Ontdek de Baltische Zee

De Baltische zee (ook wel Oostzee) wordt onder andere omringd door Scandinavische landen als Denemarken, Zweden, Finland en de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

De landen die grenzen aan de wateren van de Baltische Zee zijn rijk aan cultuur en hebben een interessant, historisch verleden. Vaak betekent een verleden vol historische gebeurtenissen dat er genoeg mooie dingen zijn om te bewonderen en dat is in dit geval ook zonder meer waar!

Neva rivier, Sint-Petersburg

Tijdens een cruise over de Baltische Zee kunt u veel van deze prachtige culturen en historische bouwwerken bezichtigen in één reis en vaak is er vertrek vanuit Nederland mogelijk! In Sint-Petersburg kunt u bijvoorbeeld van boord gaan om de pracht van de imposante paleizen te aanschouwen of een bezoekje brengen aan het indrukwekkende Hermitage, het grootste museum van Rusland met kunstwerken uit vele tijdperken. Daarnaast heeft Sint-Petersburg nog een breed aanbod aan fraaie kloosters en schitterende kathedralen, die een werkelijke traktatie zijn voor het oog.

Vele cruises over de Oostzee brengen ook een bezoekje aan de hoofdstad van Estland, Tallinn. Tallinn grenst aan de Finse Golf en is een stad met zowel gedateerde als moderne bezienswaardigheden. Zo vindt u binnen de stadsmuren het historische deel Vanalinn, wat in zijn totaliteit UNESCO-werelderfgoed is. Binnen de stadsmuren van het oude gedeelte kunt u vele bezienswaardigheden bewonderen. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om het raadshuis en oude kerken te bekijken,gezellige straten te bewandelen met leuke winkeltjes en wanneer u even toe bent aan wat rust dan kunt u heerlijk dineren in één van de leuke restaurants of een drankje doen op een terras.

Helsinki, Finland

Aan de andere kant van de Finse Golf bevindt zich de hoofdstad van Finland, Helsinki. Deze moderne stad met historische aspecten beschikt over een paar prachtige kerken en kathedralen. De Domkerk, grenzend aan het Senaatplein is bijvoorbeeld één van deze mooie kerken. In de zomer zijn de trappen voor deze kerk op zonnige dagen nagenoeg geheel gevuld. Bent u geïnteresseerd in

de Finse geschiedenis? Dan is een bezoekje aan het Nationaaal Museum zeker de moeite waard. Dit museum is niet al te groot, dus als u een paar uur over heeft op een dag is dit een uitstekende keuze om uw tijd te vullen.

Verder is Stockholm, de hoofdstad en evenens de grootste stad van Zweden, een populaire bestemming. Deze stad biedt haar toeristen een veelzijdig aanbod van mooie bouwwerken, gezellige pleinen en musea aan. Ook het Middeleuwse centrum, genaamd Gamla Stan, mag u zeker niet missen! Het pittoreske Stockholm beschikt over een goede infrastructuur, zo kunnen haar toeristen moeiteloos reizen met het openbaar vervoer.

Verder is Stockholm, de hoofdstad en evenens de grootste stad van Zweden, een populaire bestemming. Deze stad biedt haar toeristen een veelzijdig aanbod van mooie bouwwerken, gezellige pleinen en musea aan. Ook het Middeleuwse centrum, genaamd Gamla Stan, mag u zeker niet missen! Het pittoreske Stockholm beschikt over een goede infrastructuur, zo kunnen haar toeristen moeiteloos reizen met het openbaar vervoer.

Kopenhagen, Denemarken

In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken kunt u ook heerlijk vertoeven. U kunt onder andere de sfeer beleven op de terrassen van Nyhavn. Nyhavn, wat nieuwe haven betekent, is de haven van Kopenhagen en is niet alleen een welgewaardeerde toeristische trekpleister, maar ook een populaire uitgaansplaats voor de lokale bevolking. Nyhavn beschikt naast terrassen, die overigens in de zomer overvol kunnen zijn, ook over veel restaurants en bars. De meest bezochte attractie van Kopenhagen is het beeld van de kleine zeemeermin. Het beeld, wat in de haven staat, is geïnspireerd door het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen en is gemaakt door Edward Eriksen. Midden in het centrum bevindt zich het Tivoli Pretpark, een park wat open is sinds 1843. Tegenwoordig beschikt het park over 25 attracties.

Het kan ook voorkomen dat een cruise de Baltische Zee uitvaart en de reis vervolgt langs de Noorse Fjorden. De Noorse Fjorden zijn werkelijk spectaculair. Geniet van de bergachtige kust, die wordt gekenmerkt door steile wanden. Het landschap zal u werkelijk verbazen, zo heeft u vanaf het schip uitzichten op adembenemende gletsjers en watervallen. Ook kunt u leuke Noorweegse stadjes bezoeken zoals Stavanger, Alesund en de Hanzestad Bergen.

Mocht u een cruise willen waar u de wateren van de Baltische Zee betreedt, dan bent u bij verschillende rederijen, zoals TUI Cruises, MSC Cruises en Holland America Line aan het juiste adres. Deze cruisemaatschappijen bieden verschillende reizen aan met diverse schepen en afwisselende routes. Kijk op onze site voor meer informatie over de schepen en routes of bel één van onze ervaren cruise consultants.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *