Cruises over de Saône

Een prachtige cruise over een prachtige rivier - boek uw riviercruise over de Saône.

Saône

De Saône is een rivier die alleen door Frankrijk stroomt. De rivier heeft een lengte van zo’n 473 kilometer en ontspringt in de Vogezen. Tijdens een cruise over deze rivier kunt u genieten van prachtige bestemmingen, zoals Viviers, Arles, Avignon en bijzondere en adembenemende landschappen. In de Franse steden aan de rivier zult u geweldige historische plekken kunnen verkennen, maar ook hedendaagse prachten. ’s Zomers kunt u genieten van heerlijke temperaturen rond de 25 °C en in de winter wordt het zo rond het vriespunt.

Dankzij de prachtige ligging aan de rivier de Saône en de schitterende historische gebouwen is een cruise langs de Saône echt waar sprookje. Geniet van de heerlijke Franse cuisine in de voortreffelijke restaurants met uitzicht op de stromende rivier of bezoek een van de boeiende musea en kathedralen, zoals de Saint Vincent Kathedraal in Chalon-sur-Saône. Dreamlines biedt verschillende riviercruises aan langs de Saône, waardoor u keuze heeft uit diverse routes en rederijen. Een cruise over de Saône garandeert u een schitterende beleving en een bijzondere herinnering die u de rest van uw leven bij zal blijven.

toon meer
Saône1
Saône2}
Saône3}
Saône4}

Saône1
Saône2
Saône3
Saône4
Tips voor Saône cruises?
Onze aanbevelingen
  8-daagse cruises
Ontdek de Rhône vanaf Lyon
Ontdek de Rhône vanaf Lyon
7 nachten met de A-ROSA LUNA
 juni 2020 - augustus 2021
p.p.vanaf € 1.299
Rondvaart op de Rhone naar de Middellandse zee
Rondvaart op de Rhone naar de Middellandse zee
7 nachten met de A-ROSA STELLA
 juli 2020 - augustus 2021
p.p.vanaf € 1.299
De hoogtepunten van de Rhône en de Saône
De hoogtepunten van de Rhône en de Saône
7 nachten met de Gloria
 april 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 999
8-daagse droomcruise vanuit Lyon
8-daagse droomcruise vanuit Lyon
7 nachten met de A-ROSA LUNA
 april 2020 - oktober 2021
p.p.vanaf € 899
Bewonder de parels van Lyon
Bewonder de parels van Lyon
7 nachten met de A-ROSA STELLA
 april 2020 - oktober 2021
p.p.vanaf € 899
  Cruises in 2019
  Last minute cruises
Ontdek de Rhône vanaf Lyon
Ontdek de Rhône vanaf Lyon
7 nachten met de A-ROSA LUNA
 27.06.2020
p.p.vanaf € 1.629
De hoogtepunten van de Rhône en de Saône
De hoogtepunten van de Rhône en de Saône
7 nachten met de Gloria
 april 2020 - juni 2020
p.p.vanaf € 999
6-daagse reis aan boord van de A-ROSA LUNA
6-daagse reis aan boord van de A-ROSA LUNA
5 nachten met de A-ROSA LUNA
 april 2020 - april 2020
p.p.vanaf € 299
8-daagse droomcruise vanuit Lyon
8-daagse droomcruise vanuit Lyon
7 nachten met de A-ROSA LUNA
 april 2020 - juni 2020
p.p.vanaf € 1.199
Ontdek Vienne met A-ROSA
Ontdek Vienne met A-ROSA
5 nachten met de A-ROSA STELLA
 maart 2020 - april 2020
p.p.vanaf € 749
Onze aanbevelingen
Wendy
De hoogtepunten van de Rhône en de Saône
“Deze spectaculaire cruise neemt u mee langs schitterende bestemmingen aan de Saône. Ontdek bruisende steden zoals Lyon en Avignon, maar ontdek ook de pracht van kleinere plaatsen zoals Trévoux en Collonges-au-Mont-d’Or. De Gloria van Phoenix Cruises verzorgt een comfortabele en zeer luxe reis zodat u de Franse steden op de beste manier zult ontdekken.”

  • Lyon - Lyon
  • Rhône,Saône,West-Europa
  • april 2020 - oktober 2020

vanaf € 999
Bekijk aanbod
Lees meer 
Yoni
Rondvaart op de Rhone naar de Middellandse zee
“Vanaf Lyon vaart deze cruise over de Rhône en de Saône helemaal naar de kust van Frankrijk. Deze schitterende route is erg populair onder cruiseliefhebbers en dat is niet voor niets. U zult verstelt staan van de schoonheid van de prachtige Franse steden en dorpen langs de rivieren. Aan boord zult u heerlijk in de watten worden gelegd en aan wal kunt u genieten van de fascinerende France cultuur en specialiteiten.”

  • Lyon - Lyon
  • Rhône,West-Europa,Saône
  • juli 2020 - augustus 2021

vanaf € 1.299
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens aan de Saône
Biarritz (Saint Jean de Luz), Frankrijkvanaf
€ 3.259

Saint Jean de Luz is een gemeente in de Franse regio Aquitanië. Saint Jean de Luz is een onderdeel van de historisch Baskische provincie Labourd. Saint Jean de Luz is gelegen op een oppervlakte van ongeveer 19 vierkante kilometer met ongeveer 13.844 inwoners. Vanwege de ligging van Saint Jean de Luz, is de cultuur zeer Baskisch. Aan het strand is de Baskische architectuur kenmerkend en zelfs vele restaurant zijn voorzien van Baskische namen. Bezienswaardig zijn vooral het kasteel Château d'Uturbie en de kerk van Saint-Jean Baptiste.

Lyon, Frankrijkvanaf
€ 299

De schitterende stad Lyon ligt bij de samenloop van de rivieren de Rhône en de Saône en in de mooie regio Rhône-Alpes. Kleurrijke gebouwen sieren de kades van de Rhône en de Saône en prachtige kathedralen, kerken en monumenten de rest van de stad. Bezoek de Basilique Notre Dame de Fourviere. Deze basiliek is niet alleen fascinerend om te zien, u heeft ook schitterend uitzicht over de stad. Ook zijn er in Lyon heel veel musea. Vooral Musée des Confluences is bewonderenswaardig. Hier kunt u van alles zien op het gebied van kunst, geschiedenis en natuurwetenschappen.

Mâcon, Frankrijkvanaf
€ 899

De stad Mâcon ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Lyon aan de rivier de Saône. Het gebied rondom de stad staat vooral bekend om de heerlijke rode en witte wijnen. De stad kenmerkt zich door prachtige kleurrijke gebouwen en knusse pleinen. Erg boeiend is Musée des Ursulines de Mâcon. Hier kunt u geweldig werk bezichtigen van lokale artiesten, maar ook historische kunstwerken. Ook is het leuk om een bezoekje te brengen aan Chateau de Chasselas. Hier kunt u genieten van een wijnproeverij en de schitterende omgeving rondom het kasteel.

Chalon-sur-Saône, Frankrijkvanaf
€ 899

Chalon-sur-Saône is de grootste stad in de Bourgogne en is gevestigd aan de rivier de Saône. In de stad vindt u schitterende gebouwen in typisch Franse bouwstijl en mooie bruggen om de stadsdelen toegankelijk te maken. Een echte aanrader tijdens uw verblijf is de prachtige Saint Vincent Kathedraal, dat zich op een knus stadsplein bevindt. ’s Zomers kunt u hier heerlijk een terrasje pakken en genieten van het zonnetje onder het genot van een wijntje. Ook Musée Vivant-Denon is een aanrader. Hier kunt u prachtige schilderijen, beeldhouwwerken en tentoonstelling bezichtigen.

Tournus, Frankrijkvanaf
€ 899

Tournus is een klein dorpje in het westen van Frankrijk. De gemeente telt maar zo’n 6000 inwoners, maar is daardoor niet minder leuk om te bezoeken. De regio is erg bekend vanwege de heerlijke wijnen die hier gemaakt worden. Deze kunt u proeven bij La Cave des Vignerons de Mancey. Bezoek ook vooral de Abbaye Saint-Philibert. Dit is een schitterende 10e-eeuwse kerk waar u heerlijk een middagje kunt vertoeven om het fascinerende interieur te bewonderen. Behalve de prachtige gebouwen, is de natuur hier ook fascinerend met veel groen en sierlijke wijnvelden.

Trévoux, Frankrijkvanaf
€ 899

Het stadje Trévoux ligt aan de oever van de Rhône en de Saône, ten noorden van Lyon. De stad is gesticht in de Middeleeuwen en daar zijn vandaag de dag nog vele overblijfselen van te bezichtigen. De stad telt zo’n 7000 inwoners en is dus niet erg groot, maar bevat wel een aantal schitterende bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld nog een vesting met een achthoekige toren en zijn er nog resten van de oude stadsmuur vaan Trévoux. De temperatuur in Trévoux ligt gedurende de zomer zo rond de 24 °C, wat dus aangenaam weer is en perfect voor het bezoeken van leuke musea en historische locaties.

Collonges-au-Mont-d'Or, Frankrijkvanaf
€ 999

Collonges-au-Mont-d'Or ligt zo’n 10 kilometer boven Lyon in het westen van Frankrijk. Het stadje telt ongeveer 4000 inwoners en bevindt zich langs de prachtige rivier de Saône. In de Romeinse tijd is de stad opgezet en dat uit zich vandaag de dag nog in een aantal prachtige bouwwerken. Verder zijn er een aantal voortreffelijke restaurantjes aan het water gelegen waar u kunt genieten van heerlijke culinaire gerechten uit de Franse keuken. Verder kenmerkt Collonges-au-Mont-d'Or zich door de mooie groene omgeving met veel bossen.

Roquemaure, Frankrijkvanaf
op aanvraag

Roquemaure is een Franse gemeente met ongeveer 5.424 inwoners in het departement Gard in de regio Languedoc-Roussillon. Roquemaure is aan de rechteroever van de Rhône gelegen. De rivier vormt tevens de grens tussen het departement Gard en het departement Vaucluse. De dichtstbijzijnde steden zijn het slechts tien kilometer verderop gelegen Orange en het twaalf kilometer verderop gelegen Avignon. De gemeente maakt deel uit van het wijngebied Côtes du Rhône.

Seurre, Frankrijkvanaf
op aanvraag

Het stadje Seurre is gelegen aan de Saône, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Dijon. In het oude centrum van Seurre zijn vele historische gebouwen te bezoeken. Een bijzonder hoogtepunt is de kerk St. Martin met een Julien-Tribout orgel van 1699.

Dijon, Frankrijkvanaf
op aanvraag

Dijon is de hoofdstad van Bourgondië en het belangrijkste verkeerspunt en handelscentrum van de regio. De stad is beroemd vanwege haar mosterd en Bourgondische wijnen. Het stadsbeeld wordt gevormd door historische gebouwen. Het voormalig koninklijk paleis uit 1700 vormt het middelpunt van de stad.

Montmerle-sur-Saône, Frankrijkvanaf
op aanvraag

Montmerle-sur-Saône is een stad in Frankrijk en telt zo'n 3548 inwoners. De stad is gelegen aan de Saône. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen en genieten van een prachtig uitzicht over de rivier.

Longecourt en Plaine, Francevanaf
op aanvraag

Longecourt en Plaine ligt ten zuiden van Dijon. De hoofdattractie van dit plaatsje is het Chateau de Longecourt uit de 13e eeuw. Het plaatsje telt zo'n 1189 inwoners.

Saône

Maak met Dreamlines uw eigen persoonlijke riviercruise over de Saône! We hebben voor u veelbelovende deals samengesteld met veel variatie. Indrukwekkende landexcursies, een groot programma aan entertainment en schepen, die niks te wensen over laten. De Saône, die uitsluitend door het Oosten van Frankrijk stroomt is 473 kilometer lang en ontspringt bij Vioménil, om zich bij Lyon bij de Rhône samen te voegen. De rivier slingert door Lotharingen, Bourgondië, Rhone-Alpen en Franche-Comté. Tijdens uw riviercruise komt u dus langs mooie locaties, zoals Viviers, Arles, Avignon en vele andere steden die tijdens landexcursies bezichtigd worden. Op vrijwel elk schip is het mogelijk om fietsen te huren om zo veel mogelijk van de verschillende steden te zien. Bij Dreamlines staan veel verschillende Saône cruises voor u klaar. Bepaal zelf voor welk schip u kiest en hoe lang uw cruise zal duren. De landexcursies hebben tijdens uw cruise over de Saône prioriteit, maar ook het programma aan boord is een echte ervaring. Voor iedereen, hebben we het juiste aanbod en is uw riviercruise alles behalve saai.

Maak van uw riviercruise een bijzondere ervaring!
Op onze schepen is veel te doen. Aan boord kunt u actief zijn en met behulp van fitnessapparatuur in vorm blijven. Echter, als u tijdens uw cruise over de Saône het sporten achterwege wilt laten en gewoon wilt genieten van uw verblijf, kunt u uzelf gemakkelijk in de Wellness en spa laten verwennen. Of het nou een schoonheidsbehandeling, massage of een stoombad is. U kunt zich ontspannen en de riviercruise over de Saône naar eigen wens indelen. In de avond is er de mogelijkheid om bij goede muziek met lekkere drankjes in een van de lounges te proosten of u voor te bereiden op de volgende dag.

Gebruik de riviercruise aanbiedingen van Dreamlines
Boek nu één van onze low-cost riviercruises en geniet van een zeer bijzondere tijd op de Saône. Wanneer u vragen heeft of als u problemen heeft met de reservering, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons service team. Ons personeel kijkt ernaar uit om u te helpen, zodat uw Saône riviercruise zo aangenaam mogelijk verloopt. Wij wensen u veel plezier!