Amazone cruises

Piranha's, jungles en warm weer - boek uw cruise naar de Amazonerivier en geniet van een unieke ervaring.

Amazone

Maak kennis met de indrukwekkende Amazone. De Amazone is de meest waterrijke rivier in de wereld, maar niet de grootste rivier van de wereld. De Amazone begint in Peru en mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Wanneer u door het Amazonegebied vaart, zult u ook de Amazone regenwoud ervaren. Het regenwoud is een uniek, vochtig natuurgebied vol met flora en fauna die u nergens anders ter wereld zult vinden. De Amazone heeft een vochtig klimaat en het is er gemiddeld 28 graden.

Tijdens uw cruise over de Amazone zult u stops maken in diverse Braziliaanse steden, zoals Macapá en Manaus. Daarnaast zijn er veel activiteiten die u in de Amazone kunt doen. U kunt bijvoorbeeld in Rio Negro vissen op Piranha's of spot de unieke roze rivierdolfijnen die overal in de Amazone zwemmen. Tevens kunt u heerlijk tot rust komen in Alter de Choa, waar een schone witte zandstrook aan een zijrivier van de Amazone ligt. Ook al geeft varen door de Amazone al een adembenemende indruk, u ziet nog meer spectaculaire dingen tijdens een wandeltocht door het regenwoud.

toon meer
Amazone1
Amazone2}
Amazone3}
Amazone4}
Amazone5}

Amazone1
Amazone2
Amazone3
Amazone4
Amazone5
Tips voor Amazone riviercruises?
Onze aanbevelingen
  Alle Amazone cruises
Vaar met de Amazon Clipper Premium naar Manaus
Vaar met de Amazon Clipper Premium naar Manaus
8 nachten met de Amazon Clipper Premium
 april 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 4.599
  Cruises vanaf 2 weken
Vaar met de Amazon Clipper Premium naar Manaus
Vaar met de Amazon Clipper Premium naar Manaus
8 nachten met de Amazon Clipper Premium
 april 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 4.599
  Cruises in 2020
Vaar met de Amazon Clipper Premium naar Manaus
Vaar met de Amazon Clipper Premium naar Manaus
8 nachten met de Amazon Clipper Premium
 april 2020 - november 2020
p.p.vanaf € 4.599
Onze aanbevelingen
Machiel
Ontdek Buenos Aires, Bridgetown en Miami
''Ga aan boord van de luxe Seabourn Quest en geniet van een all inclusive cruise van Buenos Aires naar Miami. De Sky Bar aan boord biedt uitzicht op het terras van het zwembad; de perfecte plek voor het drinken van een lekkere cocktail! Tevens biedt dit schip een uitschuifbare watersport jachthaven. Wat dacht u van waterskiën, kajakken of windsurfen?''

 • Buenos Aires - Miami
 • Zuid-Amerika,Caribbean,Midden-Amerika
 • 15.03.2020

vanaf € 11.499
Bekijk aanbod
Lees meer 
Vaar met de Seabourn Quest naar Miami
''Ontdek het bijzondere Amazone gebied aan boord van de Seabourn Quest. Cruise vanaf San Antonio naar Ushuaia, Buonos Aires, Rio de Janeiro en het adembenemende Antarctica! Aan boord kunt u genieten van de luxeuze hutten en het uitgebreide entertainment. Speel Blackjack in het casino of dans onder de sterren..''

 • San Antonio - Miami
 • Zuid-Amerika,Caribbean,Stille Oceaan
 • 23.02.2020

vanaf op aanvraag
Bekijk aanbod
Lees meer 
Yoni
16-daagse reis aan boord van de Seabourn Quest
''Beleef deze prachtige cruise aan boord van de Seabourn Quest en ontdek de waanzinnige bestemmingen in Brazilië in 16 dagen. De hutten van de Seaborn Quest zijn comfort ingericht en in de meeste gevallen beschikken de hutten over een eigen balkon. Daarnaast kunt u aan boord genieten van verschillende restaurants, bars en lounges. ''

 • Manaus - Miami
 • Caribbean,Zuid-Amerika,Midden-Amerika
 • 05.04.2020

vanaf € 4.998
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top Havens bij de Amazone
Manaus, Braziliëvanaf
€ 2.609

Manaus is de grootste stad van de Amazone. Het is een aparte en indrukwekkende stad omdat het in het midden van de jungle gelegen is. Manaus beschikt niet over heel veel oude koloniale gebouwen, maar heeft wel een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kunt u de lokale dierentuin bezoeken, waar zowel dieren buiten de kooien te vinden zijn als in de kooien. Om eens aan het stadscentrum te ontsnappen kunt u uw dag combineren met een museumdag en een dagje aan het strand. Manaus is de perfecte stop tijdens uw Amazone avontuur!

