Cruises over de Saar

De grootste zijrivier van de Moezel die loopt door Frankrijk en Duitsland - geniet van een ontspannende cruise over de Saar rivier.

Saar

De Saar is een rivier die door Duitsland en Frankrijk stroomt. Het is de grootste zijrivier van de Moezel en hij vloeit ongeveer 246 kilometer van Elzas in Frankrijk naar een monding in de Moezel in Rheinland-Pfalz. Het gebied rondom de Saar kenmerkt zich door de vele heuvels en grote beboste gebieden. Hierdoor is het ideaal om wandelingen of fietstochten door dit gebied te maken. De pittoreske steden bieden leuke bezienswaardigheden, zoals mooie kerken, boeiende musea en schitterende kastelen. Ook kunt u heerlijk genieten van een drankje of een van de voortreffelijke streekwijnen langs de stromende rivier. Riviercruises op de Saar zijn zeer veelzijdig en geliefd door cruiseliefhebbers.

De idyllische steden in Duitsland zullen u imponeren en verwonderen. Zo kunt u genieten van schitterende dorpjes aan de oever, zoals Saarbrücken, Saarlouis en Saarburg. Ook vaart u door een belangrijk wijngebied, waar vooral Riesling wordt geproduceerd. Breng een bezoekje aan de prachtige St. Ludwigkerk in Saarlouis, maak een ritje in de rodelbaan in Saarburg of bewonder de schitterende Romeinse vestingspoort ‘Porta Nigra’ in Trier. Huur een fiets en verken het prachtige Saarlandschap of doe dit te voet.

toon meer

Tips voor Saar cruises?
Onze aanbevelingen
  Alle Saar cruises
Over de Rijn en Saar naar Luxemburg
Over de Rijn en Saar naar Luxemburg
12 nachten met de Poseidon
 juni 2019 - augustus 2019
p.p.vanaf € 1.430
Geniet van de vuurwerkshow 'Rhein in Flammen'
Geniet van de vuurwerkshow 'Rhein in Flammen'
8 nachten met de Switzerland
 16.09.2019
p.p.vanaf € 1.499
Beleef de romantische sfeer van de Rijn en Moezel
Beleef de romantische sfeer van de Rijn en Moezel
7 nachten met de Switzerland
 mei 2019 - augustus 2019
p.p.vanaf € 1.199
Ontdekking van drie rivieren vanuit Düsseldorf
Ontdekking van drie rivieren vanuit Düsseldorf
9 nachten met de Calypso
 april 2019 - oktober 2019
p.p.vanaf € 1.099
Verken de Rijn en de Moezel
Verken de Rijn en de Moezel
5 nachten met de Switzerland
 maart 2019 - oktober 2019
p.p.vanaf € 799
  Cruises langs Trier
Over de Rijn en Saar naar Luxemburg
Over de Rijn en Saar naar Luxemburg
12 nachten met de Poseidon
 juni 2019 - augustus 2019
p.p.vanaf € 1.430
Wonderschone reis naar Koblenz
Wonderschone reis naar Koblenz
7 nachten met de MS Patria
 april 2019 - oktober 2019
p.p.vanaf € 529
Wonderschone reis naar Saarburg
Wonderschone reis naar Saarburg
7 nachten met de MS Patria
 april 2019 - oktober 2019
p.p.vanaf € 529
Geniet van de vuurwerkshow 'Rhein in Flammen'
Geniet van de vuurwerkshow 'Rhein in Flammen'
8 nachten met de Switzerland
 16.09.2019
p.p.vanaf € 1.499
Ontdekking van drie rivieren vanuit Düsseldorf
Ontdekking van drie rivieren vanuit Düsseldorf
9 nachten met de Calypso
 april 2019 - oktober 2019
p.p.vanaf € 1.099
  Last minute cruises
Onze aanbevelingen
Jeffrey
Ontdekking van drie rivieren vanuit Düsseldorf
“Deze waanzinnige cruise neemt u mee over de Moezel, de Saar en de Rijn. U zult tien dagen lang de mooiste steden bezoeken, zoals Koblenz, Trier en Saarburg. Aan boord van de Calypso van Phoenix Cruises zult u heerlijk in de watten worden gelegd. Uw tijd aan wal kunt u invullen met het ontdekken van de mooie steden en de idyllische landschappen.”

 • Düsseldorf - Düsseldorf
 • Rijn,Moezel,Saar
 • april 2019 - oktober 2019

vanaf € 1.099
Bekijk aanbod
Lees meer 
Havens aan de SaarTop havens aan de Saar
Trier, Duitslandvanaf
€ 529

Trier kijkt terug op een 2.000 jaar lange geschiedenis en is daarmee de oudste stad van Duitsland. Talrijke Romeinse gebouwen wachten op uw bezoek. In het bijzonder is de St. Peter kathedraal en de daarmee verbonden Onze-Lieve-Vrouwe kerk een bezoek waard. De binnenstad van Trier heeft ook vele leuke winkelstraatjes. Door haar ligging aan de Moezel was Trier in de geschiedenis een bloeiende handelsstad en is vandaag de dag een moderne havenstad. De stad Trier zal u doen betoveren met haar glorie en historie.

Highlights van Trier
 • Verken de goedbewaarde vestingspoort uit de Romeinse tijd, Porta Nigra
 • Bezoek de marktjes op de Hauptmarkt in Trier en waan u in een andere tijd
 • Maak een vorstelijke wandeling door de tuinen van Palastgarten
Saarburg, Duitslandvanaf
€ 529

Saarburg is een schitterende stad in het westen van Duitsland en gelegen aan de rivier de Saar. Saarburg is een pittoresk stadje dat gesierd wordt met knusse kanaaltjes, bruggen en typische Duitse gebouwen. Saarbrug bevindt zich in een wijnstreek waardoor u op vele plekken in de stad regionale wijnen kunt proeven. Bewonder de schitterende waterval die zich middenin de stad bevindt of breng een bezoekje aan het Saarburg Kasteel. Dit kasteel ligt op het hoogste punt van de stad en biedt daardoor een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Highlights van Saarburg
 • Bezoek het Hackenberger Mühlenmuseum om meer te weten te komen over de watermolens
 • Bewonder de schitterende St. Laurentius kerk
 • Maak een spannend ritje in de rodelbaan van Saarburg
Mettlach, Duitslandvanaf
€ 1.199

Mettlach is een prachtige stad gelegen aan de Saar in het westen van Duitsland. De stad telt ruim 12.000 inwoners en staat bekend om de porseleinindustrie die hier gaande is. U kunt meer ontdekken over deze industrie en de geschiedenis ervan bij het ‘Erlebniszentrum Villeroy & Boch’, waar diverse tours gegeven worden. Bezoek ook eens het Montclair Kasteel. Dit is een schitterende middeleeuwse ruïne die zich bevindt in een beboste omgeving. U kunt dit kasteel bereiken door een prachtige wandelroute te volgen, wat tegelijkertijd een geweldige ervaring is.

Highlights van Mettlach
 • Bezoek het Abteipark, waar u naast de schitterende natuur ook de prachtige oude Romeinse torens kunt bewonderen
 • Bekijk de St. Joseph kapel, die van binnen en buiten bewonderenswaardig is
 • Bij het Mettlach Outlet Center kunt u goedkoop schitterende porseleinen producten kopen
Saarlouis, Duitslandvanaf
€ 1.515

De stad Saarlouis ligt in Saarland en heeft ongeveer 38.000 inwoners. Voor een lange tijd behoorde het tot Frankrijk en het stadsbeeld is vandaag de dag nog steeds gekenmerkt door de overblijfselen van de oude vesting van Saarlouis. Niet te missen is de grote markt, die nog steeds wordt gebruikt als marktplaats en waar u kunt genieten van regionale specialiteiten en andere streekproducten. Ook zijn er in Saarlouis veel gezellige cafés en restaurants waar u tijdens uw verblijf van kunt genieten. Verder staat de stad bekend als producent van chocolade en kunt u deze op diverse plaatsen kopen en proeven.

Highlights van Saarlouis
 • Bezoek ‘Museum Haus Ludwig für Kunstausstellungen‘ om schitterende kunstexposities te bewonderen
 • Aanschouw de schoonheid van de St. Ludwig kerk
 • Maak een prachtige wandeltocht door het beboste heuvellandschap

Saar Beoordelingen

Saar

De Saar is een prachtige Frans-Duitse rivier, met een verbazingwekkende lengte van maar liefst 246 km, 126 km ligt in Frankrijk en de andere 120 km ligt in Duitsland. De Saar stroomt vanuit de Elzas in Frankrijk tot de monding van de Moezel. De Saar vormt in de Elzas de rode en witte Saar. De samenloop is gelegen aan de Donon in de Vogezen. Het Saarland is de grootste zijrivier van de Moezel. De riviercruises over de Saar zijn erg populair vanwege de veelzijdigheid van deze rivier.

Aan de oevers van de Saar

Op een riviercruise over de Saar komen de schepen langs vele mooie en interessante gebieden. Saarbrücken is de enige grote stad die aan de Saar ligt. Hier valt een heleboel te ontdekken. De universiteitsstad is het politieke, economische en het culturele centrum van het Saarland. Ook Sarreguemines is een prachtige stad. De stad ligt in de Elzas van Frankrijk en is een van de middelgrote steden die langs de rivier de Saar ligt. De Moezel regio is een prachtige regio en wordt vooral gekenmerkt door de overheerlijke wijn die daar vandaan komt. De Feenstra Rijn Lijn biedt veel opties. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Rembrandt, de Poseidon of de Da Vinci een riviercruise maken over de Saar. De Feenstra Rijn Lijn vaart bijvoorbeeld langs de steden van Arnhem, Düsseldorf, Bonn, Koblenz en nog veel meer.

Gevarieerde rivier cruises

Geniet van een riviercruise over de Saar. Wordt begeleid door interessante regio’s langs de Saar. Een riviercruise is een soort reis die niet snel vergeten zal worden. Bekijk op Dreamlines de aanbiedingen voor riviercruises over de Saar om uw droomreis waar te maken. Maak gebruik van de handige zoekfilter en kies zelf de vertrek en aankomsthaven, reisperiode en de reisduur. Binnen een paar klikken is ook uw reis zo gevonden.

Boek bij Dreamlines uw Saarcruise

Spannende riviercruises over de Saar met Dreamlines en de fantastische rederijen met hun geweldige aanbiedingen zorgen ervoor dat u een fantastische vakantie zult beleven. Als er niet besloten kan worden of als er nog vragen zijn over de cruise, neem dan gerust contact op met het Dreamlines cruise consultant team. Dit team is gespecialiseerd in alle soorten cruises en kijkt uit naar uw telefoontje. Ervaar een geweldige service van het Dreamlines team en ga zonder zorgen op vakantie.