Actuele informatie m.b.t. COVID-19

Actuele informatie m.b.t. COVID-19

Verscherpte maatregelen tijdens het inschepen

Neem contact met ons op!
Bel ons0202204141
Stuur ons een e-mailMail ons
Neem contact op met onze expertsAdvies op maat van cruise consultants

Verscherpte maatregelen tijdens het inschepen

Het coronavirus zorgt ervoor dat rederijen verscherpte maatregelen hanteren tijdens het inschepen. Voordat u op reis gaat, is het van belang dat u op de hoogte bent van de effectieve en preventieve maatregelen die worden genomen.

De gezondheid en veiligheid van iedere passagier is de topprioriteit van elke rederij. Gasten die de komende maanden cruisen, worden verzocht rekening te houden met de volgende maatregelen:

Uw reisgeschiedenis

  • Als u heeft gereisd naar, van of via het vasteland van China, Hong Kong, Japan, Iran, Taiwan, Vietnam of Macau, of een van de volgende regio's en provincies in Noord-Italië (regio Lombardije en de provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro Urbino, Venetië, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Alessandria en Verbano-Cusio-Ossola, of andere gebieden met beperkingen zoals aangegeven door de Italiaanse autoriteiten), of deze gebieden heeft doorkruist via een luchthaven in de afgelopen 14 dagen, dan wordt u de toegang tot het schip geweigerd.
  • Bovenstaande maatregel is ook van toepassing op de reisgenoten van deze gasten (ouder, echtgenoot, kind, broers en zussen of een reisgenoot die een hut deelt).

Screening 

Voordat de passagiers aan boord gaan, voeren rederijen een screening uit. Hierbij wordt gelet op symptomen van ziekte.

  • Gasten met symptomen van ziekte zoals koorts (≥37,5 ° C / 99,5 ° F), hoesten of ademhalingsmoeilijkheden, zullen toegang tot het schip worden geweigerd.
  • Bovenstaande maatregel is ook van toepassing op de reisgenoten van deze gasten (ouder, echtgenoot, kind, broers en zussen of een reisgenoot die een hut deelt)
  • Heeft u 14 dagen voor het inschepen nauw contact gehad met iemand die vermoedelijk is gediagnosticeerd met het coronavirus? Ook dan zal toegang tot het schip worden geweigerd.

Uw paspoort

  • Gasten met een Chinees paspoort die de afgelopen 14 dagen niet op het vasteland van China, Hong Kong, of Macao hebben gereisd en in goede gezondheid verkeren, mogen aan boord gaan.
  • Echter, in sommige landen kunnen de lokale autoriteiten de toegang weigeren aan houders van Chinese paspoorten of aan gasten die door getroffen landen hebben gereisd.

Wanneer u aan boord gaat, zal u worden verzocht goed op de algehele gezondheid en hygiëne te letten. Over deze maatregelen zult u aan boord worden geïnformeerd.