Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
Sales en Service:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies je cruise expert

Amazone cruises

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Amazone cruises

Piranha's, jungles en warm weer - boek uw cruise naar de Amazonerivier en geniet van een unieke ervaring.

Amazone - Top aanbevelingen

Toon alle aanbiedingen
Amazone cruises
Maak kennis met de indrukwekkende Amazone. De Amazone is de meest waterrijke rivier in de wereld, maar niet de grootste rivier van de wereld. De Amazone begint in Peru en mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Wanneer u door het Amazonegebied vaart, zult u ook de Amazone regenwoud ervaren. Het regenwoud is een uniek, vochtig natuurgebied vol met flora en fauna die u nergens anders ter wereld zult vinden. De Amazone heeft een vochtig klimaat en het is er gemiddeld 28 graden. Tijdens uw cruise over de Amazone zult u stops maken in diverse Braziliaanse steden, zoals Macapá en Manaus. Daarnaast zijn er veel activiteiten die u in de Amazone kunt doen. U kunt bijvoorbeeld in Rio Negro vissen op Piranha's of spot de unieke roze rivierdolfijnen die overal in de Amazone zwemmen. Tevens kunt u heerlijk tot rust komen in Alter de Choa, waar een schone witte zandstrook aan een zijrivier van de Amazone ligt. Ook al geeft varen door de Amazone al een adembenemende indruk, u ziet nog meer spectaculaire dingen tijdens een wandeltocht door het regenwoud.
Toon alle aanbiedingen

Tips voor Amazone cruises

Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud op aarde en beslaat 9 landen. Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana. Het regenwoud telt zoveel soorten dieren en planten dat het de meest diverse regio op onze planeet is. Een van de redenen om een cruise naar dit gebied te maken is de unieke ervaring die men krijgt wanneer men met een schip over de Amazone vaart en letterlijk dagen lang niemand tegen komt. Dit zorgt ervoor dat u optimaal van de diversiteit van het regenwoud kunt genieten. Hoewel er vandaag de dag relatief weinig mensen in het regenwoud wonen, zijn er sporen ontdekt van beschavingen van meer dan 11.000 jaar geleden. Overigens worden er nog steeds nieuwe stammen ontdekt in het regenwoud en heeft Brazilië hier zelfs een apart onderzoeks team voor opgezet.

Naar Manaus
In het hart van het regenwoud in Brazilië ligt de stad Manaus, vanaf de kust van het land vaart u met een cruiseschip het hart van de Amazone in, meestal kost dit ongeveer drie dagen. Manaus staat bekend om haar rubber. Toen deze grondstof voor het eerst ontdekt werd, zorgde dit voor een enorme economische impuls in de regio. De stad groeide en telt nu ongeveer 1.9 miljoen inwoners. De stad is ook vaak de startplaats voor jungle expedities, zowel wetenschappelijk als toeristisch.

Elke dag nieuwe soorten
In het regenwoud worden elke dag nog nieuwe soorten flora en fauna ontdekt. Wanneer u in het regenwoud bent, is de kans dat u zonder het te weten slechts enkele meters verwijdert bent van een nog onontdekte soort erg groot. Ontdek hoe veelzijdig de apotheek van de wereld is. Een groot gedeelte van de westerse medicijnen zoals wij ze nu kennen, komt uit planten en giffen van dit regenwoud, zelfs asperine is tot stand gekomen door een extract van bepaalde wilgen die in de Amazone groeien. Het is een van de weinige plekken ter wereld waar u ’s nachts nog de gehele Melkweg kunt zien aangezien er geen lichtvervuiling is, een unieke ervaring dus. Een cruise is hierdoor waarschijnlijk de meest comfortabele manier om de Amazone te verkennen, neem gerust contact op met het service team van Dreamlines voor meer informatie.

Amazone - Top havens

Manaus, Brazilië
Manaus, Brazilië
-3%
vanaf5.229 €
Manaus Cruises
Amazonas, Brazilië
Amazonas, Brazilië
-3%
vanaf5.229 €
Amazonas Cruises
Parintins, Brazilië
Parintins, Brazilië
-3%
vanaf5.229 €
Parintins Cruises
Alter do Chão, Brazilië
Alter do Chão, Brazilië
-3%
vanaf5.229 €
Alter do Chão Cruises
Boca da Valeria, Brazilië
Boca da Valeria, Brazilië
-3%
vanaf5.229 €
Boca da Valeria Cruises
Macapá, Brazilië
Macapá, Brazilië
-3%
vanaf6.219 €
Macapá Cruises
Santarém, Brazilië
Santarém, Brazilië
-3%
vanaf6.999 €
Santarém Cruises
Barra Norte Sea, Brazilië
Barra Norte Sea, Brazilië
-3%
vanaf6.999 €
%s Cruises
Rio Negro, Brazilië
Rio Negro, Brazilië
vanaf17.550 €
Rio Negro Cruises
Guajara-Mirim, Brazilië
Guajara-Mirim, Brazilië
vanaf17.550 €
Guajara-Mirim Cruises
Amazone - Graag helpen wij u met persoonlijk advies.
+31
Verstuur

Tips voor Amazone riviercruises?

Bel ons020 220 41 41

Tijdens een cruise over de Amazone zult u veel met tenderboten, vaak in de vorm van zodiacs, naar de verschillende aanlegplaatsen gebracht worden. U wordt bijvoorbeeld met een tenderboot naar de Rio Negro gebracht zodat u het op uw gemak kunt verkennen. Vaak beschikken alleen expeditieschepen over deze tenderboten, maar ook deze schepen zijn van alle gemakken voorzien. Hapag-Lloyd is een rederij die wij zeker aanraden om de Amazone mee te ontdekken.