Cruises over de Elbe

Prachtige landschappen grenzend aan de oevers en aantrekkelijke steden op de route - geniet van een schitterende riviercruise op de Elbe.

Elbe

De Elbe behoort tot een van de belangrijkste rivieren van Europa. Met een lengte van 1091 km is het de op één na langste rivier van Duitsland. De belangrijkste in Centraal-Europa liggende rivier ontspringt in Tsjechië. Vanaf daar doorkruist de Elbe het noorden van de Tsjechische Republiek en stroomt, onder andere, door de Duitse steden Dresden, Maagdenburg en Hamburg, waarna hij tenslotte bij Cuxhaven uitmondt in de Noordzee. De grootste en meest indrukwekkende stad aan de Elbe is Hamburg. In deze stad ontspringt de rivier in de de Norder- en Süderelbe, waar ze later weer worden verenigd.

Herontdek het prachtige Duitsland tijdens een cruise op de rivier de Elbe en geniet van het prachtige landschap grenzend aan de rivier, zoals de North German Plain vlakbij Gorleben, waar de Elbe tijdens de Koude Oorlog deel uitmaakte van het IJzeren Gordijn. Maar ook de steden en dorpjes en hun activiteiten en attracties zijn zeker de moeite waard! Gezien de historische waarde van het landschap en de vele steden die aan de oevers liggen van de Elbe, is een riviercruise over de Elbe aantrekkelijk voor verschillende soorten toeristen.

toon meer

Tips voor cruises over de Elbe?
Onze aanbevelingen
  Alle Elbe cruises
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
9 nachten met de Saxonia
 oktober 2018 - oktober 2018
p.p.vanaf € 1399
  Cruises vanuit Potsdam
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
9 nachten met de Saxonia
 oktober 2018 - oktober 2018
p.p.vanaf € 1399
  Phoenix Cruises
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
9 nachten met de Saxonia
 oktober 2018 - oktober 2018
p.p.vanaf € 1399
Onze aanbevelingen
Inge
Geniet van de romantische sfeer op de Elbe
''Vaar over de Elbe en ontdek fascinerende aangelegen steden en plaatsen. De Saxonia van Phoenix Cruises begeleidt u langs onder andere Wittenberg, Maagdenburg en Dessau en dat alles terwijl u heerlijk geniet van alle comfort aan boord van het schip. De cruise vertrekt vanuit Potsdam en zet u daar na een indrukwekkende route ook weer af.''

 • Potsdam - Potsdam
 • Elbe
 • oktober 2018 - oktober 2018

vanaf € 1399
Bekijk aanbod
Lees meer 
Havens aan de ElbeTop havens aan de Elbe
Hamburg, Duitslandvanaf
€ 140

Deze op een na grootste stad van Duitsland, met zijn 1,8 miljoen inwoners, ligt aan de rivier de Elbe. Hamburg heeft een dicht netwerk van vaarwegen en zelfs nog meer bruggen dan in Venetië. Van de legendarische wijk St. Pauli tot de verschillende havenfaciliteiten - Hamburg heeft veel bezienswaardigheden te bieden. In heel Hamburg is een U-bahn beschikbaar om uw tijd optimaal te besteden en snel van plaats naar plaats te reizen. Een echte aanrader is een boottocht over de Alster om de stad goed te verkennen.

Highlights van Hamburg
 • Geniet van het prachtige uitzicht bij Landungsbrücken
 • Winkel in het uitgebreide winkelgebied van Hamburg
 • Maak een wandeling rondom het prachtige meer de Alster
Wachau, Duitslandvanaf
€ 729

Wachau is een klein plaatsje in het westen van Duitsland. Als u houdt van wandelingen of fietstochten is Wachau een ideale bestemming voor u. Wandel bijvoorbeeld naar het schitterende barokkasteel. Dit kasteel staat op een kunstmatig aangelegd eiland en is leuk om te bezichtigen tijdens uw bezoek.

Highlights van Wachau
 • Maak een wandeling rondom het meer ‘Orla’
 • Neem een kijkje bij de Evangelische-Lutherische kerk
 • Bezoek de nabijgelegen stad Dresden
Kleinzerlang, Duitslandvanaf
op aanvraag

Kleinzerlang is een klein stadje gelegen in het merengebied van Mecklenburg. Vooral de historische boerderijen domineren het beeld van de plaats. Sinds 2003 is de stad een landelijk erkend resort. Het gebied is vooral bekend om zijn ligging aan het merengebied van Mecklenburg en de prachtige natuurlijke landschappen. Het gebied is rustig gelegen is en bied daardoor vele ontspanningsmogelijkheden. Het is een ideale plek om, middenin de natuur, even helemaal tot rust te komen, voordat u weer naar de volgende interessante bestemming afreist.

Highlights van Kleinzerlang
 • Maak prachtige wandelingen door de indrukwekkende natuur en geniet van de rust
 • Laat u verwennen in een van de vele spa's in de omgeving
 • Huur een fiets en ontdek de prachtige meren en geniet van een picknick tijdens de zonsondergang
Genthin, Duitslandvanaf
€ 1399

Genthin is een stad in het district Jerichower Land in Sachsen Anhalt en ligt ten oosten van de rivier de Elbe tussen Maagdenburg en Berlijn. Onder de bezienswaardigheden vallen onder andere indrukwekkende historische gebouwen waaronder talrijke kerken en kloosters. Wanneer u het hogerop wilt nemen dan kunt u de Wasserturm van Genthin beklimmen. Vanuit dit uitkijkpunt heeft een memorabel uitzicht over de stad en de omliggende gebieden. In de omgeving bevinden zich ook enkele kastelen die zeker de moeite waard zijn.

Highlights van Genthin
 • Bezoek het verpakkingsmuseum Henkel dat al ruim 125 jaar bezoekers ontvangt
 • Bezichtig de Memorial van Dwangarbeidskamp Silva, waar tijdens WOII munitie werd geproduceerd
 • In de omgeving van Genthin kunt u verschillende kastelen bezoeken, waaronder Dretzel en Parchen
Havelberg, Duitslandvanaf
op aanvraag

Havelberg is een Duitse stad gelegen in het noordoosten van het land in Landkreis Stendal en telt iets meer dan 6.700 inwoners. De rivier de Elbe stroomt door het gebied heen en verbindt zo de steden Hamburg, Havelberg en Berlijn aan elkaar. De stad wordt gekarakteriseerd door oudere huizen en heeft een imposante kerk, de Dom Zu Havelberg, als indrukwekkend middelpunt. Vanaf de kerk, die gelegen is op een heuvel, heeft u ook een prachtig uitzicht over de stad en kun u even winkelen in een mooi aardewerkwinkeltje of genieten van een ijsje naast de kerk.

Highlights van Havelberg
 • Ontdek de betekenis en historie achter de bronzen figuren van Bernsteinzimmer
 • In het gebouw uit 1390, op het stadseiland gelegen, vindt u de Salzmarkt
 • Sankt Annen- und Gertraudenkapelle, is een kapel die vroeger gebruikt werd als kerk naast het ziekenhuis
Bad Schandau, Duitslandvanaf
€ 1399

Bad Schandau is een stad aan de rivier de Elbe in het oostelijke Ertsgebergte in Saksen. Het stadje is een gerenommeerd kuuroord en grenzend aan het nationale park Sächsische Schweiz. De historische hotels uit hetzelfde tijdperk als de Sint-Janskerk en twee Elbbrücken karakteriseren de stad. In het nationaal park museum en het museum zelf zijn uitgebreide tentoonstellingen over de lokale geschiedenis te bewonderen. De stad is ook het beginpunt van de bekende Kirnitzschtalbahn, die u door het Nationaal Park Sächsische Schweiz vervoert.

Highlights van Bad Schandau
 • Bezichtig het architectonisch hoogstandje genaamd de St.Johannis kirche
 • Geniet van de lekkerste gerechten in een intieme en gezellige sfeer in Muehle Schmilka
 • Elbe Sandstone Mountains bieden u een aanzicht van prachtige rotsformaties

Elbe Beoordelingen

Elbe

Dreamlines heeft samen met de rederijen een gevarieerd en interessant aanbod aan riviercruises klaar staan. De Elbe is een van belangrijkste rivieren in Europa. Met een lengte van een verbluffende 1.091 km, is het de tweede langste rivier van Duitsland. Deze belangrijke Centraal-Europese rivier kent zijn oorsprong in de Republiek van Tsjechië. Hij steekt in het Noordelijke deel van het land over en stroomt vervolgens onder meer door de Duitse steden Dresden, Magdeburg en Hamburg. Ten slotte mondt de rivier uit in de Noordzee bij Cuxhaven. Doordat de rivier rechtstreeks in zee stroom wordt de Elbe geclassificeerd als een stroom. De meest bekende rivieren binnen haar gebied zijn de Moldau, Havel en de Saale.

Ontdek de Elbe
Als een van de weinige Europese rivieren heeft de Elbe het geluk dat veel natuurgebieden rondom de Elbe door de jaren heen intact gebleven zijn. Hierdoor wordt een unieke habitat voor dieren en planten gecreeërd. Bekijk tijdens een cruise naar de Elbe een heleboel dier- en plantensoorten. Het is zelfs mogelijk om soorten te zien die met uitsterven bedreigd worden. Daarnaast biedt de Elbe een thuis voor vele soorten vogels, als rust en overwinteringsgebied. 

Een unieke ervaring tijdens uw cruise over de Elbe
Bepaal zelf hoe lang uw Elbe riviercruise duurt en kies een rederij die het beste bij uw past. Tijdens een riviercruise over de Elbe heeft u de mogelijkheid om verschillende steden te bezoeken. Excursies aan wal zijn een echt hoogtepunt bij veel rederijen. Het gaat niet alleen om het fantastische landschap dat wordt gepasseerd terwijl u aan boord van het schip bent, maar ook om de overweldigende steden waar de schepen aanmeren. Geniet van een leuke en ontspannende vakantie aan boord van een cruiseschip. Start met een cruise over de Elbe vanuit diverse Duitse steden zoals Berlijn, Potsdam, Dresden en Bonn.

Fascinerende riviercruises met onvergelijkbare prijzen
Wanneer met Dreamlines geboekt wordt, ervaart u niet alleen een fantastische cruise maar ook een fantastische klantenservice. Bij vragen bieden de cruise experts de beste oplossing. Natuurlijk worden alle cruisers op de hoogte gehouden van de beste aanbiedingen zodat er nooit te veel betaald wordt voor een cruise. Het deskundige service team zal iedereen helpen, bezoek onze adviespagina voor alle contactinformatie.