MS Vesterålen

MS Vesterålen

Verken de indrukwekkende Noorse natuur als nooit tevoren

Cruises met Vesterålen

De eerste reis van het MS Vesterålen was langs de adembenemende Noorse kust wat tegenwoordig een vaste bestemming is voor het schip. In de afgelopen jaren is het schip twee keer gerenoveerd om in optimale staat van dienst te blijven. Op het 108 meter lange schip vinden maximaal 510 reizigers hun thuishaven voor een geweldige reis.

Het schip heeft een kleiner formaat om naar plekken te varen die met grotere schepen niet te bereiken zijn. Zo kunt u aan boord van het MS Vesterålen de echte Noorse natuur verkennen. De uitgebreide kunstcollectie aan boord geeft daarnaast ook een prachtige indruk. De beperkte capaciteit voor reizigers maar een reis met het MS Vesterålen pas echt speciaal.

Aan boord zijn genoeg voorzieningen voor een mooie reis. Zo is er een fitnesscentrum, een restaurant, een cafe, een indrukwekkende panoramalounge, een bar, een speelhoek voor kinderen en zelfs kleinere lounges voor een gezellige avond.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  108 m
 • Passagiers
  510
 • Aantal dekken
  7
 • Bouwjaar
  1983

Vesterålen Aanbiedingen

Onze aanbevelingen
Bekijk alle aanbiedingen

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Vesterålen Dekplan


Selecteer een dek 
Vesterålen Deck G

Vesterålen Hutten


Buitenhut
Selecteer een hut 
Locatie : Dek 3
Bezetting : 2
Voorzieningen:
 • Bad met douche/WC
Minimale hut oppervlakte : 6 m²

Vesterålen Hutten


Selecteer een hut 

Buitenhut

Beschrijving

Hutten

Bij de hutten aan boord van het MS Vesterålen heeft u de keuze tussen binnen- en buitenhutten. Het maakt niet uit wat voor hut u kiest, alle hutten ademen een unieke sfeer aan boord van dit schip. Er zijn ook hutten beschikbaar die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. De hutten zijn eenvoudig maar erg functioneel. Het panoramische salon biedt een prachtig uitzicht op het onvergetelijke landschap van Noorwegen en kunt u een speciale kunstcollectie aan boord vinden.

Eten en Drinken

Genieten van een ontbijt- en lunchbuffet en een drie-gangen diner in het restaurant van het MS Vesterålen. Het eten aan boord is van regionaal karakter, verder is er een verscheidenheid aan visgerechten. In de cafetaria kunt u genieten van drankjes, broodjes en warme en koude gerechten. Bij reservering kunnen vegetarische en speciale maaltijden bereid worden.

Entertainment en Activiteiten

Hoogtepunten van de Hurtigruten reizen zijn de gevarieerde en spannende excursies aan wal. Het grote aantal havens die worden bezocht door de Hurtigruten schepen, nodigen u uit om de omgeving te verkennen, wandelend of met de fiets. Hiervoor zijn fietsen aan boord van het schip te huur. Daarnaast is er in de avond muziek en dans in de bar. Soms zijn er zelfs optredens van lokale musici en koren. Echter wordt dit niet al te vaak gedaan, omdat het belangrijkste van de Hurtigruten reizen de natuur en ontspanning is.

Dresscode

Bij Hurtigruten staat ontspanning en natuur centraal, daarom is een casual en comfortabele dresscode ook van toepassing. Bij sterke weer variaties is het raadzaam om wind- en regendichte kleding mee te nemen. Vooral in de wintermaanden is het handig dat handschoenen, een sjaal, muts en warme onderkleding deel van de bagage zijn. Voor excursies zouden wandelschoenen en wandelstokken een goede bijdrage kunnen leveren. Bijzonder belangrijk is een zonnebril, in verband met de UV-stralen die weerspiegelen door het ijs en sneeuw en zo gevaarlijk kunnen zijn voor het oog.

Bijzonderheden

De gesproken talen op het MS Vesterålen zijn Engels en Noors. Daarnaast is er een Duits-sprekende gids en service aan boord.

Schip gegevens

 • Inbedrijfstelling: 1983
 • Gerenoveerd: 1995
 • Lengte: 108,55 m
 • Tonnage: 6.261
 • Snelheid: 17,5 knopen
 • Diepgang: 4 m
 • Aantal dekken: 7
 • Passagiers: 490
 • Taal aan boord: Engels, Noors
 • Valuta aan boord: Noorse kronen
 • Internet draadloos: Tegen betaling

Vesterålen klantbeoordelingen

7.1 / 10
Zeer goed
Gebaseerd op 1 klantbeoordelingen
Beoordelingen
Uitstekend (8.5+)
0
Zeer goed (7-8.5)
1
Goed (4.5-7)
0
Redelijk (3-4.5)
0
Gemiddeld (1-3)
0
Klantbeoordelingen
Schepen
8.0 / 10
Hut
10.0 / 10
Dineren
10.0 / 10
Excursies
0 / 10
Diensten
10.0 / 10
Sport
2.0 / 10
Entertainment
2.0 / 10
1 Beoordelingen
Sorteren op:
>69 jaar
23 september 2017
7.0 / 10
7.0 / 10
23 september 2017
Adriana d.
>69 jaar
Bergen - Kirkenes - Bergen
vrijgezelontspannendverscheiden
medewerkers: cijfer 10 ontspannen sfeer service: cijfer 10 stiptheid: cijfer 10 alles tot in de puntjes geregeld
In Kirkeness kwam een groep van 95 personen aan boord uit India ( ik heb niets tegen de mensen), maar het voelde alsof ze de macht overnamen, de sfeer was lang niet meer zo ontspannen, voorheen liepen alle nationaliteiten door elkaar, zij wilden allemaal bij elkaar zitten, ook tijdens het diner

Buitencabine: A
Helemaal in orde, vooral : een beetje krap voor twee, ik was echter alleen