Maas

Maas

De rivier de Maas vloeit door Nederland, België en Frankrijk en laat u zien dat u niet ver hoeft te reizen om indrukwekkende bestemmingen te kunnen zien. Doordat de Maas ook door Nederland stroomt is een riviercruise erg makkelijk te realiseren. Geniet van het Nederlandse, Belgische en Franse landschap en bezoek de prachtige steden aan de oevers, zoals Maastricht en Venlo in Nederland, Luik en Maasmechelen in België en Verdun en Sedan in Frankrijk. Elke stad biedt een scala aan leuke activiteiten en diverse culturele bezienswaardigheden. Ook de architectuur in de verschillende steden is uniek voor de desbetreffende landen. Het gebied rondom de Maas kenmerkt zich ook door de fantastische fiets- en wandelroutes, waardoor het ook erg in de smaak valt bij actievelingen.

Ga heerlijk romantisch dineren in een van de charmante restaurantjes langs de Maas, bezoek een fascinerend museum of klim naar de top van een van de geweldige kathedralen. Een cruise over de Maas biedt de ideale combinatie tussen kunst, architectuur en cultuur en staat garant voor ontspanning en culturele verrijking. Hierdoor zijn cruises over de Maas erg geliefd onder cruiseliefhebbers.

toon meer
Maas1
Maas2}
Maas3}
Maas4}

Maas1
Maas2
Maas3
Maas4
Tips voor Maas cruises?
Onze aanbevelingen
  Cruises vanuit Nederland
  Alle Maas cruises
  Cruises in 2019
Maastricht, Nederlandvanaf
€ 710

Maastricht is een schitterende en karakteristieke stad in het zuidoosten van Nederland en op de grens met België. De stad wordt doormidden gesplitst door de rivier de Maas en beide stadsdelen worden met elkaar verbonden door pittoreske bruggen. Langs het water vindt u gezellige terrasjes waar u lekker kunt borrelen of eten. Tijdens een bezoek aan de stad kunt u vele prachtige bouwwerken bewonderen, zoals het Sint-Servaasbasiliek of de Sint-Janskerk. Ook kunt u boeiende musea verkennen, zoals het Poppenmuseum en fascinerende grotten, zoals de Duivelsgrot.

Roermond, Nederlandvanaf
€ 710

Roermond is een grote en gezellige stad in Limburg tegen de Duitse grens aan. Op het knusse Munsterplein kunt u genieten van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrassen. U heeft dan uitzicht op het pittoreske prieel en de schitterende Munsterkerk. Deze 13e-eeuwse kerk is nog steeds van binnen te bewonderen. Naast het bekijken van de prachtige kerken, kathedralen en monumenten, kunt u in Roermond ook vele musea bezoeken. Ook is de stad zeer bekend onder shopliefhebbers, omdat zichhier het grote Designer Outlet Roermond bevindt, waar u voordelig kunt winkelen.

Venlo, Nederlandvanaf
€ 750

De stad Venlo is een schitterende bestemming. De stad telt zo’n 86.000 inwoners en ligt tegen de grens met Duitsland aan. Venlo heeft een prachtige binnenstad met mooie oude gebouwen en leuke pleinen waar u kunt genieten op lekkere terrasdagen. Het stadhuis van Venlo is een fascinerend gebouw met hoge torens dat gebouwd is in Renaissancestijl. Ook zijn er in de omgeving van Venlo veel mooie natuurgebieden, wat ook leuk is om te bezoeken op mooie aangename dagen. Geniet verder van het aanbod aan leuke musea en winkelmogelijkheden.

Grave, Nederlandvanaf
€ 710

De vestingstad Grave ligt in het noorden van de provincie Noord-Brabant en telt zo’n 9.000 inwoners. De gemeente waar Grave deel van uitmaakt, is tot stand gekomen tijdens de Napoleontijd. Fascinerend is de in 1927 gebouwde John S. Thompsonbrug die de Maas overbrugt en Grave aan Gelderland verbindt. In Grave kunt u ook een kijkje nemen bij de prachtige Hampoort. Deze poort was vroeger bedoelt om de vestingstad te verdedigen, maar tegenwoordig kunt u hier een bezoekje brengen aan het Graafs Museum of het Cloveniersgilde.

Hoei, Belgiëvanaf
€ 980

De stad Hoei telt ongeveer 22.000 inwoners en is gelegen in het westen van België. Ook ligt het stadje aan de Maas, waardoor u met mooi weer heerlijk aan het water kunt zitten. De stad wordt gesierd door prachtige oude gebouwen en authentieke bruggen over de Maas. Het gebied wordt gekenmerkt door schitterende bossen en is ook erg geschikt om te fietsen of te wandelen. Een leuke bezienswaardigheid is het Fort van Hoei. Deze is gebouwd in het begin van de 19e eeuw in Nederland en wordt daarom ook wel het Hollandse Fort genoemd.

Namen, Belgiëvanaf
op aanvraag

Namen is hoofdstad van de gelijknamige provincie en van Wallonië. Daardoor bevinden zich in de stad de regering en het parlement van Wallonië. De stad telt ongeveer 110.000 inwoners en wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Maas. Breng een bezoekje aan de schitterende citadel die boven de stad uitsteekt. Dit is een van de grootste citadellen van Europa en biedt u een prachtig uitzicht over de stad. Het Félicien Rops Museum is ook erg leuk om een kijkje bij te nemen. Hier wordt het werk en het leven van de beroemde kunstenaar Félicien Rops tentoongesteld.

Luik, Belgiëvanaf
€ 710

Luik is een gezellige stad in het noordoosten van België die tevens aan de Maas grenst. De stad heeft een prachtige ligging aan het water met een prachtige citadel die over de stad uitkijkt. Verder kunt u nog veel mooie kathedralen bewonderen, zoals de Cathedral de Liège en zijn er diverse musea die op u wachten om ontdekt te worden. La Boverie is een fascinerend kunstmuseum waar u kunt genieten van interessante kunstcollecties. Het Archéoforum is ook erg leuk om te bezichtigen tijdens uw verblijf. Hier kunt u prachtige archeologische opgravingen bewonderen in een indrukwekkend gebouw.

Thorn, Nederlandvanaf
€ 750

Thorn draagt de bijnaam "de witte stad", vanwege het feit dat talrijke huizen in de stad wit geverfd zijn. De stad is voortgekomen uit in in 975 gestichte Benedictijnse abdij.

Maasmechelen, Belgiëvanaf
op aanvraag

Maasmechelen is gelegen in de regio Limburg op de linkeroever van de Maas. Een attractie voor bezoekers is de heide, die ten westen van de stad is gelegen.

Lanaken, Belgiëvanaf
op aanvraag

Lanaken behoort tot de regio Vlaanderen en ligt aan de linker oever van de Maas. Een bezienswaardigheid van deze stad is de Abdei Hocht, een voormalig cisterciënzer klooster.

Hamont-Achel, Belgiëvanaf
op aanvraag

Hamont-Achel ligt direct aan de grens met Nederland en bestaat uit de twee districten, Hamont en Achel. Het meest bekende exportproduct van de stad is de Achelbier. Een Belgisch trappistenbier, "Onze lieve vrouwen van La Trappe" dat wordt gebrouwen in het klooster.

Wessem, Nederlandvanaf
op aanvraag

In het jaar 965 werd het stadje Wessum voor het eerst geregistreerd. In de stadskern bevinden zich vandaag de dag nog vele huizen uit de 18e en 19e eeuw. Vele straten in Wessem zijn betegeld met "Maaskeitjes", kleine vierkante stenen uit de maas.

Kanne, Belgiëvanaf
op aanvraag

Het kleine plaatsje Kanne is gelegen in het zuidoostelijke deel van Limburg. Vanuit Kanne is het kasteel Neercanne makkelijk bereikbaar. In het 1698 gebouwde gebouw bevindt zich vandaag de dag een bierbrouwerij en een restaurant.

Weert, Nederlandvanaf
op aanvraag

Weert ligt aan het Zuid-Willemsvaart kanaal, dat de stad verbindt met de Maas. Het stadsbeeld wordt gevormd door historische gebouwen; de in de 15e eeuw gebouwde Sint Martinuskerk vormt het symbool van de stad.

Bree, Belgiëvanaf
op aanvraag

De stad Bree is in het noordoosten van de provincie Limburg gelegen. De in 1386 gestichte stad, werd in de Middeleeuwen volledig ommuurd en omringd door een gracht. Veel van de oude torens zijn gerestaureerd en kunnen bezocht worden.

Maas

De Maas is een 950 kilometer lange rivier die in Frankrijk uit twee bronnen op het Plateau van Langres ontstaat. Daarna ontspringt de rivier, stroomt door België en mondt uiteindelijk uit in Nederland ten westen van Rotterdam in de Noordzee. De Maas is in Nederland de meest zuidelijke rivier van de grote rivieren.

Van vroeger uit is de Maas al een erg belangrijke scheepsvaartroute, ondanks de problematiek die de rivier in het verleden heeft opgeleverd. Het waterpeil van de Maas varieert sterk omdat de rivier door regenwater wordt gevoed. Dit zorgt ervoor dat het waterpeil in de winter heel hoog kan zijn en in de zomer de rivier juist droog kan staan. Ter preventie zijn er daarom in het Nederlandse stroomgebied zeven stuwen gebouwd die de bevaarbaarheid moeten verbeteren. Tevens kan het waterpeil sterk variëren doordat de rivier door regenwater wordt gevoed. Dit zorgt ervoor dat het waterpeil in de winter heel hoog kan zijn en in de zomer de rivier juist droog kan staan.

Zowel plezier aan land als aan boord
Een riviercruise over de Maas is de meest ideale manier om te genieten van het veelzijdige landschap en de prachtige steden gelegen aan de oevers. Bezoek bijvoorbeeld Maastricht in Nederland of Verdun in Frankrijk. Daarnaast liggen in het gebied van de Maas fantastische fiets- en wandelroutes waar je van gebruik kunt maken als het schip is aangemeerd. Hierdoor is een riviercruise over de Maas ook geschikt voor wandelaars, fiets- en natuurliefhebbers.

De Feenstra Rijn Lijn neemt u in alle luxe mee op een riviercruise over de Maas. Tijdens een cruise over deze adembenemende rivier, zult u het aan niets ontbreken en kunt u in alle rust genieten van uw welverdiende vakantie dan gratis contact op met onze cruise-experts. Zij stellen voor u de perfecte cruise naar Groenland samen.

Maas Beoordelingen