MS Kong Harald

MS Kong Harald

A

Cruises met Kong Harald

Het MS Kong Harald is vernoemd naar de monarch van Noorwegen. Het schip is in 2016 volledig gerenoveerd en heeft een compleet eigentijds interieur. Aan boord treft u onder andere 3 restaurants, een bakker en een ijsbar voor de lekkerste ijsjes.

Naast heerlijke eetgelegenheden is er meer te doen en beleven aan boord. Zo is er een sauna om u even terug te trekken en helemaal tot rust te komen. Wilt u juist helemaal niet tot rust komen? Dan kunt u altijd even een bezoekje brengen aan het prachtig uitgeruste fitnesscentrum.

Op het zonneterras heeft u een uniek uitkijkplatform en een panoramisch uitzicht over een prachtig kustlandschap. Het MS Kong Harald is met een echt expeditie team een universiteit op zee. Interessante lezingen en presentaties die zowel in de conferentieruimte worden gehouden als op het indrukwekkende zonnedek. De onderwerpen die besproken zijn afhankelijk van het seizoen. Het toegewijde expeditie team heeft maar een missie: u mee te nemen op een reis met geweldige ervaringen op het gebied van natuur, fauna en cultuur.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  122 m
 • Passagiers
  622
 • Aantal dekken
  6
 • Bouwjaar
  1993

Kong Harald Aanbiedingen

Er zijn momenteel geen aanbiedingen voor dit schip

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Kong Harald Dekplan


Selecteer een dek 
Kong Harald Deck 7

Kong Harald Hutten


Binnenhut
Buitenhut
Suite
Selecteer een hut 
Locatie : Dek 3
Bezetting : 2
Voorzieningen:

  Kong Harald Hutten


  Selecteer een hut 

  Binnenhut

  Buitenhut

  Suite Cabin

  Beschrijving

  Hutten

  Bij het MS Kong Harald heeft u de keuze tussen binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites. Tevens zijn er een aantal obstakelvrije hutten op het schip. De hutten zijn erg gezellig en uitgerust met alles wat u nodig heeft voor een prettige cruise.

  Eten en Drinken

  Het MS Kong Harald eert met zijn naam en zijn met kronen en lelies versierde uiterlijk de koninklijke familie van Noorwegen, en ook andere belangrijke persoonlijkheden van het land. Het gezellige café aan boord is vernoemd naar de Nobelprijswinnaar Fridtjof Nansen. Verder bevinden zich op het schip een restaurant en twee panoramische salons. Het restaurant biedt dagelijks een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet aan. In de avond kunt u de dag afsluiten met een 3-gangen maaltijd.

  Entertainment en Activiteiten

  Mogelijkheden voor ontspanning kunt u vinden op het zonneterras of in de sauna en voor de sporters is er een fitnesscentrum beschikbaar. Verder is er een speelkamer voor de kinderen, diverse speelautomaten, een winkel en een internetcafé. Daarnaast kunt u aan boord fietsen huren om de havens te verkennen. Naast de beste, vooraf geboekte, tours en excursies aan wal, zijn er ook aan boord diverse informatiesessies over de plaatsen waar het schip heen vaart. Er worden een aantal muziek- en dansvoorstellingen gehouden.

  Bijzonderheden

  Op de Kong Harald bevindt zich een autodek, zodat u de mogelijk heeft om uw auto mee te nemen aan boord. De gesproken talen op het MS Kong Harald zijn Engels en Noors. Daarnaast is er een Duitssprekende gids en service aan boord.

  Dresscode

  Bij Hurtigruten staat ontspanning en natuur centraal, daarom is een casual en comfortabele dresscode ook van toepassing. Bij sterke weer variaties is het raadzaam om wind- en regendichte kleding mee te nemen. Vooral in de wintermaanden is het handig dat handschoenen, een sjaal, muts en warme onderkleding deel van de bagage zijn. Voor excursies zouden wandelschoenen en wandelstokken een goede bijdrage kunnen leveren. Bijzonder belangrijk is een zonnebril, in verband met de UV-stralen die weerspiegelen door het ijs en sneeuw en zo gevaarlijk kunnen zijn voor het oog.

  Schip gegevens

  • Inbedrijfstelling: 1993
  • Lengte: 121,8 m
  • Tonnage: 11.204
  • Snelheid: 17 knopen
  • Diepgang: 4 m
  • Aantal dekken: 6
  • Passagiers: 590
  • Taal aan boord: Engels, Noors
  • Valuta aan boord: Noorse kronen
  • Internet draadloos: Tegen betaling