Cruises over de Elbe

Prachtige landschappen grenzend aan de oevers en aantrekkelijke steden op de route - geniet van een schitterende riviercruise op de Elbe.

Elbe

De Elbe behoort tot een van de belangrijkste rivieren van Europa. Met een lengte van 1091 km is het de op één na langste rivier van Duitsland. De belangrijkste in Centraal-Europa liggende rivier ontspringt in Tsjechië. Vanaf daar doorkruist de Elbe het noorden van de Tsjechische Republiek en stroomt, onder andere, door de Duitse steden Dresden, Maagdenburg en Hamburg, waarna hij tenslotte bij Cuxhaven uitmondt in de Noordzee. De grootste en meest indrukwekkende stad aan de Elbe is Hamburg. In deze stad ontspringt de rivier in de de Norder- en Süderelbe, waar ze later weer worden verenigd.

Herontdek het prachtige Duitsland tijdens een cruise op de rivier de Elbe en geniet van het prachtige landschap grenzend aan de rivier, zoals de North German Plain vlakbij Gorleben, waar de Elbe tijdens de Koude Oorlog deel uitmaakte van het IJzeren Gordijn. Maar ook de steden en dorpjes en hun activiteiten en attracties zijn zeker de moeite waard! Gezien de historische waarde van het landschap en de vele steden die aan de oevers liggen van de Elbe, is een riviercruise over de Elbe aantrekkelijk voor verschillende soorten toeristen.

toon meer
Elbe1
Elbe2}
Elbe3}
Elbe4}

Elbe1
Elbe2
Elbe3
Elbe4
Tips voor cruises over de Elbe?
Onze aanbevelingen
  Alle Elbe cruises
Ga mee op de A-ROSA DONNA naar Engelhartszell
Ga mee op de A-ROSA DONNA naar Engelhartszell
5 nachten met de A-ROSA DONNA
 oktober 2019 - november 2019
p.p.vanaf € 299
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA DONNA
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA DONNA
7 nachten met de A-ROSA DONNA
 april 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 1.099
Schitterende Donaucruise vanaf Passau
Schitterende Donaucruise vanaf Passau
5 nachten met de A-ROSA BELLA
 oktober 2019 - november 2019
p.p.vanaf € 299
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA MIA
Geniet van een droomcruise met de A-ROSA MIA
5 nachten met de A-ROSA MIA
 maart 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 949
Cruise naar Engelhartszell via Wenen
Cruise naar Engelhartszell via Wenen
7 nachten met de A-ROSA BELLA
 april 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 1.229
  Cruises vanuit Hamburg
  Phoenix Cruises
Top havens aan de Elbe
Wachau, Duitslandvanaf
€ 299

Wachau is een klein plaatsje in het westen van Duitsland. Als u houdt van wandelingen of fietstochten is Wachau een ideale bestemming voor u. Wandel bijvoorbeeld naar het schitterende barokkasteel. Dit kasteel staat op een kunstmatig aangelegd eiland en is leuk om te bezichtigen tijdens uw bezoek.

Highlights van Wachau
 • Maak een wandeling rondom het meer ‘Orla’
 • Neem een kijkje bij de Evangelische-Lutherische kerk
 • Bezoek de nabijgelegen stad Dresden
Tangermünde, Duitslandvanaf
€ 1.199
De stad Tangermünde ligt aan de Elbe in het district Stendal in het noorden van Sachsen-Anhalt. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners en is 59 km² groot. Bekend is de stad vooral vanwege haar kasteel en de baksteen- en vakwerkhuizen in de oude binnenstad. Zeker een bezoek waard is het gemeentehuis, gebouwd op een marktplein uit de 15e eeuw. Deze zal u verrassen met haar laatgotische bakstenen muren.
Königstein, Duitslandvanaf
op aanvraag

Königstein is een kleine gemeente in het oosten van Duitsland dat gelegen is aan de Elberivier. Tevens ligt deze gemeente ongeveer dertig minuten van de Tsjechische grens af, waardoor een kort bezoek aan dit land ook een optie is. In de gemeente kunt u het prachtige Königstein Fort bezoeken, wat gelegen is op een berg waardoor het u een schitterend uitzicht biedt over de plaats en de Elbe. Ook de ‘Quirl’, een prachtige tafelberg dichtbij Königstein gelegen biedt de ideale gelegenheid voor een fascinerende wandeling om vervolgens te kunnen genieten van de mooie omgeving vanaf de top.

Highlights van Königstein
 • Bewonder de mooie Garnisonskirche van binnen en buiten
 • Bekijk het oudste bewoonde ‘umgebindehaus’ uit 1587, dat nu als monument gezien wordt
 • Bewandel de schitterende tafelberg Quirl
Meissen, Duitslandvanaf
op aanvraag

Meissen is een grote stad in de Duitse deelstaat Saksen. De stad is verdeeld in twaalf districten en heeft een bevolkingsaantal van net onder de 28.000. De stad is internationaal bekend om het Meissen porselein, dat in 1708 het eerste porselein in Europa was. Naast de porseleinfabriek zijn er in Meissen een aantal historische gebouwen te bezoeken uit de tijd van de barok, gotiek en renaissance. Deze kleurrijke stad heeft u vele bezienswaardigheden en activiteiten te bieden en is leuke stop tijdens uw droomcruise.

Highlights van Meissen
 • Een wandeling door de Historische Altstadt is een echte aanrader voor historieliefhebbers
 • Bezoek de kerk en het museum van de prachtige Dom Zu Meissen en verrijk uw kennis
 • Dwaal door de gangen en trappenhuizen van het imposante Albrechtsburg kasteel
Bad Schandau, Duitslandvanaf
op aanvraag

Bad Schandau is een stad aan de rivier de Elbe in het oostelijke Ertsgebergte in Saksen. Het stadje is een gerenommeerd kuuroord en grenzend aan het nationale park Sächsische Schweiz. De historische hotels uit hetzelfde tijdperk als de Sint-Janskerk en twee Elbbrücken karakteriseren de stad. In het nationaal park museum en het museum zelf zijn uitgebreide tentoonstellingen over de lokale geschiedenis te bewonderen. De stad is ook het beginpunt van de bekende Kirnitzschtalbahn, die u door het Nationaal Park Sächsische Schweiz vervoert.

Highlights van Bad Schandau
 • Bezichtig het architectonisch hoogstandje genaamd de St.Johannis kirche
 • Geniet van de lekkerste gerechten in een intieme en gezellige sfeer in Muehle Schmilka
 • Elbe Sandstone Mountains bieden u een aanzicht van prachtige rotsformaties
Decin, Tsjechiëvanaf
op aanvraag

Decin is een stad in Ústecký kraj aan de Elbe, in het noorden van de republiek Tsjechië, dichtbij de grens met de Duitse deelstaat Sachsen. De stad is een grote gemeente die bestaat uit 35 stadsdelen en zo'n 49.521 inwoners.

Highlights van Decin
 • Ontdek het kasteel van Decin en geniet van een prachtig uitzicht
 • Breng een bezoek aan de Old Town Bridge
 • Maak een prachtige fietstocht langs de Elbe
Noord-Oostzeekanaal, Duitslandvanaf
€ 6.318
Noord-Oostzeekanaal, Duitsland
Pirna, Duitslandvanaf
op aanvraag
Pirna is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Saksen. Naast het stadsmuseum zijn in Pirna de botanische collecties, het DDR museum en het kasteel te bezoeken. In het nabij gelegen Graupa ligt ook het Richard Wagner museum.
Poděbrady, Tsjechiëvanaf
op aanvraag
Poděbrady is een stad in de regio Midden-Bohemen, Tsjechië. Het is gelegen aan de rechteroever van de rivier de Elbe, acht kilometer ten zuidoosten van de stad Nymburk en is ook wel bekend als kuuroord.
Mölln, Duitslandvanaf
op aanvraag
Mölln is een prachtige kleine stad in het hertogdom Lauenburg. Het is bekend omdat Til Eulenspiegel hier begraven zou zijn. Een gedenksteen op de markt doet denken aan de karakter van de populaire boeken. Een andere trekpleister is het goed bewaard gebleven oude stad met vele baksteengebouwen en de torenhoge gotische kerk van St. Nicolaas.
Bad Bevensenvanaf
op aanvraag
Bad Bevensen is een klein stadje in Nedersaksen en ligt ten noorden van Uelzen. De omgeving van het kuuroord bestaat uit bossen, het Elbe kanaal en weilanden.
Horin, Tsjechiëvanaf
op aanvraag
Horin is een plaats in Tsjechië (Europa), met de regiocode Oost-Europa.
Torgau, Duitslandvanaf
op aanvraag

Torgau is een grote provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners. De stad zit vol geschiedenis verhalen, maar is vooral bekend als de plek waar in april, tijdens een Amerikaanse invasie op Duitsland, de Amerikanen troepen van de Sovet Unie tegenkwamen. In de stad treft u hiervan een indrukwekkend monument aan. Verder bestaat de stad uit imposante kerken, een mooi gemeentehuis en een aantal kastelen die allen de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar tijdens een simpele wandeling door de stad ervaart u ook al de magie van de stad.

Highlights van Torgau
 • Stap terug in de tijd naar het 17e eeuwse Duitsland en bekijk het familiehuis van Bürgermeister-Ringenhain
 • Ontdek het elegante Stadtkirche St. Marien wat aan de binnenkant nog mooier is dan van buiten
 • Dwaal rond in Schloss Hartenfels met binnentuin en leer meer in het gelijknamige museum
Scharnebeck, Duitslandvanaf
op aanvraag
Scharnebeck ligt ten westen van het natuurpark Elbufer-Drawehn en behoort tot het district Lüneburg. Lokale attracties zijn onder de botenlift en het kasteel Lüders.
Melnik, Tsjechiëvanaf
op aanvraag

Het stadje Melnik ligt in de regio Midden-Bohemen in Tsjechië. De stad is de grootste wijnregio van Bohemen en trekt veel bezoekers aan met zijn historische binnenstad. De stad ligt op een heuvel op zo'n 30 kilometer afstand van de stad Praag en dient dus als uitstekend vertrekpunt voor een city-trip naar de hoofdstad. De Praagse Poort is het enige overgebleven deel van de oude stadse vestingwerken uit de 15e eeuw. Het barokke stadhuis en de kerk van St. Peter en Paul mogen ook niet vergeten worden bij een bezoek aan de stad Melnik.

Highlights van Melnik
 • Laat u rondleiden door de ondergrondse gangen van de en leer meer over de stad
 • Geniet van de rust, een wijntje en de mooie omgeving rondom het kasteel Melnik Zamek
 • Beklim de middeleeuwse toren en kom onderweg bezienswaardige tentoonstellingen tegen in Gallery Ve Vezi
Elbe

Dreamlines heeft samen met de rederijen een gevarieerd en interessant aanbod aan riviercruises klaar staan. De Elbe is een van belangrijkste rivieren in Europa. Met een lengte van een verbluffende 1.091 km, is het de tweede langste rivier van Duitsland. Deze belangrijke Centraal-Europese rivier kent zijn oorsprong in de Republiek van Tsjechië. Hij steekt in het Noordelijke deel van het land over en stroomt vervolgens onder meer door de Duitse steden Dresden, Magdeburg en Hamburg. Ten slotte mondt de rivier uit in de Noordzee bij Cuxhaven. Doordat de rivier rechtstreeks in zee stroom wordt de Elbe geclassificeerd als een stroom. De meest bekende rivieren binnen haar gebied zijn de Moldau, Havel en de Saale.

Ontdek de Elbe
Als een van de weinige Europese rivieren heeft de Elbe het geluk dat veel natuurgebieden rondom de Elbe door de jaren heen intact gebleven zijn. Hierdoor wordt een unieke habitat voor dieren en planten gecreeërd. Bekijk tijdens een cruise naar de Elbe een heleboel dier- en plantensoorten. Het is zelfs mogelijk om soorten te zien die met uitsterven bedreigd worden. Daarnaast biedt de Elbe een thuis voor vele soorten vogels, als rust en overwinteringsgebied. 

Een unieke ervaring tijdens uw cruise over de Elbe
Bepaal zelf hoe lang uw Elbe riviercruise duurt en kies een rederij die het beste bij uw past. Tijdens een riviercruise over de Elbe heeft u de mogelijkheid om verschillende steden te bezoeken. Excursies aan wal zijn een echt hoogtepunt bij veel rederijen. Het gaat niet alleen om het fantastische landschap dat wordt gepasseerd terwijl u aan boord van het schip bent, maar ook om de overweldigende steden waar de schepen aanmeren. Geniet van een leuke en ontspannende vakantie aan boord van een cruiseschip. Start met een cruise over de Elbe vanuit diverse Duitse steden zoals Berlijn, Potsdam, Dresden en Bonn.

Fascinerende riviercruises met onvergelijkbare prijzen
Wanneer met Dreamlines geboekt wordt, ervaart u niet alleen een fantastische cruise maar ook een fantastische klantenservice. Bij vragen bieden de cruise experts de beste oplossing. Natuurlijk worden alle cruisers op de hoogte gehouden van de beste aanbiedingen zodat er nooit te veel betaald wordt voor een cruise. Het deskundige service team zal iedereen helpen, bezoek onze adviespagina voor alle contactinformatie.