Cruises over de Saar

De grootste zijrivier van de Moezel die loopt door Frankrijk en Duitsland - geniet van een ontspannende cruise over de Saar rivier.

Saar

De Saar is een rivier die door Duitsland en Frankrijk stroomt. Het is de grootste zijrivier van de Moezel en hij vloeit ongeveer 246 kilometer van Elzas in Frankrijk naar een monding in de Moezel in Rheinland-Pfalz. Het gebied rondom de Saar kenmerkt zich door de vele heuvels en grote beboste gebieden. Hierdoor is het ideaal om wandelingen of fietstochten door dit gebied te maken. De pittoreske steden bieden leuke bezienswaardigheden, zoals mooie kerken, boeiende musea en schitterende kastelen. Ook kunt u heerlijk genieten van een drankje of een van de voortreffelijke streekwijnen langs de stromende rivier. Riviercruises op de Saar zijn zeer veelzijdig en geliefd door cruiseliefhebbers.

De idyllische steden in Duitsland zullen u imponeren en verwonderen. Zo kunt u genieten van schitterende dorpjes aan de oever, zoals Saarbrücken, Saarlouis en Saarburg. Ook vaart u door een belangrijk wijngebied, waar vooral Riesling wordt geproduceerd. Breng een bezoekje aan de prachtige St. Ludwigkerk in Saarlouis, maak een ritje in de rodelbaan in Saarburg of bewonder de schitterende Romeinse vestingspoort ‘Porta Nigra’ in Trier. Huur een fiets en verken het prachtige Saarlandschap of doe dit te voet.

toon meer
Saar1
Saar2}
Saar3}
Saar4}
Saar5}

Saar1
Saar2
Saar3
Saar4
Saar5
Tips voor Saar cruises?
Onze aanbevelingen
  Alle Saar cruises
Geniet van een 10-daagse cruise naar Frankfurt am Main
Geniet van een 10-daagse cruise naar Frankfurt am Main
9 nachten met de Rhein Prinzessin
 mei 2020 - september 2020
p.p.vanaf € 1.199
Cruise met Phoenix Cruises naar het magnifieke Frankfurt am Main
Cruise met Phoenix Cruises naar het magnifieke Frankfurt am Main
9 nachten met de MS Anna Katharina
 juli 2021 - oktober 2021
p.p.vanaf € 1.339
Cruise met Phoenix Cruises naar Remich
Cruise met Phoenix Cruises naar Remich
9 nachten met de Rhein Prinzessin
 mei 2021 - oktober 2021
p.p.vanaf € 1.039
  Cruises langs Trier
Kerst- en Nieuwjaarscruise Duitsland
Kerst- en Nieuwjaarscruise Duitsland
10 nachten met de Antonio Bellucci
 23.12.2020
p.p.vanaf € 1.465
Verken de Rijn en de Moezel
Verken de Rijn en de Moezel
5 nachten met de Switzerland
 oktober 2020 - oktober 2020
p.p.vanaf € 699
7-daagse reis naar Keulen
7-daagse reis naar Keulen
6 nachten met de Switzerland
 08.09.2020
p.p.vanaf € 1.299
In 8 dagen naar Keulen
In 8 dagen naar Keulen
7 nachten met de Switzerland
 mei 2020 - oktober 2021
p.p.vanaf € 949
Geniet van het fenomenale Piesport met Phoenix Cruises
Geniet van het fenomenale Piesport met Phoenix Cruises
7 nachten met de Switzerland
 14.09.2020
p.p.vanaf € 1.399
  Cruises in 2019
Onze aanbevelingen
Machiel
Verken de Rijn en de Moezel
“Verken de Rijn, Saar en de Moezel met de 6-daagse cruise op Switzerland van Phoenix Cruises. Aan op boord op de Switzerland wordt u voorzien van uitstekende service. Tijdens de cruise met de Switzerland heeft u de beschikking over een vollpension.”

  • Keulen - Keulen
  • Moezel,Rijn,West-Europa
  • oktober 2020 - oktober 2020
  • 4.3 van 5

vanaf € 699
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens aan de Saar
Trier, Duitslandvanaf
€ 499

Trier kijkt terug op een 2.000 jaar lange geschiedenis en is daarmee de oudste stad van Duitsland. Talrijke Romeinse gebouwen wachten op uw bezoek. In het bijzonder is de St. Peter kathedraal en de daarmee verbonden Onze-Lieve-Vrouwe kerk een bezoek waard. De binnenstad van Trier heeft ook vele leuke winkelstraatjes. Door haar ligging aan de Moezel was Trier in de geschiedenis een bloeiende handelsstad en is vandaag de dag een moderne havenstad. De stad Trier zal u doen betoveren met haar glorie en historie.

