Ariana

Ervaar luxe in de stijlvolle hutten en kom helemaal tot rust op de Ariana

Cruises met Ariana

Uitleg sterrenclassificatie
Onze sterrenclassificatiesysteem is gebaseerd op de kennis van onze cruise experts en de algemene informatie die aangeleverd is door de rederijen.
De MS Ariana, vaart sinds het voorjaar van 2012 over vele rivieren. De luxe van de MS Ariana zal u doen verbijsteren. De meeste hutten hebben een Frans balkon met een prachtig uitzicht op de passerende omgeving.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  110 m
 • Passagiers
  158
 • Aantal dekken
  4
 • Bouwjaar
  2012

Ariana Aanbiedingen

Onze aanbevelingen
Bekijk alle aanbiedingen

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Ariana Dekplan


Selecteer een dek 


Ariana Hutten


Buitenhut
Selecteer een hut 
Locatie : Dek 3
Bezetting : 2
Voorzieningen:
 • Badkamer met douche
 • Föhn
 • TV, radio en telefoon
 • Airconditioning
 • Kluis
 • 220 volt-aansluiting
Hut oppervlakte : 14m²

Ariana Hutten


Selecteer een hut 

Buitenhut

Beschrijving

Hutten

Aan boord van de Ariana staan er 81 hutten voor u ter beschikking in acht verschillende categorieën waar u uit kunt kiezen. Doordat het schip vooral in de lengte gebouwd is, zijn alle hutten buitenhutten. Op het schip is een luxueuze atmosfeer vanwege de smaakvolle inrichting en de bijkomende comfort in vele hutten door het Frans balkon. Voor welke categorie u ook kiest, u zult zich tijdens uw verblijf aan boord gegarandeerd thuisvoelen.

Eten & drinken

Aan boord van de Ariana wacht een all-inclusive catering op u. In de ochtend kunt u genieten van uw uitgebreide ontbijtbuffet in de Panorama restaurant. Voor het middag- en avondmaal worden er meerdere gangen geserveerd aan tafel. Er worden Europese gerechten aangeboden. Ook vegetariërs komen hier niets tekort. Voor de kleine honger tussendoor worden bij de koffie en thee tussen de middag verschillende soorten lekkernijen aangeboden. Om te voorkomen dat u in de avond niet hongerig naar bed gaat, is het mogelijk om een middernachtsnack te krijgen. Tussen 8 uur ’s morgens en middernacht zijn drankjes als huiswijn, bier, softdrinks, water, koffie en thee in de prijs inbegrepen. Bij een bezoekje aan de bar of de Panorama Lounge op de Saturndek wacht op u een grote selectie aan verschillende drankjes.

Entertainment & activiteiten

Tijdens uw verblijf aan boord van de Ariana zult u zich niet vervelen. Een prachtige uitzicht van de omgeving kunt u zien vanuit het Panorama Salon of de Lounge. Hier zijn er ook verscheidene kaart- en bordspellen. In de casino kunt u met andere gasten en nieuwe contacten werven. Voor een wat rustigere middag heeft u de mogelijkheid om zich even terug te trekken in de bibliotheek. Om verveling in de avond te voorkomen kunt is er voor de nodige entertainment gezorgd. Zo zijn er verschillende thema-avonden en programma’s waar u ook bij betrokken wordt. In de verschillende bars aan boord is regelmatig live muziek.

Wellness en sport

Op het schip is een fitnesscenter aanwezig. Als u optimaal wilt ontspannen kunt u genieten van een heerlijke massage bij de massagesalon.

Dresscode

Aan boord van de MS Ariana heerst een ontspannende sfeer. Daarom zit het met een sportieve en casual kledingstijl wel goed. Op de kapiteinsavond wordt u aangeraden elegante kleren te dragen. Voor de heren is dat een kostuum en voor vrouwen een cocktailjurk.

Schip gegevens

 • Inbedrijfstelling: 2012
 • Lengte: 110 m
 • Dekken: 4
 • Passagiers: 158
 • Bemanning: 40
 • Taal aan boord: Duits
 • Valuta aan boord: Euro
 • Internet: Tegen betaling

Ariana klantbeoordelingen

8.5 / 10
Goed
Gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
Beoordelingen
Uitstekend (9+)
2
Goed (7-9)
1
Redelijk (5-7)
0
Matig (3-5)
0
Slecht (1-3)
0
Klantbeoordelingen
Schepen
9.3 / 10
Hut
9.3 / 10
Dineren
8.7 / 10
Excursies
8.0 / 10
Diensten
9.3 / 10
Sport
7.0 / 10
Entertainment
7.3 / 10
3 Beoordelingen
Sorteren op:
60 - 69 jaar
17 oktober 2017
9.0 / 10
9.0 / 10
17 oktober 2017
Ana W.
60 - 69 jaar
8-Daagse ontdekkingscruise over de Donau
vriendenontspannend
Zeer vriendelijke bemanning.

Buitenhut: Cat. C (NL)
Gezellig. Bedden werden omgebouwd tot zitje. Alle hutten hadden een raam. Badkamer was klein, maar prima. Als enige nadeel: als de buurman zich 's nachts omdraaide, was dat bij om te horen (kraken). Het was maar goed dat het geen stelletje op huwelijksreis was!!
>69 jaar
27 augustus 2017
9.1 / 10
9.1 / 10
27 augustus 2017
J M.
>69 jaar
Donaucruise door o.a. Oostenrijk en Slowakije
stelontspannend
Vriendelijke, zeer behulpzame medewerkers. Eten uitstekend, van goede kwaliteit, vers, maar te zout. Mooie, luxe boot. Prachtige excursies. Heel mooie reis
De medereizigers waren allen Duitstalig. Wij hadden een internationaal gezelschap verwacht. Wij waren de enige niet-Duitstaligen. Contacten leggen was moeilijk. Wij spreken heel behoorlijk Duits, maar kunnen niet snel genoeg aan een gesprek deelnemen. Wij hadden graag vooraf geweten dat iedereen Duits was. Het eten was te zout. Excursies: info van de plaatselijke reisleiders ging te snel, geen rekening houdend met anderstaligen en minder-goed-horenden. We werden veel te snel langs bezienswaardigheden gedwongen.

Buitenhut met Frans balkon: Cat. D
Luxe hut, goed bed, comfortabel
>69 jaar
10 april 2017
7.4 / 10
7.4 / 10
10 april 2017
Harry d.
>69 jaar
8-Daagse ontdekkingscruise over de Donau
stelontspannend
Van begin tot het einde was alles aan boord goed georganiseerd. Personeel was erg vriendelijk. Hutten werden 2 x daags schoongemaakt.
Mededelingen door het personeel werden alleen in Duits omgeroepen. Wellicht zou dit ook nog in het Engels kunnen. Het middageten bestond ook uit een warme 4-gangen maaltijd wat wij nogal veel vonden. Zelf hadden we een lunch in buffetvorm prettiger gevonden.

Buitenhut met Frans balkon: Cat. D
De hut was uitstekend. Voldoende kastruimte.