Highlights van Manaus
 • Bezoek Encontro das Aguas, waar het water van Rio Negro samenkomt met Rio Solimões
 • Ervaar een Braziliaanse markt tijdens een bezoek aan Mercado Adolpho Lisboa
 • Leer meer over de Braziliaanse cultuur en tradities in Museu do Homem do Norte
Santarém, Braziliëvanaf
€ 2.609

Beleef de diverse stad Santarém. De stad ligt tussen twee rivieren, de Amazone en de Rio Tapajos. De stad is zeker de moeite waard. Wandel over de prachtige boulevard, kom tot rust in de verkoelende parken of eet een heerlijke maaltijd in de lokale restaurants. Het gebied rondom Santarém zit vol geschiedenis. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de rotstekeningen. Daarnaast kunt u naar Floresta Nacional, waar u kunt wandelen, kanoën en verschillende dieren kunt spotten.

Highlights van Santarém
 • Geniet van de zon op het strand Ponta de Pedras
 • Bezichtig verschillende boomsoorten in National Forest Tapajos
 • In de buurt kunt u prachtige watervallen vinden, zoals de Arua waterval
Parintins, Braziliëvanaf
€ 2.609
Parintins is met ongeveer 100.000 inwoners de tweede grootste stad in de deelstaat Amazonas in Brazilië. De stad is gelegen op het eiland Tupinambarana. Elk jaar tegen het einde van juni vindt in Parintins een speciaal spektakel plaats, namelijk het festival rondom de traditionele dans "Bumba-meu-boi". Wat letterlijk "Sta op, mijn os!" betekent. Dit festival viert de opstanding van een os en door middel van een kleurrkijke optocht met prachtige kostuums en in combinatie met dansspel wordt de opstanding gevierd.
Boca da Valeria, Braziliëvanaf
€ 2.609
Boca da Valeria is een traditioneel rivierdorp met 75 inwoners. Hier kunt u het oorspronkelijke leven met de gewoonten en tradities ervaren en de mensen in traditionele kleding ontmoeten. Fascinerend is het bosgebied en het grootste zoetwater reservoir in de wereld.
Alter do Chão, Braziliëvanaf
€ 2.609
Alter do Chão is een kleine stad aan de Rio Tapajós in Brazilië. De voormalige vissersplaats ligt maar circa 40 km van Santarém vandaan en is een geliefde badplaats. Het "Lago Verde" (groene zee) biedt u een zeer bijzonder natuurschouwspel - de kleur van het water veranderd elke dag van diep blauw in smaragd groen.
Amazonas, Braziliëvanaf
€ 2.609
De Amazonas is van de watterrijkste rivieren ter wereld. Hij stroomt vanuit het noorden van Zuid-Amerika van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan, omgeven door het Tropische Regenwoud. De Amazonas heeft meer dan 1.000 zijrivieren en vertegenwoordigd daarmee 's werelds grootste rivierstelsel. Geniet u van de ongerepte natuur van het oerwoud met haar adembenemende flora en fauna.
Belém, Braziliëvanaf
€ 3.201

Belém is een verrassende stad, met prachtige straten en parken die verkoeld worden door de schaduw van mangobomen en diverse interessante musea. De stad is een ideale en logische stop voor reizigers die de Amazone willen ontdekken. In de wijk Cidade Velha, wat 'oude stad' betekent, kunt u veel Portugese koloniale architectuur vinden. Zo staan hier verschillende kerken en huizen met azulejo tegels. Ook kunt u in deze wijk een 17e-eeuws fort vinden die bekend staat als Forte do Castelo.

Highlights van Belém
 • Bezoek ver-o-peso, een grote openlucht markt op het water waar u fruit en vis kunt kopen
 • De stad beschikt over twee prachtige botanische tuinen die zeker een bezoekje waard zijn
 • Bezichtig prachtige kunst in Musea Goeldi
Macapá, Braziliëvanaf
€ 2.609

Deze Braziliaanse stad die op de evenaar ligt, heeft veel te bieden. Wanneer u de stad bezoekt, kunt u genieten van een heerlijke zeebries en een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo moet u tijdens uw stop in Macapá zeker een bezoek brengen aan het fort van St. Joseph Macapa, wat de belangrijkste toeristische plek van de stad is. Dit fort ligt in het midden van het centrum en is ideaal om prachtige foto's van de stad te maken of om meer over de geschiedenis van de stad te leren.

Highlights van Macapá
 • Shop in het beste winkelcentrum van Macapá, Amapa Garden Shopping
 • Leer meer over de Afrikaanse dans, muziek en kunst in Centro de Cultura Negra
 • Drink een heerlijk kopje koffie bij Chocolate com Tapioca
Boca dos Botos, Braziliëvanaf
op aanvraag
Guajara-Mirim, Braziliëvanaf
€ 4.998

Guajará-Mirim is een gemeente in Rondônia, een staat in het noorden van Brazilië, grenzend aan de Braziliaanse staten Amazonas, Mato Grosso en het land Bolivia. Guajará-Mirim heeft 41.467 inwoners en is 24.856 km² groot. De stad is ontstaan als het zuidelijke eindpunt van de Madeira-Mamoré spoorweg. Bij de bouw van het "Estrada de Ferro Madeira-Marmoré" stierven duizenden arbeiders. Het wordt daarom ook wel de "spoorweg van de dood" genoemd. De stad is vooral een tussenstop voor reizigers.

