Cruises over de Rijn

Tijdens een Rijn riviercruise kunt u in alle rust de rivier, de verschillende landschappen en de omliggende steden ontdekken

Rijn

Kom geheel tot rust op een riviercruise over de imposante Rijn, een van de langere rivieren van Europa. Het grootste stroomgebied van de Rijn ligt in Duitsland, maar de Rijn stroomt ook door Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. De Rijn heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in de binnenvaart, dit komt omdat de Rijn verbonden is met andere grote Europese rivieren, zoals de Donau en de Rhône. U kunt het hele jaar door genieten van cruises over de Rijn, maar de beste periode om een riviercruise te maken is de zomer. In de zomer is het lang licht buiten en kunt u tot laat genieten van de landschappen op het buitendek.

Tijdens een riviercruise over de Rijn zult u ten alle tijde genieten van prachtige uitzichten. Tussen Rüdesheim en Koblenz ligt de Rijn tussen bergen in, waardoor u een mooi uitzicht heeft over de druivenvelden. Een ander hoogtepunt is het stuk tussen Bingen en Koblenz, omdat de rivier hier loopt door een indrukwekkend leisteengebergte. Tevens vaart u langs verschillende idyllische dorpjes met gotische kerken en prachtige kastelen. Een cruise op de Rijn zal gegarandeerd een sprookjesachtige indruk achterlaten. Door deze prachtige landschappen wordt de Rijn ook wel de romantische Rijndal genoemd.

toon meer
Rijn1
Rijn2}
Rijn3}
Rijn4}
Rijn5}
Rijn6}
Rijn7}

Rijn1
Rijn2
Rijn3
Rijn4
Rijn5
Rijn6
Rijn7
Tips voor riviercruises over de Rijn?
Onze aanbevelingen
  8-daagse cruises
Nederland & België
Nederland & België
7 nachten met de Rembrandt van Rijn
 23.04.2020
p.p.vanaf € 880
Zeeland - Belgium (Combi 2)
Zeeland - Belgium (Combi 2)
7 nachten met de Salvinia
 29.08.2020
p.p.vanaf € 890
Maasroute en Limburg (Combi 3)
Maasroute en Limburg (Combi 3)
7 nachten met de Salvinia
 05.09.2020
p.p.vanaf € 890
Ervaar de Kerstsfeer
Ervaar de Kerstsfeer
7 nachten met de Calypso
 21.12.2020
p.p.vanaf € 1.015
Door het Rijn- en Moezeldal
Door het Rijn- en Moezeldal
7 nachten met de Poseidon
 13.09.2020
p.p.vanaf € 930
  Cruises in 2019
  Last minute cruises
Nederland & België
Nederland & België
7 nachten met de Rembrandt van Rijn
 23.04.2020
p.p.vanaf € 880
Burchten & Kastelen
Burchten & Kastelen
5 nachten met de Rembrandt van Rijn
 31.05.2020
p.p.vanaf € 790
Texel en Ijsselmeer
Texel en Ijsselmeer
9 nachten met de Rembrandt van Rijn
 05.06.2020
p.p.vanaf € 1.150
Het Groene Hart & de Randmeren
Het Groene Hart & de Randmeren
6 nachten met de Horizon
 18.06.2020
p.p.vanaf € 730
Minicruise over de Rijn naar Koblenz en Boppard
Minicruise over de Rijn naar Koblenz en Boppard
3 nachten met de Statendam
 14.05.2020
p.p.vanaf € 365
Top havens langs de Rijn
Rotterdam, Nederlandvanaf
€ 89

Met zijn 590.000 inwoners is Rotterdam niet alleen de tweede grootste stad van Nederland, maar ook een van de meest actieve en levendige culturele centra. Rotterdam dankt zijn bekendheid niet alleen aan de slanke profielen van zijn futuristische wolkenkrabbers, maar ook aan de vele musea, festivals en evenementen die regelmatig in dit dynamische centrum worden georganiseerd. De haven van de stad is een van de belangrijkste havens van het continent en wordt daarom beschouwd als een "toegangspoort tot Europa" voor handel met de Verenigde Staten van Amerika. nieuwsgierigheid De haven van Rotterdam is de grootste van Europa De naam van de stad is afgeleid van die van een dam bij de Nieuwe Maas De stad is de thuisbasis van de beroemde reiziger Erasmus van Rotterdam die hier in 1466 werd geboren

Keulen, Duitslandvanaf
€ 149

Welkom in de prachtige gotische stad. Keulen biedt oneindig veel bezienswaardigheden, waarvan de beroemde kathedraal het meest opvallend is. Tevens beschikt Keulen over veel musea, zo kunt u iets leren over kunst, chocolade, sport en de Romeinse geschiedenis. De lokale bevolking van Keulen is erg vriendelijk en gastvrij en zullen u dan ook graag verwelkomen in hun geliefde stad. Keulen is sinds de Middeleeuwen al een belangrijk handelscentrum en is vandaag de dag een van de belangrijkste economische centra in Duitsland.

Koblenz, Duitslandvanaf
€ 229

De stad Koblenz is gelegen aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn en is een van de oudste steden in Duitsland. De oorsprong van Koblenz gaat helemaal terug naar de Romeinen, die hier een militair bolwerk hebben gesticht vanwege de strategische waarde van de stad. Nu is de stad de noordelijke toegangspoort naar de Rijn en de zuidelijke toegangspoort naar de Moezel. De stad is ideaal voor cultuurliefhebbers, dankzij de schitterende forten, kerken en musea die te bezoeken zijn.

Rüdesheim, Duitslandvanaf
€ 229

Rüdesheim is een van de meest bekende toeristische plekken in Duitsland. Kenmerkend aan Rüdesheim is het middeleeuwse steegje, ook wel bekend als Drosselgasse. Als u even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen, dan kunt u prachtige wandelingen maken in de omgeving van Rüdesheim. Naast de schoonheid van de stad Rüdesheim is de stad ook bekend om zijn uitstekende wijn. Rüdesheim ligt namelijk in de Rheingau wijngebied, dat beroemd is om zijn superieure Rieslings.

Mainz, Duitslandvanaf
€ 299

Beleef deze historische stad in Duitsland. De geschiedenis van Mainz gaat terug tot de prehistorie. De stad werd gesticht door de Romeinen en is sinds de achtste eeuw een Duitse stad. De stad is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts sinds 1946. In 1942 is er een deel van de stad verwoest door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar er zijn nog veel historische gebouwen die u kunt bezoeken, zoals de kathedraal en de St. Stephen's kerk.

Arnhem, Nederlandvanaf
€ 215

Ontdek de welvarende gemeente met diverse mooie musea. Arnhem is gelegen aan de Rijn en heeft ongeveer 150.000 inwoners. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hele centrum gebombardeerd, maar Arnhem is erin geslaagd om zichzelf weer op te bouwen tot een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dankzij het mode en design instituut, de ArtEZ, is de stad uitgegroeid met focus op de mode-industrie en wordt er hier jaarlijks in juni een mode-expo gehouden.

Düsseldorf, Duitslandvanaf
€ 149

Düsseldorf maakt indruk met grensverleggende architectuur, bruisend nachtleven en een kunst scene waar andere steden jaloers op kunnen zijn. Het is een chique en moderne stad die op de eerste indruk erg formeel overkomt, maar na een paar uur door de Altstadt komt u er snel achter dat het ook een hele informele stad kan zijn. De herontwikkelde havengebied, Medienhafen, maakt veel indruk met spectaculaire architectonische gebouwen.