Saarburg, Duitslandvanaf
€ 1.039

Saarburg is een schitterende stad in het westen van Duitsland en gelegen aan de rivier de Saar. Saarburg is een pittoresk stadje dat gesierd wordt met knusse kanaaltjes, bruggen en typische Duitse gebouwen. Saarbrug bevindt zich in een wijnstreek waardoor u op vele plekken in de stad regionale wijnen kunt proeven. Bewonder de schitterende waterval die zich middenin de stad bevindt of breng een bezoekje aan het Saarburg Kasteel. Dit kasteel ligt op het hoogste punt van de stad en biedt daardoor een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Mettlach, Duitslandvanaf
€ 1.039

Mettlach is een prachtige stad gelegen aan de Saar in het westen van Duitsland. De stad telt ruim 12.000 inwoners en staat bekend om de porseleinindustrie die hier gaande is. U kunt meer ontdekken over deze industrie en de geschiedenis ervan bij het ‘Erlebniszentrum Villeroy & Boch’, waar diverse tours gegeven worden. Bezoek ook eens het Montclair Kasteel. Dit is een schitterende middeleeuwse ruïne die zich bevindt in een beboste omgeving. U kunt dit kasteel bereiken door een prachtige wandelroute te volgen, wat tegelijkertijd een geweldige ervaring is.

Saarlouis, Duitslandvanaf
€ 1.560

De stad Saarlouis ligt in Saarland en heeft ongeveer 38.000 inwoners. Voor een lange tijd behoorde het tot Frankrijk en het stadsbeeld is vandaag de dag nog steeds gekenmerkt door de overblijfselen van de oude vesting van Saarlouis. Niet te missen is de grote markt, die nog steeds wordt gebruikt als marktplaats en waar u kunt genieten van regionale specialiteiten en andere streekproducten. Ook zijn er in Saarlouis veel gezellige cafés en restaurants waar u tijdens uw verblijf van kunt genieten. Verder staat de stad bekend als producent van chocolade en kunt u deze op diverse plaatsen kopen en proeven.

Konz, Duitslandvanaf
op aanvraag

Konz is een stad in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts met 17.268 inwoners. De stad is gelegen aan de uitmonding van de Saar in de Moezel, vlakbij Trier. Konz heeft vele mooie fietspaden, hierdoor kunt u op een leuke manier de omgeving verkennen.

Merzig, Duitslandvanaf
op aanvraag

Merzig is een stad in Saarland met ongeveer 31.000 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Saar, in de buurt van de grens met Frankrijk en Luxemburg. Trekpleisters zijn de open-Mechanical Museum in de Fellenbergmühle en de kerk van St. Peter, die in het begin van de 13e Eeuw werd gebouwd en is een van de belangrijkste laat-romaanse kerken in Saarland.

Saarbrücken, Duitslandvanaf
op aanvraag

Saarbrücken is de hoofdstad van het Saarland en is gelegen in de Saar vallei tussen de Stiftswald en het Zwarte Woud in de buurt van de Franse grens. De stad heeft cultureel veel te bieden. Het Paleisplein, St. Louis Jonanner markt en de Ludwigsplein zijn een must, zelfs voor een kort verblijf.

Saar

De Saar is een prachtige Frans-Duitse rivier, met een verbazingwekkende lengte van maar liefst 246 km, 126 km ligt in Frankrijk en de andere 120 km ligt in Duitsland. De Saar stroomt vanuit de Elzas in Frankrijk tot de monding van de Moezel. De Saar vormt in de Elzas de rode en witte Saar. De samenloop is gelegen aan de Donon in de Vogezen. Het Saarland is de grootste zijrivier van de Moezel. De riviercruises over de Saar zijn erg populair vanwege de veelzijdigheid van deze rivier.

Aan de oevers van de Saar

Op een riviercruise over de Saar komen de schepen langs vele mooie en interessante gebieden. Saarbrücken is de enige grote stad die aan de Saar ligt. Hier valt een heleboel te ontdekken. De universiteitsstad is het politieke, economische en het culturele centrum van het Saarland. Ook Sarreguemines is een prachtige stad. De stad ligt in de Elzas van Frankrijk en is een van de middelgrote steden die langs de rivier de Saar ligt. De Moezel regio is een prachtige regio en wordt vooral gekenmerkt door de overheerlijke wijn die daar vandaan komt. De Feenstra Rijn Lijn biedt veel opties. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Rembrandt, de Poseidon of de Da Vinci een riviercruise maken over de Saar. De Feenstra Rijn Lijn vaart bijvoorbeeld langs de steden van Arnhem, Düsseldorf, Bonn, Koblenz en nog veel meer.

Gevarieerde rivier cruises

Geniet van een riviercruise over de Saar. Wordt begeleid door interessante regio’s langs de Saar. Een riviercruise is een soort reis die niet snel vergeten zal worden. Bekijk op Dreamlines de aanbiedingen voor riviercruises over de Saar om uw droomreis waar te maken. Maak gebruik van de handige zoekfilter en kies zelf de vertrek en aankomsthaven, reisperiode en de reisduur. Binnen een paar klikken is ook uw reis zo gevonden.

Boek bij Dreamlines uw Saarcruise

Spannende riviercruises over de Saar met Dreamlines en de fantastische rederijen met hun geweldige aanbiedingen zorgen ervoor dat u een fantastische vakantie zult beleven. Als er niet besloten kan worden of als er nog vragen zijn over de cruise, neem dan gerust contact op met het Dreamlines cruise consultant team. Dit team is gespecialiseerd in alle soorten cruises en kijkt uit naar uw telefoontje. Ervaar een geweldige service van het Dreamlines team en ga zonder zorgen op vakantie.

Saar Beoordelingen