Donau cruises

Laat u meevoeren over deze legendarische rivier - ervaar natuurlijke en culturele pracht tijdens een Donau Cruise

Donau
De Donau is de op één na langste rivier van Europa. De rivier ontstaat in het Duitse Zwarte Woud en mond na een lange afstand afgelegd te hebben uit bij Roemenië in de Zwarte Zee. Ontdek de verschillende steden in onder andere Duitsland, Kroatië, Hongarije en Bulgarije. De diversiteit aan landschappen, de continue wisselende culturen, gastronomie en de vele indrukwekkende historisch verhalen maakt een cruise op de Donau tot een onvergetelijke ervaring, waar u ook nog eens een dosis aan kennis opdoet! Bezoek historische steden als Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado en ondervind op een luxe manier de prachtig van Duitsland en Oost-Europa. Een riviercruise
toon meer
Donau1
Donau2}
Donau3}
Donau4}
Donau5}
Donau6}
Donau7}
Donau8}
Donau9}
Donau10}
Donau11}

Donau1
Donau2
Donau3
Donau4
Donau5
Donau6
Donau7
Donau8
Donau9
Donau10
Donau11
Tips voor cruises over de Donau
Onze aanbevelingen
  8-daagse cruises
Bewonder het landschap van de Rijn
Bewonder het landschap van de Rijn
7 nachten met de Rhein Prinzessin
 mei 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 799
De prachtige landschappen aan de Main en Donau
De prachtige landschappen aan de Main en Donau
7 nachten met de Rhein Prinzessin
 mei 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 799
Vaar met de Ariana naar Passau
Vaar met de Ariana naar Passau
7 nachten met de Ariana
 mei 2020 - oktober 2021
p.p.vanaf € 649
8-daagse reis naar Passau
8-daagse reis naar Passau
7 nachten met de Prinzessin Isabella
 mei 2020 - oktober 2021
p.p.vanaf € 649
Bezoek het verrassende Esztergom, Hongarije
Bezoek het verrassende Esztergom, Hongarije
7 nachten met de DCS Amethyst
 april 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 649
  Cruises met korting
De pracht van het sprankelende Kalocsa
De pracht van het sprankelende Kalocsa
16 nachten met de A-Rosa Riva
 mei 2020 - juni 2020
p.p.vanaf € 2.899
6-daagse reis aan boord van de A-ROSA BELLA
6-daagse reis aan boord van de A-ROSA BELLA
5 nachten met de A-ROSA BELLA
 maart 2021 - november 2021
p.p.vanaf € 539
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA RIVA
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA RIVA
4 nachten met de A-Rosa Riva
 november 2021 - december 2021
p.p.vanaf € 399
Cruise met A-ROSA naar Wenen
Cruise met A-ROSA naar Wenen
4 nachten met de A-ROSA BELLA
 november 2020 - december 2021
p.p.vanaf € 399
Ervaar het waanzinnige Wenen
Ervaar het waanzinnige Wenen
7 nachten met de A-ROSA FLORA
 28.12.2021
p.p.vanaf € 1.299
  Last minute cruises
In 8 dagen naar Eidfjord
In 8 dagen naar Eidfjord
7 nachten met de ms Nieuw Statendam
 24.05.2020
p.p.vanaf € 699
In 8 dagen de schoonheid van Alaska ontdekken
In 8 dagen de schoonheid van Alaska ontdekken
7 nachten met de Norwegian Bliss
 mei 2020 - mei 2020
p.p.vanaf € 1.667
8-daagse cruise vanaf Barcelona
8-daagse cruise vanaf Barcelona
7 nachten met de Costa Smeralda
 25.05.2020
p.p.vanaf € 720
8-daagse cruise met de AIDAblu vanuit Venetië
8-daagse cruise met de AIDAblu vanuit Venetië
7 nachten met de AIDAblu
 mei 2020 - mei 2020
p.p.vanaf € 749
Geniet van een 8-daagse cruise naar Port Canaveral
Geniet van een 8-daagse cruise naar Port Canaveral
7 nachten met de Harmony of the Seas
 mei 2020 - mei 2020
p.p.vanaf € 1.252
Top havens aan de Donau
Wenen, Oostenrijkvanaf
€ 259

Een krantje lezen in de zon onder het genot van een kopje koffie, met uizicht over de prachtige gebouwen en pittoreske straatjes. Vele inwoners van de hoofdstad van Oostenrijk, doen dit elke dag. De stad Wenen heeft zowel een oud gedeelte met prachtige barokke en Art Nouveau gebouwen als ook een nieuw gedeelte met moderne architectuur. Daarnaast bevinden zich er meer dan 100 musea in de stad, dus u zult zich niet snel vervelen. Een echte toeristentrekker is de Spaanse rijschool, waar de prachtige Lippizaner paarden uw hard zullen stelen.

Engelhartszell, Oostenrijkvanaf
€ 259

Engelhartszell is een gemeente gelegen aan de Donau, waar Duitsland door de rivier van Oostenrijk wordt gescheiden. Dit plaatsje staat bekend om het beroemde plaatselijke trappistenbier dat gebrouwen wordt in het trappistenklooster 'Stift'. Dit is het enige trappistenklooster in heel Oostenrijk. Daarnaast kunt u Haus Am Strom bezoeken dat een interactieve tentoonstelling heeft voor jong en oud. Ook kunt u een rustgevende wandeling maken door het natuurreservaat. Hier kunt u genieten van de omgeving en de verschillende unieke dieren en planten bewonderen.

Boedapest, Hongarijevanaf
€ 319

De magnifieke en zeer indrukwekkende stad Boedapest wordt door tweeën gedeeld door de rivier de Donau. Pas na de samenvoeging van het westelijke Boeda en het oostelijke Pest in 1873, werden de delen als één echte stad beschouwd. In Boedapest komt u ogen tekort. Het sprookjesachtige Boeda betovert u in alle opzichten, terwijl het stadsdeel Pest u laat genieten van de gastronomie in de gezellige restaurants. Een aanrader is om u mee te laten nemen door een gids die precies weet waar u 's avonds de mooiste uitzichten heeft over de prachtig verlichte stad.

Bratislava, Slowakijevanaf
€ 319

Met ongeveer 427.000 inwoners is Bratislava zowel de grootste stad van Slowakije als de hoofdstad van het land. In de stad kunt u in de vele musea en galeries geweldige indrukken opdoen. Vlakbij zijn ook de kastelen Devin en Bratislava gelegen, die zeker een bezoek waard zijn. Ook kunt u in de prachtige parken ontspannen na een dag vol excursies. Ontdek de mooiste historische gebouwen, culturele erfgoeden, lokale gastronomie, heerlijke kwaliteitswijnen en ga shoppen in de meest moderne winkelcentra, in de perfecte city-trip bestemming: Bratislava.

Melk, Oostenrijkvanaf
€ 259

Melk ligt met haar 5.300 inwoners direct aan de oever van de Donau en is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Door de hoge ligging van het water in de Donau kan gedurende de winter en tijdens regenachtige zomers de stad overstromen. Het Benedicten klooster van Melk is zonder twijfel een van de belangrijkste trekpleisters van Melk. Door zijn omvang en bravoure lijkt het klooster eigenlijk meer op een paleis. Door de ideale locatie, dichtbij Wenen, ontvangt de stad vele toeristen die maar wat graag het klooster komen bezoeken.

Esztergom, Hongarijevanaf
€ 319

Esztergom ligt in het noorden van Hongarije aan de Donau en is het beginpunt van de Donauknie, een toeristisch gebied dat doorloopt tot Boedapest. De Donauknie kreeg zijn naam door de bocht van 90 graden die de Donau hier aanneemt. De stad Esztergom is de voormalige hoofdstad en koningsstad van Hongarije. Daar is vandaag de dag nog genoeg van te zien. Wanneer u door de stad loopt wordt u omgeven door historie. Van de oude Basiliek en het standbeeld van de koning tot de grootste en kostbaarste schatkamer van Europa.

Passau, Duitslandvanaf
€ 319

Voor riviercruise-liefhebbers is een bezoek aan de Duitse stad Passau een echte must-see! De "City of Three Rivers" ligt aan de samenvloeiing van de Donau, Inn en Ilz op de grens met Oostenrijk. In de stad vindt u prachtige oude gebouwen waaronder de universiteit. Vele toeristen bezoeken jaarlijks deze stad waar ze verwelkomend worden door de vele studenten die de stad opfleuren. Bezienswaardigheden zijn onder andere een aantal gebouwen uit de afgelopen eeuwen, het op een heuvel gelegen Hogerhuis-museum en slot Freudenhain.

Linz, Oostenrijkvanaf
€ 399

Oostenrijks op twee na grootste stad heeft ruim 190.000 inwoners en is op basis van zijn ligging een belangrijk verkeersknooppunt. Begin uw stadsbezoek op de markt van de stad, de Hauptplatz genoemd. Hier krijgt u de perfecte eerste indruk van de stad, met de prachtige oude gebouwen. Ondanks het feit dat Linz meer een industriestad is dan een toeristische stad, heeft het genoeg cultureel erfgoed dat zeker het bezoeken waard is. Tot de bezienswaardigheden horen onder andere de Mariä-Empfängnis-Dom, het landhuis uit het jaar 1564 en de botanische tuin.

Wachau, Duitslandvanaf
€ 259

Wachau is een klein plaatsje in het westen van Duitsland. Als u houdt van wandelingen of fietstochten is Wachau een ideale bestemming voor u. Wandel bijvoorbeeld naar het schitterende barokkasteel. Dit kasteel staat op een kunstmatig aangelegd eiland en is leuk om te bezichtigen tijdens uw bezoek.

Dürnstein, Oostenrijkvanaf
€ 319

Dürnstein behoort, dankzij zijn pittoreske straatjes en historische gebouwen tot de mooiste dorpjes van Neder-Oostenrijk. Het gebied biedt de uitstekende gelegenheid om uw wandelschoenen aan te trekken en de mooiste wandelroutes te bewandelen. Na de wandeling kunt u genieten van een heerlijk lokaal geproduceerd wijntje. De bekendste bezienswaardigheid van de regio is de ruïne van Dürnstein. Dit is de burcht waar Richard I van Engeland, die vooral bekend is van de verhalen van Robin Hood, vastgehouden werd.

Krems, Oostenrijkvanaf
€ 259

De Oostenrijke stad Krems vindt u in het noordoosten van het land en ten westen van Wenen. Sinds 2000 behoort de oude binnenstad van Krems tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit komt mede doordat de stad meer dan 1000 jaar oud is en daarom een indrukwekkend middeleeuws centrum heeft. De Oostenrijkse bezienswaardigheden omvatten voornamelijk historische gebouwen. Hiertoe behoort het in de 15-16e eeuw gebouwde stadhuis, de Gozzoburg, het Göglhaus en de Piaristen kerk. De Piaristen kerk maakt indruk met zijn barokke interieur.

Belgrado, Serviëvanaf
€ 1.299

Belgrado, de stad waar de oosterse en westerse culturen samenkomen in een bruisende omgeving. Belgrado heeft een geschat inwonersaantal van 1,6 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Servië. Bovendien is het ook het economisch, politiek en cultureel centrum van het land. Van de rijke geschiedenis van de stad, is tegenwoordig nog veel te bewonderen. Zo zult u kapellen, tempels en forten aantreffen, die ieder een verhaal met zich meebrengen die veel toeristen jaarlijks willen ontdekken. Belgrado heeft alle faciliteiten voor een heerlijke city-trip.

Mohács, Hongarijevanaf
€ 1.299

Direct aan de oever van de Donau, vlakbij de Kroatische en Servische grens, ligt de Hongaarse stad Mohács met ongeveer 20.000 inwoners. De stad staat vooral bekend om de slag van Mohács in 1526 waarbij de Hongaren een enorme nederlaag leden tegen de Turken. Van deze veldslag vindt u tegenwoordig een enorm indrukwekkend momument die u echt even bezocht moet hebben. Verder is de stad ook bekend om het zes daagse carnaval, 'Poklada' genoemd door de lokale bevolking, wat jaarlijks tal van toeschouwers trekt.

Kalocsa, Hongarijevanaf
€ 1.299

Kalocsa is een kleine stad gelegen aan de Donau en op zo’n 142 kilometer afstand van Boedapest. Het is een van de oudste steden van Hongarije en is dankzij de kleurrijke gebouwen en vele planten en bloemen een fleurige stad. Het gebied rondom Kalocsa staat vooral bekend om de paprikacultuur. U kunt hier meer over te weten komen in het Paprika Museum dat zich in Kalocsa bevindt. Ook in het Károly Viski-museum kunt u meer ontdekken over de Hongaarse geschiedenis en hoe de mensen hier vroeger leefden.

Novi Sad, Serviëvanaf
€ 1.399

Novi Sad is na Belgrado de grootste stad van het land Servië. Het is een verfrissende stad die een sfeervolle en ontspannen indruk geeft. De mensen zijn vriendelijk, de parken mooi, de gebouwen indrukwekkend en de terrasjes vol. Novi Sad biedt plaats aan het oudste Servische instituut voor kunst en wetenschap. Dat de stad ook cultureel van aard is bewijst het feit dat in 2019 de stad de titel European Youth Capital toegewezen zal krijgen. Bovendien is de stad is ook benoemd tot de culturele Europese hoofdstad voor het jaar 2021.

Donau

Historische steden, schilderachtige landschappen van Oostenrijk en Hongarije tot de unieke Donau Delta – De Donau cruises zijn niet voor niets zo populair. De steden en de bezienswaardigheden langs de rivier zijn divers. Passau, Wenen, Boedapest en Belgrado zijn slechts enkele hoogtepunten. Op het cruiseschip kunt u bij meerdere havens aanleggen en gemakkelijk de omgeving verkennen. Vanwege het klimaat is de beste tijd voor een riviercruise over de Donau tussen april en oktober. Milde temperaturen maken de landexcursies aangenamer. Echter een kerstcruise op de Donau wordt ook aanbevolen. Kerstmarken en prachtig versierde straten in de steden nodigen u uit om te blijven hangen.

De Donau als één van de belangrijkste rivieren in Europa
De Donau is na de Wolga de één na langste rivier van Europa en stroomt door tien landen van Midden- en Oost-Europa, zoals Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De rivier heeft een totale lengte van bijna 3000 km en mondt via de Donaudelta uit in de Zwarte Zee in Roemenië. De Donau is dus een soort doorgaande weg door Europa, die voor de scheepvaart altijd van groot belang is geweest. De Donau is één van de oudste en belangrijkste handelsroutes in Europa. Tot op de dag van vandaag maken vrachtschepen gebruik van de Donau. Ook het toeristische belang is de laatste jaren sterk toegenomen. Bijna 100 riviercruiseschepen varen jaarlijks over de rivier. Bekende rederijen zoals A-ROSA, DCS Touristik en Phoenix Cruises laten hun passagiers tijdens een cruise kennis maken met de omgeving langs de Donau. Het aanbod is gevarieerd en voor iedereen is er dan ook een geschikte cruise te vinden.

Prachtige omgeving van de Donau
Waarschijnlijk is Passau de route die het meest bevaren wordt. In het Beierse Passau vloeien de Donau, Inn en Ilz samen. De ‘Dreiflüssestadt’ vlakbij de grens van Oostenrijk is een historische stad, die dankzij verschillende Italiaanse architecten een mediterrane sfeer heeft. De Stephansdom en het Lamberg-Paleis moeten tijdens een landexcursie in Passau zeker worden bezocht. Van Passau gaat de rivier stroomafwaarts richting Wenen. Prachtige gebouwen uit de Romeins-Duitse en de Oostenrijkse keizertijd, tal van culturele evenementen en de creatie van verschillende klassieke musici, zoals Mozart, Beethoven of Mahler, maken Wenen niet alleen wereldwijd bekend, maar ook een populaire bestemming voor toeristen. Het centrum van de stad is een Werelderfgoed en betoverd vooral in de winter duizenden toeristen met de kerstmarkten en kerstsfeer.

Goedkope riviercruises bij Dreamlines
Dreamlines biedt een breed scala aan verschillende riviercruises en riviercruiserederijen. U bepaalt zelf wanneer en met welk schip u over de Donau wilt varen. Onze service medewerkers vinden zeker een Donau cruise die bij u past. Stuur ons een e-mail of bel vandaag nog naar onze gratis hotline. Wij staan u graag te woord en helpen u graag bij het boeken van uw cruise.

Donau Beoordelingen