MINDER PLASTIC, BETER CRUISEN

Het milieu is belangrijk. Niet alleen in ons dagelijkse leven, maar ook wanneer we op vakantie gaan. Tijdens de vakantie willen we natuurlijk vooral ontspannen, genieten en uitgerust thuiskomen, maar we houden ook steeds meer rekening met het milieu als we een vakantie plannen. Deze behoefte zien we ook terug bij onze cruiseliefhebbers. De cruise-industrie focust zich meer dan ooit om duurzaamheid in de sector te bevorderen. Grote maatschappijen als Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Costa Cruises en ook de kleinere rederijen streven ernaar om volgens de laatste milieuvriendelijke innovaties te cruisen. De nieuwste schepen van de maatschappijen voldoen aan steeds meer milieunormen. Moderne zuiveringsinstallaties, het scheiden van afval en het ontwikkelen van schonere brandstoffen dragen eraan bij dat cruisen milieuvriendelijker wordt.

Naast moderne technologieën zijn er natuurlijk ook andere milieuvriendelijke stappen die toegepast kunnen worden. In deze blog leest u alles over de nieuwste ontwikkelingen bij Norwegian Cruise Line, de maatschappij zet zich in voor het reduceren van plastic aan boord en een milieuvriendelijke vervanging. Norwegian Cruise Line heeft alle plastic flessen voor eenmalig gebruik vervangen door een plantaardige en kartonnen versie. Het gebruik van meer dan zes miljoen plastic drankflessen per jaar is hierdoor verleden tijd voor Norwegian.

Norwegian Cruise Line - verminderen van plastic

SAMEN STREVEN NAAR VERANTWOORD CRUISEN

In 2018 verwijderde Norwegian al wegwerp plastic rietjes op alle schepen en privébestemmingen. Op dit moment wordt er gekeken naar het verwijderen van plastic shampoo- en conditionerflessen voor eenmalig gebruik, dit project zal later dit jaar worden verwezenlijkt. Deze prestatie is het resultaat van een van de nieuwste inspanningen van Norwegian’s Sail & Sustain-milieuprogramma, waarmee de cruisemaatschappij laat zien mee te werken aan het beschermen van ons milieu en de oceanen.

“Dit is een speciaal en zeer trots moment voor ons”, zegt Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line. “Als toonaangevende cruisemaatschappij zijn we ontzettend blij om zo’n impact te maken door het wegnemen van plastic drankflessen voor eenmalig gebruik in onze vloot. Het is slechts een van de manieren waarop we werken aan het behoud van onze oceanen en de bestemmingen die we bezoeken. We zullen blijven streven naar milieubewuste beslissingen die onze aarde ten goede komen.”

– Harry Sommer. Bron: NCL Blog, 2 januari 2020

Norwegian heeft bij dit duurzame project de hulp ingeschakeld van JUST® Goods, Inc., een wereldwijd bedrijf voor consumentengoederen dat zich focust op de productie van producten met een verantwoorde herkomst, in een duurzame verpakking. JUST is opgericht door de Amerikaanse rapper, acteur en activist Jaden Smith en zijn familie. Al jong was hij bezorgd over de vervuiling van de oceaan en het land door plastic. JUST is een innovatieve benadering voor het inkopen en verpakken van ’s werelds meest gewaardeerde hulpbron – water. Het milieubewuste bedrijf richt zich op een model dat rekening houdt met zowel het type waterwinning als de verpakking. Deze verpakking is gemaakt van 82% hernieuwbare grondstoffen – het karton is gemaakt van bomen die groeien in verantwoord beheerde bossen, en de sluiting en zijkanten zijn gemaakt van plastic op suikerrietbasis. Een van de belangrijkste aspecten van het product is dat het water wordt gewonnen in het land waar het wordt verkocht. Zo is het bedrijf onder andere actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Australië. Door deze locale waterwinning wordt vervuilend transport zo veel mogelijk gereduceerd. JUST Water is navulbaar en recyclebaar en het bedrijf zorgt ervoor dat de meest efficiënte verzendopties worden gebruikt die beschikbaar zijn.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *