Cruises naar de Noordpool

Prachtige ijsbergen, ijsvelden en Arctische dieren - een cruise naar de Noordpool staat garant voor een unieke en magische ervaring

Noordpool

Ga op avontuur naar de wilde Noordelijke IJszee en omarm de magische ervaringen die de verschillende cruises kunnen bieden. De Noordelijke IJszee is een oceaan ten noorden van de continenten Eurazië en Noord-Amerika waarin het grote ijsveld van de Noordpool zich bevindt. De Noordpool is een prachtige, unieke ervaring in een adembenemende omgeving die maar weinig mensen gezien hebben. ’s Zomers wordt het nooit donker, waardoor een dag- en nachtritme haast niet te onderhouden is en in de wintermaanden komt de zon nooit op. Ook zijn er op de Noordpool prachtige wilde dieren te vinden die hier niet of alleen in de dierentuinen te bewonderen zijn, zoals de narwal, de zadelrob en de Groenlandse walvis.

Tijdens een cruise naar de Noordpool kunt u het wilde landschap op een veilige manier ervaren aan boord van een cruiseschip dat ontwikkeld is om in deze weersomstandigheden te varen. Cruise mee langs de mooiste ijsbergen en ijsmassa’s en geniet van de bijzondere bestemmingen, zoals de regio Spitsbergen, de Bereneilanden en de Baffinbaai. Reizen naar deze meest noordelijke streek van de wereld beloven een unieke en avontuurlijke ervaring te worden.

toon meer
Noordpool1
Noordpool2}
Noordpool3}

Noordpool1
Noordpool2
Noordpool3
Tips voor Noordpool cruises?
Onze aanbevelingen
  Alle Noordpool cruises
Ga mee op het MSC Preziosa naar Hamburg
Ga mee op het MSC Preziosa naar Hamburg
14 nachten met de MSC Preziosa
 juni 2020 - augustus 2020
p.p.vanaf € 1.799
Verken Longyearbyen met MSC Cruises
Verken Longyearbyen met MSC Cruises
14 nachten met de MSC Preziosa
 10.07.2020
p.p.vanaf € 1.999
Cruise met TUI Cruises naar het magische Bremerhaven
Cruise met TUI Cruises naar het magische Bremerhaven
14 nachten met de Mein Schiff 3
 juni 2020 - juli 2020
p.p.vanaf € 2.945
Ontdek het sensationele Longyearbyen
Ontdek het sensationele Longyearbyen
14 nachten met de Mein Schiff 3
 15.06.2020
p.p.vanaf € 2.945
15-daagse droomcruise vanuit Bremerhaven
15-daagse droomcruise vanuit Bremerhaven
14 nachten met de Mein Schiff 3
 07.06.2021
p.p.vanaf € 2.949
  Cruises in 2019
  Cruises vanuit Bremerhaven
Cruise met TUI Cruises naar het magische Bremerhaven
Cruise met TUI Cruises naar het magische Bremerhaven
14 nachten met de Mein Schiff 3
 juni 2020 - juli 2020
p.p.vanaf € 2.945
Ontdek het sensationele Longyearbyen
Ontdek het sensationele Longyearbyen
14 nachten met de Mein Schiff 3
 15.06.2020
p.p.vanaf € 2.945
15-daagse droomcruise vanuit Bremerhaven
15-daagse droomcruise vanuit Bremerhaven
14 nachten met de Mein Schiff 3
 07.06.2021
p.p.vanaf € 2.949
15-daagse reis aan boord van de Mein Schiff 3
15-daagse reis aan boord van de Mein Schiff 3
14 nachten met de Mein Schiff 3
 03.07.2021
p.p.vanaf € 2.979
Onze aanbevelingen
17-daagse cruise naar IJsland en Noorwegen
''Wilt u het Noordpoolgebied van top tot teen ontdekken? Dan is deze 17-daagse cruise met Phoenix Cruises de perfecte optie voor u. Vanuit Bremerhaven vaart de Artania van Phoenix Cruises naar de mooiste steden in IJsland en Noorwegen. U heeft voldoende tijd om de prachtige bestemmingen te ontdekken en de lokale cultuur te leren kennen.''

  • Bremerhaven - Bremerhaven
  • Noord-Europa,IJsland,West-Europa
  • 09.07.2020
  • 4.8 van 5

vanaf op aanvraag
Bekijk aanbod
Lees meer 
Top havens op de Noordpool
Nuuk, Groenlandvanaf
€ 2.252

Nuuk is de hoofdstad van Groenland, het behoort tot Denemarken, maar is een autonome staat. Met circa 17.800 inwoners is het bovendien de grootste stad van Groenland. Wanneer u in de stad om u heen kijkt, wordt u omgeven door prachtige bergen terwijl u geniet van de oude tradionele gebruiken en moderne gastronomie. In Nuuk vindt u ook nog duidelijk de Deense invloeden terug. Wandel door de pittoreske Old Habor en u waant zich in de Deense tradities en geschiedenis.

Longyearbyen, Noorwegenvanaf
€ 1.799

De grote plaats Spitsbergen werd gesticht aan het begin van de 20ste eeuw, in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna weer opnieuw opgebouwd. Hierdoor is Spitsbergen een zeer moderne stad. Zeker een bezoek waard zijn de vele bonte huizen, die de charme van deze plaats weergeven. Door het relatief gematigde klimaat heeft het plaatsje ook vele verschillende plantensoorten, die met uitsterven bedreigd worden. In de omgeving kunt u vele verschillende diersoorten bekijken.

Ny Ålesund, Spitsbergenvanaf
€ 1.090

Ny Ålesund noemt zichzelf het noordelijkste dorp van de wereld. Het is gelegen op het eiland Spitsbergen. Tegenwoordig hebben vele landen een basis op Ny Ålesund zoals: Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit komt doordat het dorp zich heeft ontwikkeld tot een internationaal onderzoeksstation. In de zomer wonen er in het dorpje 120 personen en in de winter rond de 35 personen.

Kangerlussuaq, Groenlandvanaf
€ 3.394

Kangerlussuaq ligt aan het einde van een 200 km lang fjord aan de westkust van Groenland. De stad ligt op de poolcirkel en heeft slechts 500 inwoners. Toch heeft het een internationale luchthaven en wordt de "Poort naar de Groenlandse ijslandschappen" genoemd. Net iets bij deze luchthaven vandaan vindt u een uitgebreid scala aan wilde dieren zoals poolvossen, ravens en adelaars. Wilt u een waar ijsavontuur beleven? Vanuit Kangerlussuaq is het maar 25 kilometer naar het inlandse ijs, wat makkelijk te bereiken is met de auto, fiets of IJslandse paarden.

Jan Mayen (eiland), Noorwegenvanaf
€ 2.424

Het eiland Jan Mayen ligt in de Groenlandzee, ongeveer 650 km ten noorden van IJsland. Politiek gezien hoord het bij Noorwegen. Het is een vulkaaneiland, waarvan meer als een derde van de oppervlakte wordt ingenomen door de Beerenberg gletsjer. Op het Jan Mayen eiland kunt u vele verschillende vogels spotten, omdat het eiland een geliefde broedplaats is.

Tasiilaq, Groenlandvanaf
€ 7.999

Bewonder het prachtige Tasiilaq, een klein stadje in het oostelijke gedeelte van Groenland. Ga op avontuur en ontdek alles wat dit stadje u te bieden heeft. De magische besneeuwde bergtoppen, spectaculaire fjorden en de knusse gekleurde huisjes zullen onvergetelijke herinneringen opleveren. Tasiilaq is perfect voor buitenactiviteiten. U kunt prachtige wandelingen maken door de ongekende Groenlandse natuur, kajakken of een bezoekje brengen aan het fascinerende Ammassalik Museum.

Nome, Alaskavanaf
op aanvraag

In de Amerikaanse staat Alaska bevindt zich het kleine stadje Nome. Nome ligt in het westen van de staat en heeft zo'n 3500 inwoners. In Nome kunt u zowel in de winter als in de zomer verschillende activiteiten ervaren. In Nome zijn er geen wegen die de stad verbinden met de rest van de staat Alaska. De enige manier om in of uit de stad Nome te komen is met de boot, het vliegtuig of met de sledehonden.

Natuurreservaat Nordoost-Spitsbergen, Noorwegenvanaf
op aanvraag

Het natuurreservaat Noordoost-Spitsbergen biedt onder ander plaats aan de eilandengroep Sjuøjane, het laatste stukje Europa voor de Noordpool. Hier leven talrijke ijsberen en zeevogels.

Natuurreservaat Zuidoost-Spitsbergen, Noorwegenvanaf
op aanvraag

Het natuurreservaat Zuidoost-Spitsbergen omvat het op twee na grootste eiland Svalbards, Edgeoya. Er bevinden zich hier talrijke sporen van de verkenning van deze eilandengroep.

Spitsbergen, Noorwegenvanaf
op aanvraag

Spitsbergen is een eilandgroep in de Noorderlijke IJszee. Spitsbergen bestaat uit drie grotere eilanden en tachtigtal kleinere eilanden. Spitsbergen behoort tot het grootste eiland van van de Svalbard-archipel en maakt indruk met zijn expeditie karakter. In de zomer zijn de kustgebieden slechts voor zes weken vrij van sneeuw.

Pyramiden (Spitsbergen), Noorwegenvanaf
€ 5.588

Pyramiden is een voormalige arbeiderswijk in Spitsbergen. Vroeger leefden er in de wijk ongeveer 1.000 mensen. Pyramiden ligt aan het Isfjord, ongeveer drie uur ten noordoosten van Longyearbyen.

Barrow, Alaskavanaf
op aanvraag

De stad Barrow ligt in de Amerikaanse staat Alaska en is de meest noordelijke stad van de Verenigde Staten. De stad telt meer dan 4.000 inwoners. De temperatuur is 324 dagen per jaar onder het vriespunt.

Resolute, Canadavanaf
op aanvraag
Poolcirkel, Noordpoolgebiedvanaf
op aanvraag

In de Arctische Oceaan bevindt zich de Poolcirkel. Dit gebied staat vooral bekend om het ijskoude weer en de onvergetelijke schoonheid van het unieke landschap. Sneeuw, ijs en indrukwekkende bergen zijn te vinden in Spitsbergen en ook op Bereneiland kunt u imponerende natuurcreaties bewonderen. Ook kunt u indrukwekkende wilde dieren spotten, zoals ijsberen, poolvossen en bultruggen en zelfs de uiterst zeldzame Groenlandse walvis laat zich soms zien in dit gebied.

Scoresbysund, Groenlandvanaf
op aanvraag

Scoresbysund ligt in het oosten van Groenland en is bekend omdat het langste fjord ter wereld, de Kangertittivaq, hier gelegen is. Scoresbysund wordt ook wel het nummer één fjord systeem van de wereld genoemd. Het fjord spreidt zich uit over 110 kilometer en kan op sommige plaatsen een diepte bereiken van 1500 meter. De omgeving wordt onder andere bewoond door zeehonden, ijsberen, zeevogels en nog veel meer diersoorten. De spierwitte ijsrotsen, de hoge basalt bergen, de prachtige flora en het wilde water zullen u gegarandeerd overdonderen.

Noordpool

Het mooiste moment van een reis is om een unieke ervaring mee te maken, eentje die nooit meer wordt vergeten. Ontdek tijdens een cruise naar de Noordpool, de wereld van het Noorden. Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze op het meest noordelijke punt van de wereld hebben gestaan. Tijdens deze unieke cruise wordt er dagen lang door het ijs gevaren. Onderweg worden vaak lezingen gehouden over de geschiedenis, ontdekkingsreizigers, de flora en fauna en het klimaat. Een van de fantastische ervaringen die u meemaakt tijdens een Noordpool cruise is het zien van wilde dieren in hun meest natuurlijke habitat. Grote kans dat je tijdens een cruise naar de Noordpool walvissen, walrussen en ijsberen spot.

Een reis om niet te vergeten

Ontdek de natuur in haar pure schoonheid. Vaar met de Serenade of the Seas van Royal Caribbean International naar het Noorden. Ontdek het fantastische landschap met de Nautica van Oceania Cruises. Zie de weergaloze wilde dieren met de Silver Explorer van Silversea of bewonder de schoonheid van het Noorden met de Norwegian Star van de Norwegian Cruise Line. Opmerkelijke gebieden rondom de Noordpool, die de meeste rederijen ook bereiken zijn IJsland, Tromso, Reykjavik, Alaska en Groenland. Het hoogseizoen voor cruises naar de Noordpool is gedurende de winter van maart tot mei. In deze periode schijnt de zon het langst. Natuurlijk kan er ook in de zomer gecruiset worden naar de Noordpool. Het belangrijkste aan een dergelijke expeditie is dat er genoeg warme kleren worden meegenomen. Daarom is het aan te raden thermo-kleding mee te nemen en indien mogelijk ook een stel passende schoenen. Dit omdat u de mogelijkheid heeft om van het schip af te gaan en met de begeleiders mee op pad te gaan. Met een beetje geluk, is het zelfs mogelijk om het mystieke en spectaculaire Noorderlicht van dichtbij te bekijken.

Verken het Noorden door te genieten van de hoogste kwaliteit

Niet alleen op de schepen worden alle passagiers voorzien van de hoogste kwaliteit en de beste service. Voordat de reis plaats vindt kan er al genoten worden van een goede kwalitatieve service. Mocht een wereld van pure wildernis, waar tegelijkertijd goed ontspannen kan worden iets voor jou zijn, neem dan snel contact op met de Dreamlines cruise experts. Vriendelijkheid en comfort is iets wat we bij Dreamlines garanderen. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet en bel naar Dreamlines.

Noordpool Beoordelingen