Amazone cruises

Piranha's, jungles en warm weer - boek uw cruise naar de Amazonerivier en geniet van een unieke ervaring.

Amazone
Maak kennis met de indrukwekkende Amazone. De Amazone is de meest waterrijke rivier in de wereld, maar niet de grootste rivier van de wereld. De Amazone begint in Peru en mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Wanneer u door het Amazonegebied vaart, zult u ook de Amazone regenwoud ervaren. Het regenwoud is een uniek, vochtig natuurgebied vol met flora en fauna die u nergens anders ter wereld zult vinden. De Amazone heeft een vochtig klimaat en het is er gemiddeld 28 graden. Tijdens uw cruise over de Amazone zult u stops maken in diverse Braziliaanse steden, zoals Macapá en Manaus. Daarnaast zijn er veel activiteiten die u in de Amazone kunt doen. U kunt bijvoorbeeld in Rio Negro vissen op Piranha's of spot de unieke roze rivierdolfijnen die overal in de Amazone zwemmen. Tevens kunt u heerlijk tot rust komen in Alter de Choa, waar een schone witte zandstrook aan een zijrivier van de Amazone ligt. Ook al geeft varen door de Amazone al een adembenemende indruk, u ziet nog meer spectaculaire dingen tijdens een wandeltocht door het regenwoud.
toon meer
Amazone1
Amazone2}
Amazone3}
Amazone4}
Amazone5}
Amazone6}
Amazone7}
Amazone8}

Amazone1
Amazone2
Amazone3
Amazone4
Amazone5
Amazone6
Amazone7
Amazone8

Amazone - Graag helpen wij u met persoonlijk advies.

LandingPage Contact Form Subtext

Neem contact met ons op!
* gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder
Vul alstublieft alle velden in!


Tips voor Amazone riviercruises?
Onze aanbevelingen
  Alle Amazone cruises
Beleef het betoverende Rio Ariau
Beleef het betoverende Rio Ariau
8 nachten met de Amazon Clipper Premium
 juni 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 4.399
  Cruises vanaf 2 weken
Beleef het betoverende Rio Ariau
Beleef het betoverende Rio Ariau
8 nachten met de Amazon Clipper Premium
 juni 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 4.399
  Cruises in 2020
Beleef het betoverende Rio Ariau
Beleef het betoverende Rio Ariau
8 nachten met de Amazon Clipper Premium
 juni 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 4.399
Top Havens bij de Amazone
Manaus, Braziliëvanaf
€ 4.299

Manaus is de grootste stad van de Amazone. Het is een aparte en indrukwekkende stad omdat het in het midden van de jungle gelegen is. Manaus beschikt niet over heel veel oude koloniale gebouwen, maar heeft wel een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kunt u de lokale dierentuin bezoeken, waar zowel dieren buiten de kooien te vinden zijn als in de kooien. Om eens aan het stadscentrum te ontsnappen kunt u uw dag combineren met een museumdag en een dagje aan het strand. Manaus is de perfecte stop tijdens uw Amazone avontuur!

Parintins, Braziliëvanaf
€ 4.299

Parintins is met ongeveer 100.000 inwoners de tweede grootste stad in de deelstaat Amazonas in Brazilië. De stad is gelegen op het eiland Tupinambarana. Elk jaar tegen het einde van juni vindt in Parintins een speciaal spektakel plaats, namelijk het festival rondom de traditionele dans "Bumba-meu-boi". Wat letterlijk "Sta op, mijn os!" betekent. Dit festival viert de opstanding van een os en door middel van een kleurrkijke optocht met prachtige kostuums en in combinatie met dansspel wordt de opstanding gevierd.

Santarém, Braziliëvanaf
€ 4.339

Beleef de diverse stad Santarém. De stad ligt tussen twee rivieren, de Amazone en de Rio Tapajos. De stad is zeker de moeite waard. Wandel over de prachtige boulevard, kom tot rust in de verkoelende parken of eet een heerlijke maaltijd in de lokale restaurants. Het gebied rondom Santarém zit vol geschiedenis. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de rotstekeningen. Daarnaast kunt u naar Floresta Nacional, waar u kunt wandelen, kanoën en verschillende dieren kunt spotten.

Alter do Chão, Braziliëvanaf
€ 4.299

Alter do Chão is een kleine stad aan de Rio Tapajós in Brazilië. De voormalige vissersplaats ligt maar circa 40 km van Santarém vandaan en is een geliefde badplaats. Het "Lago Verde" (groene zee) biedt u een zeer bijzonder natuurschouwspel - de kleur van het water veranderd elke dag van diep blauw in smaragd groen.

Boca da Valeria, Braziliëvanaf
€ 4.299

Boca da Valeria is een traditioneel rivierdorp met 75 inwoners. Hier kunt u het oorspronkelijke leven met de gewoonten en tradities ervaren en de mensen in traditionele kleding ontmoeten. Fascinerend is het bosgebied en het grootste zoetwater reservoir in de wereld.

Amazonas, Braziliëvanaf
€ 4.299

De Amazonas is van de watterrijkste rivieren ter wereld. Hij stroomt vanuit het noorden van Zuid-Amerika van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan, omgeven door het Tropische Regenwoud. De Amazonas heeft meer dan 1.000 zijrivieren en vertegenwoordigd daarmee 's werelds grootste rivierstelsel. Geniet u van de ongerepte natuur van het oerwoud met haar adembenemende flora en fauna.

