Donau cruises

Laat u meevoeren over deze legendarische rivier - ervaar natuurlijke en culturele pracht tijdens een Donau Cruise

Donau
De Donau is de op één na langste rivier van Europa. De rivier ontstaat in het Duitse Zwarte Woud en mond na een lange afstand afgelegd te hebben uit bij Roemenië in de Zwarte Zee. Ontdek de verschillende steden in onder andere Duitsland, Kroatië, Hongarije en Bulgarije. De diversiteit aan landschappen, de continue wisselende culturen, gastronomie en de vele indrukwekkende historisch verhalen maakt een cruise op de Donau tot een onvergetelijke ervaring, waar u ook nog eens een dosis aan kennis opdoet! Bezoek historische steden als Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado en ondervind op een luxe manier de prachtig van Duitsland en Oost-Europa. Een riviercruise
toon meer
Donau1
Donau2}
Donau3}
Donau4}
Donau5}
Donau6}
Donau7}
Donau8}
Donau9}
Donau10}
Donau11}

Donau1
Donau2
Donau3
Donau4
Donau5
Donau6
Donau7
Donau8
Donau9
Donau10
Donau11
Tips voor cruises over de Donau
Onze aanbevelingen
  8-daagse cruises
Ervaar de spectaculaire natuur van de Donau
Ervaar de spectaculaire natuur van de Donau
7 nachten met de A-ROSA DONNA
 27.12.2019
p.p.vanaf € 1.499
Cruise naar het mooie Slowakije
Cruise naar het mooie Slowakije
7 nachten met de DCS Amethyst
 26.12.2019
p.p.vanaf € 949
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA DONNA
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA DONNA
7 nachten met de A-ROSA DONNA
 april 2020 - juli 2021
p.p.vanaf € 999
Geniet op een cruise richting Keulen
Geniet op een cruise richting Keulen
7 nachten met de A-ROSA SILVA
 04.10.2020
p.p.vanaf € 1.429
Een week lang genieten op de Rijn
Een week lang genieten op de Rijn
7 nachten met de A-ROSA MIA
 28.12.2019
p.p.vanaf € 2.049
  Cruises met korting
Vaar langs de leuke steden aan de Donau
Vaar langs de leuke steden aan de Donau
2 nachten met de DCS Amethyst
 01.12.2019
p.p.vanaf € 199
Cruise naar het mooie Slowakije
Cruise naar het mooie Slowakije
7 nachten met de DCS Amethyst
 26.12.2019
p.p.vanaf € 949
Vaar langs de leuke steden aan de Main
Vaar langs de leuke steden aan de Main
2 nachten met de DCS Amethyst
 01.12.2019
p.p.vanaf € 199
Met de Kerst op avontuur over de Donau
Met de Kerst op avontuur over de Donau
4 nachten met de A-ROSA BELLA
 23.12.2019
p.p.vanaf € 449
Prachtige riviercruise tijdens de kerst
Prachtige riviercruise tijdens de kerst
5 nachten met de A-Rosa Riva
 23.12.2019
p.p.vanaf € 499
  Last minute cruises
Mega Deal! Fly & Cruise naar Dubai met MSC Cruises
Mega Deal! Fly & Cruise naar Dubai met MSC Cruises
7 nachten met de MSC Bellissima
 december 2019 - januari 2020
p.p.vanaf € 1.879
Ontdek het betoverende San Juan
Ontdek het betoverende San Juan
7 nachten met de MSC Seaside
 november 2019 - januari 2020
p.p.vanaf € 239
8-daagse cruise naar Santa Cruz de La Palma
8-daagse cruise naar Santa Cruz de La Palma
7 nachten met de AIDAstella
 november 2019 - januari 2020
p.p.vanaf € 319
8-daagse cruise met de Costa Diadema vanuit Dubai
8-daagse cruise met de Costa Diadema vanuit Dubai
7 nachten met de Costa Diadema
 november 2019 - januari 2020
p.p.vanaf € 299
12-daagse reis naar Genua
12-daagse reis naar Genua
11 nachten met de MSC Opera
 november 2019 - december 2019
p.p.vanaf € 600
Top havens aan de Donau
Wenen, Oostenrijkvanaf
€ 179

Een krantje lezen in de zon onder het genot van een kopje koffie, met uizicht over de prachtige gebouwen en pittoreske straatjes. Vele inwoners van de hoofdstad van Oostenrijk, doen dit elke dag. De stad Wenen heeft zowel een oud gedeelte met prachtige barokke en Art Nouveau gebouwen als ook een nieuw gedeelte met moderne architectuur. Daarnaast bevinden zich er meer dan 100 musea in de stad, dus u zult zich niet snel vervelen. Een echte toeristentrekker is de Spaanse rijschool, waar de prachtige Lippizaner paarden uw hard zullen stelen.

Engelhartszell, Oostenrijkvanaf
€ 179

Engelhartszell is een gemeente gelegen aan de Donau, waar Duitsland door de rivier van Oostenrijk wordt gescheiden. Dit plaatsje staat bekend om het beroemde plaatselijke trappistenbier dat gebrouwen wordt in het trappistenklooster 'Stift'. Dit is het enige trappistenklooster in heel Oostenrijk. Daarnaast kunt u Haus Am Strom bezoeken dat een interactieve tentoonstelling heeft voor jong en oud. Ook kunt u een rustgevende wandeling maken door het natuurreservaat. Hier kunt u genieten van de omgeving en de verschillende unieke dieren en planten bewonderen.

Melk, Oostenrijkvanaf
€ 179

Melk ligt met haar 5.300 inwoners direct aan de oever van de Donau en is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Door de hoge ligging van het water in de Donau kan gedurende de winter en tijdens regenachtige zomers de stad overstromen. Het Benedicten klooster van Melk is zonder twijfel een van de belangrijkste trekpleisters van Melk. Door zijn omvang en bravoure lijkt het klooster eigenlijk meer op een paleis. Door de ideale locatie, dichtbij Wenen, ontvangt de stad vele toeristen die maar wat graag het klooster komen bezoeken.

Bratislava, Slowakijevanaf
€ 399

Met ongeveer 427.000 inwoners is Bratislava zowel de grootste stad van Slowakije als de hoofdstad van het land. In de stad kunt u in de vele musea en galeries geweldige indrukken opdoen. Vlakbij zijn ook de kastelen Devin en Bratislava gelegen, die zeker een bezoek waard zijn. Ook kunt u in de prachtige parken ontspannen na een dag vol excursies. Ontdek de mooiste historische gebouwen, culturele erfgoeden, lokale gastronomie, heerlijke kwaliteitswijnen en ga shoppen in de meest moderne winkelcentra, in de perfecte city-trip bestemming: Bratislava.

Boedapest, Hongarijevanaf
€ 399

De magnifieke en zeer indrukwekkende stad Boedapest wordt door tweeën gedeeld door de rivier de Donau. Pas na de samenvoeging van het westelijke Boeda en het oostelijke Pest in 1873, werden de delen als één echte stad beschouwd. In Boedapest komt u ogen tekort. Het sprookjesachtige Boeda betovert u in alle opzichten, terwijl het stadsdeel Pest u laat genieten van de gastronomie in de gezellige restaurants. Een aanrader is om u mee te laten nemen door een gids die precies weet waar u 's avonds de mooiste uitzichten heeft over de prachtig verlichte stad.

Passau, Duitslandvanaf
€ 179

Voor riviercruise-liefhebbers is een bezoek aan de Duitse stad Passau een echte must-see! De "City of Three Rivers" ligt aan de samenvloeiing van de Donau, Inn en Ilz op de grens met Oostenrijk. In de stad vindt u prachtige oude gebouwen waaronder de universiteit. Vele toeristen bezoeken jaarlijks deze stad waar ze verwelkomend worden door de vele studenten die de stad opfleuren. Bezienswaardigheden zijn onder andere een aantal gebouwen uit de afgelopen eeuwen, het op een heuvel gelegen Hogerhuis-museum en slot Freudenhain.

Linz, Oostenrijkvanaf
€ 219

Oostenrijks op twee na grootste stad heeft ruim 190.000 inwoners en is op basis van zijn ligging een belangrijk verkeersknooppunt. Begin uw stadsbezoek op de markt van de stad, de Hauptplatz genoemd. Hier krijgt u de perfecte eerste indruk van de stad, met de prachtige oude gebouwen. Ondanks het feit dat Linz meer een industriestad is dan een toeristische stad, heeft het genoeg cultureel erfgoed dat zeker het bezoeken waard is. Tot de bezienswaardigheden horen onder andere de Mariä-Empfängnis-Dom, het landhuis uit het jaar 1564 en de botanische tuin.

Dürnstein, Oostenrijkvanaf
€ 399

Dürnstein behoort, dankzij zijn pittoreske straatjes en historische gebouwen tot de mooiste dorpjes van Neder-Oostenrijk. Het gebied biedt de uitstekende gelegenheid om uw wandelschoenen aan te trekken en de mooiste wandelroutes te bewandelen. Na de wandeling kunt u genieten van een heerlijk lokaal geproduceerd wijntje. De bekendste bezienswaardigheid van de regio is de ruïne van Dürnstein. Dit is de burcht waar Richard I van Engeland, die vooral bekend is van de verhalen van Robin Hood, vastgehouden werd.

Nürnberg, Duitslandvanaf
€ 199

Nürnberg is de op een na grootste stad van Beieren en ligt aan beide zijden van de rivier de Pegnitz. De stad biedt u vele culturele hoogtepunten. Talrijke musea laten u de charme van deze stad zien, bijvoorbeeld de Kunsthal van Nürnberg. Naast de vele musea die de stad rijk is vindt u hier ook alle mogelijkheden om heerlijk te wandelen, ontspannen en inspannende activiteiten te ondernemen. Ook al is de stad een historische bezienswaardigheid op zichzelf, een bezoek aan de Nürnberger Burg mag u niet overslaan.

Regensburg, Duitslandvanaf
€ 199

Regensburg is niet 's werelds bekendste stad maar is de ideale stad om een dagje in rond te lopen. Regensburg is de hoofdstad van het district Opper-Palts en ligt in het oosten van Beieren en is rijk aan historie. De stad is opgebouwd door de Romeinen rond het jaar 179 en is daarmee een van de oudste steden van Duitsland. Elke hoek van de stad heeft een historisch verhaal waardoor u zich niet snel zult vervelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de "Oude Stad met Stadtamhof", dat sinds 2006 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Esztergom, Hongarijevanaf
€ 399

Esztergom ligt in het noorden van Hongarije aan de Donau en is het beginpunt van de Donauknie, een toeristisch gebied dat doorloopt tot Boedapest. De Donauknie kreeg zijn naam door de bocht van 90 graden die de Donau hier aanneemt. De stad Esztergom is de voormalige hoofdstad en koningsstad van Hongarije. Daar is vandaag de dag nog genoeg van te zien. Wanneer u door de stad loopt wordt u omgeven door historie. Van de oude Basiliek en het standbeeld van de koning tot de grootste en kostbaarste schatkamer van Europa.

Krems, Oostenrijkvanaf
€ 179

De Oostenrijke stad Krems vindt u in het noordoosten van het land en ten westen van Wenen. Sinds 2000 behoort de oude binnenstad van Krems tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit komt mede doordat de stad meer dan 1000 jaar oud is en daarom een indrukwekkend middeleeuws centrum heeft. De Oostenrijkse bezienswaardigheden omvatten voornamelijk historische gebouwen. Hiertoe behoort het in de 15-16e eeuw gebouwde stadhuis, de Gozzoburg, het Göglhaus en de Piaristen kerk. De Piaristen kerk maakt indruk met zijn barokke interieur.

Wachau, Duitslandvanaf
€ 399

Wachau is een klein plaatsje in het westen van Duitsland. Als u houdt van wandelingen of fietstochten is Wachau een ideale bestemming voor u. Wandel bijvoorbeeld naar het schitterende barokkasteel. Dit kasteel staat op een kunstmatig aangelegd eiland en is leuk om te bezichtigen tijdens uw bezoek.

