Dreamlines logo
tot wel
-47%

Cruises naar Zweden

Op ontdekkingsreis naar Zweden

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Gewenste reisduur
Zoeken terugzetten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Zweden (290)
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
incl.: Zweden
Zoeken terugzetten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Zweden

Zweden, officieel het Koninkrijk Zweden, is het grootste land van Scandinavië. Met haar 9,3 miljoen inwoners is het een van de welvarendste en meest ontwikkelde landen ter wereld. De hoofdstad, Stockholm, is de grootste stad van Zweden en is dan ook echt een bezoek waard. Andere belangrijke steden zijn Visby, Goteborg, Malmo en Nynashamn. Zweden staat cultureel bekend om haar popgroepen, zoals ABBA. Geniet tijdens uw bezoek van de ongerepte natuur en dieren zoals elanden, beren en lynxen. Vanuit Zweden kunt u ook doorvaren naar Finland, Estland, Denemarken en Rusland.

Stockholm
Wanneer u naar Zweden vaart is een bezoek aan de hoofdstad Stockholm zeker aan te raden. Het wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Dit is omdat de stad gebouwd is verspreid over meer dan veertien eilanden. De Gamla Stan is het middeleeuwse centrum van de stad. Het bevat een wirwar aan gangetjes, straatjes en pittoreske bruggetjes. Prachtige gebouwen zoals het koninklijk paleis Kungliga Slottet en de kathedraal Storkyrkan zijn hier ook te bewonderen. Het ontdekken van de stad kan zowel te voet, met de fiets of per kajak. Stockholm is uitgeroepen tot de Groenste hoofdstad van Europa. Ze hebben beeldschone parken en het water is er zo schoon dat er vissen in de grachten zwemmen. Geniet hier van de combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis.

Bewonder de prachtige natuur
Zweden heeft nog ontzettend veel ongerept natuurgebied. Dit bevindt zich voornamelijk in het noorden van het land en in het berggebied aan de grens met Noorwegen. In Zweden bestaat het allemansrecht. Dit houdt in dat men particuliere grond mag betreden om hier van de vrije natuur te genieten en dus ook mag wildkamperen. Bezoek de prachtige natuurreservaten en nationale parken die worden beschermd door de overheid. Zweden kent een zeeklimaat, landklimaat en in het uiterste noorden zelfs een poolklimaat. Hier kan het veel sneeuwen, regenen en kunnen extreem lage wintertemperaturen plaatsvinden. Hier moet u wel rekening mee houden. Bent u geïnteresseerd in een cruise naar zweden, neem dan gerust contact op met Dreamlines, ons service team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en advies aan te bieden.