Met Hurtigruten naar de Noorse fjorden: de belevenis aan boord

In deze gastbijdrage neemt onze Cruise Expert Maxime Gautier ons mee op een reis langs de Noorse fjorden. De cruise op het schip Kong Harald van de rederij Hurtigruten begon in Bergen. Maxime beschrijft zijn persoonlijke indrukken van het landschap, het eten aan boord van het schip en de excursies.

De bewonderende fjorden

HuntigrutenAlvorens ik in ga op de details van de reis wil ik u eerst iets over de rederij Hurtigruten vertellen. Het is namelijk zo dat Hurtigruten een speciale band heeft met de Noorse fjorden. Lang voordat de rederij cruiseschepen in haar assortiment had, waren de schepen van Hurtigruten de enige connectie met de buitenwereld voor de meeste mensen die in de Noorse dorpen woonden. De schepen van Hurtigruten waren post-boten en voeren langs Noorse Fjorden. En ook vandaag de dag is Hurtigrunten nog nauw verbonden met de Noren.

Houten huizen, Koningskrabben en het noorderlicht.

Na aankomst op het vliegveld van Bergen heb ik de tijd die ik had voor het in schepen gebruikt om de stad te bekijken. Met wat vers gevangen zalm en een biertje met uitzicht over het water kon ik mijzelf perfect op de reis voorbereiden.Huizen Bergen

Om vijf uur vertrok de Kong Harald vanuit de haven van Bergen. Hoe verder we van de haven vandaan waren, hoe meer we ons verbaasden over het aangezicht van deze prachtige stad. De stad lijkt te bestaan uit duizenden witte en rode houten huizen, welke prachtig oplichten in het licht van de straatlantaarns.
Vanaf het begin van de reis lag het schip stabiel in het water, ook wanneer de zee wat ruiger was, was dit niet of nauwelijks te merken.

Na het vertrek uit de haven was het al snel tijd voor het diner, wat voor mij als liefhebber van zeevruchten een absoluut genot was. Het buffet bestond uit een overvloed van koningskrabben, mosselen en zalm met de heerlijkste sauzen. Ik vond het moeilijk om te kiezen uit al dit lekkers!

Omdat Hurtigruten de laatste jaren de focus steeds meer op kwaliteit en service heeft gelegd, voelden wij ons op ieder moment comfortabel aan boord.Eten Huntigruten

In de nacht volgde dan toch nòg een verassing, net toen we op het punt stonden om de panorama-bar te verlaten werden we getrakteerd op een waar spectakel: het noorderlicht. In al mijn verbazing was ik vergeten om mijn camera te pakken om dit fenomeen vast te leggen, maar wat is dat een prachtig verschijnsel.

Rust en een prachtige omgevingLandschap Noorwegen

Om vanaf het schip naar de omgeving te kijken is heerlijk rustgevend. Noorwegen beschikt over een indrukwekkend landschap waar je uren van kan genieten. Eenmaal aan land is de omgeving ook prachtig en hier kon ik kiezen uit drie excursies: op volle snelheid een fjord oversteken in een speedboot, een drie uur durende wandeling of een reis naar het binnenste van de fjord. Ik koos voor het laatste. Tijdens deze excursie werden we omgeven door een betoverende omgeving, waar ik enorm van onder de indruk was en eigenlijk nog steeds ben.

Hurtigruten: een natuurlijke ervaring

Tijdens een reis met Hurtigruten hoeft u geen uitbundige luxe of een uitgebreid entertainment programma te verwachten. Tijdens het programma op het schip wordt duidelijk dat Hurtigruten de natuur op de eerste plek zet. Hiermee heeft Hurtigruten een zeer succesvol concept opgezet dat ook echt werkt. Ik zal dan ook iedereen aanraden om een keer op avontuur te gaan in Noorwegen. U zult dan terugkomen met vele mooie herinneringen en herinneringen aan het adembenemende landschap.

Huntigruten SchipVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *