Dreamlines logo

Cruises naar Rusland

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Gewenste reisduur
Zoeken terugzetten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Gewenste tussenhaven
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
ru
Zoeken terugzetten
We konden geen cruises vinden die aan uw criteria voldoen
minder filters = meer resultaten
Zoeken terugzetten
Of neem direct contact met ons op. We helpen u graag!

Onze top aanbiedingen

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Rusland

Rusland was eens het rijk van de machtige Tsaren van Rusland het besloeg ongeveer een vijfde van de wereld oppervlakte en was daarmee het grootste land op aarde. De hoofdstad van het huidige Rusland is Moskou en ligt in het Europese deel van het land. Moskou werd in 1147 gesticht aan de Moskva rivier en is sinds lange tijd de hoofdstad van Rusland maar is dit was voor een korte tijd niet het geval toen Tsaar Peter de Grote de Hoofdstad tijdelijk naar Sint Petersburg verplaatste.

Het Versaille van Rusland
Sint Petersburg, ook wel het Versaille van Rusland genoemd werd al vanaf haar stichting in 1703 beschouwd als het venster op Europa. Dit vanwege de overwegend Europese stijl van deze stad, deze werd dan ook gebouwd om de concurrentie met Europese steden aan te gaan en om Europeanen aan te trekken. In Juni en Juli kent de stad de zogenaamde witte nachten wanneer het vrijwel continu licht is. Onder het communistische regime droeg de stad de naam Leningrad, maar in 1991 koos de bevolking weer voor de originele naam van de stad. Hiernaast is Sint Petersburg de culturele hoofdstad van Rusland, beroemde schrijvers,en componisten zoals Tsjajkovski en Poesjkin komen hier vandaan. Daarnaast vindt u er vele musea waaronder de Hermitage waar de grootste collectie van de Nederlandse meester Rembrandt ter wereld te zien is. Verder een interesant museum is het Russische Museum waar u een permanente collectie aan Russische kunst uit de 18e eeuw vind en folklorische kunst van de 17e tot de 21e eew. Daarnaast biedt het museum vele exposities.

Moskou
Vergeet u bij een reis naar Rusland beslist niet om Moskou aan te doen, voor velen zal de stad tot de verbeelding spreken misschien bij sommigen zullen er nog vlagen van de tijden van het communisme naar boven komen. Deze zijn niet geheel ongegrond, u kunt in de stad nogsteeds het Mausuleum van Lenin bezoeken waar de eerste leider van het communistische Rusland nogsteeds ligt opgebaard bij het Rode Plein. Het plein dat overigens het grootste ter wereld is huist aan de westkant het Kremlin, in en in het zuiden de Potrovkathedraal met haar ui vormige en uiterst kleurige koepels. Daarnaast bevindt zich aan de oost kant van het plein het GUM warenhuis waar vele winkels met westerse producten zich gehuisvest hebben. Wanneer u met een cruise naar Rusland gaat heeft u meerdere opties, u kunt Vladivostock aan doen aan de Aziatische zijde, u kunt naar het schitterende Sint Petersburg, of u kunt vanuit Moskou een rivier cruise maken. Waar u ook voor kiest er is altijd iets te vinden dat exact bij u past, en onze cruise consultants staan dan ook voor u klaar om samen met u de meest geschikte cruise uit te zoeken.