Dreamlines logo
tot wel
-48%

Cruises naar Marokko

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Gewenste reisduur
Zoeken terugzetten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Gewenste tussenhaven
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
ma
Zoeken terugzetten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Marokko

Grenzend aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan, is Marokko als tussenstop voor cruises in optrek. Marokko is opgedeeld in gedeeltes grenzend aan desbetreffende wateren. Onder Mediterraans Marokko kunt u denken aan Tanger, Tetouan, Alhoceima en Nador. Noord –en Zuid-Atlantische kust van Marokko herbergen de hoofdstad Rabat en Casablanca, en natuurlijk in het zuiden gelegen prachtige steden als El Jaddida, Essaouira en Agadir die allemaal uitgestrekte stranden hebben en vele culturele bezienswaardigheiden. U zult merken dat elke stad zijn karakteristieken heeft en zijn eigen draai geeft aan veel klassieke Marokkaanse gerechten.

De Koningssteden van Marokko
Als men het heeft over reizen naar de Koningssteden van Marokko, dan hebben ze het veelal over een bezoekje brengen aan de volgende steden: Fes, Marrakech, Meknes en Rabat. Hier vindt u de koninklijke invloeden, zowel de oude als de moderne, terug in de steden. De souks in de medina, de gastvrijheid van de bevolking en de overgang van het oude stadsgedeelte naar nieuwe brengt een magisch gevoel met zich mee van 1001 Nacht. Naast het culturele gedeelte, bieden deze steden ook veel mogelijkheden tot lekker winkelen in de nieuwste winkelcentra of ga naar een van de vele wellness resorts die om en nabij de steden liggen.

Sahara en Atlasgebergte van Marokko
Een andere populaire hoogtepunt van Marokko is het westelijke gedeelte dat door het zuiden van het land loopt. Heeft u altijd al een keer op een kameel een tochtje willen maken? Dan kan dat hier waargemaakt worden. Of ga naar Ourzazate, het Hollywood van Marokko, hier zijn tientallen grote bekende films gedraaid. Denk aan films als “The Mummy” of “Kingdom of Heaven”. Naast de zandige woestijn van Marokko, is er ook nog het bergachtige gedeelte van Marokko waarvan het prominentste het Atlasgebergte is. Het Atlasgebergte is door zijn omvang te onderscheiden in de Hoge Atlasgebergte en het Midden Atlasgebergte. Het meest bezocht wordt de Hoge Atlasgebergte waar ook Marrakech ligt. Dit is dan ook een populaire vakantieplek voor toeristen. Ga naar het Argana plein waar je slangenbezweerders hebt en ellenlange overdekte souk waar u de handgemaakte koopwaar van de kraampjes te koop vindt. Ontdek met Dreamlines het magische Marokko op luxe wijze met een cruise en u kunt het duizend en één nacht gevoel zelf ervaren.