Cruises over de Main

Ervaar een prachtige riviercruise op Duits grondgebied - geniet van het landschap en bezoek prachtige steden tijdens een riviercruise over de Main.

Main

De Main is een Duitse rivier die stroomt door Noord-Beieren en het Rijn-Main-Gebied. De rivier is de op één na langste rivier die in zijn geheel op enkel Duits grondgebied stroomt. Tijdens een route van 527 kilometer die de rivier af legt, passeert u de mooiste steden maar ook pittoreske dorpjes die het bezoeken waard zijn. Ook komt u onderweg vele interessante bouwwerken tegen en kunt u genieten van de beste gerechten, wijnen en bieren die Duitsland u te bieden heeft. Op het dek van uw schip kunt ten volle genieten van de prachtige variërende landschappen die u langzaam passeert.

Met Dreamlines kunt u een passende riviercruise vinden op een van de schepen die u worden aangeboden door verschillende rederijen. Tijdens de riviercruise op de Main is er de mogelijkheid om indrukwekkende steden te verkennen. Keulen, Frankfurt, Koblenz en Straatsburg zijn zomaar een paar mogelijke bestemmingen die u kunt bezoeken tijdens een van de riviercruises. Niet alleen de steden zijn hoogtepunten tijdens riviercruises over de Main, maar ook het programma op het schip zelf zal u veel afwisseling bieden. Een riviercruise op de Main is uniek en zorgt voor een geweldige ervaring met mooie herinneringen.

toon meer
Main1
Main2}
Main3}
Main4}

Main1
Main2
Main3
Main4
Tips voor cruises over de Main
Onze aanbevelingen
  Cruises in 2019
  Cruises vanaf Keulen
Met de feestdagen vanaf Keulen naar Basel
Met de feestdagen vanaf Keulen naar Basel
10 nachten met de Alina
 23.12.2020
p.p.vanaf € 1.199
11-daagse droomcruise vanuit Keulen
11-daagse droomcruise vanuit Keulen
10 nachten met de Alena
 24.05.2020
p.p.vanaf € 1.399
Ga mee op de A-ROSA SILVA naar Keulen
Ga mee op de A-ROSA SILVA naar Keulen
4 nachten met de A-ROSA SILVA
 maart 2020 - december 2021
p.p.vanaf € 399
8-daagse droomcruise vanuit Keulen
8-daagse droomcruise vanuit Keulen
7 nachten met de A-ROSA FLORA
 26.04.2020
p.p.vanaf € 1.429
7-daagse cruise naar Rüdesheim
7-daagse cruise naar Rüdesheim
6 nachten met de A-ROSA BRAVA
 27.12.2021
p.p.vanaf € 1.159
  Last minute cruises
11-daagse droomcruise vanuit Keulen
11-daagse droomcruise vanuit Keulen
10 nachten met de Alena
 24.05.2020
p.p.vanaf € 1.399
Bewonder het landschap van de Rijn
Bewonder het landschap van de Rijn
7 nachten met de Rhein Prinzessin
 04.05.2020
p.p.vanaf € 799
De prachtige landschappen aan de Main en Donau
De prachtige landschappen aan de Main en Donau
7 nachten met de Rhein Prinzessin
 11.05.2020
p.p.vanaf € 899
Ga mee op de A-ROSA SILVA naar Keulen
Ga mee op de A-ROSA SILVA naar Keulen
4 nachten met de A-ROSA SILVA
 maart 2020 - april 2020
p.p.vanaf € 569
8-daagse droomcruise vanuit Keulen
8-daagse droomcruise vanuit Keulen
7 nachten met de A-ROSA FLORA
 26.04.2020
p.p.vanaf € 1.429
Onze aanbevelingen
Wendy
Schitterende riviercruise vanuit Keulen
''Ontdek de mooiste Duitse steden en de prachtige natuur terwijl u heerlijk ontspant op het schip A-ROSA BRAVA, die u alle mogelijke luxe biedt. Geniet van de heerlijke gerechten uit de regionale keuken, die u binnen kunt nuttigen of op het buitendek onder het zonnetje. Trakteer uzelf op een massage in de spa of ontspan heerlijk in de jacuzzi, terwijl u naar uw volgende bestemming vaart.''

  • Keulen - Keulen
  • Rijn,Moezel,West-Europa
  • november 2020 - december 2021

vanaf € 399
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens aan Main
Mainz, Duitslandvanaf
€ 299

Beleef deze historische stad in Duitsland. De geschiedenis van Mainz gaat terug tot de prehistorie. De stad werd gesticht door de Romeinen en is sinds de achtste eeuw een Duitse stad. De stad is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts sinds 1946. In 1942 is er een deel van de stad verwoest door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar er zijn nog veel historische gebouwen die u kunt bezoeken, zoals de kathedraal en de St. Stephen's kerk.

Frankfurt am Main, Duitslandvanaf
€ 399

Hoewel Frankfurt slechts de vijfde grootste stad van Duitsland is, is de stad een van de meest belangrijke internationale steden van de wereld. Een bijzonderheid van Frankfurt is de ongewone skyline, gedomineerd door de hoogste wolkenkrabbers van Europa. Niet alleen de moderne gebouwen van Frankfurt zijn de moeite waard, maar ook de oude stad, waar de keizerlijke kathedraal, de Römerberg en St. Paul's kerk zich bevinden. Een bijzonder schilderachtig uitzicht biedt de rivier de Main in Frankfurt, waar de mooiste bruggen u naar de overkant brengen.

Nürnberg, Duitslandvanaf
€ 399

Nürnberg is de op een na grootste stad van Beieren en ligt aan beide zijden van de rivier de Pegnitz. De stad biedt u vele culturele hoogtepunten. Talrijke musea laten u de charme van deze stad zien, bijvoorbeeld de Kunsthal van Nürnberg. Naast de vele musea die de stad rijk is vindt u hier ook alle mogelijkheden om heerlijk te wandelen, ontspannen en inspannende activiteiten te ondernemen. Ook al is de stad een historische bezienswaardigheid op zichzelf, een bezoek aan de Nürnberger Burg mag u niet overslaan.

Bamberg, Duitslandvanaf
€ 799

Bezoekers aan de stad Bamberg, dat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, betoverd door de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. De op heuvels gebouwde stad heeft veel weg van oude Romeinse stad. De oude huisjes en de prachtige oude bouwwerken geven de bezoeker een uitzonderlijke impressie. Bamberg wordt beschouwd als economisch centrum van Opper-Franken en is de grootste intact gebleven centrum in Duitsland. Bamberg is een geweldige aanlegplaats voor uw cruise over de Main.

Würzburg, Duitslandvanaf
€ 799

De stad Würzburg ligt aan de Main en behoort, op basis van de in 1402 opgerichte Juliuan-Maximilian universiteit, tot de klassieke Duitse universiteitssteden. De stad heeft een rijke geschiedenis. Zo heeft het onder andere de Franse Revolutie en de Tweede Wereldoorlog doorstaan en dat is hier en daar in de stad goed terug te zien. De oudste bruggen verbinden de oude en het nieuwe gedeelte van de stad, waardoor u beide gemakkelijk kunt ontdekken. Een van de oudst bruggen over de rivier is de Alte Mainbrücke die stamt uit de middeleeuwen.

Wertheim, Duitslandvanaf
€ 799

De stad Wertheim in Baden-Württemberg ligt aan de Main en grenst aan Beieren. De stad is gelegen in de gelijknamige gemeente en heeft een rustige en oude uitstraling. De stad geeft u de indruk dat u in een ander tijdperk terecht bent gekomen. Het oude kasteel en de talrijke religieuze bouwwerken dragen daar hun steentje aan bij. In de zomer wordt de marktplaats gevuld met tafels en stoelen waar de lokale bevolking en de toeristen samenkomen om samen te genieten van een heerlijk drankje in de zon.

Schweinfurt, Duitslandvanaf
€ 999

Schweinfurt is een industriële stad in het noorden van Beieren. Met het motto "Industrie en kunst", trekt de stad veel bezoekers per jaar. Naast de theaters, zoals de culturele Werkplaats Disharmonie, kunnen ook diverse musea in de stad worden gevonden, zoals het Museum Georg Schäfer. Schweinfurt is een stad voor alle leeftijden. Zo heeft het prachtige oude gebouwen, waarbij u een bezichtiging aan het Rathaus niet mag overslaan. Maar ook voor de jongeren is er genoeg te doen zoals outdoor klim- en klauteractiviteiten en een wildpark met wilde dieren.

Miltenberg, Duitslandvanaf
€ 799

Miltenberg is een stad in Neder-Franken, Beieren. De stad ontwikkelde zich eerst om de Mildenburg heen, die rond de 13e eeuw werd gebouwd. In het historische centrum zijn tal van goed bewaard gebleven vakwerkhuizen te bewonderen. Interessant zijn ook de "Schnatterloch" en het Hotel Zum Riesen, dat is waarschijnlijk het oudste pension in Duitsland. De ligging aan de rivier de Main en de sfeervolle vakwerkhuizen is dit stadje een ideale plaats om mooie wandelingen of fietstochten te maken door de stad of de omliggende natuur.

Aschaffenburg, Duitslandvanaf
€ 799

De stad Aschaffenburg is een stad in het Beierse district van de deelstaat Unterfranken ligt en deel is van de metropoolregio Frankfurt Rhein-Main. De stad geldt als toegangspoort tot Spessart en vanwege het milde klimaat heeft het ook wel de bijnaam "Beierse Nice." De stad laat u vandaag de dag nog veel zien van haar verleden. Zo zult u versteld staan van de prachtige Stiftsbasilika St. Peter und Alexander en van het imponerende kasteel Schloss Johannisburg.

Rüsselsheim, Duitslandvanaf
op aanvraag

Rüsselsheim is een kleine gemeente liggend in de deelstaat Hessen én naast de rivier de Main. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden en er is dan ook altijd iets te doen voor jong en oud. De stad is tussen de grote steden Frankfurt am Main en Mainz gelegen en biedt dus de ideale mogelijkheid om deze twee steden uitgebreid te gaan verkennen. Ook kunnen reizigers naar dit gebied wandelingen langs de Rijn maken aangezien die slechts enkele kilometers naast het gebied stroomt.

Lohr am Main, Duitslandvanaf
€ 1.740

Lohr am Main ligt aan de oostelijke hellingen van de Spessart en is de plek waar de rivier de Main uitmondt. De geschiedenis van de stad gaat ver terug en dat is tijdens een wandeling door de het centrum van de stad goed te zien. Zo zult u vele pleinen tegenkomen met daarop oogverblindende oude gebouwen. Het is een enorme aanrader om het Lohrer Fischerviertel te bezoeken dat in zijn geheel als monument beschouwd wordt. De Fischergasse en Muschelgass zijn pittoreske straatjes die in de zomer door de bloemen een sfeervolle en romantische indruk geven.

Gerlachshausen, Duitslandvanaf
op aanvraag

Gerlachshausen is een wijk in de stad Schwarzach am Main in het Neder-Franse district Kitzingen.

Hassfurt, Duitslandvanaf
op aanvraag

Hassfurt ligt in de Beierse Unterfranken en de stad wordt door de rivier de Main doorstroomt. Het is een levendige stad met pittoreske straatjes en schattige zijstraatjes die u tijdens een wandeling door de stad niet mag overslaan. Door de mooie ligging aan de Main en de mooie vakwerkhuizen krijgt de stad een sfeervolle uitstraling. Vooral in de zomer, wanneer de bloemen voor u bloeien en terrasjes gevuld zijn is het een aantrekkelijk geheel. Als u culinair wilt genieten kunt u een van de Michelin restaurants in de buurt bezoeken.

Roth, Duitslandvanaf
op aanvraag

De stad Roth met 25.000 inwoners is gelegen in de directe nabijheid van Nürnberg, in het Frankische Merengebied. Het biedt een schilderachtig en afwisselend landschap.

Karlstadt, Duitslandvanaf
op aanvraag

Karlstadt is de hoofdstad van het Neder-Frankische district Main-Spessart en ligt op ongeveer 30 kilometer ten noorden van Würzburg in de Frankische wijnregio. Het Frankische dialect wordt Karlstadt Karscht of Karscht op Mee genoemd. De inwoners worden Flaak of Karschter Flaak genoemd. In deze gezellige stad is altijd wel wat te doen. Zo kunt in de wintermaanden genieten van glühwein op de kerstmarkt. In het voorjaar kunt u deelnemen aan de (wijn)festivals en over de verschillende marktjes struinen die georganiseerd worden.

Main

Ontdek de rivier de Main vanuit een ander perspectief. Dreamlines heeft een heleboel riviercruise aanbiedingen op verschillende grote riviercruiseschepen klaar staan. U kunt zelf bepalen hoe lang uw cruise duurt en op welk schip u uw cruise maakt. Indrukwekkende steden om te verkennen aan de Main in Duitsland zijn Keulen, Frankfurt, Koblenz en Straatsburg. Dit zijn slechts een paar steden die mogelijk zijn om te bezoeken. Maar niet alleen de landen die worden aangedaan zijn tijdens een riviercruise over de Main hoogtepunten. Er zijn ook hoogtepunten te beleven op de schepen van de rederijen. 

Royaal entertainment op uw cruise

Het belangrijkste tijdens een riviercruise is de ervaring die wordt opgedaan. Op de schepen die over de Main varen is van alles te doen. Of er nu ontspannen moet worden of men wilt van een avondje entertainment genieten, het kan allemaal. Alles is te vinden aan boord van de fantastische cruiseschepen. De schepen van de A-ROSA zijn allemaal uitgerust met een grote spa en wellness-ruimte waar alle passagiers zonder twijfel een goede tijd kunnen hebben. De sauna, massage douches en diverse schoonheidsbehandelingen zullen ervoor zorgen dat de reis extra aangenaam wordt. Mocht er meer aantrekkingskracht liggen op het gebied van sport, dan is dat natuurlijk geen probleem. Profiteer van fitnessapparatuur in de fitness centra. In de avond is het mogelijk om lekker in te zakken en te genieten van goede muziek, een show of een geweldig uitzicht over de Main. Een aanrader is om in de avond naar de stadslichten te kijken. De bemanning aan boord is goed te vertrouwen en staat de hele dag voor alle passagiers klaar. Met de eersteklas service en de hoge kwaliteit zorgen de rederijen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Onvergetelijke cruise op de Main

Boek nu samen met Dreamlines een cruise over de Main en profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Selecteer een van de riviercruiseschepen en beleef een spannende en afwisselende reis over de Main. Mochten er nog onbeantwoorde vragen zijn, aarzel dan niet en neem gauw contact op met Dreamlines. De vriendelijke en deskundige medewerkers zijn blij om iedereen van dienst te kunnen zijn en geven praktische hulp en advies. Daarnaast wordt er ook geholpen met het uitkiezen van de perfecte cruise.

Main Beoordelingen