1.039

Mettlach is een prachtige stad gelegen aan de Saar in het westen van Duitsland. De stad telt ruim 12.000 inwoners en staat bekend om de porseleinindustrie die hier gaande is. U kunt meer ontdekken over deze industrie en de geschiedenis ervan bij het ‘Erlebniszentrum Villeroy & Boch’, waar diverse tours gegeven worden. Bezoek ook eens het Montclair Kasteel. Dit is een schitterende middeleeuwse ruïne die zich bevindt in een beboste omgeving. U kunt dit kasteel bereiken door een prachtige wandelroute te volgen, wat tegelijkertijd een geweldige ervaring is.

Piesport, Duitslandvanaf
€ 949

Piesport is een stad aan de rivier de Moezel in het Moezeldal in Rijnland-Palts en staat bekend om de teelt van wijndruiven. Met een oppervlakte van meer dan 400 hectare behoort Piesport tot een van de grootste wijnbouw gemeente gelegen aan de Moezel. De Romeinen bouwden nederzettingen in deze regio en wisten de mooie ligging van de wijngaarden aan de Moezel te waarderen. In de omgeving van de stad vindt u de overblijfselen van de romeinse en oudste wijnmakerij die u ten noorden van de Alpen aantreft.

Grevenmacher, Luxemburgvanaf
€ 1.039

Grevenmacher is een klein stadje aan de Moezel in Luxemburg. Het stad heeft een middeleeuwse binnenstad en rondom Grevenmacher zijn vele wijnvelden te vinden. Bezichtig de smalle straatjes en ruïnes van de middeleeuwse vestigingen. Grevenmacher heeft een autovrij centrum.

Moezel De Moezel is gemaakt voor riviercruises. Kies uit het aanbod van Dreamlines en ga mee met een spectaculaire riviercruise over de Moezel. Er is keuze uit verschillende soorten rederijen. Kies bijvoorbeeld uit de Feenstra Rijn Lijn of uit Phoenix Cruises. Vaar mee met de Allegra, de Aurelia, de Rembrandt van Rijn, de Salvinia, de Statendam en nog vele andere schepen. Geniet van de luxe, het comfort en natuurlijk de gezelligheid. Kies voor een cruise over de Moezel als het bekijken van de wonderschone natuur in haar volle glorie iets voor u is. Mocht er interesse zijn voor de Rijn, vaar dan met de Feenstra Rijn Lijn eerst over de Moezel en sluit vervolgens aan op de Rijn. Elke riviercruise over de Moezel staat bekend om haar fantastische landschappen en steden. Ga bijvoorbeeld aan wal in Koblenz, Cochem, Trier of Straatsburg. Tijdens een Moezelcruise is er enorm veel te beleven, zowel aan boord als aan wal. Met een Moezelcruise wordt er zowel door Duitsland als Nederland gevaren. Veel entertainment en afwisseling tijdens uw riviercruise De reis over de Moezel is een uniek hoogtepunt in de cruisewereld, dit omdat er veel schepen zijn waar u uit kunt kiezen. Of u nu van ontspannen houdt of van actie. Een cruise over de Moezel biedt beide en eindigt altijd succesvol. Bijna alle schepen van de rederijen die een riviercruise over de Moezel aanbieden beschikken over sauna’s, massagedouches en schoonheidsbehandelingen. Het is dus mogelijk om lekker te herstellen van een wandeling door de stad of gewoon omdat het lekker is. Mocht u een fan zijn van sportieve activitieten, dan kan er gebruik worden gemaakt van een van de fitness centra. Uw riviercruise wordt geboekt onder de beste voorwaarden van Dreamlines Profiteer van geweldige aanbiedingen van Dreamlines en boek een riviercruise tegen topprijzen. Mochten er vragen zijn, problemen met de reservering, suggesties of iets anders. Neem in deze gevallen gerust contact op met het Dreamlines consultant team. Dit zijn vriendelijke en deskundige cruise experts die precies weten hoe de cruis

Moezel Beoordelingen