10 tips voor een huwelijksreis op een cruiseschip

Het is niet gek dat meer en meer pasgetrouwde koppels kiezen voor een huwelijksreis aan boord van een cruiseschip. Varend over de wereldzeeën naar paradijselijke stranden en fascinerende bestemmingen, krijg je tijdens een cruise waar voor je geld en heb je daarnaast geen extra hotel- en transportkosten.

Na maanden van stress door bruiloftsvoorbereidingen, is er niets beter dan een economische en romantische reis om jezelf weer op te laden en dit bijzondere moment samen te vieren. Precies om deze redenen heeft Dreamlines een lijst gemaakt met tips om het meeste uit je huwelijksreis te halen tijdens de cruise van je dromen.

1 – Kies een rederij die bij je past

Cruisen op een schip vol met kleine kinderen of meegaan met een reis gericht op ouderen. Zo kan je huwelijksreis een aardige koude douche worden als je niet weet wat je kan verwachten. De sfeer aan boord van het schip zal dan ook cruciaal zijn voor een geslaagde reis. Daarom is het belangrijk om vooraf goed uit te zoeken welke rederij bij jouw specifieke wensen past.

Luxere rederijen zoals Azamara, Celebrity Cruises, Cunard en Silversea bieden een unieke ervaring aan boord in een intieme setting. Ben je op zoek naar een nog exclusievere ervaring, dan zijn SeaDream en Windstar uiterst geschikt. Met hun spectaculaire vloten van luxueuze yachten hebben gasten meer privacy aan boord wat is te danken aan de kleinere grootte van de schepen

Als je voorkeur uitgaat naar een meer relaxte of feestelijke sfeer aan boord, kies dan voor Holland America Line, Carnival, Royal Caribbean of Nowegian Cruise Line. Op zoek naar een Italiaanse touch? Dan is MSC Cruises ideaal, en tevens bekend om hun familiesfeer.

2 – Kies voor een exotische bestemming

Hoe minder populair de bestemming, hoe meer rust je zult terugvinden in de cruisebestemmingen. Hoe geweldig de stranden in het Caribische gebied ook zijn, tijdens het hoogseizoen (van December tot April) wordt het moeilijk om rustige romantische plekjes te vinden. Denk daarom misschien eerder aan minder bekende, maar zeker niet minder mooie bestemming zoals de Seychellen, Malediven, Fiji en Frans-Polynesië voor uw huwelijksreis.

3 – Kies een schip met exclusieve gedeelten voor volwassenen

Voor nog meer romantiek, hebben sommige rederijen zelfs exclusieve gedeelten aan boord alleen voor volwassenen, waar passagiers onder 21 jaar geen toegang hebben. Als je wilt vermijden om gestoord te worden bij de zwembaden gevuld met kinderen, of door groepen singles in een feeststemming, kun je eenvoudig je rust zoeken in de volwassenen-zone aan boord.

Sommige van deze toevluchtsoorden zijn Carnival Sernity, Princess Cruises’ The Sanctuary, Disney’s Cruise Line Quiet Cove Pool, Norwegian Cruise Line’s Spice H20, Royal Caribbean’s The Solarium and MSC’s Top 18. De luxe rederij Seadream gaat zelfs een stapje verder en geeft de mogelijkheid om een bed te boeken op het buitendek om onder de sterrenhemel te slapen.

4 – Boek een romantiekpakket

Wat is er beter dan je partner te verassen met een kamer vol met bloemen, chocoladetruffels en champagne? Zulke verwennerijen worden aangeboden door de rederijen om jouw huwelijksreis nog even iets bijzonderder te maken. Deze pakketten kunnen vooraf, tijdens de check-in en ook nog aan boord zelf worden geboekt.

5 – Kies een cruiseschip met flexibele dinermogelijkheden

De meeste rederijen organiseren diners in het hoofdrestaurant op twee vaste tijden: Elk koppel is toegewezen op één van deze tijden, zittend aan gedeelde tafels met andere passagiers. Alhoewel dit systeem de ideale mogelijkheid biedt om contact te leggen met andere reizigers, is het natuurlijk voor te stellen dat tijdens je huwelijksreis je een romantisch diner voor twee prefereert. Dus, zorg er daarom voor dat de cruise over flexibele dinertijden beschikt en je kunt kiezen wanneer, en met wie, je wilt dineren.

De voorlopers van dit concept, Princess Cruises (Anytime Dining) en Norwegian Cruise Line (Freestyle Dining) inspireerden andere rederijen zoals Carnival (Your Time Dining), Holland America Line (As You Wish Dining), Royal Caribbean (My Time Dining) en Celebrity Cruises (Celebrity Select Dining).

6 – Kies voor extra’s op je cruise als bruiloftscadeau

Royal Caribbean, Carnival, Princess Cruises en Norwegian Cruise line beschikken over een fantastisch systeem genaamd ‘Honeymoon Wishes’. Dit programma laat je bruiloftsgasten cadeau’s kiezen die je huwelijksreis nog bijzonderder maken. Bruid en bruidegom kunnen voorgeselecteerde extra’s aangeven die ze graag als cadeau zouden willen ontvangen zoals landexcursies, casinotegoed, drankenpakketten, een diner, of bijvoorbeeld een spa-voucher. Daarna kunnen de gasten deze lijst online bekijken en kiezen wat ze hen willen schenken.

7 – Kies een balkonhut

Alhoewel er menig knusse plekjes zijn voor een koppel, zullen er ongetwijfeld momenten zijn tijdens je huwelijksreis dat je verlangt naar een privébalkon. Bij het kiezen voor een balkonhut kan je tevens genieten van een heerlijk ontbijt op het balkon of genieten met een drankje tijdens zonsondergang met prachtig uitzicht en privacy.

8 – Boek een speciaal diner

Grote rederijen bieden verscheidene speciale dinermogelijkheden aan voor degenen die eens iets anders willen proberen. Sommige rederijen blinken hierin dan ook uit, zoals Silversea met hun unieke en premiere van het Relais & Chateaux restaurant op zee. Andere rederijen zoals Azamara, Princess, Carnival en Royal Caribbean bieden het super exclusieve dinerprogramma ‘Chef’s Table’ aan. Waarbij een luxe diner met een wijnproeverij kan worden gecombineerd.

9 – Vertel de bemanning dat je op huwelijksreis bent

Als de bemanning die verantwoordelijk voor jullie hut is, of de ober in het restaurant weet dat dit jullie huwelijksreis is, is de waarschijnlijkheid hoger dat je wat extra verwend wordt tijdens de cruise. Misschien wacht er wel een fles champagne, of een kaartje van de kapitein in jullie hut? Daarnaast zal de cruise zich uit de naad werken om jullie huwelijksreis zo romantisch mogelijk te maken. Disney Cruise Line heeft zelfs badges voor pasgetrouwde koppels om hun nieuwe ‘status’ te laten zien. Ook Carnival heeft een gezellige Q&A avond gericht op huwelijksreizigers waar je prijzen kan winnen.

10 – En waarom niet… trouw opnieuw aan boord!

Rederijen bieden de kans om een officieel te trouwen op volle zee aan boord van een duizelingwekkend cruiseschip. Het koppel die elkaar het ‘ja-woord’ wil geven aan boord kan beschikken over een trouwpakket dat meestal bestaat uit een boeket, champagne, taart, fotograaf, ceremoniemeester en privé locatie, en dat alles in het bijzijn van de kapitein van het schip.

 



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *