Cruises over de Elbe

Prachtige landschappen grenzend aan de oevers en aantrekkelijke steden op de route - geniet van een schitterende riviercruise op de Elbe.

Elbe
De Elbe behoort tot een van de belangrijkste rivieren van Europa. Met een lengte van 1091 km is het de op één na langste rivier van Duitsland. De belangrijkste in Centraal-Europa liggende rivier ontspringt in Tsjechië. Vanaf daar doorkruist de Elbe het noorden van de Tsjechische Republiek en stroomt, onder andere, door de Duitse steden Dresden, Maagdenburg en Hamburg, waarna hij tenslotte bij Cuxhaven uitmondt in de Noordzee. De grootste en meest indrukwekkende stad aan de Elbe is Hamburg. In deze stad ontspringt de rivier in de de Norder- en Süderelbe, waar ze later weer worden verenigd. Herontdek het prachtige Duitsland tijdens een cruise op de rivier de Elbe en geniet van het prachtige landschap grenzend aan de rivier, zoals de North German Plain vlakbij Gorleben, waar de Elbe tijdens de Koude Oorlog deel uitmaakte van het IJzeren Gordijn. Maar ook de steden en dorpjes en hun activiteiten en attracties zijn zeker de moeite waard! Gezien de historische waarde van het landschap en de vele steden die aan de oevers liggen van de Elbe, is een riviercruise over de Elbe aantrekkelijk voor verschillende soorten toeristen.
toon meer
Elbe1
Elbe2}
Elbe3}
Elbe4}
Elbe5}
Elbe6}

Elbe1
Elbe2
Elbe3
Elbe4
Elbe5
Elbe6
Tips voor cruises over de Elbe?
Onze aanbevelingen
  Alle Elbe cruises
6-daagse cruise naar Bratislava, Slowakije
6-daagse cruise naar Bratislava, Slowakije
5 nachten met de DCS Amethyst
 april 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 499
Ontdek het aantrekkelijke Sztergom, Hongarije
Ontdek het aantrekkelijke Sztergom, Hongarije
7 nachten met de DCS Amethyst
 april 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 649
Ga mee op de A-ROSA DONNA naar Engelhartszell
Ga mee op de A-ROSA DONNA naar Engelhartszell
5 nachten met de A-ROSA DONNA
 oktober 2020 - november 2021
p.p.vanaf € 659
6-daagse reis naar Engelhartszell
6-daagse reis naar Engelhartszell
5 nachten met de A-Rosa Mia
 oktober 2020 - november 2021
p.p.vanaf € 789
6-daagse reis aan boord van de A-ROSA BELLA
6-daagse reis aan boord van de A-ROSA BELLA
5 nachten met de A-ROSA BELLA
 oktober 2020 - november 2021
p.p.vanaf € 539
  Cruises vanuit Hamburg
  Phoenix Cruises
Top havens aan de Elbe
Wachau, Duitslandvanaf
€ 259

Wachau is een klein plaatsje in het westen van Duitsland. Als u houdt van wandelingen of fietstochten is Wachau een ideale bestemming voor u. Wandel bijvoorbeeld naar het schitterende barokkasteel. Dit kasteel staat op een kunstmatig aangelegd eiland en is leuk om te bezichtigen tijdens uw bezoek.

Praag, Tsjechiëvanaf
€ 5.199

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en wordt ook wel "de gouden stad" genoemd. Deze naam verwijst naar een tijd terug in de geschiedenis. Het huidige stadsbeeld wordt gevormd door invloeden uit de gotiek en de barok. Het inwonersaantaal ligt ongeveer op 1,2 miljoen inwoners. Praag beschikt over talrijke historische bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan is de eerste universiteit van Midden- en Oost-Europa.

Tangermünde, Duitslandvanaf
€ 1.842

De stad Tangermünde ligt aan de Elbe in het district Stendal in het noorden van Sachsen-Anhalt. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners en is 59 km² groot. Bekend is de stad vooral vanwege haar kasteel en de baksteen- en vakwerkhuizen in de oude binnenstad. Zeker een bezoek waard is het gemeentehuis, gebouwd op een marktplein uit de 15e eeuw. Deze zal u verrassen met haar laatgotische bakstenen muren.

Noord-Oostzeekanaal, Duitslandvanaf
€ 2.099

Noord-Oostzeekanaal, Duitsland

Rechlin (Müritz), Duitslandvanaf
op aanvraag

Rechlin is gelegen aan de zogenaamde kleine Müritz, dat een zijkanaal ban de Müritz is. Via een uitgebreid netwerk van kanalen is Rechlin aangesloten met de Havel en de Elbe, door de Müritz-Elde waterweg.

Horin, Tsjechiëvanaf
op aanvraag

Horin is een plaats in Tsjechië (Europa), met de regiocode Oost-Europa.

Bad Bevensenvanaf
op aanvraag

Bad Bevensen is een klein stadje in Nedersaksen en ligt ten noorden van Uelzen. De omgeving van het kuuroord bestaat uit bossen, het Elbe kanaal en weilanden.

Mölln, Duitslandvanaf
op aanvraag

Mölln is een prachtige kleine stad in het hertogdom Lauenburg. Het is bekend omdat Til Eulenspiegel hier begraven zou zijn. Een gedenksteen op de markt doet denken aan de karakter van de populaire boeken. Een andere trekpleister is het goed bewaard gebleven oude stad met vele baksteengebouwen en de torenhoge gotische kerk van St. Nicolaas.

Poděbrady, Tsjechiëvanaf
op aanvraag

Poděbrady is een stad in de regio Midden-Bohemen, Tsjechië. Het is gelegen aan de rechteroever van de rivier de Elbe, acht kilometer ten zuidoosten van de stad Nymburk en is ook wel bekend als kuuroord.

Havelberg, Duitslandvanaf
op aanvraag

Havelberg is een Duitse stad gelegen in het noordoosten van het land in Landkreis Stendal en telt iets meer dan 6.700 inwoners. De rivier de Elbe stroomt door het gebied heen en verbindt zo de steden Hamburg, Havelberg en Berlijn aan elkaar. De stad wordt gekarakteriseerd door oudere huizen en heeft een imposante kerk, de Dom Zu Havelberg, als indrukwekkend middelpunt. Vanaf de kerk, die gelegen is op een heuvel, heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad en kun u even winkelen in een mooi aardewerkwinkeltje of genieten van een ijsje naast de kerk.

Melnik, Tsjechiëvanaf
op aanvraag

Het stadje Melnik ligt in de regio Midden-Bohemen in Tsjechië. De stad is de grootste wijnregio van Bohemen en trekt veel bezoekers aan met zijn historische binnenstad. De stad ligt op een heuvel op zo'n 30 kilometer afstand van de stad Praag en dient dus als uitstekend vertrekpunt voor een city-trip naar de hoofdstad. De Praagse Poort is het enige overgebleven deel van de oude stadse vestingwerken uit de 15e eeuw. Het barokke stadhuis en de kerk van St. Peter en Paul mogen ook niet vergeten worden bij een bezoek aan de stad Melnik.

Pirna, Duitslandvanaf
op aanvraag

Pirna is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Saksen. Naast het stadsmuseum zijn in Pirna de botanische collecties, het DDR museum en het kasteel te bezoeken. In het nabij gelegen Graupa ligt ook het Richard Wagner museum.

Parchim, Duitslandvanaf
op aanvraag

Parchim wordt doorkruist door de rivier Elde en vaak informeel aangeduid als "Pütt." De stad is thuisbasis van vele beschermde historische gebouwen en structuren. Daarvan zijn een aantal architectonische en historische gebouwen zeker het bekijken waard.

Torgau, Duitslandvanaf
op aanvraag

Torgau is een grote provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners. De stad zit vol geschiedenis verhalen, maar is vooral bekend als de plek waar in april, tijdens een Amerikaanse invasie op Duitsland, de Amerikanen troepen van de Sovet Unie tegenkwamen. In de stad treft u hiervan een indrukwekkend monument aan. Verder bestaat de stad uit imposante kerken, een mooi gemeentehuis en een aantal kastelen die allen de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar tijdens een simpele wandeling door de stad ervaart u ook al de magie van de stad.

Rothensee, Duitslandvanaf
op aanvraag

Het in 1938 in bedrijf genomen bootlift in Rothensee, verbindt de circa 16 meter hoger gelegen Mittellandkanal met de Elbe en de havens in Magdeburg.

Elbe

Dreamlines heeft samen met de rederijen een gevarieerd en interessant aanbod aan riviercruises klaar staan. De Elbe is een van belangrijkste rivieren in Europa. Met een lengte van een verbluffende 1.091 km, is het de tweede langste rivier van Duitsland. Deze belangrijke Centraal-Europese rivier kent zijn oorsprong in de Republiek van Tsjechië. Hij steekt in het Noordelijke deel van het land over en stroomt vervolgens onder meer door de Duitse steden Dresden, Magdeburg en Hamburg. Ten slotte mondt de rivier uit in de Noordzee bij Cuxhaven. Doordat de rivier rechtstreeks in zee stroom wordt de Elbe geclassificeerd als een stroom. De meest bekende rivieren binnen haar gebied zijn de Moldau, Havel en de Saale.

Ontdek de Elbe
Als een van de weinige Europese rivieren heeft de Elbe het geluk dat veel natuurgebieden rondom de Elbe door de jaren heen intact gebleven zijn. Hierdoor wordt een unieke habitat voor dieren en planten gecreeërd. Bekijk tijdens een cruise naar de Elbe een heleboel dier- en plantensoorten. Het is zelfs mogelijk om soorten te zien die met uitsterven bedreigd worden. Daarnaast biedt de Elbe een thuis voor vele soorten vogels, als rust en overwinteringsgebied. 

Een unieke ervaring tijdens uw cruise over de Elbe
Bepaal zelf hoe lang uw Elbe riviercruise duurt en kies een rederij die het beste bij uw past. Tijdens een riviercruise over de Elbe heeft u de mogelijkheid om verschillende steden te bezoeken. Excursies aan wal zijn een echt hoogtepunt bij veel rederijen. Het gaat niet alleen om het fantastische landschap dat wordt gepasseerd terwijl u aan boord van het schip bent, maar ook om de overweldigende steden waar de schepen aanmeren. Geniet van een leuke en ontspannende vakantie aan boord van een cruiseschip. Start met een cruise over de Elbe vanuit diverse Duitse steden zoals Berlijn, Potsdam, Dresden en Bonn.

Fascinerende riviercruises met onvergelijkbare prijzen
Wanneer met Dreamlines geboekt wordt, ervaart u niet alleen een fantastische cruise maar ook een fantastische klantenservice. Bij vragen bieden de cruise experts de beste oplossing. Natuurlijk worden alle cruisers op de hoogte gehouden van de beste aanbiedingen zodat er nooit te veel betaald wordt voor een cruise. Het deskundige service team zal iedereen helpen, bezoek onze adviespagina voor alle contactinformatie.