Dreamlines logo
Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
Sales en Service:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies je cruise expert
tot wel
-44%

Cruises naar Finland

Ontdek dit unieke land

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Zoeken terugzetten
Reisduur
nacht
nachten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Finland (129)
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
incl.: Finland
Zoeken terugzetten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Finland

Wanneer u met een cruise naar Finland vaart dan gaat een wereld voor u open. Ook wel het land van de 1000 meren genoemd, is dan ook zeer uniek. Als een van de 6 grootste landen van Europa maar met slechts 5.1 miljoen inwoners beschikt het over prachtige natuur. Wanneer u in Helsinki aanmeert zult u misschien denken waar dat bos is en waar de fjorden gebleven zijn, echter hoort stedelijk gebied ook zeker bij Finland. Het land kent een grote diversiteit aan uitgestrekte en verlaten gebieden en aan de andere kant bruisende steden en leuke dorpjes.

Cruise naar Helsinki
Ga in Helsinki naar het Esplanade park en bezoek de prachtige kathedraal of de unieke rotskerk die gelegen is in een rotswand en een glazen koepel heeft. De laatst genoemde wordt overigens ook vaak gebruikt voor concerten wegens haar goede akoestiek. Verder is er een typisch Finse traditie waar u volgens de Finnen zeker aan moet deelnemen wanneer u het land bezoekt, en dat is de Finse sauna. De sauna wordt dan ook gezien als een ritueel en een sociale ontmoetingsplaats. Er wordt ook wel eens gezegd dat de Finnen in de sauna meer belangrijke beslissingen nemen dan op kantoor.

Finland verkennen
Verken het onbekende Finland en reis noordwaarts richting de arctische cirkel. De eindeloos uitgestrekte naaldbossen die dit landschap verreiken zijn veelal bedekt met een laag sneeuw waardoor het landschap een prachtige serene witte kleur krijgt. Wanneer u een van de pittoreske Finse dorpjes bezoekt zal u misschien denken dat u bent teruggegaan in de tijd. De dorpjes hebben namelijk vaak hun authentieke 18e of 19e eeuwse sfeer behouden.

De regio’s van Finland
Finland kan onderverdeeld worden in 3 regio´s,  namelijk een laagliggende kuststrook, de Finse Merenvlakte het arctische deel van Finland. In de kuststrook zijn de meest belangrijke steden van het land te vinden en ook en de meeste akkers voor het uitoefenen van landbouw. Vanaf deze kuststrook gaat het landschap langzaam over in een bebost binnenlands plateau waar de Finse merenvlakte is gelegen waar ongeveer 60.000 van de in totaal 188.000 meren liggen. De laatste streek van het land is de Noordpoolcirkel die deel uit maakt van Lapland (in het Fins Lappi). Dit landschap is vergelijkbaar met haar buren Zweden en Noorwegen.