‘Plan een Cruise Maand’ Week 2: Amerika’s en Caribbean

Oktober is de CLIA ‘Plan een Cruise Maand’. Deze tweede week staat in het teken van de Amerika’s en de Caribbean. Een cruise maken naar een van de Amerika’s en de Caribbean is een hele belevenis en een keuze maken uit het grote aanbod is dan ook heel lastig. Wij van Dreamlines hebben een lijstje gemaakt van bekende en minder bekende bestemmingen in de Amerika’s en de Caribbean

Noord-Amerika

De eerste bestemming in dit lijstje is Noord-Amerika. Noord-Amerika is een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Hoewel het nog niet zo’n populaire cruisebestemming is, is het zeker de moeite waard om een cruise naar toe te maken. De 5 bekendste havens van Noord Amerika zijn Port Canaveral, Fort Lauderdale, Miami, Vancouver en Boston. De meeste cruiseschepen zullen één of meerdere van deze havens daarom ook aandoen. Gelukkig zijn de routes zeer uiteenlopend. Zo bieden Canada en de Verenigde Staten een grote veelzijdigheid aan cultuur en natuur en is geen enkele cruise hetzelfde. Zo kunt u bijvoorbeeld uw cruise beginnen in Seattle, om vervolgens langs de kust van Canada te cruisen om uiteindelijk de gletsjers van Alaska te bewonderen. Op deze manier kunt u heel veel zien in nog geen 2 weken tijd. Naast de bekende havens kunt u ook de wat kleinere havens aandoen. Zo kunt u een bezoekje brengen aan Astoria (Oregon) aan de Amerikaanse Westkust. Hier kunt u de monding van de Columbiarivier bezoeken. Verder loont het ook om een bezoekje te brengen aan New Orleans. Dit is de geboortestad van de jazzmuziek, wat nog steeds op veel plekken in de stad te horen is.

Brooklynn Bridge in New York

Midden-Amerika

Een cruise naar Midden-Amerika is vaak wat minder gebruikelijk dan een cruise naar bijvoorbeeld de Caribbean, maar dat maakt het zeker niet minder leuk! De populairste havens in Midden-Amerika zijn Belize City, Cozumel, Costa Maya, Cabo San Lucas, Puntarenas en Puerto Quetzal. Verder zijn cruises over het Panamakanaal ook heel populair. Voor velen is het een droom om eens door het Panamakanaal te varen en de omgeving is dan ook oogverblindend.

Naast de wat bekendere havens kunt u ook de wat kleinere havens eens bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een cruise maken naar Trujillo in Honduras. Trujillo is in 1502 ontdekt door Christoffel Columbus, tijdens zijn vierde en laatste reis naar ‘de Nieuwe Wereld’. Dus als u een cruise maakt naar Trujillo treedt u toch een beetje in zijn voetsporen. Ook een bezoekje aan het Mexicaanse schiereiland Yucatan is de moeite waard. Alhoewel dit eiland bij Mexico hoort wijkt de cultuur hier toch behoorlijk af van het vaste land. Hierdoor is dit een compleet andere ervaring. Verder is een bezoekje aan de Pareleilanden zeker de moeite waard. De naam van deze eilandengroep vindt zijn oorsprong in de vele parels die vroeger rond deze eilanden werden opgedoken.

Manzanillo beach, Costa Rica. Midden-Amerika

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika staat vooral bekend om haar voetbal en het warme klimaat en voor veel Nederlanders is Zuid-Amerika niet de eerste keuze als vakantiebestemming. Maar een vakantie in Zuid-Amerika is heel spectaculair. Zo kunt u een cruise maken langs de bekendere havens zoals Rio de Janeiro, Buenos Aires, Ushuaia, Punta Arenas en Valparaíso. Hoewel enkele van deze havens voor veel Nederlanders niet tot de verbeelding spreken, worden deze havens niet voor niets toch vaak aangedaan door cruiseschepen. Verder zijn de flora en fauna van Zuid-Amerika ongeëvenaard. Zo kunt u onder meer een cruise maken door het Amazonegebied. In het Amazonegebied ziet u de meest kleurrijke natuur. Ook kunt u het Utria National Park in Colombia bezoeken. Hier kunt u onder andere jaguars, apen en walvissen spotten. Verder is een bezoekje aan de Pio Xi-Gletsjer aan te raden. Dit is de grootste, niet in Antarctica gelegen, Gletsjer van het Zuidelijk Halfrond en zal een onvergetelijke indruk op u maken.

Cochamo, Chili, Zuid-Amerika

Caribbean

De Caribbean is toch wel de populairste cruisebestemming uit dit lijstje en wordt jaarlijks door veel Nederlanders bezocht. De meeste cruises naar de Caribbean vertrekken vanaf Port Canaveral, Miami of Fort Lauderdale en zullen enkele van de populaire havens aandoen. De 5 populairste havens zijn: Bridgetown, Havana, Amber Cove, St. George en Charlotte Amelie op St. Thomas. Verder zijn voor veel Nederlanders de Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire en Curaçao) populaire bestemmingen. Vooral de hagelwitte stranden in combinatie met het kunnen spreken van de Nederlandse taal, maken dit perfecte vakantiebestemmingen. Als u wat afwisseling zoekt kunt u een alternatieve route nemen. Zo kunt een bezoekje brengen aan Trois-îlets op Martinique. Dit stadje heeft historische waarde aangezien de vrouw van Napoleon Bonaparte hier is geboren. Verder is een bezoekje aan Saint John (Amerikaanse Maagdeneilanden) ook zeker een bezoekje waard. Het is het kleinste eiland van de Amerikaanse Maagdeneilanden en 60% van het eiland bestaat uit een National Park.

Hagelwit strand op Aruba, Nederlandse Antillen, CaribbeanVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *