Dreamlines logo
tot wel
-43%

Cruises naar Turkije

Middellandse Zee (372)
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Gewenste reisduur
Zoeken terugzetten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Istanbul, Turkije (372)
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
Middellandse Zee
incl.: Istanbul, Turkije
Zoeken terugzetten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Turkije

Turkije, van Romeinen naar het Byzantijnse Rijk het is altijd een begeerlijk gebied geweest in de oud heid. In dit land vindt u dan ook meerdere culturele schatten zoals de Witte Kalkbergen van Pamukale, de Hagia Sophia van Istanboel en langs de kusten de oude Kongingsgraven bij Izmir. In 1923 werd door Mustafa Kemal Atatürk de oprichting van de moderne Republiek Turkije een feit, met Atatürk als haar eerste president. Een mix van cultuur en historie maakt dit land dan ook uniek en maakt het daardoor ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Wat dacht u van een prachtige cruise naar Marmaris en haar mooie blauwe zee en landschap, of naar de culturele hoofdstad van het Land Istanboel waar u het Topkapi paleis kunt bezoeken of de blauwe moskee. Turkije is overigens ook een prima start locatie voor een cruise op de Middellandse zee.
Bezienswaardigheden in Turkije
Ankara is de hoofdstad met 4,3 miljoen inwoners en kent vele verschillende bezienswaardigheden. Gaat u bijvoorbeeld naar het museum van de Anatolische beschavingen, waar u werken uit de Romeinse, Paleolithicum, Hettitische en Frygische tijdperk kunt bezichtigen. Een plek die u gezien moet hebben is het Anitkabir mausoleum, de is de begraafplaats van Atatürk. In heel Turkije vindt u monumenten geweid aan Atatürk. Istanbul is een mooie stad aan de middellandse en de zwarte zee , waar u kunt genieten van het Turkse strand. Bezoek er den Sultan Ahmet Camii, een moskee ook bekend als de blauwe Moskee, de moskee heeft haar naam te danken aan de vele blauwe tegels uit Iznik. De moskee dateert uit 1616 en wordt vandaag de dag naast een belangrijke toeristische attractie nog steeds als moskee gebruikt. Het Topkapi Paleis, een groot paleis in Istanboel was ongeveer 400 jaar lang de hoofdverblijfplaats van de Ottomaanse sultans.
Marmaris
Marmaris heeft een van de meest luxe havens van Turkije, er komen vele luxe jachten en het is dan ook een ware trekpleister voor de beter bedeelden in Europa. De stad is goed ingesteld op toeristen en u kunt er dan ook zeer goed restaurants vinden. Daarnaast is Marmaris een prachtige cruise bestemming. Bent u geïnteresseerd in een cruise naar Turkije neem dan contact op met het Dreamlines service team voor informatie of voor boekingen.