Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
Sales en Service:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies je cruise expert

Cruises naar Cyprus

Alle Bestemmingen
Alle Rederijen
Vertrek
Terugkomst
Zoeken terugzetten
hut
Reisduur
nacht
nachten
Prijs
Route
Gewenste vertrekhaven
Gewenste aankomsthaven
Cyprus (118)
Schip
Alle schepen
Alle Thema´s
Klein
Middel
Groot
Zoeken terugzetten
Neem contact met ons op!
Bel ons020 220 41 41
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants
filter
incl.: Cyprus
Zoeken terugzetten

Midden-Oosten vanaf Mumbai met de Azamara Onward

Azamara

Midden-Oosten vanaf Mumbai met de Azamara Onward

18 nachten

Van Mumbai tot Athene

Azamara Onward

20-04-2025 - 08-05-2025

Cruise

All Inclusive

Buitenhut

v.a. 3.640 € p.p.

Balkonhut

v.a. 5.328 € p.p.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontdek onze aanbiedingen!

Cruises naar Cyprus

De mythologie van Cyprus

Cyprus staat bekend doordat het de geboorteplaats van Aphrodite, godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid, is. Zo is het ook de twee na grootste eiland gelegen in de Middellandse Zee. Door de vele bezettingen heeft Cyprus veel verschillende invloeden die u hier terugvindt. Zo zult u kenmerken tegekomen uit de Turkse, Griekse, Egyptische, Byzantijnse en Engelse cultuur. Maar sinds 1960 was Cyprus dan eindelijk uitgeroepen als een onafhankelijk land en is nadien ook toegetreden tot de EU.
Noord-Cyprus
In het noorden van Cyprus zult u vooral Turkse invloeden tegenkomen. Hier zijn nu ook nog Turkse Cyprioten die hun leven leiden. De gastvrijheid waarmee ze vreemden ontvangen is hartverwarmend. Het noordelijke is niet zo commercieel als het zuidelijke gedeelte van Cyprus en het wordt ook niet veel bezocht door de vele onenigheden tussen de twee gedeeltes. Maar het idyllische wat het noordelijke gedeelte te bieden heeft zorgt voor een unieke ervaring. Zo kunt u in Girne het fort en de ridderburcht hoog in de bergen bezoeken.
Highlights van Cyprus
Bad van Aphrodite, dit is de geboorteplaats van de godin, tevens ook de plek waar ze verliefd werd op de jonge Adonis. De mythe zegt dat als u van deze bron drinkt zult beminnen en bemind worden. Of bezoek het zuidoostelijke punt van Cyprus, wat ook bekend staat als Kaap Greco. Naast deze plekken zijn er ook veel kloosters op Cyprus. Het Kykkosklooster staat bekend om zijn vele mozaïeken. Deze klooster is gelegen in het Troodosgebergte, waar ook de hoogste berg van Cyprus is met een hoogte van 1952m. Na een lange wandeling waarbij u deze prachtige culturele plekjes bezocht heeft, kunt u rustig bijkomen in een authentiek Cyprisch restaurantje in Omodos. Wilt u meer weten over de cruises van en naar Cyprus? Neemt u dan contact op met een van onze consultants bij Dreamlines.nl, die u graag verder willen helpen om uw ideale droomreis samen te stellen.