Straatsburg, Frankrijkvanaf
€ 399

Straatsburg is een stad met veel diversiteit. Aan de ene kant is het een typische Franse stad, maar het heeft ook Duitse trekjes en een rijk middeleeuws verleden. De grootste aandachtrekker van Straatsburg is de gotische Notre-Dame kathedraal, maar dit is zeker niet het enige wat de stad te bieden heeft. Zwerf rond in de kronkelende straatjes van de oude stad, die vol staan met scheve vakwerkhuizen. Tevens als de zetel van de Raad van Europa, het Europees Parlement en het Europees Hof is Straatsburg een van de belangrijkste centra van de Europese Unie.

Bonn, Duitslandvanaf
€ 149

Ervaar deze prachtige, relaxte stad aan de Rijn. Bonn was een tijdje de hoofdstad van West-Duitsland, maar in 1991 besloot de herenigde Duitse regering dat Berlijn de nieuwe hoofdstad is. Bonn is een levendige stad met een gezonde economie. Een hoogtepunt van Bonn is dat het de geboorteplaats is van Ludwig van Beethoven. Zijn geboortehuis is nu een druk bezocht museum waar u zeldzame opnames kunt vinden. Ook worden hier regelmatige concerten gegeven ter ere van Beethoven.

Nijmegen, Nederlandvanaf
€ 299

Nijmegen is een Nederlandse stad gelegen in de Provincie Gelderland. De geschiedenis van de stad gaat tot wel 2000 jaar terug in de tijd en heeft door de jaren heen vele benamingen gehad. Van Rijksstad tot Hanzestad, naar uiteindelijk een gezellige studentenstad. De St. Stevenskerk uit de 13e eeuw behoort net zoals het Velorama en het Valkhof tot de bezienswaardigheden van deze stad. Tevens zijn er veel parken en pleinen in de stad. De pleinen bieden mogelijkheid tot een hapje en een drankje en ook leuke boetiekjes.

Mannheim, Duitslandvanaf
€ 399

Mannheim is een erg industriële stad en de meeste grote multinationals hebben hun hoofdkantoor in deze stad gevestigd. Maar Mannheim is niet alleen industrie, de stad heeft ook een grote, energieke culturele scene. Zo kunt u hier talloze musea bezoeken, maar de stad beschikt ook over diverse historische en religieuze gebouwen. Een indrukwekkend gebouw is bijvoorbeeld het kasteel van de keurvorst van de Palts, dat na Versailles het grootste barokke gebouw in Europa is.

Andernach, Duitslandvanaf
€ 335

Andernach is een grote stadwijk in het district Mayen-Koblenz in het noordelijke Rheinland-Pfalz. Andernach behoort tot een van de oudste steden in Duitsland en vierde in het jaar 1988 haar 2000-jarig bestaan. In Andernach zult u de klassieke Rijnlandse gastvrijheid aantreffen. De stad heeft veel historische gebouwen, maar helaas zijn vele daarvan beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eén van die gebouwen is de Koblenzer Tor, die gebouwd was om de kasteel te beveiligen. Deze was beschadigd maar is renoveerd in 2012.

Hoorn, Nederlandvanaf
€ 499

In Hoorn lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Wandel door het prachtige oude centrum en snuif de frisse lucht in bij de haven en u waant zich even in het verleden. In verleden kwamen in Hoorn de indrukwekkende schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie aan en de allure die de stad toen uitstraalde, is nog steeds in de stad te voelen. De stad bruist van het leven. U kunt in de stad uitgebreid winkelen in zowel lokale winkeltjes als internationale ketens. Ook kunt u heerlijk genieten van de lokale specerijen en lekkernijen.

Speyer, Duitslandvanaf
€ 659

Speyer is een van de oudste steden in Duitsland en is zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Echter, in Speyer staat de grootste overgebleven romaanse kathedraal, de Marien kathedraal. Deze kathedraal staat sinds 1981 op de UNESCO werelderfgoed lijst. Het centrum van Speyer is de thuisbasis van een aantal musea en de resten van een middeleeuwse synagoge. In Speyer is alles makkelijk te voet te bereiken en kunt u makkelijk van museum naar museum lopen.

Willemstad, Nederlandvanaf
€ 235

Deze stad, vernoemd naar niemand minder dan Willem van Oranje, is een oude vestingstad in het Hollands Diep in de provincie Noord-Brabant. De stad werd gesticht in 1583 maar aanwijzingen doen geloven dat de stad al veel eerder bewoond werd. Zo werd er in de jaren 60 een oud eikenhouten beeldje gevonden, beter bekend als het Mannetje van Willemstad. Wilt u een stadwandeling maken en alles leren over deze fascinerende stad? Laat u meenemen door een gids, die u graag de schoonheid van de stad laat zien!

Rijn

Ontdek de prachtige Rijncruise

De Rijn is een van de bekendste rivieren in Europa en is 1.233 km lang. De Rijn stroomt door Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Liechtenstein en Duitsland. Het grootste stroomgebied van de Rijn stroomt door Duitsland en is verbonden met andere grote Europese rivieren zoals de Donau en Rhône. Met een Rijncruise kunt u op een ontspannen manier genieten van een prachtige riviercruise en ontdekt u vele mooie steden die aan deze rivier gelegen zijn.

Welke rederijen varen in de Rijn?

Er zijn verschillende rederijen die een riviercruise maken door de Rijn. Zo kunt u uit de volgende rederijen kiezen: Bij Dreamlines vindt u voor elk budget een prachtige riviercruise door de Rijn en onze cruise specialisten staan altijd voor u klaar om u zo goed mogelijk te helpen met het vinden van een riviercruise die bij u past!

Ontdek de mooiste steden aan de Rijn

Tijdens een riviercruise door de Rijn kunt u genieten van prachtige uitzichten en de omliggende steden. Zo vaart u langs de stad Koblenz in Duitsland. Koblenz is een van de oudste steden in Duitsland en in deze stad kunt u prachtige kastelen ontdekken. Een andere mooie bestemming aan de Rijn is de stad Straatsburg in Frankrijk. Dit is een stad met veel diversiteit en heeft een rijk middeleeuws verleden, hier kunt u bijvoorbeeld de mooie historische gebouwen bewonderen. Een andere mooie stad die gelegen is aan de Rijn is Rüdesheim. Rüdesheim is onder de toeristen een zeer bekende plek in Duitsland, dit komt met name door het middeleeuws steegje ‘Drosselgasse’. Drosselgasse bevindt zich in het hartje van het oude centrum van Rüdesheim en is een pittoresk straatje waar u kunt genieten van vele wijnlokalen, restaurants en livemuziek. Een andere mooie stad die aan de Rijn ligt is Bazel in Zwitserland. In Bazel kunt u de moderne architectuur bewonderen of kunt u een bezoek brengen aan het drielandenpunt, hier grenzen de landen Zwitserland, Frankrijk en Duitsland aan elkaar. De Rijn stroomt natuurlijk ook langs prachtige steden in ons eigen kikkerlandje zoals Arnhem, hier kunt u bijvoorbeeld prachtige wandelroutes of fietstochten maken door de Veluwe. Daarnaast is het historische centrum van Arnhem ook zeker een bezoek waard! Hier vindt u namelijk vele leuke boetiekjes, barretjes en restaurants. De havenstad Rotterdam is ook een zeer populaire stad met veel bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld de Erasmusbrug bewonderen, genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Euromast of kunt u helemaal tot rust komen onder het genot van een hapje en een drankje in een van de vele bars.

De beste reistijd voor riviercruise door de Rijn

De beste reistijd om een riviercruise door de Rijn te maken is vanaf april tot en met oktober. De temperaturen zijn rond deze periode aangenaam en hierdoor kunt u optimaal genieten van uw cruise vakantie. Daarnaast is het tijdens de feestdagen in december ook zeker aan te raden om een riviercruise door de Rijn te maken. Tijdens uw cruise komt u in een gezellige kerstsfeer terecht en vele steden zullen tijdens de feestdagen leuke kerstmarkten organiseren die u kunt bewonderen.

Rijn Beoordelingen