Zwarte Zee cruises

De Zwarte Zee is gelegen tussen Klein-Azië en Zuidoost-Europa en kan worden bereikt door de Straits Bosporus en de Dardanellen. Leer de charme kennen van de landen grenzend aan de Zwarte Zee.

Zwarte Zee

De Zwarte Zee is verbonden met zes landen en is verbonden met de Middellandse Zee door de Straat van Bosporus, de zee van Marmara en de Dardanellen. Daarnaast is de Zwarte Zee bereikbaar via verschillende rivieren, zoals de Donau, de Dnjepr, de Dnjestr, de Don en de Koeban. De omliggende landen Roemenië, Rusland, Turkije, Bulgarij, Oekraïne en Georgië bieden diverse landschappen en prachtige steden aan. Tijdens een cruise op de Zwarte Zee zult u zich zeker niet vervelen. De beste tijd in om een cruise te maken over de Zwarte Zee is in de zomer, omdat de temperaturen dan het meest aangenaam zijn. De gemiddelde temperatuur is dan 23 graden, maar in de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 35 graden.

Aan de Zwarte Zee zijn er ook veel interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u in Trabzon genieten van het uitzicht op de Oost-Pontische bergen en kunt u de Aya Sofya Museum bezoeken. Aan de turkse kust van de Zwarte Zee kunt u het authentieke dorpje Sinop bezoeken of een bezoekje brengen aan de rustgevende thee tuin in Rize. Wanneer u liever gewoon wilt genieten van zand, zee en zon dan moet u zeker Ordu bezoeken!

toon meer

Tips voor Zwarte Zee cruises?
Onze aanbevelingen
  Cruises in de Zwarte Zee
Cruise door de Middellandse Zee en Zwarte Zee
Cruise door de Middellandse Zee en Zwarte Zee
18 nachten met de Amadea
 20.10.2017
p.p.vanaf op aanvraag
  Cruises in 2017
Cruise door de Middellandse Zee en Zwarte Zee
Cruise door de Middellandse Zee en Zwarte Zee
18 nachten met de Amadea
 20.10.2017
p.p.vanaf op aanvraag
  Last minute cruises
Onze aanbevelingen
Wendy
Cruise door de Middellandse Zee en Zwarte Zee18 nachten met de Amadea
Ontdek Griekenland, Turkije, Roemenië, Malta en nog veel meer schitterende landen tijdens deze prachtige 19-daagse cruise die u aangeboden wordt door Phoenix Cruises. Het schip de Amadea laat u fascinerende steden en eilanden zien zoals, La Valetta, Istanbul en Corfú.

 • Nice - Venetië
 • Middellandse Zee,Zwarte Zee
 • 20.10.2017
 • 0 van 5

vanaf op aanvraag
Bekijk aanbod
Lees meer 
Havens aan de Zwarte ZeeTop havens aan de Zwarte Zee
Istanbul, Turkijevanaf
€ 1598

Ervaar de magische ontmoetingsplek van oost en west met prachtige bezienswaardigheden. Istanbul ligt aan de noordelijke oever van de Marmara Zee, tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee in. Istanbul ligt in het Europese Tracië en het Aziatische Anatolië en is daarmee de enige metropool, dat zich op twee continenten bevindt. Talrijke musea, theaters, operahuizen, paleizen en moskeeën nodigen u uit voor een bezoek. Daarnaast vindt u er ook verscheidene cafés, waar charmante dames in uw koffiedik kijken om uw toekomst te voorspellen.

Highlights van Istanbul
 • Bezoek de blauwe moskee
 • Ontwijk de drukte en maak een rustgevende wandeling in Gulhane Park
 • Bezichtig de brug die Europa met Azië verbindt
Vilkovo, Oekraïnevanaf
€ 1799

De laatste stad voor de uitmonding van de Donau in de Zwarte Zee, heet Vilkovo. Deze stad is goed bereikbaar vanuit Odessa. Het wordt ook wel "het Venetië van Oekraïne" genoemd vanwege de smalle waterwegen en de drie kerktorens die u vanaf de Donau goed kunt zien. Het is een klein stadje met ongeveer 10.000 inwoners die voornamelijk uit Rusland komen. Vandaag de dag wordt de boot het meest gebruikt als vervoersmiddel in deze met grachten doorkruiste stad.

Highlights van Vilkovo
 • De stad is onderdeel van de Donaudelta Biosfeerreservaat
 • Spot pelikanen tijdens een tocht over de waterwegen
 • Geniet van het rijke waterleven
Constanța, Roemeniëvanaf
op aanvraag

Constanța is de vijfde grootste stad van Roemenië en maakt indruk met zijn gouden stranden en majestueuze bergen. De havenstad heeft de grootste en belangrijkste haven van Roemenië aan de Zwarte Zee. Vanuit deze havenstad kunt u gemakkelijk naar alle badplaatsen. Veel toeristen komen jaarlijks naar de Roemeense stad omdat het beschikt over fijn witte zand, wat ongebruikelijk is voor dit gebied. Op de stranden kunt u veel verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen en duiken.

Highlights van Constanța
 • Bezichtig de Griekse en Romeinse ruïnes
 • De stad heeft een prachtige strandbeeld van Ovidius
 • Bezoek de vuurtoren die gebouwd is in de 13e eeuw
Passage Bosporus, Turkijevanaf
op aanvraag

Passage Bosporus is een zeestraat tussen Europa en Azië. Het verbindt de Zwarte Zee met de Middellandse Zee, is ongeveer 30 km lang en tussen de 700 m en 2,5 km breed. De bekenste stad die door de Bosporus gesplitst wordt is Istanbul. Deze stad ligt zowel op Europese als Aziatische bodem. De zeestraat heeft al een lange tijd een belangrijke commerciële en strategische positie. Zo heeft de straat veel betekend tijdens de Romeinse tijden en tijdens de Russische-Turkse Oorlog. Vandaag de dag is het een belangrijke zeestraat voor de transport van Russische olie.

Highlights van Passage Bosporus
 • De zeestraat beschikt over een rijk waterleven en u kunt hier dolfijnen spotten
 • Passage Bosporus is een belangrijke trekroute voor ooievaars
 • Geniet van het uitzicht op de Bosporusbrug, die Europa met Azië verbindt
Odessa, Oekraïnevanaf
op aanvraag

De Oekraïense havenstad Odessa werd in 1794 gebouwd als een Russische marine fort in opdracht van Catharina de Grote. Het is de vierde grootste stad van Oekraïne en ligt in het zuiden van het land aan de kust van de Zwarte Zee. De stad staat vooral bekend om zijn beroemde Potemkin Trappen. Dit oriëntatiepunt heeft ongeveer 192 niveaus, is 142 meter lang en loopt van de oude stad naar de haven. Andere bezienswaardigheden zijn het Opera House, talrijke monumenten, kerken, kloosters, musea en parken.

Highlights van Odessa
 • Kom tot rust in de stadspark
 • Maak een prachtige wandeling langs de haven van Odessa
 • Bezoek het monument die is gebouwd voor de oprichter van Odessa, Catharina de Grote
Nesebǎr, Bulgarijevanaf
op aanvraag

In de voetsporen van de Grieken, Bulgaren en Turken, kunt u een wandeling maken op het Balkan schiereiland Nesebǎr. Het kleine eiland zal u verrassen met haar kronkelende straatjes, talrijke vissershuizen, historische vestingmuur, kerken en kerkruïnes. Dankzij de belangrijke culturele en historische bouwwerken en de unieke ligging is het schiereiland opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Highlights van Nesebǎr
 • In de omgeving van Nesebǎr ligt het populaire Sunny Beach
 • Bezoek ook zeker de prachtige bezienswaardigheden in de oude stad van Nesebǎr
 • Leer meer over de geschiedenis van Nesebǎr in de Museum van Historie
Zwarte Zee

Rondom de Zwarte Zee liggen veel verschillende landen, dit zorgt voor een cultureel divers gebied. Turkije, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Rusland en Georgië liggen allen rond deze zee. Steden als Istanbul, Sebastopol, Odessa en Constanza behoren tot de Parels van de Zwarte Zee. Wanneer we naar Istanboel kijken, hebben we meteen al een stad met een apart verhaal en een rijke historie. Istanbul ligt zowel in Azië als Europa, dit is dan ook de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt.

Van Istanboel terug in de tijd naar Constantinopel
Wanneer u met een cruise naar de Zwarte Zee vaart, is Istanboel zeker een aanrader. De prachtige Hagia Sophia was ooit gebouwd als orthodoxe Kerk in het Byzantijnse Rijk. Eeuwenlang was dit de grootste kathedraal ter wereld. Het gebouw werd echter in 1453 een moskee toen het Ottomaanse Rijk onder leiding van Mehmet II Constantinopel veroverde. Tegenwoordig is het zelfs een secundair gebouw en een prachtig museum.

De oudheid van de Zwarte Zee
Het is erg eenvoudig te zien dat de Zwarte Zee een kruispunt tussen Europa en Azië is, maar de geschiedenis reflecteert dit ook. De oude Grieken voeren over deze zee en de Hunnen, Goten, Mongolen en Scythen vonden met behulp van de Zwarte Zee wegen naar Europa en andersom. Ook kan er gekeken worden naar de zijde route, want enkele vertakkingen liepen van de Zwarte Zee richting China. Met een cruise naar de Zwarte Zee bent u dan ook gegarandeerd van prachtige uitzichten en een reis vol culturele historie.

Odessa, De parel van de Zwarte Zee
Bezoek ook het prachtige Odessa, de derde stad van Oekraïne. In 1792 is deze stad vanuit het niets opgebouwd. In Odessa zijn vele Franse invloeden terug te zien. Dit komt doordat het hof van Odessa oorspronkelijk Frans was en de meeste architecten en nobelen uit Frankrijk kwamen. Hierdoor komt de stad erg Europees over. Met dreamlines kunt u de mooiste cruises naar de Zwarte Zee boeken.