WAT IS FUTURE CRUISE CREDIT EN HOE KAN IK DIT GEBRUIKEN?

Een Future Cruise Credit (FCC) is te vergelijken met een tegoedbon. In de meeste gevallen zullen cruiserederijen de kosten van een geannuleerde cruise dekken in de vorm van een tegoed. Dit tegoed is te gebruiken voor het boeken van een volgende cruisereis in een specifieke periode.  

Het tegoed van een FCC waarvoor u in aanmerking komt wordt bepaald op basis van de standaardprijs die u heeft betaald. De oorspronkelijke reissom wordt dan verminderd met andere betaalde bedragen. Denk hierbij aan eventuele toeristenbelastingen, upgrades en extra boekingen zoals excursies (deze kosten worden vaak via de oorspronkelijke betaalmethode terugbetaald, zoals een credit card).  

U bent in aanmerking gekomen voor een FCC, maar u weet niet precies hoe u deze kunt gebruiken? Lees dan snel verder! 

Hoe gebruik ik mijn Future Cruise Credit?

Hoe kan ik mijn FCC toepassen op een nieuwe boeking?

Een FCC wordt binnen een paar weken verstuurd via e-mail, afhankelijk van de benodigde administratieve verwerkingstijd van de rederij. Het volledige bedrag van uw FCC kan worden toegepast op de standaardprijs van uw nieuwe boeking.  

Het certificaat dat u toegestuurd krijgt, is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. U kunt het dus niet gebruiken om de kosten van een cruise van iemand anders te dekken.  

Indien uw FCC een hogere waarde heeft dan uw nieuwe uitgekozen afvaart, ontvangt u dit bedrag opnieuw in de vorm van een FCC. Deze heeft hoogstwaarschijnlijk dezelfde vervaldatum en zult u verliezen wanneer deze niet meer geldig is. Wanneer uw FCC minder waarde heeft dan uw volgende afvaart, moet u dit verschil zelf betalen.  

Welke kosten dekt een FCC niet?

Afhankelijk van de rederij dekt een FCC geen kosten zoals 

  • Havenbelastingen 
  • Aanbetalingen 
  • Vooruitbetaalde fooien 
  • Excursies 
  • Uitgaven aan boord 

Belangrijke FCCtips  

  • Hoe u uw FCC kunt gebruiken, verschilt per rederij. Lees goed de algemene voorwaarden door en zorg dat u op de hoogte bent van alle informatie. U kunt ook altijd bepaalde informatie navragen door te bellen naar uw rederij 
  • Indien u een nieuwe cruise heeft geboekt met uw FCC en deze wordt geannuleerd, kunt u opnieuw dit tegoed in de vorm van een FCC ontvangen. De vervaldatum zal worden aangepast.  
  • Het is verstandig om zelf uw FCC goed te bewaren. Ga er niet van uit dat de rederij dit voor u doet! Print en bewaar uw cruisecertificaat goed, zodat u (en eventueel uw cruise expert) alle gegevens bij de hand heeft wanneer u van plan bent om een nieuwe cruise te boeken 
  • Een FCC wordt soms verward met toekomstig cruisetegoed. Toekomstig cruisetegoed wordt u aangeboden als u een cruise boekt terwijl u aan boord bent van een huidige cruise. FCC is een tegoed dat een rederij alleen aanbiedt vanwege geannuleerde, onderbroken of omgeboekte afvaarten.  


Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *