‘Plan Een Cruise Maand’ Week 1: Europa

In Europa zijn er ontzettend veel mogelijkheden om prachtige cruises te maken. Wij van Dreamlines hebben onze tips voor de meest populaire en niet zo bekende bestemmingen op een rijtje gezet.

Noorwegen

Een van de populairste cruisebestemmingen voor Nederlanders is Noorwegen. Het feit dat veel van deze cruises vanuit onze eigen havens, Rotterdam en Amsterdam, of net over de grens in Duitsland vertrekken maakt het natuurlijk extra comfortabel. De bekendste havens in Noorwegen zijn Oslo, Flåm, Geiranger, Hellesylt en Bergen. Deze havens worden dan ook het meest bezocht door cruiseschepen. Verder gaan de meeste routes langs enkele van de vele prachtige fjorden die Noorwegen rijk is. Door de schoonheid van deze fjorden is dit echt een onvergetelijke ervaring! Maar als u een keer een andere ervaring op wilt doen dan kunt u onder andere naar de Noordkaap! Honningsvåg, de naastgeleden cruisehaven, is het meest noordelijkste stadje van het Europese vasteland waardoor hier niet heel veel mensen op cruise zijn geweest. Als u de film Nova Zembla heeft bekeken dan mag ook een bezoekje aan Bereneiland zeker niet ontbreken. Dit eiland is namelijk ontdekt tijdens de trip naar Nova Zembla. Verder kunt u ook nog naar het Liefdefjord, dit fjord is vernoemd naar het Nederlandse schip de Liefde van de voormalige VOC.

Cruise Noorwegen

Middellandse Zee

De tweede bestemming uit dit lijstje is de Middellandse Zee. Het Middellandse Zeegebied staat bekend om de veelzijdigheid van haar landen. Zo grenzen er  22 landen aan deze zee waarvan zestien in Europa liggen. De populairste havens aan de Middellandse Zee zijn Barcelona, Venetië, Marseille, Civitavecchia en Palma de Mallorca. Cruises op normale cruiseschepen is al een hele beleving, maar een cruise op een zeilschip is heel uniek. Dat is ook precies waar Windstar Cruises, Sea Cloud Cruises en Star Clippers op inspelen. Zij verzorgen namelijk cruises over de Middellandse Zee met een zeilschip. Verder is het ook zeker de moeite waard om een van de minder bezochte havens, zoals een haven in Turkije of Cyprus, te bezoeken.

Cruise Middellandse Zee

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden hebben het hele jaar door een heerlijke temperatuur zodat u lekker tot rust kan komen. Alle Eilanden hebben een eigen haven en zijn daarom makkelijk te combineren met een cruise. Wilt u een kleine afwijking maken van de meeste cruiseroutes dan moet u het kleinste eiland van de eilandengroep bezoeken, El Hierro. Dit is het meest westelijk gelegen eiland en hier komen niet veel cruises langs. Verder is het ook mogelijk om een cruise te maken aan boord van een zeilschip. Ook worden cruises in dit gebied vaak gecombineerd met een bezoek aan Portugese eiland Madeira.

Cruise Canarische Eilanden

Oostzee

Een bestemming waar men niet zo snel aan denkt, maar zeker niet minder spectaculair is, is de Oostzee (ook wel Baltische Zee). De meeste steden aan de Oostzee zijn voor Nederlanders onbezochte pareltjes. De bekendste steden aan de Oostzee zijn Sint Petersburg, Helsinki, Stockholm, Tallinn en Kiel. Hoewel deze steden zeker een bezoekje waard zijn kan een alternatieve route ook heel leuk zijn. Zo kunt u het Litouwse Klaipėda aandoen maar ook naar Riga cruisen. Riga is de hoofdstad van Letland en de grootste stad van de Baltische staten. Het is zeker de moeite waard om Riga te bezoeken tijdens een cruise. Zo staat het historisch centrum van Riga op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Cruise Baltische Staten

Al met al is er waanzinnig veel keus om een prachtige cruise binnen Europa te maken. Bent u ook benieuwd in de concrete mogelijkheden, of benieuwd naar alternatieven die hierboven niet genoemd zijn? Bel dan gerust onze cruise specialisten die u graag persoonlijk helpen met het samenstellen van uw droomcruise!

 Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *