Cruises naar Engeland en andere Britse Eilanden

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Zoek uw cruiseZoek uw cruise
Cruises naar Engeland en andere Britse Eilanden

Edinburgh Castle, The Giant's Causeway en aantrekkelijke historische steden - Geniet gedurende het hele jaar van de diversiteit die een cruise naar Engeland en andere Britse Eilanden te bieden heeft

Cruises naar Engeland en andere Britse Eilanden
Een cruise naar de Britse eilanden zal u altijd weten te imponeren. Met een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen en steden, bent u verzekerd van een geweldige ervaring waar u nog lang van kunt nagenieten. De Britse eilanden bestaande uit Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland bieden de perfecte bestemming wanneer u de intrigerende geschiedenis van dit gebied wilt ontdekken. Ook al staan de Britse eilanden niet bekend om het zonnige weer, mag het u er zeker niet van weerhouden om deze bijzondere plekken te bezichtigen. Bovendien heeft het ook zo z'n charme om onbezorgd met uw paraplu door de oude straatjes te dwalen en heerlijke frisse lucht in te ademen. Adembenemende geografische en historische bezienswaardigheden zult u gegarandeerd tegenkomen tijdens een cruise naar de Britse eilanden. Of u nu een van de grote steden bezoekt of liever de kleine kustplaatsjes wilt ontdekken, er is genoeg te beleven. Zo zult u uw ogen uitkijken tijdens een bezoek aan prachtige kastelen, een wandeling door de ruige Ierse landschappen of tijdens een bezichtiging aan The Giant's Causeway en de Yorkshire Dales. Een cruise naar de Britse eilanden verrijkt uw kennis terwijl u heerlijk tot rust komt aan boord van het cruiseschip.
Toon alle aanbiedingen

Tips voor cruises naar de Britse eilanden

Jeffrey020 220 41 41

Cruises naar de Britse eilanden worden in veelvoud aangeboden. Om zeker te weten dat u een cruise kiest die helemaal bij u past, kunt u de hulp inschakelen van onze experts die altijd voor u klaar staan. Ze kunnen u onder andere adviseren over de verschillende rederijen, schepen en mogelijke aanbiedingen. Zo kunt u voor een vakantie met het hele gezin het beste kiezen voor een van de schepen van MSC en voor een heerlijk ontspannen cruise zit u altijd goed op de schepen van Holland America Line.

Tips voor Britse Eilanden cruises

Britse Eilanden

De Britse eilanden is een eilandengroep gelegen in de Noordzee. De twee grootste eilanden zijn Groot-Brittannië en Ierland. In totaal zijn er bijna 600 eilanden die zijn aangesloten bij de Britse Eilanden. Ontdek de indrukwekkende geschiedenis en cultuur met een cruise naar de Britse Eilanden. Bij Dreamlines vindt u een ruim aanbod aan cruises en kunt u zich vrijblijvend laten adviseren door onze cruise specialisten.

Welke rederijen varen er naar de Britse Eilanden?

Wanneer u een oversteek wilt maken naar de Britse Eilanden zijn er genoeg rederijen die naar deze prachtige bestemmingen varen. U kunt onder andere kiezen uit de volgende rederijen:

  • Holland America Line
  • Norwegian Cruise Line
  • MSC Cruises
  • Royal Caribbean
Er zijn natuurlijk nog meer rederijen die naar deze prachtige bestemmingen varen.

De mooiste bestemmingen

Engeland

Een cruise Engeland zult u niet snel meer vergeten! Wanneer u naar dit historische land vaart, zult u verstelt staan van prachtige steden en landschappen. Zo kunt u bijvoorbeeld de eeuwenoude stadsmuren van Southampton ontdekken. Deze stadsmuren werden gebouwd om het kasteel en de stad te beschermen tegen indringers. Bovendien is het ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan Liverpool. Liverpool staat natuurlijk bekend om The Beatles, een van de bekendste popgroepen. U kunt bijvoorbeeld een interessante tour doen en ontdekken waar de bandleden van The Beatles zijn opgegroeid, maar er zijn nog talloze andere activiteiten die u kunt bewonderen in deze havenstad. Een stad die zeker niet kan ontbreken tijdens een cruise Engeland is natuurlijk Londen. Londen is de hoofdstad van Engeland en telt bijna 8,7 miljoen inwoners. De populairste bezienswaardigheden in Londen zijn de iconische klokkentoren Big Ben, de London Eye en natuurlijk de Tower Bridge. De prachtige stad Newcastle mag ook zeker niet ontbreken tijdens een cruise naar de Britse Eilanden! Newcastle ligt in het noordoosten van Engeland en telt zo’n 295.842 inwoners. Ontdek hoe de stad Newcastle aan zijn naam is gekomen tijdens een bezoek aan het middeleeuwse fort Newcastle kasteel.

Schotland

Wanneer u een cruise maakt naar de Britse Eilanden, zult u de prachtige parels van Schotland ontdekken zoals Greenock (Glasgow). In Greenock (Glasgow) kunt u de Lyle Hille beklimmen en kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan het eeuwenoude kasteel Newark Castle, gelegen in Port Glasgow. Lewrick is met zo’n 7000 inwoners de grootste plaats in de Shetland eiland en ligt aan de oostkust van het eiland Mainland. In de Shetland Museum and Archives kunt u de geschiedenis ontdekken van de stad Lewrick.

Ierland

Ierland is het op twee na grootste eiland van Europa en ligt ten westen van het eiland Groot-Brittannië. In Dublin, de hoofdstad van Ierland, zult u zich zeker niet vervelen! De stad biedt veel bezienswaardigheden aan zoals de Dublin Castle. Dit kasteel diende meer dan 700 jaar lang als het hoofdkwartier van het Engelse bestuur. Tot op heden wordt dit kasteel gebruikt voor de Ierse regering en staatsbezoeken. Wanneer u lekker een dagje tot rust wilt komen, kunt u het Phoenix Park bezoeken. Dit is een van de grootste stadsparken van Europa. Een andere prachtige stad die zeker het bezoeken waard is, is Cork. Cork is de op een na grootste stad in Ierland en heeft zo’n 190.384 inwoners. Wanneer u een bezoek brengt aan deze stad kunt u optimaal genieten van heerlijk eten zoals lekkere vis- en vleesgerechten, traditionele kazen en nog veel meer. Bezoek de Engelse Markt waar u uw smaakpapillen heerlijk kunt laten verwennen met traditionele specialiteiten of ontdek de beste Ierse zuivel in het Cork Butter Museum.

De beste reistijd

Het klimaat aan de Britse Eilanden kent een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat het in de winter vaak mild is met temperaturen tussen 1 en 4 graden. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 24 en 28 graden. In het voorjaar komen de temperaturen vaak overeen met de temperaturen die wij hier in Nederland kennen en kan het vaak gaan regenen. In het najaar heeft u aanzienlijk de meeste kans op regen. De beste reisperiode om de prachtige Britse Eilanden te ontdekken zijn in de maanden mei en juni. In deze maanden heeft u het minst kans op regen en kunt u optimaal genieten van de historische steden.

Routes rondom de Britse Eilanden

De routes rondom de Britse Eilanden zijn niet alleen interessant voor beginners, maar ook interessant voor de echte cruiseliefhebbers. Ontdek de prachtige landschappen en de indrukwekkende geschiedenis van Engeland, Schotland en Ierland. U kunt kiezen uit talloze routes, van korte routes met een verblijf van een maximum van 4 nachten of langere routes met een verblijf van 10 nachten of langer. Het is ook mogelijk om vanaf Amsterdam in te schepen en via de Britse Eilanden naar Zuid-Europa te cruisen. Zo kunt u in een korte tijd veel steden bezoeken. Voor de echte cruiseliefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk om een cruise te maken met een verblijf vanaf 32 nachten. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Rotterdam van Holland America Line vanaf Amsterdam naar Noorwegen, IJsland, Schotland, Engeland en Ierland cruisen. Vanaf Ierland keert u weer terug naar Amsterdam en heeft u in 35 dagen de mooiste bestemmingen bezocht.