Macapá, Braziliëvanaf
€ 4.339

Deze Braziliaanse stad die op de evenaar ligt, heeft veel te bieden. Wanneer u de stad bezoekt, kunt u genieten van een heerlijke zeebries en een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo moet u tijdens uw stop in Macapá zeker een bezoek brengen aan het fort van St. Joseph Macapa, wat de belangrijkste toeristische plek van de stad is. Dit fort ligt in het midden van het centrum en is ideaal om prachtige foto's van de stad te maken of om meer over de geschiedenis van de stad te leren.

Belém, Braziliëvanaf
€ 3.990

Belém is een verrassende stad, met prachtige straten en parken die verkoeld worden door de schaduw van mangobomen en diverse interessante musea. De stad is een ideale en logische stop voor reizigers die de Amazone willen ontdekken. In de wijk Cidade Velha, wat 'oude stad' betekent, kunt u veel Portugese koloniale architectuur vinden. Zo staan hier verschillende kerken en huizen met azulejo tegels. Ook kunt u in deze wijk een 17e-eeuws fort vinden die bekend staat als Forte do Castelo.

Guajara-Mirim, Braziliëvanaf
€ 5.820

Guajará-Mirim is een gemeente in Rondônia, een staat in het noorden van Brazilië, grenzend aan de Braziliaanse staten Amazonas, Mato Grosso en het land Bolivia. Guajará-Mirim heeft 41.467 inwoners en is 24.856 km² groot. De stad is ontstaan als het zuidelijke eindpunt van de Madeira-Mamoré spoorweg. Bij de bouw van het "Estrada de Ferro Madeira-Marmoré" stierven duizenden arbeiders. Het wordt daarom ook wel de "spoorweg van de dood" genoemd. De stad is vooral een tussenstop voor reizigers.

Boca dos Botos, Braziliëvanaf
op aanvraag
Iquitos, Peruvanaf
€ 10.199

Iquitos is de grootste stad ter wereld die niet bereikbaar is via een weg. De stad is alleen bereikbaar per vliegtuig of per boot over de Amazone. Iquitos is een welvarende, levendige jungle metropool met gebruikelijk Amazone afwijkingen. Het is een stad van uiterste. Zo kunt u zelfgebouwde hutten vinden, maar ook prachtige betegelde huizen. Of denk aan kleine kano's naast kolossale cruiseschepen. Kortom, u kunt uzelf prima vermaken in de indrukwekkende stad Iquitos.

Santana, Braziliëvanaf
€ 4.699

Santana do Cariri is een plaats in de regio Santana, die is gelegen in het oosten van Brazilië in de Araripe bekken. De regio is vooral bekend om een van 's werelds beroemdste fossiel plaatsen genaamd Santana Formation.

Breves Narrows, Braziliëvanaf
€ 5.170

De Breves Narrows is een van de meest fascinerende delen van de Amazone in Brazilië. Het ligt op een paar uur stroomopwaarts van Belem, in de regio van de Thousand Islands. Het is een smal kanaal van water dat door de bossen slingert en ligt ter hoogte van de evenaar. Wanneer u de Breves Narrows bezoekt kunt u een glimp ontvangen van exotische flora en fauna. De lokale bevolking kunt u vanaf het rivier al zien en zullen u met open armen ontvangen. Het is zeker een avontuur in het hart van het regenwoud!

Rio Ariau, Braziliëvanaf
€ 4.399

Rio Ariaú ligt in de wondere wereld van de Amazone, een van de laatste echt gigantisch, in elk opzicht natuurlijke, landschappen op de planeet.

Rio Aturia, Braziliëvanaf
€ 4.399
Amazone

Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud op aarde en beslaat 9 landen. Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana. Het regenwoud telt zoveel soorten dieren en planten dat het de meest diverse regio op onze planeet is. Een van de redenen om een cruise naar dit gebied te maken is de unieke ervaring die men krijgt wanneer men met een schip over de Amazone vaart en letterlijk dagen lang niemand tegen komt. Dit zorgt ervoor dat u optimaal van de diversiteit van het regenwoud kunt genieten. Hoewel er vandaag de dag relatief weinig mensen in het regenwoud wonen, zijn er sporen ontdekt van beschavingen van meer dan 11.000 jaar geleden. Overigens worden er nog steeds nieuwe stammen ontdekt in het regenwoud en heeft Brazilië hier zelfs een apart onderzoeks team voor opgezet.

Naar Manaus
In het hart van het regenwoud in Brazilië ligt de stad Manaus, vanaf de kust van het land vaart u met een cruiseschip het hart van de Amazone in, meestal kost dit ongeveer drie dagen. Manaus staat bekend om haar rubber. Toen deze grondstof voor het eerst ontdekt werd, zorgde dit voor een enorme economische impuls in de regio. De stad groeide en telt nu ongeveer 1.9 miljoen inwoners. De stad is ook vaak de startplaats voor jungle expedities, zowel wetenschappelijk als toeristisch.

Elke dag nieuwe soorten
In het regenwoud worden elke dag nog nieuwe soorten flora en fauna ontdekt. Wanneer u in het regenwoud bent, is de kans dat u zonder het te weten slechts enkele meters verwijdert bent van een nog onontdekte soort erg groot. Ontdek hoe veelzijdig de apotheek van de wereld is. Een groot gedeelte van de westerse medicijnen zoals wij ze nu kennen, komt uit planten en giffen van dit regenwoud, zelfs asperine is tot stand gekomen door een extract van bepaalde wilgen die in de Amazone groeien. Het is een van de weinige plekken ter wereld waar u 's nachts nog de gehele Melkweg kunt zien aangezien er geen lichtvervuiling is, een unieke ervaring dus. Een cruise is hierdoor waarschijnlijk de meest comfortabele manier om de Amazone te verkennen, neem gerust contact op met het service team van Dreamlines voor meer informatie.