Belgrado, Serviëvanaf
€ 1.820

Belgrado, de stad waar de oosterse en westerse culturen samenkomen in een bruisende omgeving. Belgrado heeft een geschat inwonersaantal van 1,6 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Servië. Bovendien is het ook het economisch, politiek en cultureel centrum van het land. Van de rijke geschiedenis van de stad, is tegenwoordig nog veel te bewonderen. Zo zult u kapellen, tempels en forten aantreffen, die ieder een verhaal met zich meebrengen die veel toeristen jaarlijks willen ontdekken. Belgrado heeft alle faciliteiten voor een heerlijke city-trip.

Mohács, Hongarijevanaf
€ 1.820

Direct aan de oever van de Donau, vlakbij de Kroatische en Servische grens, ligt de Hongaarse stad Mohács met ongeveer 20.000 inwoners. De stad staat vooral bekend om de slag van Mohács in 1526 waarbij de Hongaren een enorme nederlaag leden tegen de Turken. Van deze veldslag vindt u tegenwoordig een enorm indrukwekkend momument die u echt even bezocht moet hebben. Verder is de stad ook bekend om het zes daagse carnaval, 'Poklada' genoemd door de lokale bevolking, wat jaarlijks tal van toeschouwers trekt.

Donau

Historische steden, schilderachtige landschappen van Oostenrijk en Hongarije tot de unieke Donau Delta – De Donau cruises zijn niet voor niets zo populair. De steden en de bezienswaardigheden langs de rivier zijn divers. Passau, Wenen, Boedapest en Belgrado zijn slechts enkele hoogtepunten. Op het cruiseschip kunt u bij meerdere havens aanleggen en gemakkelijk de omgeving verkennen. Vanwege het klimaat is de beste tijd voor een riviercruise over de Donau tussen april en oktober. Milde temperaturen maken de landexcursies aangenamer. Echter een kerstcruise op de Donau wordt ook aanbevolen. Kerstmarken en prachtig versierde straten in de steden nodigen u uit om te blijven hangen.

De Donau als één van de belangrijkste rivieren in Europa
De Donau is na de Wolga de één na langste rivier van Europa en stroomt door tien landen van Midden- en Oost-Europa, zoals Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De rivier heeft een totale lengte van bijna 3000 km en mondt via de Donaudelta uit in de Zwarte Zee in Roemenië. De Donau is dus een soort doorgaande weg door Europa, die voor de scheepvaart altijd van groot belang is geweest. De Donau is één van de oudste en belangrijkste handelsroutes in Europa. Tot op de dag van vandaag maken vrachtschepen gebruik van de Donau. Ook het toeristische belang is de laatste jaren sterk toegenomen. Bijna 100 riviercruiseschepen varen jaarlijks over de rivier. Bekende rederijen zoals A-ROSA, DCS Touristik en Phoenix Cruises laten hun passagiers tijdens een cruise kennis maken met de omgeving langs de Donau. Het aanbod is gevarieerd en voor iedereen is er dan ook een geschikte cruise te vinden.

Prachtige omgeving van de Donau
Waarschijnlijk is Passau de route die het meest bevaren wordt. In het Beierse Passau vloeien de Donau, Inn en Ilz samen. De ‘Dreiflüssestadt’ vlakbij de grens van Oostenrijk is een historische stad, die dankzij verschillende Italiaanse architecten een mediterrane sfeer heeft. De Stephansdom en het Lamberg-Paleis moeten tijdens een landexcursie in Passau zeker worden bezocht. Van Passau gaat de rivier stroomafwaarts richting Wenen. Prachtige gebouwen uit de Romeins-Duitse en de Oostenrijkse keizertijd, tal van culturele evenementen en de creatie van verschillende klassieke musici, zoals Mozart, Beethoven of Mahler, maken Wenen niet alleen wereldwijd bekend, maar ook een populaire bestemming voor toeristen. Het centrum van de stad is een Werelderfgoed en betoverd vooral in de winter duizenden toeristen met de kerstmarkten en kerstsfeer.

Goedkope riviercruises bij Dreamlines
Dreamlines biedt een breed scala aan verschillende riviercruises en riviercruiserederijen. U bepaalt zelf wanneer en met welk schip u over de Donau wilt varen. Onze service medewerkers vinden zeker een Donau cruise die bij u past. Stuur ons een e-mail of bel vandaag nog naar onze gratis hotline. Wij staan u graag te woord en helpen u graag bij het boeken van uw cruise.

Donau Beoordelingen