Highlights van Guajara-Mirim
 • Bezoek de prachtige kathedraal Diocesana Nossa Senhora Do Seringueiro
 • Vanuit Guajara-Mirim kunt u Rio Mamore makkelijk bereiken
 • Kom meer te weten over de stad in het stedelijk museum
Santana, Braziliëvanaf
€ 5.799
Santana do Cariri is een plaats in de regio Santana, die is gelegen in het oosten van Brazilië in de Araripe bekken. De regio is vooral bekend om een van 's werelds beroemdste fossiel plaatsen genaamd Santana Formation.
Iquitos, Peruvanaf
€ 11.850

Iquitos is de grootste stad ter wereld die niet bereikbaar is via een weg. De stad is alleen bereikbaar per vliegtuig of per boot over de Amazone. Iquitos is een welvarende, levendige jungle metropool met gebruikelijk Amazone afwijkingen. Het is een stad van uiterste. Zo kunt u zelfgebouwde hutten vinden, maar ook prachtige betegelde huizen. Of denk aan kleine kano's naast kolossale cruiseschepen. Kortom, u kunt uzelf prima vermaken in de indrukwekkende stad Iquitos.

Highlights van Iquitos
 • Koop leuke souvenirs op de Indiase markt
 • Breng een ontspannen dag door op het Quistacocha strand
 • Ga mee met een boottrip en spot de roze rivierdolfijn
Breves Narrows, Braziliëvanaf
€ 11.850

De Breves Narrows is een van de meest fascinerende delen van de Amazone in Brazilië. Het ligt op een paar uur stroomopwaarts van Belem, in de regio van de Thousand Islands. Het is een smal kanaal van water dat door de bossen slingert en ligt ter hoogte van de evenaar. Wanneer u de Breves Narrows bezoekt kunt u een glimp ontvangen van exotische flora en fauna. De lokale bevolking kunt u vanaf het rivier al zien en zullen u met open armen ontvangen. Het is zeker een avontuur in het hart van het regenwoud!

Highlights van Breves Narrows
 • Bezichtig de exotische flora en fauna
 • Rondom dit kanaal groeien prachtige boomsoorten die u kunt bewonderen vanaf de boot
 • Leer meer van de tradities van de lokale bevolking
Rio Carabinani,Braziliëvanaf
€ 4.599
Rio Ariau, Braziliëvanaf
€ 4.599
Rio Ariaú ligt in de wondere wereld van de Amazone, een van de laatste echt gigantisch, in elk opzicht natuurlijke, landschappen op de planeet.
Amazone

Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud op aarde en beslaat 9 landen. Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana. Het regenwoud telt zoveel soorten dieren en planten dat het de meest diverse regio op onze planeet is. Een van de redenen om een cruise naar dit gebied te maken is de unieke ervaring die men krijgt wanneer men met een schip over de Amazone vaart en letterlijk dagen lang niemand tegen komt. Dit zorgt ervoor dat u optimaal van de diversiteit van het regenwoud kunt genieten. Hoewel er vandaag de dag relatief weinig mensen in het regenwoud wonen, zijn er sporen ontdekt van beschavingen van meer dan 11.000 jaar geleden. Overigens worden er nog steeds nieuwe stammen ontdekt in het regenwoud en heeft Brazilië hier zelfs een apart onderzoeks team voor opgezet.

Naar Manaus
In het hart van het regenwoud in Brazilië ligt de stad Manaus, vanaf de kust van het land vaart u met een cruiseschip het hart van de Amazone in, meestal kost dit ongeveer drie dagen. Manaus staat bekend om haar rubber. Toen deze grondstof voor het eerst ontdekt werd, zorgde dit voor een enorme economische impuls in de regio. De stad groeide en telt nu ongeveer 1.9 miljoen inwoners. De stad is ook vaak de startplaats voor jungle expedities, zowel wetenschappelijk als toeristisch.

Elke dag nieuwe soorten
In het regenwoud worden elke dag nog nieuwe soorten flora en fauna ontdekt. Wanneer u in het regenwoud bent, is de kans dat u zonder het te weten slechts enkele meters verwijdert bent van een nog onontdekte soort erg groot. Ontdek hoe veelzijdig de apotheek van de wereld is. Een groot gedeelte van de westerse medicijnen zoals wij ze nu kennen, komt uit planten en giffen van dit regenwoud, zelfs asperine is tot stand gekomen door een extract van bepaalde wilgen die in de Amazone groeien. Het is een van de weinige plekken ter wereld waar u 's nachts nog de gehele Melkweg kunt zien aangezien er geen lichtvervuiling is, een unieke ervaring dus. Een cruise is hierdoor waarschijnlijk de meest comfortabele manier om de Amazone te verkennen, neem gerust contact op met het service team van Dreamlines voor meer informatie.