Het populaire Middellandse Zeegebied

Ontdek verschillende culturen in een kort tijdsbestek

Velen denken dat een cruise alleen perfect is als ze in een ander werelddeel zijn geweest, maar het tegenovergestelde is waar. Wist u dat Unesco in Europa prachtige werelderfgoederen heeft erkend? En dat de steden, waar deze werelderfgoederen zich bevinden, in de buurt van grote havens liggen?

Sagrada Familia

Hieronder vindt u een selectie van de vijf populairste havens in het Middellandse Zeegebied, die prachtige Unesco werelderfgoederen herbergen.

Barcelona

De populairste bestemming in Spanje en heel Europa is Barcelona met 837 cruiseschepen. Barcelona ontving zelfs in een weekend 17 cruiseschepen en 64.000 passagiers! De haven van Barcelona wordt gevolgd door de Italiaanse havens van Civitavecchia met 2.190.000 passagiers en Venetië met 1.808.000 passagiers. Barcelona is een van de mooiste en bekendste steden van de wereld en dat is niet voor niets zo. In Barcelona vind je namelijk alles. Cultuur, een bruisend nachtleven en een aangenaam klimaat waar u onder andere op het strand van kunt genieten. Ook voor de shopliefhebbers is Barcelona de juiste bestemming. U kunt de kunstwerken van Gaudi bewonderen in La Pedrera, de grote kathedraal Sagrada Familia of in het Parc Guell. De voetbalfans kunnen een bezoekje brengen aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Vanaf de cruisehaven bereik je het centrum gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer.

Rome

Rome (Civitavecchia)

Ondanks dat Rome geen haven heeft, is het één van de populairste excursie bestemmingen. In Rome is veel te doen: bezoek Vaticaanstad, het Colloseum, de pure magie in het Pantheon of de Trevifontein. Civitavecchia is zo’n 70 km van Rome verwijderd, dat is ongeveer een uur met de trein. Indien u dat niet de moeite waard vindt, dan kunt u uw tijd ook doorbrengen in de prachtige musea en stranden van Civitavecchia.

 

Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik

In 1979 is het historische centrum van Dubrovnik, dat zich in Kroatië bevindt, door Unesco toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Ondanks de schade die de stad heeft opgelopen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog is de stad nog rijk aan prachtige monumenten, pleinen en musea. Ook Copacabana Beach is de moeite waard. Dit strand verandert ’s avonds in een exotische plaats. De nieuwe haven Port Gruy, waar de Cruiseschepen aanmeren, is ongeveer 1,5 kilometer van het centrum verwijderd.

 

Valetta, Malta

Valetta

In de hoofdstad van Malta, Valetta, bevinden zich nog veel sporen van verschillende culturen, de Feniciers, Grieken en Romeinen. Het Screberras plateau biedt u prachtige vergezichten over Grand Harbor, een van de grootste natuurlijke havens in Europa. Cruiseschepen meren aan bij het Valetta Waterfond op wandelafstand van het centrum. Met de Zuiderdam kunt u onder andere bovengenoemde steden in 33 nachten bekijken. Dit cruiseschip laat u het beste van de Middellandse Zee zien. Ook de Prinsendam laat u de het prachtige Middellandse Zeegebied ervaren. Beide schepen zijn voorzien van ontspannende Wellness faciliteiten.

Istanbul, Turkije

Istanbul, Turkije

Istanbul

Istanbul is eigenlijk twee bestemmingen in één. Istanbul ligt namelijk op twee verschillende continenten en deze verschillen zijn dan ook duidelijk te zien. Enkele impressionante bouwwerken pronken op de Unesco werelderfgoedlijst zoals Het Hippodroom, de Süleymaniyemoskee en de Hagia Sophia. Laatstgenoemde is een voormalige kathedraal en moskee. Tegenwoordig is het een museum. De Hagia Sophia bevindt zich in het oude stadscentrum op het Europese deel. Vanaf de cruisehaven is het 30 minuten te voet en 10 minuten met de tram. Tenslotte moet u Istanbul niet verlaten zonder een bezoek aan de hamam, de meest bijzondere hamam is de Cagaloglu Hamami.

Cruisen in de Middellandse Zee garandeert zon, strand en een breed aanbod van culturele steden. Iedere dag ziet u een nieuw land en ervaart u een andere cultuur. Bewandel de Las Ramblas en bekijk de bouwwerken van Gaudi in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Of laat uw gedachten terug leiden naar oude tijden in het Colosseum in Rome. Of ontdek Griekenland en vaar Istanbul binnen. Wat u ook besluit, de zalige temperaturen, mooie stranden en een luxe cruiseschip zullen u altijd bijstaan.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *