MS Finnmarken

MS Finnmarken

Dit prachtige expeditieschip laat u volop genieten van de natuur

Cruises met Finnmarken

Het MS Finnmarken staat bekend als het meest luxueuze schip in de vloot van Hurtigruten. Aan boord van dit schip kunt u Noord-Europa ontdekken zoals dat op geen enkel ander schip mogelijk is. Met een reis aan boord van het MS Finnmarken krijgt u het echte Noord-Europa gevoel.

In totaal kunnen er maximaal 628 passagiers aan boord van dit schip. De inrichting van het schip is klassiek en elegant. Het hoogtepunt aan boord is de Spa, waar na een intensieve dag de ontspanning kan worden opgezocht. Het is ook mogelijk om te genieten van een heerlijke massage. Het zwembad en de jacuzzi bieden daarnaast ook rust met een prachtig uitzicht op het platteland.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te ontspannen in de Panorama Lounge. Daarnaast bieden de restaurants en bars aan boord de ideale gelegenheid voor een lekker drankje en een smakelijk diner. De gerechten zijn regionaal geïnspireerd met een verscheidenheid aan visgerechten.

Feiten & cijfers

 • Scheepslengte
  139 m
 • Passagiers
  628
 • Aantal dekken
  7
 • Bouwjaar
  2002

Finnmarken Aanbiedingen

Onze aanbevelingen

Scheepsinformatie

Dekken en hutten

Finnmarken Dekplan


Selecteer een dek 
Finnmarken Deck 8

Finnmarken Hutten


Binnenhut
Buitenhut
Suite
Selecteer een hut 
Locatie : Dek 3
Bezetting : 2
Voorzieningen:
  Minimale hut oppervlakte : 0 m²

  Finnmarken Hutten


  Selecteer een hut 

  Binnenhut

  Buitenhut

  Suite Cabin

  Beschrijving

  Hutten

  Het in 2002 gebouwde schip MS Finnmarken is in het erg mooie Art deco stijl ingericht en beschikt over een totaal van 617 bedden. Het MS Finnmarken is ook het schip met de meeste suites van de gehele vloot van Hurtigruten. Bovendien is er ruimte voor 35 auto’s aan boord van dit schip.

  Eten en Drinken

  Het restaurant op het MS Finnmarken biedt overheerlijke regionale gerechten en diverse visspecialiteiten. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s middags wordt er een groot lunchbuffet verzorgd met zowel warme als koude maaltijden. Daarnaast is er ’s avonds een drie gangen menu om van te kunnen genieten. De drie cafetaria’s zijn hele dagen geopend en serveren verschillende drankjes en snacks. Ook is er genoeg vermaak bij de twee bars en de Panorama Lounge.

  Entertainment en Activiteiten

  Op de Finnmarken bevinden zich twee internetcafés, een bibliotheek, diverse winkels en een speelkamer. Verder kunt u de brug van het schip bekijken als u zich vooraf daarvoor aanmeld. Een ander bijzonder hoogtepunt is dat u richting de neuskegel van dit schip kunt lopen. Ook kunt u op het schip fietsen huren om de havens en de omgeving te verkennen. De excursies zijn een aanrader, maar moeten vooraf worden gereserveerd. Het entertainment aan boord van de Hurtigruten schepen bestaan uit muziek en dans in de bar zodat u met volle tevredenheid kunt genieten van de vakantie.

  Wellness en Sport

  De wellness faciliteiten aan boord van het MS Finnmarken zijn een zwembad, een bubbelbad op het dek en een spa met sauna, solarium, massages en een kapsalon.

  Dresscode

  Bij Hurtigruten staat ontspanning en natuur centraal, daarom is een casual en comfortabele dresscode ook van toepassing. Bij sterke weer variaties is het raadzaam om wind- en regendichte kleding mee te nemen. Vooral in de wintermaanden is het handig dat handschoenen, een sjaal, muts en warme onderkleding deel van de bagage zijn. Voor excursies aan wal zijn wandelschoenen en wandelstokken erg belangrijk. Bijzonder belangrijk is een zonnebril, UV-stralen weerspiegeld door ijs en sneeuw kunnen gevaarlijk zijn voor het oog.

  Bijzonderheden

  De gesproken talen op het MS Finnmarken zijn Engels en Noors. Daarnaast is er een Duits sprekende gids en service aan boord.

  Schip gegevens

  • Inbedrijfstelling: 2002
  • Lengte: 138,50 m
  • Tonnage: 15.690
  • Snelheid: 18 knopen
  • Diepgang: 4 m
  • Aantal dekken: 7
  • Passagiers: 919
  • Taal aan boord: Engels, Noors
  • Valuta aan boord: Noorse kronen
  • Internet draadloos: Tegen betaling