Oost-Europa cruises

Prachtige steden, woeste natuur, luxe en uitbundigheid - geniet van een cruise naar talloze prachtige bestemmingen in Oost-Europa.

Oost-Europa

Het schitterende Oost-Europa is een aantrekkelijk kruispunt van cultuur, geschiedenis en architectuur. Daarnaast vindt u hier ook schitterende landschappen, rijkelijk gevuld met bossen, bergen, rivieren en prachtige diersoorten. Er is een eindeloze hoeveelheid aan bezienswaardigheden te bewonderen in de bruisende steden. Tijdens een cruise door Oost-Europa kunt u genieten van de veelzijdigheid van de verschillende landen. Er zijn veel culturen te ontdekken en een groot aantal heerlijke specialiteiten te proeven. ’s Zomers lopen de temperaturen op tot de 30 °C en in de winter kunt u sommige prachtige steden bewonderen met sneeuw en temperaturen onder het vriespunt.

Elk land heeft weer een andere cultuur en een ander landschap. Maak een boottocht op de prachtige Donau rivier, ontdek de prachtige stranden en steden aan de Kroatische en Albanese kusten en rivieren. Maak een wandeltocht door de High Tatras van Polen en Slowakije of bezichtig het Roemeense Bucegi gebergte. Bezoek daarnaast de enorme zandduinen van de Curonian Spit in Litouwen, Kaliningrad of het prachtige Ohrid meer in Macedonië. Een cruise naar Oost-Europa is de beste manier om alle parels van het oostelijke deel van het continent te ontdekken.

toon meer
Oost-Europa1
Oost-Europa2}
Oost-Europa3}
Oost-Europa4}

Oost-Europa1
Oost-Europa2
Oost-Europa3
Oost-Europa4
Tips voor Oost-Europa cruises?
Onze aanbevelingen
  Cruises vanuit Kiel
  12-daagse cruises
Over de Donau naar Wenen, Bratislava en Budapest
Over de Donau naar Wenen, Bratislava en Budapest
11 nachten met de Rembrandt van Rijn
 juli 2020 - juli 2020
p.p.vanaf € 1.530
Vaar langs het magnifieke Wachau, Austria
Vaar langs het magnifieke Wachau, Austria
11 nachten met de DCS Amethyst
 23.12.2020
p.p.vanaf € 1.249
12-daagse cruise met de A-Silver vanuit Passau
12-daagse cruise met de A-Silver vanuit Passau
11 nachten met de A-Silver
 mei 2020 - oktober 2021
p.p.vanaf € 1.399
Beleef Engelhartszell, Boedapest en Giurgiu
Beleef Engelhartszell, Boedapest en Giurgiu
11 nachten met de A-ROSA FLORA
 mei 2021 - juli 2021
p.p.vanaf € 2.059
Geniet van het ongekende Donji Milanovac met A-ROSA
Geniet van het ongekende Donji Milanovac met A-ROSA
11 nachten met de A-ROSA SILVA
 23.08.2020
p.p.vanaf € 2.549
  Last minute cruises
Vaar met de Ariana naar Passau
Vaar met de Ariana naar Passau
7 nachten met de Ariana
 mei 2020 - mei 2020
p.p.vanaf € 1.299
11-daagse reis naar St. Petersburg
11-daagse reis naar St. Petersburg
10 nachten met de Alexander Borodin
 mei 2020 - september 2020
p.p.vanaf € 1.499
8-daagse reis naar Passau
8-daagse reis naar Passau
7 nachten met de Prinzessin Isabella
 mei 2020 - juni 2020
p.p.vanaf € 1.099
5-daagse cruise met de DCS Amethyst uit Passau
5-daagse cruise met de DCS Amethyst uit Passau
5 nachten met de DCS Amethyst
 april 2020 - juli 2020
p.p.vanaf € 599
Vaar langs het charmante Mandrogi
Vaar langs het charmante Mandrogi
10 nachten met de Alexander Borodin
 mei 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 1.699
Onze aanbevelingen
Patty
Gdańsk ontdekken met de Azamara Quest
''12-daagse cruise naar Riga, St. Petersburg en Stockholm met de Azamara Quest. Verken het boeiende Oost-Europa met dit prachtige schip van Azamara Club Cruises. Verblijf in een comfortabele binnen-, buiten- of balkonhut of kies voor een luxe suite.''

  • Kopenhagen - Stockholm
  • Oostzee,Noord-Europa,West-Europa
  • 26.07.2020
  • 4 van 5

vanaf € 5.253
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens in Oost-Europa
Gdynia, Polenvanaf
€ 445

De Poolse havenstad ligt in de Danziger baai en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels vernietigd. Desondanks heeft Gdynia zich door de jaren heen ontwikkeld tot een moderne stad met een levendige cultuur. Gdynia is een van de jongste Poolse steden, maar veel gebouwen in de stad zijn al honderden jaren oud en de stad heeft een rijke geschiedenis. Als u graag wat meer wilt leren over de geschiedenis van Gdynia dan kunt u het City of Gdynia Museum bezoeken.

Boedapest, Hongarijevanaf
€ 319

De magnifieke en zeer indrukwekkende stad Boedapest wordt door tweeën gedeeld door de rivier de Donau. Pas na de samenvoeging van het westelijke Boeda en het oostelijke Pest in 1873, werden de delen als één echte stad beschouwd. In Boedapest komt u ogen tekort. Het sprookjesachtige Boeda betovert u in alle opzichten, terwijl het stadsdeel Pest u laat genieten van de gastronomie in de gezellige restaurants. Een aanrader is om u mee te laten nemen door een gids die precies weet waar u 's avonds de mooiste uitzichten heeft over de prachtig verlichte stad.

Bratislava, Slowakijevanaf
€ 319

Met ongeveer 427.000 inwoners is Bratislava zowel de grootste stad van Slowakije als de hoofdstad van het land. In de stad kunt u in de vele musea en galeries geweldige indrukken opdoen. Vlakbij zijn ook de kastelen Devin en Bratislava gelegen, die zeker een bezoek waard zijn. Ook kunt u in de prachtige parken ontspannen na een dag vol excursies. Ontdek de mooiste historische gebouwen, culturele erfgoeden, lokale gastronomie, heerlijke kwaliteitswijnen en ga shoppen in de meest moderne winkelcentra, in de perfecte city-trip bestemming: Bratislava.

Esztergom, Hongarijevanaf
€ 319

Esztergom ligt in het noorden van Hongarije aan de Donau en is het beginpunt van de Donauknie, een toeristisch gebied dat doorloopt tot Boedapest. De Donauknie kreeg zijn naam door de bocht van 90 graden die de Donau hier aanneemt. De stad Esztergom is de voormalige hoofdstad en koningsstad van Hongarije. Daar is vandaag de dag nog genoeg van te zien. Wanneer u door de stad loopt wordt u omgeven door historie. Van de oude Basiliek en het standbeeld van de koning tot de grootste en kostbaarste schatkamer van Europa.

Mohács, Hongarijevanaf
€ 1.299

Direct aan de oever van de Donau, vlakbij de Kroatische en Servische grens, ligt de Hongaarse stad Mohács met ongeveer 20.000 inwoners. De stad staat vooral bekend om de slag van Mohács in 1526 waarbij de Hongaren een enorme nederlaag leden tegen de Turken. Van deze veldslag vindt u tegenwoordig een enorm indrukwekkend momument die u echt even bezocht moet hebben. Verder is de stad ook bekend om het zes daagse carnaval, 'Poklada' genoemd door de lokale bevolking, wat jaarlijks tal van toeschouwers trekt.

Kalocsa, Hongarijevanaf
€ 1.299

Kalocsa is een kleine stad gelegen aan de Donau en op zo’n 142 kilometer afstand van Boedapest. Het is een van de oudste steden van Hongarije en is dankzij de kleurrijke gebouwen en vele planten en bloemen een fleurige stad. Het gebied rondom Kalocsa staat vooral bekend om de paprikacultuur. U kunt hier meer over te weten komen in het Paprika Museum dat zich in Kalocsa bevindt. Ook in het Károly Viski-museum kunt u meer ontdekken over de Hongaarse geschiedenis en hoe de mensen hier vroeger leefden.

Tulcea, Roemeniëvanaf
€ 1.599

Tulcea is een havenstad in het oosten van Roemenië. De stad ligt dichtbij de Oekraïense grens en staat bekend om de haven aan de Donau-Delta. Een mooie bezienswaardigheid dichtbij Tulcea is het indrukwekkende ‘Celic Dere Klooster’ dat op ongeveer 30 minuten afstand van de stad ligt. Ook leuk is het om een bezoekje te brengen aan het Donaudelta Ecotoerisme Centrum om meer te weten te komen over de flora en fauna in de Donaudelta.

Vodice, Kroatiëvanaf
€ 3.499

Vodice is een kleine stad in de provincie Šibenik-Knin in Midden-Dalmatië. Het ligt op 10 km ten noordwesten van Šibenik aan de Adriatische kust. Het heeft 8.875 inwoners (2011), 94,30% daarvan komt oorspronkelijk uit Kroatië. Vodice is een geliefde reisbestemming onder toeristen. Een van de belangrijkste inkomensbronnen in de zomer is dan ook het toerisme.

Rousse, Bulgarijevanaf
€ 1.599

De havenstad Rousse ligt op de grens tussen Bulgarije en Roemenië en in het laagland van de Donau. De stad wordt verbonden met Roemenië door de zogenaamde vriendschapsbrug. Verder is Rousse een bruisende stad met veel schitterende architectuur, leuke pleinen met fonteinen en diverse musea en parken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de schitterende Sveta Troitsa Kathedraal. Deze kathedraal is in 1632 gebouwd en is een van de oudste nog bestaande gebouwen in Rousse. De binnenkant van de kathedraal is bedekt met adembenemende muurschilderingen.

Oltenita, Roemeniëvanaf
€ 1.599

De Roemeense stad Oltenita is gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Donau en de Argeș. U kunt hier genieten van talloze leuke restaurantjes waar ze heerlijke regionale gerechten serveren. Ook kunt u leuke musea bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Oltenita Art Museum, waar u schitterende kunstwerken kunt bezichtigen. Daarnaast is Oltenita Central Park ook erg leuk om te bezoeken tijdens uw verblijf. Dit is een prachtig park met veel groen waar u heerlijk van het weer en de natuur kunt genieten.

Odessa, Oekraïnevanaf
€ 1.299

De Oekraïense havenstad Odessa werd in 1794 gebouwd als een Russische marine fort in opdracht van Catharina de Grote. Het is de vierde grootste stad van Oekraïne en ligt in het zuiden van het land aan de kust van de Zwarte Zee. De stad staat vooral bekend om zijn beroemde Potemkin Trappen. Dit oriëntatiepunt heeft ongeveer 192 niveaus, is 142 meter lang en loopt van de oude stad naar de haven. Andere bezienswaardigheden zijn het Opera House, talrijke monumenten, kerken, kloosters, musea en parken.

Giurgiu, Roemeniëvanaf
€ 1.599

In het zuiden van Roemenië bevindt zich de stad Giurgiu. De stad telt zo’n 75.000 inwoners en kent gedurende de zomermaanden hoge temperaturen die soms wel boven de 30 °C zijn. De stad ligt aan de Donau rivier en die overbrugt wordt door de Vriendschapsbrug ‘Podul Prieteniei’. Dit is de enige brug tussen de landen Roemenië en Bulgarije. Verder zijn er waanzinnige monumenten en kerken te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het schitterende Comana Klooster of geniet van heerlijke lokale gerechten.

Durres, Albaniëvanaf
€ 1.163

Aan de westkust van Albanië ligt de prachtige stad Durres. Dit is een grote havenstad en tevens de belangrijkste haven met grote betekenis voor de economie van Albanië. Het is de op één na grootste stad van het land en het heeft ongeveer net zo veel inwoners als de hoofdstad Tirana, die 30 kilometer richting het oosten ligt. U kunt hier heerlijk genieten op het strand of de prachtige oude ruïnes bewonderen die u in de stad zult tegenkomen. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 °C en ’s winters wordt het tussen de 3 en 10 °C.

Archangelsk, Ruslandvanaf
€ 4.329

Archangelsk is een indrukwekkende stad in het noordenwesten van Rusland. De stad is een havenstad. Een rijke geschiedenis dat begint in de tijd van de Vikingen heeft de stad gemaakt zoals hij vandaag de dag is. Bijna alle oude gebouwen zijn afgebroken door het communistische bewind, maar toch is de stad zeker een bezoek waard. Een van de bezienswaardigheden in de stad is de handelsmarkt genaamd Gostiny Dvor. Dit gebouw is gebouwd in 1684 en ziet eruit als een fort. Voor reizen naar Rusland is een visum vereist.

Constanța, Roemeniëvanaf
€ 2.036

Constanța is de vijfde grootste stad van Roemenië en maakt indruk met zijn gouden stranden en majestueuze bergen. De havenstad heeft de grootste en belangrijkste haven van Roemenië aan de Zwarte Zee. Vanuit deze havenstad kunt u gemakkelijk naar alle badplaatsen. Veel toeristen komen jaarlijks naar de Roemeense stad omdat het beschikt over fijn witte zand, wat ongebruikelijk is voor dit gebied. Op de stranden kunt u veel verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen en duiken.

Oost-Europa

De riviercruises naar Oost-Europa zijn erg populair. Toerisme in Oost-Europa kan veelzijdig zijn. Geografisch gezien ligt Oost-Europa ideaal. Oost-Europa bevat het Europese deel van Rusland, Wit-Rusland en Moldavië. Dit geldt ook voor rivieren zoals de Moldau en de Wolga. Andere landen in het Oosten van Europa zijn Turkije, Griekenland en het oostelijke deel van Italië. Volgens de Verenigde Naties behoren Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Polen en Tsjechië ook tot Oost-Europa. De steden van deze landen worden steeds innovatiever, technischer en nieuwer. Ze krijgen steeds meer, betere en grotere havens waardoor het steeds makkelijker wordt om deze bestemmingen tijdens een cruise te bezoeken.

Groot aanbod in cruises

Oost-Europa heeft een talrijk aanbod van rederijen die cruises aanbieden. MSC Cruises, Carnival Cruise Lines, Azamara Club Cruises, TUI Cruises en Royal Caribbean International zijn voorbeelden van rederijen die cruises naar het fantastische Oost-Europa aanbieden. Zo kan er met de Mein Schiff 5 vanuit Duitsland langs Polen en Rusland gecruiset worden. Passagiers van alle leeftijden zullen op alle cruiseschepen die door Dreamlines worden aangeboden, genieten van een fantastisch avontuur. Wanneer er met Dreamlines geboekt wordt, is iedereen verzekerd van een unieke reis met een kwalitatieve hoge service, aansluitend met de beste prijs garantie.

Op een riviercruises door Oost-Europa de mooiste steden ontdekken

Talloze interessante steden liggen op de genoemde rivieren. Een voorbeeld van een stad die uitmond op een van de mooiste steden is de Russische hoofdstand Moskou. Zelfs St. Petersburg, het Venetië van het noorden, is een onderdeel van een interessante stad in Oost-Europa. Beide hebben een kermende charme. Odessa is echt een geheel andere stad. Gelegen aan de Zwarte Zee, heeft deze stad ook een geheel ander klimaat. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, heeft ook interessante bezienswaardigheden. Een andere stad aan de Donau is Belgrado, de hoofdstad van Servië.

St. Petersburg als populaire tussenstop

Een bijzonder hoogtepunt in Oost-Europa is St. Petersburg. Het is na Moskou verreweg de belangrijkste stad van het land en is tevens de voormalige hoofdstad van Rusland. De stad is in 1703 gesticht door Peter de Grote. Geniet van fantastische bezienswaardigheden. De stad is rijk aan musea, theaters, kerken en is het middelpunt van de Russische literatuur. Mocht de cruise in de zomer plaats vinden, rond 20 juni, dan kan zelfs het jaarlijkse Witte Nachten Festival bezocht worden. In deze periode worden er elke avond voorstellingen gehouden in het Mariinskitheater.

Oost-Europa Beoordelingen