COSTA SMERALDA – HET NIEUWSTE SCHIP VAN COSTA CRUISES

Costa Cruises is sinds december 2019 in het trotse bezit van de Costa Smeralda. Volledig in Italiaanse stijl, kunt u zich verheugen op fantastisch entertainment, een authentieke keuken en natuurlijk op warme gastvrijheid aan boord. Wat de Costa Smeralda onderscheidt van de andere schepen uit de vloot van Costa, is dat het het eerste ‘groene’ schip is van de Italiaanse rederij dat gebruik maakt van vloeibaar aardgas.

ONTDEK ITALIË

Een liefhebber van het prachtige land? Dan kunt u uw geluk niet op aan boord van de Costa Smeralda, vernoemt naar het gelijknamige kustgebied in Sardinië. Het schip neemt u letterlijk en figuurlijk mee op reis door Italië, zo vindt u Palermo op dek 4 en bezoekt u het prachtige eiland Capri op dek 8.

Hutten en suites op de Costa Smeralda

Het feit dat het nieuwe vlaggenschip een liefdesverklaring aan Italië is, vindt u dus niet alleen terug in het design, maar ook in de namen van de dekken. Dankzij deze namen vindt u niet alleen heel gemakkelijk uw hut, maar wordt u op het dek meegezogen in de sfeer van de betreffende stad. Zo genieten Rome-kenners van de architectuur op dek 10 en fans van Milaan zullen dol zijn op dek 15! De prachtige Italiaanse steden dienden ook als inspiratie voor de keuze van kleuren en patronen in de hutten. De meubels, lampen, stoffen en accessoires zijn allemaal afkomstig uit Italië. Houten details en visuele elementen vormen een harmonieus ontwerp, zo voelt u zich helemaal ondergedompeld in de Italiaanse cultuur.

Italiaans design aan boord van de Costa Smeralda

HET EERSTE MUSEUM OP EEN CRUISESCHIP

Italiaans design is ook de focus van het CoDe – Costa Design Museum, het eerste museum op een cruiseschip. U vindt het museum in het hart van het schip, 400 vierkante meter om rustig doorheen te lopen en u te laten inspireren. Adam Tihany en Matteo Vercelloni, professoren in designgeschiedenis, ontwierpen het museum. Het is onderverdeeld in vijf gebieden: relieken, mode, transport, meubels en servies. Ook kunt u lekker even zitten en genieten van oude beroemde films die worden afgespeeld.

Een nieuw hoogtepunt zal het Colosseo zijn, een open ruimte in het midden van het schip, met de nieuwste audiovisuele technologie. Gasten kunnen hier buitengewone shows bewonderen. De speciale ambiance van de Costa Smeralda kunt u ook ervaren in de Solemio Spa en in de diverse restaurants en bars. Het nieuwe restaurant “LAB – Laboratory of Taste” laat gasten op een leuke manier kennismaken met gezonde en duurzame voeding.

Bovenaanzicht van de Costa Smeralda

AANGEDREVEN DOOR LNG

Na de AIDAnova is de Costa Smeralda het tweede cruiseschip ter wereld dat, zowel in de haven als op zee, LNG gebruikt. Het gebruik van vloeibaar aardgas wordt momenteel beschouwd als de meest geavanceerde brandstoftechnologie in de scheepvaart. Zwaveldioxide-emissies en deeltjes worden bijna geëlimineerd en ook de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Met de nieuwe schepen zet Costa een belangrijke stap om de milieu-impact te minimaliseren en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Duurzaamheid is ook uiterst belangrijk aan boord. Dankzij de ontziltingsinstallaties (waarin zoet water uit zout water wordt gemaakt) van het schip, wordt direct voldaan aan de dagelijkse waterbehoefte. Kunststof voor eenmalig gebruik wordt geleidelijk verminderd en het scheiden van afval maakt ook deel uit van het recycle model. Costa ziet zichzelf als een koploper in het duurzame toerisme en dat is terug te zien in de volgende veranderingen: het gebruik van LED-verlichting, het terugwinnen van de door de motoren gegenereerde warmte en een nieuwe generatie liften zorgen voor minder energieverbruik.

Het nieuwste schip van Costa Cruises - Costa Smeralda

De Costa Smeralda werd gebouwd op de Meyer-scheepswerf in Turku, Finland. Zoals alle schepen in de vloot, vaart het onder de Italiaanse vlag. Tot half mei 2020 staan ​​retourreizen met haltes in Savona, Marseille, Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia op het programma.

Dreamlines helpt u graag bij het plannen van uw droomvakantie. Neem een kijkje op onze site en bekijk de cruises met de Costa Smeralda hier. Als u hulp of meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met onze behulpzame cruise specialisten door te bellen naar 020 220 4141.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *