Benelux cruises

Geniet van verschillende prachtige cruises in Nederland, België en Luxemburg en boek zo snel mogelijk uw riviercruise in de Benelux.

Benelux

De Benelux bestaat uit de drie landen België, Nederland en Luxemburg. In 1943 ondertekenden alle landen de eerste overeenkomst, waarna er in de jaren daarna meerdere volgenden. Deze moesten ervoor zorgen dat na de Tweede Wereldoorlog de landen gingen samenwerken en om de solidariteit tussen de drie te bevorderen. De naam duidt natuurlijk op de beginletters van de landen die we ook wel kennen als de 'Lagen Landen' of de 'Nederlanden'.

Overal tijdens een cruise door deze landen kunt u genieten van de meest prachtige, unieke landschappen en de mooiste historische steden. Vooral België en Nederland zijn landen met een rijke historie wat nog duidelijk te herkennen is aan de oude gebouwen. In beide landen vind u sporen terug van de middeleeuwen tot de Gouden Eeuw en zelfs van beide wereldoorlogen. Niet alleen in de historie speelt de Benelux een belangrijke rol. Ook tegenwoordig speelt, voornamelijk Brussel, een belangrijke rol als politiek centrum van Europa. Op een cruise door de Benelux waant u zich in het verleden terwijl u helemaal tot rust komt op het water.

toon meer
Benelux1
Benelux2}
Benelux3}
Benelux4}

Benelux1
Benelux2
Benelux3
Benelux4

Benelux - Graag helpen wij u met persoonlijk advies.

LandingPage Contact Form Subtext

Neem contact met ons op!
* gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder
Vul alstublieft alle velden in!


Tips voor cruises naar de Benelux
Onze aanbevelingen
  7-daagse cruises
Ijsselmeerspecial, De Gouden Cirkel
Ijsselmeerspecial, De Gouden Cirkel
5 nachten met de Salvinia
 20.07.2020
p.p.vanaf € 700
Zeeland - Belgium (Combi 2)
Zeeland - Belgium (Combi 2)
7 nachten met de Salvinia
 29.08.2020
p.p.vanaf € 890
Maasroute en Limburg (Combi 3)
Maasroute en Limburg (Combi 3)
7 nachten met de Salvinia
 05.09.2020
p.p.vanaf € 890
Cruise met DCS Touristik naar Lemmer, Nederland
Cruise met DCS Touristik naar Lemmer, Nederland
7 nachten met de MS Alemannia
 juli 2020 - september 2020
p.p.vanaf € 749
Geniet van het prachtige Amsterdam, Nederland met DCS Touristik
Geniet van het prachtige Amsterdam, Nederland met DCS Touristik
7 nachten met de MS Alemannia
 27.12.2020
p.p.vanaf € 999
  Cruises vanaf Arnhem
Snoepreisje om van te proeven - Duitsland
Snoepreisje om van te proeven - Duitsland
3 nachten met de Rembrandt van Rijn
 september 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 375
Kerstmarktcruise Düsseldorf
Kerstmarktcruise Düsseldorf
3 nachten met de Salvinia
 november 2020 - december 2020
p.p.vanaf € 215
Ijsselmeerspecial, De Gouden Cirkel
Ijsselmeerspecial, De Gouden Cirkel
5 nachten met de Salvinia
 20.07.2020
p.p.vanaf € 700
Maasroute en Limburg (Combi 3)
Maasroute en Limburg (Combi 3)
7 nachten met de Salvinia
 05.09.2020
p.p.vanaf € 890
Kerstmarktcruise Düsseldorf, Keulen & Bonn
Kerstmarktcruise Düsseldorf, Keulen & Bonn
3 nachten met de Salvinia
 26.11.2020
p.p.vanaf € 290
  Cruises met A-ROSA
Top havens in de Benelux
Amsterdam, Nederlandvanaf
€ 299

In Amsterdam bevinden zich vele grachten, die vroeger als belangrijke transportroutes dienden. Hierdoor werden er in Amsterdam vele smalle, hoge en lange huizen gebouwd, die de stad een wonderlijke uitstraling geven. Bij een bezoek aan de stad mag u zeker een wandeling over de bloemenmarkt niet overslaan. Verder zijn er vele museums die u een kijkje geven in de geschiedenis van Amsterdam. Geniet van de Nederlandse rust en ga op avontuur in deze fascinerende stad met al haar bijzonderheden.

Zeebrugge (Brugge), Belgiëvanaf
€ 209

Zeebrugge ligt in het Vlaamse gewest van België. Het stadje heeft ongeveer 3.865 inwoners en is gelegen in de directe omgeving van Brugge. Brugge wordt vooral gekenmerkt door zijn middeleeuwse oude binnenstad, vestingwerken en windmolens. Aangezien Brugge niet werd beïnvloed door oorlog of grote branden, is de stad in zeer goede staat bewaard gebleven. Het is te voet te verkennen, maar ook per boot. Lokale attracties zijn onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekerk, diverse musea en de vier stadspoorten.

Rotterdam, Nederlandvanaf
€ 209

Met zijn 590.000 inwoners is Rotterdam niet alleen de tweede grootste stad van Nederland, maar ook een van de meest actieve en levendige culturele centra. Rotterdam dankt zijn bekendheid niet alleen aan de slanke profielen van zijn futuristische wolkenkrabbers, maar ook aan de vele musea, festivals en evenementen die regelmatig in dit dynamische centrum worden georganiseerd. De haven van de stad is een van de belangrijkste havens van het continent en wordt daarom beschouwd als een "toegangspoort tot Europa" voor handel met de Verenigde Staten van Amerika. nieuwsgierigheid De haven van Rotterdam is de grootste van Europa De naam van de stad is afgeleid van die van een dam bij de Nieuwe Maas De stad is de thuisbasis van de beroemde reiziger Erasmus van Rotterdam die hier in 1466 werd geboren

Antwerpen, Belgiëvanaf
€ 235

In het noorden van België ligt Antwerpen, wat de hoofdstad is van de gelijknamige provincie. Inwoners van de stad worden ook wel 'Sinjoren' genoemd en de stad zelf heeft de bijnaam 'koekenstad', vanwege de vele koekfabrieken. Antwerpen is in het bijzonder bekend vanwege de verwerking en handel in diamanten. De historische stadskern kenmerkt zich door de vele goed onderhouden bouwwerken en is in het bijzonder interessant voor liefhebbers van de late Middeleeuwen, de Renaissance, de Barok en Jugendstil.

IJmuiden, Nederlandvanaf
€ 504

Vaar binnen in één van Nederland's grootste havens en ontdek alles wat deze stad te bieden heeft. IJmuiden, dat al vanaf de prehistorie bewoond wordt, heeft tegenwoordig ongeveer 30.000 inwoners en is gelegen aan de zuidelijke invaart van het Noordzeekanaal. Dat de zeevaart belangrijk is voor de stad blijkt uit het feit dat IJmuiden vier havens bezit: de Haringhaven, De IJmondhaven, de Vissershaven én de Seaport Marina IJmuiden. Vanaf IJmuiden is het zelfs mogelijk om de Noordzee over te steken naar Newcastle.

Arnhem, Nederlandvanaf
€ 215

Ontdek de welvarende gemeente met diverse mooie musea. Arnhem is gelegen aan de Rijn en heeft ongeveer 150.000 inwoners. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hele centrum gebombardeerd, maar Arnhem is erin geslaagd om zichzelf weer op te bouwen tot een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dankzij het mode en design instituut, de ArtEZ, is de stad uitgegroeid met focus op de mode-industrie en wordt er hier jaarlijks in juni een mode-expo gehouden.

Nijmegen, Nederlandvanaf
€ 299

Nijmegen is een Nederlandse stad gelegen in de Provincie Gelderland. De geschiedenis van de stad gaat tot wel 2000 jaar terug in de tijd en heeft door de jaren heen vele benamingen gehad. Van Rijksstad tot Hanzestad, naar uiteindelijk een gezellige studentenstad. De St. Stevenskerk uit de 13e eeuw behoort net zoals het Velorama en het Valkhof tot de bezienswaardigheden van deze stad. Tevens zijn er veel parken en pleinen in de stad. De pleinen bieden mogelijkheid tot een hapje en een drankje en ook leuke boetiekjes.

Hoorn, Nederlandvanaf
€ 369

In Hoorn lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Wandel door het prachtige oude centrum en snuif de frisse lucht in bij de haven en u waant zich even in het verleden. In verleden kwamen in Hoorn de indrukwekkende schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie aan en de allure die de stad toen uitstraalde, is nog steeds in de stad te voelen. De stad bruist van het leven. U kunt in de stad uitgebreid winkelen in zowel lokale winkeltjes als internationale ketens. Ook kunt u heerlijk genieten van de lokale specerijen en lekkernijen.

Gent, Belgiëvanaf
€ 499

Gent is met 260.000 inwoners, de op twee na grootste stad van België. Naast de oude binnenstad behoort ook de Gravensteen tot een van de benoemenswaardige bezienswaardigheden. Doordat Gent in een gebied van uitgestrekte planten- en bloemkwekerijen ligt, wordt het ook wel de bloemenstad genoemd. De inwoners van Gent, die elkaar aanspreken in het Gentse dialect, worden ook wel 'Stroppendragers' genoemd.

Willemstad, Nederlandvanaf
€ 235

Deze stad, vernoemd naar niemand minder dan Willem van Oranje, is een oude vestingstad in het Hollands Diep in de provincie Noord-Brabant. De stad werd gesticht in 1583 maar aanwijzingen doen geloven dat de stad al veel eerder bewoond werd. Zo werd er in de jaren 60 een oud eikenhouten beeldje gevonden, beter bekend als het Mannetje van Willemstad. Wilt u een stadwandeling maken en alles leren over deze fascinerende stad? Laat u meenemen door een gids, die u graag de schoonheid van de stad laat zien!

Gorinchem, Nederlandvanaf
€ 369

De gemeente Gorinchem ligt in de provincie Zuid-Holland en huisvest op een oppervlakte van 22 vierkante kilometer ruim 35.300 mensen. Gorinchem is een vestingsstad dat voor het eerst werd bezet door vissers en boeren rond het jaar 1000. Belangrijke bezienswaardigheden van de stad zijn de vestingwerken met de Dalempoort en het middelpunt van de stad; de Grote Kerk. Aan de overkant van de Waal, vind u Slot Loevestein wat tijdens de Tachtigejarige Oorlog in de handen viel van de Spanjaarden. Tegenwoordig is dit slot open voor historie liefhebbers.

Zaandam, Nederlandvanaf
op aanvraag

Zaandam is een stad in de provincie Noord-Holland en is vlakbij Amsterdam gelegen. Tot 1974 was Zaandam onafhankelijk, totdat het onderdeel van de gemeente Zaanstad werd.

Medemblik, Nederlandvanaf
€ 369

Midden in alle rust ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland gelegen aan het IJsselmeer. In het centrum vindt u modern en historie gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad. Daarnaast kent de stad vele musea; bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal komt u alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine.

Wijk bij Duurstede, Nederlandvanaf
€ 590

De Nederlandse stad ligt in de provincie Utrecht aan het Amsterdam Rijnkanaal en aan de Nederrijn. In Wijk bij Duurstede leven ongeveer 24.000 mensen. Interessant is dat de noordelijke grens van het romeinse rijk dwars door de stad liep. Tot de bezienswaardigheden behoren onder andere de oude binnenstad, waar u vele huizen en een kerk uit de 14e en 15e eeuw kunt vinden. Ook de oude molen op de dijk is een bezoek waard.

Markermeer/IJsselmeer, Nederlandvanaf
€ 899
Benelux België, Nederland en Luxemburg vormen samen de zogenaamde Benelux-landen. België en Nederland hebben beide toegang tot de Noordzee, wat ervoor zorgt dat deze landen erg geschikt zijn voor een cruise. Ga op een riviercruise door de Benelux en ontdek de kwaliteiten van deze prachtige landen. Leer de historische ontwikkelingen van de Benelux Staten kennen De verzamelnaam Benelux is in 1944 ontstaan toen er een tolunie tussen de drie landen tot stand kwam. Het doel was: één tariefgemeenschap. Vier jaar later werd de douane–unie ingevoerd met als doel dat er geen invoerrechten meer zouden worden geheven in het intra-Benelux handelsverkeer en dat er één gemeenschappelijk buitentarief tegenover derde landen zou ontstaan. Het politieke belang van het Benelux – verdrag is nog steeds erg belangrijk. Sinds 2006 werken de landen ook op militair gebied sterk samen. In 2004, gingen de landen nog een stap verder. Zo kunnen politieagenten uit de verschillende landen, zonder uitdrukkelijke toestemming van de andere staten, grensoverschrijdende acties tegen criminaliteit ondernemen. Een andere vernieuwing is dat de Benelux-landen als politieke eenheid zullen op treden bij het WK voetbal in 2018. Dit is uniek in de geschiedenis van het voetbal. Ook op het gebied van landschap zijn de drie landen erg aantrekkelijk. Door de nabijheid van de Noordzee en de talrijke rivieren, zijn Benelux cruises erg populair. Maak kennis met het gevarieerde rivierlandschap en een deel van de Noordzee op een rondvaart door de Staten van Benelux. Veel interessante steden maken het waard door de Benelux te cruisen Bezoek Brussel, de hoofdstad van België en de zetel van het Europees Parlement. In de Europese wijk is naast het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie, ook het hoofdkwartier van de Europese Commissie gevestigd. Dit politieke, belangrijke centrum komt tot uiting door een prachtig gebouw. De haven van Antwerpen is de grootste haven in België. De Antwerpse haven is de derde grootste in Europa en is ook bekend als de belangrijkste handelspartner. In de 15e en 16e eeuw was de havenstad een van de grootste en belangrijkste steden in de wereld. De havenstad Oostende in België is een charmante en mooie stad, dat elk jaar weer veel toeristen trekt. Naast een badplaats, zijn er jachthavens, scheepswerven en een veerboot te vinden. Oostende is dus een ideale bestemming voor cruises door de Benelux. Ontdek met een cruise de historische stad Amsterdam In Nederland is Amsterdam met de vele grachten en kleine kanalen erg aantrekkelijk. Amsterdam is via het Noordzeekanaal met de Noordzee verbonden. Bovendien ligt de hoofdstad direct naast het IJsselmeer, een enorm zoetwatermeer dat alleen door een grote dijk, de Afsluitdijk, van de Noordzee is gescheiden. Ook is het natuurgebied de ‘Hollandse Biesbosch’, net als het kleine vissersdorpje Volendam de moeite waard om te bezoeken.

Benelux Beoordelingen