Dreamlines logo
tot wel
-50%

Cruises naar Panama

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Gewenste reisduur
Zoeken terugzetten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Gewenste tussenhaven
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
pa
Zoeken terugzetten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Panama

De moderne skyline van Panama stad is waarschijnlijk het eerste wat u van dit prachtige land te zien krijgt wanneer u er naar toe vaart met een luxe cruise. Ongeveer een kwart van de totale bevolking van het land woont hier. Bij een bezoek aan deze plaats valt Casco Viejo het nieuwe oude centrum van de stad niet over te slaan. Casco Viejo is in 1671 door de Spanjaarden gebouwd toen de oude stad “Panama Viejo” Werd verwoest en geplunderd dor de piraat Henry Morgan. Overigens kan Panama Viejo nog steeds bezocht worden, enkele gebouwen en een toren staan nog steeds overeind.

Uniek Panama

Panama is daar naast het land waar iedereen een top fotograaf kan zijn, dit wonder schone land leent zich namelijk zeer goed voor fotografie. Het heeft vele unieke aspecten, wat te denken van het Panamakanaal waar mee u van de Atlantische Oceaan naar de Stille oceaan kunt cruisen, de Jungles van Gamboa waar de wilde dieren het nog volledig voor het zeggen hebben, of de watervallen, bloementuinen en de vulkaan Barú in de provincie Boquete. Vanuit Panama kunt u overigens makkelijk verder varen naar, de Bahamas, Puerto Rico, Curaçao en Miami.

Het Panamakanaal

Ook een van de absolute hoogtepunten van het land is het Panama kanaal. In 1513 was Vasco Núñez de Balboa de eerste die de Stille Oceaan vanaf de Amerikaanse kant zag, en had ontdekt dat de kortste weg van Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan door Panama liep. Zo vroeg als 1524 werd dan ook al het idee voor het kanaal geopperd. Het duurde maarliefst tot 1855 totdat de eerste serieuze poging gewaard werd door de Fransen, maar het waren in 1914 de Amerikanen die het project voltooiden. Het kanaal heeft een lengte van 80 kilometer en loopt van Panama Stad tot Colón aan de Stille Oceaan. Wanneer u met een cruise door Panama Kanaal vaart bent u dan ook een unieke ervaring rijker. Is uw interesse gewekt? Neemt u gerust contact op met ons competente en vriendelijke service team, voor informatie over of het boeken van een cruise naar Panama.