Het ms Rotterdam legt voor 100e keer aan in Rotterdam

Morgen komt de Rotterdam voor de 99e keer aan in haar thuishaven Rotterdam. Dat betekent dat de eerst volgende keer de 100e keer is

Volgende week zaterdag, 4 juli, legt de Rotterdam voor de 100e keer aan in haar thuishaven en dat wordt groots gevierd!

Zaterdag 4 juli komt het ms Rotterdam voor de 100e keer aan in haar thuishaven Rotterdam. Dit zal gevierd worden met grote festiviteiten aan boord van het schip en in de terminal. Voor de bezoekers is er een feestelijk programma georganiseerd door de Cruise Port Rotterdam en de Holland America Line. Er zijn spuitboten en is er een draaiorgel e.d.

De ms Rotterdam werd in 1997 gedoopt door prinses Margriet en op 4 juli, 18 jaar later, is de vrouw van Pieter van Vollenhoven opnieuw aanwezig bij het honderdste bezoek van het schip aan de haven van Rotterdam.

De Rotterdam is het vlaggenschip van de rederij Holland America Line. Vooraf aan dit cruiseschip hebben nog meer schepen met de naam Rotterdam gevaren, deze Rotterdam is het zesde schip met de naam Rotterdam. Het Flagship of Excellence is gebouwd in Italië met 1997 als bouwjaar en werd in 2005 gerenoveerd en is sindsdien van nog meer gemakken voorzien. Er zijn onder andere meer activiteiten en voorzieningen voor kinderen toegevoegd en er wordt de mogelijkheid geboden om kookdemonstraties te volgen.

De Rotterdam legde voor het eerst in haar thuishaven aan op 10 juni 1998, toen al was er grote belangstelling aan de kade. Het schip met een lengte van 237 meter hoopt tijdens haar 100e aanleg op 4 juli, dat de belangstelling minstens zo groot is. Breng op 4 juli een bezoek aan de haven in Rotterdam en u zult zich zeker vermaken. Tot dan!Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *