Cruises met Vesterålen

Het MS Vesterålen is een van de kleinste schepen van de Hurtigruten vloot, wat er voor zorgt dat u dichter bij de bestemmingen en bezienswaardigheden kunt komen. Vanwege het lage aantal passagiers is elke reis met het MS Vesterålen een unieke ervaring waar u in alle rust van kunt genieten.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  108 m
 • Passagiers
  510
 • Aantal dekken
  7
 • Bouwjaar
  1983

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Vesterålen Dekplan


Selecteer een dek 


Vesterålen Hutten


Binnenhut
Buitenhut
Selecteer een hut 
Locatie : Dek A,B,C,D,E
Bezetting : 4
Voorzieningen:
 • Bad met douche/WC
Hut oppervlakte : 6-10m²

Vesterålen Hutten


Selecteer een hut 

Binnenhut

Buitenhut

Beschrijving

Hutten

Bij de hutten heeft u keuze tussen binnen- en buitenhutten. Het maakt niet uit wat voor hutten u kiest, alle hutten ademen een unieke sfeer. Er zijn ook hutten beschikbaar die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. De hutten zijn eenvouder maar erg functioneel. Het panoramische salon biedt een prachtig uitzicht op het onvergetelijke landschap van Noorwegen. Ook is er een speciale kunstcollectie aan boord van het MS Vesterålen.

Eten en Drinken

Genieten van ontbijt- en lunchbuffet en een drie-gangen diner in het restaurant van het MS Vesterålen. Het eten aan boord is van regionaal karakter, verder is er een verscheidenheid aan visgerechten. In de cafetaria kunt u genieten van drankjes, broodjes en warme en koude gerechten. Bij reservering kunnen vegetarisch en dieet maaltijden bereid worden.

Entertainment en Activiteiten

Hoogtepunten van de Hurtigruten reizen zijn de gevarieerde en spannende excursies aan wal. Het grote aantal havens die worden bezocht door de Hurtigruten schepen, nodigen u uit om de omgeving te verkennen, wandelend of met de fiets. Fietsen zijn namelijk te huur op het schip. Daarnaast is er in de avond muziek en dans in de bar. Soms zijn er zelfs optredens van lokale musici en koren. Echter wordt dit niet al te vaak gedaan, omdat het belangrijkste van de Hurtigruten reizen de natuur en ontspanning is.

Dresscode

Bij Hurtigruten staat ontspanning en natuur centraal. Daarom is het ook casual en comfortabel aan boord. Als het weer sterk kan variëren, is het raadzaam om wind-en regendichte kleding mee te nemen. Vooral in de wintermaanden is het handig dat handschoenen, een sjaal, muts en warme onderkleding deel van de bagage zijn. Voor excursies aan wal zijn wandelschoenen en wandelstokken erg belangrijk. Bijzonder belangrijk is een zonnebril, UV-stralen weerspiegeld door ijs en sneeuw kunnen gevaarlijk zijn voor het oog.

Bijzonderheden

De gesproken talen op het MS Vesterålen zijn Engels en Noors. Daarnaast is er een Duits-sprekende gids, evenals Duitse service aan boord.

Schip gegevens

 • Inbedrijfstelling: 1983
 • Gerenoveerd: 1995
 • Lengte: 108 m
 • Tonnage: 6.261
 • Snelheid: 15 knopen
 • Diepgang: 4 m
 • Aantal dekken: 7
 • Passagiers: 510
 • Taal aan boord: Engels
 • Valuta aan boord: Noorse kronen
 • Internet draadloos: Tegen betaling

Vesterålen klantbeoordelingen

7.1 / 10
Goed
Gebaseerd op 1 klantbeoordelingen
Beoordelingen
Uitstekend (9+)
0
Goed (7-9)
1
Redelijk (5-7)
0
Matig (3-5)
0
Slecht (1-3)
0
Klantbeoordelingen
Schepen
8.0 / 10
Hut
10.0 / 10
Dineren
10.0 / 10
Excursies
0 / 10
Diensten
10.0 / 10
Sport
2.0 / 10
Entertainment
2.0 / 10
1 Beoordelingen
Sorteren op:
>69 jaar
23 september 2017
7.0 / 10
7.0 / 10
23 september 2017
Adriana d.
>69 jaar
Bergen - Kirkenes - Bergen
vrijgezelontspannendverscheiden
medewerkers: cijfer 10 ontspannen sfeer service: cijfer 10 stiptheid: cijfer 10 alles tot in de puntjes geregeld
In Kirkeness kwam een groep van 95 personen aan boord uit India ( ik heb niets tegen de mensen), maar het voelde alsof ze de macht overnamen, de sfeer was lang niet meer zo ontspannen, voorheen liepen alle nationaliteiten door elkaar, zij wilden allemaal bij elkaar zitten, ook tijdens het diner

Buitencabine: A
Helemaal in orde, vooral : een beetje krap voor twee, ik was echter alleen