Riviercruises: de perfecte mix van avonturen aan land en plezier aan boord

Riviercruises zijn misschien minder bekend dan oceaancruises, maar desalniettemin een onvergetelijke ervaring. Of het nou u eerste keer op een cruisesschip is, of u bent een ervaren cruiser, een riviercruise is een speciale traktatie die het beste van twee werelden combineert: vakantie op het water en vakantie op het land. Mensen die zich willen onderdompelen in de cruisewereld, zullen ontdekken dat riviercruises een fantastische manier zijn om iets nieuws te ervaren. Geniet van een rustige rit langs prachtige bezienswaardigheden en historische steden, allemaal vanuit comfort van een elegant ingerichte rivierboot.

Riviercruises: ontspan, ontdek en verken land en water

Een riviercruise is één van de meest ontspannen manieren om te reizen. Terwijl u langs prachtige binnenwateren vaart, heeft u de kans om middeleeuwse steden, pittoreske dorpjes en bezienswaardigheden te ontdekken. Omdat veel steden dicht bij wateren zijn gebouwd, kunt u recht in het hart van iconische bestemmingen varen zoals Wenen, Amsterdam en Praag. Anders dan bij oceaancruises is uw verblijf in de aanloophaven niet beperkt tot een paar uur, zodat u meteen kunt beginnen met verkennen – geen aanbesteding en wachten in de rij is niet nodig. Op deze manier kunt u het beste uit uw tijd aan wal halen en uzelf echt onderdompelen in de unieke sfeer van uw bestemming.  En in plaats van slechts twee of drie stops te maken tijdens een cruise van een week, kunt u elke dag een nieuwe stad bezoeken – er is bijna nooit een ‘zee’ -dag tussendoor.

De voordelen van rivier cruisen

Relatief kleine schepen, een geavanceerd ontwerp en duurzame functies creëren een vertrouwde en warme sfeer aan boord die het gemakkelijk maakt om te ontspannen. Vanwege het lage aantal passagiers is het gemakkelijk om uw mede-cruisers te leren kennen. Voorzieningen zijn niet zo talrijk en luxe als op een cruiseschip op zee, maar restaurants, bibliotheken en zonneterrassen zorgen ervoor dat u nog steeds een geweldige tijd aan boord zult hebben. Sommige rivierboten hebben zelfs een kleine fitnessruimte of spa aan boord.

Buffet tijdens riviercruise

Vanwege hun kleine formaat kunnen riviercruiseschepen dichter bij het stadscentrum liggen, dus er is geen extra vervoer naar de bezienswaardigheden nodig. U heeft misschien zelfs tijd om de omgeving te verkennen – veel rivierlijnen bieden hun gastfietsen aan op de wal, zodat ze nog verder kunnen reizen. U heeft meer tijd om daadwerkelijk uw verblijf in de stad te verkennen en te genieten in plaats van in de rij te wachten op en van het schip te stappen.

Nog een pluspunt: vanwege hun relatief kleine formaat bieden de meeste riviercruiseschepen alleen buitenhutten aan, en veel hutten hebben ook een balkon. Natuurlijk licht en een prachtig uitzicht zonder de oever te breken zijn absoluut voordelen van riviercruises. Budgetplanning is ook eenvoudig, omdat veel riviercruise lijnen kosten voor maaltijden, excursies en drankjes in de cruisekosten opnemen. Thuis verbonden blijven met uw dierbaren is ook eenvoudig, want in tegenstelling tot oceaancruises heeft u een geweldig telefoonsignaal aan boord. Sommige lijnen hebben zelfs gratis WiFi.

Voor de stadsreiziger: riviercruises in Europa

Europa is veruit de meest populaire bestemming voor een riviercruise. Heeft u er ooit van gedroomd om langs de Donau of de Douro te dobberen terwijl u Europa’s culturele pareltjes ontdekt? Riviercruises zijn een bestemming-intensieve manier van reizen en de kans is groot dat u meer tijd op het land doorbrengt dan op de boot. Bent u geïnteresseerd in levendige en multiculturele steden? Boek dan een riviercruise naar topbestemmingen zoals Parijs, Wenen of Boedapest en kijk uit naar een feest van cultuur, architectuur en geschiedenis. Tussen culturele evenementen en rondleidingen heeft u genoeg tijd voor sightseeing, winkelen en dineren. Een riviercruise is de perfecte manier om verschillende historische hotspots in één regio te bezoeken. U heeft genoeg tijd om elke bestemming echt te ervaren terwijl u zich koestert in de ambiance van elke aanloophaven.

Rijn- en Donau-riviercruises

Geeft u de voorkeur aan een rustige, bijna betoverde omgeving tijdens uw vakantie en wilt u meerdere landen in één reis bezoeken? Duik dan in de fascinerende rivierdalen van de Donau of de Rijn.

De Rijn is de perfecte keuze als u West-Europa wilt verkennen. Het stroomt door zes landen en langs 11 UNESCO-werelderfgoedsites. U kunt beroemde steden zoals Amsterdam, Keulen en Basel bezoeken, maar ook charmante, minder bekende steden zoals Rüdesheim, Straatsburg en Bonn tijdens een cruise langs de Rijn.

Riviercruise Rijn

De Donau is de op één na langste rivier van het continent en stroomt van het Zwarte Woud in Duitsland helemaal naar de Zwarte Zee in Oost-Europa en passeert acht landen langs de weg. Loop in de voetsporen van klassieke componisten in Wenen, geniet van de adembenemende architectuur van Boedapest. De bemanning aan boord en uw gids aan wal zullen hun best doen om u een volledige regionale ervaring te geven, en gidsen zullen u alles vertellen over volksverhalen en legendes op het terrein. Dit alles is mogelijk tijdens een riviercruise op de Donau.

Riviercruises in Portugal en Frankrijk

Hoewel de Donau en de Rijn de populairste bestemmingen zijn voor riviercruises in Europa, zijn er nog enkele bestemmingen die niet over het hoofd mogen worden gezien. Een riviercruise op de Douro neemt u mee naar toplocaties in Spanje en Portugal, die door vruchtbare valleien en wijnlanden stroomt, evenals de steden zoals Porto, Pinhão en Vega de Terrón. Deze steden langs de rivier nodigen de kenners en liefhebbers van de fijnere dingen in het leven uit om de beste plekken te vinden om te eten en te drinken. Een cruise langs de Rhône of de Sâone-rivieren in Zuid-Frankrijk voert u langs de lavendelvelden van de Provence en de wijngebieden van de Rhône-vallei. Een wandeling door de prachtige historische steden en kleine dorpjes is zo magisch als een wandeling langs de rivieroever en de vele haltes op uw cruise geven u de kans om de vintage te proeven en u onder te dompelen in de cultuur van elk gebied.

Riviercruise Frankrijk

Welke riviercruise lijn moet u kiezen?

Het brede scala aan riviercruise lijnen zorgt voor de optimale keuze voor u en uw dierbaren. Of u nu in luxe wilt zeilen of op zoek bent naar een meer relaxte ervaring, er is een riviercruise die op u is afgestemd. Riviercruises met Feenstra Rijn Lijn, Arosa en Phoenix zijn geweldig voor zowel ervaren reizigers als beginnende riviercruises. Ze bieden mogelijkheden voor diepe interactie met de lokale geschiedenis en cultuur in een premium omgeving. En dCs en Lüfner Cruises zijn gespecialiseerd in luxe riviercruises, varen naar topbestemmingen in een onverslaanbare eersteklas omgeving. Een luxe riviercruise is uw beste keuze als u een speciale gelegenheid zoals een huwelijksreis, verjaardag of jubileum viert.

Vind uw riviercruise en ervaar de vakantie van uw leven

Vraagt u zich nog steeds af of een riviercruise geschikt is voor uw volgende vakantie? Er zijn riviercruises voor iedereen. Traditionele riviercruises richten zich op cultuur, geschiedenis en geografie van de bestemming. Met excursies aan wal en speciaal ontworpen routes zijn deze reizen voor cultuurliefhebbers. Daarnaast zijn er nog vele andere themacruises beschikbaar. Voor een echt magische vakantie ervaring kunt u overwegen om op een kerstmarkt cruise te gaan. Aspirant-sommeliers zullen een reis door de wijngaardvalleien van Duitsland, Portugal of Frankrijk niet willen missen. En voor een kort uitje met uw partner, is een romantische riviercruise alleen voor volwassenen de beste keuze.

Riviercruise zwembad

Als u op zoek bent naar een ontspannen en zorgeloze manier om nieuwe plaatsen te verkennen en interessante mensen te ontmoeten, zoek riviercruises in Europa en bel ons! Wij helpen u al te graag bij het helpen van uw volgende avontuur!



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *