Baby’s mee aan boord

Alle informatie over faciliteiten voor baby’s.

Steeds meer rederijen, zoals TUI Cruises, Royal Caribbean, Hapag Lloyd, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line en Disney Cruise Line, schenken aandacht aan jonge gezinnen met jonge kinderen.

kind_in_schwimmringWorden baby’s zeeziek? Ben ik geen luiers vergeten? Heb ik eigenlijk wel genoeg babyvoeding bij? En neem ik een kinderwagen mee aan boord of laat ik deze thuis achter? Jonge gezinnen denken aan duizenden vragen voordat ze op cruise gaan. Hier worden enkele tips beschreven voor jonge gezinnen die zich voornemen een cruise te boeken. Ook zal er een overzicht gegeven worden van de diensten van verschillende rederijen.

Allereerst: Maakt u zich geen zorgen, baby’s zijn niet zeeziek! Ze moeten het gevoel voor evenwicht nog ontwikkelen en daarnaast genieten ze van het wiegen op zee in combinatie met de warme zeelucht.

Gaat de kinderwagen mee het schip op? Ja, dat kan! Maar het is belangrijk dat de kinderwagen inklapbaar is vanwege het makkelijke opbergen in de hutten. Wegzetten in de gangpaden is vaak niet toegestaan vanwege verscheidene veiligheidsredenen. Voor sommige excursies is het aan te raden om een draagzak mee te nemen. Ideaal voor bepaalde omstandigheden.

Traditionele babyfoons werken over het algemeen niet aan boord, tenzij de PMR-standaard aanwezig is. In principe is het bereik in de hogere en aan de zijkantgelegen hutten beter dan in de hutten die middenin het schip liggen. Er is vaak kinderopvang aanwezig aan boord, maar houd er rekening mee dat dit over het algemeen geldt voor ouders met kinderen die geen luiers meer nodig hebben.

Belangrijk om te weten is dat het zwembad op het zonnedek meestal niet toegankelijk is voor kinderen die een luier dragen vanwege hygiënische redenen. Voor deze kinderen is er vaak een apart zwembad aangelegd welke uitermate geschikt is voor de zachte babyhuid.

3kinderinderhangematte.jpgHet is ook belangrijk om te weten dat het sinds 26 juni 2012 verplicht is om voor ieder kind en eigen paspoort of identiteitsbewijs aan te vragen. Uitsluitend een vermelding in het paspoort van de ouders is niet meer genoeg. Wanneer u van plan bent naar Amerika te gaan, is het aan te raden om een elektronisch paspoort aan te vragen. Het valt aan te bevelen om u zich minimaal twee maanden van tevoren te laten informeren op de website van Buitenlandse Zaken over de toelatingseisen van kinderen.

De plekken waar men zich kan laten behandelen tegen ziektes is voornamelijk gericht op volwassenen, dus vanwege deze reden is het niet toegestaan om kinderen van jonger dan 12 maanden mee te nemen met cruises die veel dagen op zee varen zonder enig vaste land. Op de Europese routes is het meestal toegestaan om kinderen vanaf 6 maanden mee te nemen.

 

mein_schiff_1_2_0Nu volgt een overzicht van de rederijen en schepen waarop ouders, kinderen en opa’s en oma’s heerlijk achterover kunnen leunen voor een welverdiende vakantie:

TUI Cruises heeft veel te bieden voor kinderen. Zo heeft ‘Mein Schiff’ een kinderclub aan boord, waar kinderen onder de drie jaar kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen ouders op ‘Mein Schiff 3’ en ‘Mein Schiff 4’ een extra kinderkamer vinden, waar genoeg tijd en rust voor hun lieveling aanwezig is. Meubelen zoals kinderstoelen en kinderbedjes behoren tot de vaste uitrusting van het schip. Op verzoek kunnen ook de matten, de toiletbrillen en het bad worden veranderd. Luiers en babyvoeding moeten vanuit huis meegenomen worden. Een speciaal babyzwembad is niet aan boord van het schip ‘Mein Schiff’. En daarnaast is het van belang om te weten dat er bij ‘Mein Schiff 1’ en ‘Mein Schiff 2’ niet kan worden gergarandeerd dat de babyfoons voor 100% werken. Het is natuurlijk mogelijk om de eigen apparatuur te testen.

Royal Caribbean biedt voor de jongste gasten, kinderen tussen de 6 en 36 maanden, een individuele zorg. Een babysit-service kan geboekt worden tegen een vergoeding. Voor kinderen die ouder zijn dan 1 jaar biedt de rederij een individuele zorg in de gastenverblijven van 20:00 tot 02:00. Overdag kunnen uw kinderen bij verschillende activiteiten hun vaardigheden ontdekken. Royal Caribbean biedt hiervoor een spelletjesprogramma aan voor verschillende leeftijdscategorieen.

Hapag Lloyd biedt bij het boeken van een suite op de MS Europa 2 een exclusief welkomstpakket aan. De gratis verrassing bevat een luiertas met luxe toiletartikelen, wat handige spullen voor onderweg tijdens excursies, slabbetjes en een kleine knuffel. De standaard voorzieningen in de suite bevatten een aankleedkussen, babyfoons, een reisbed, een bad, wc-brillen en een luieremmer.

MSC Cruises biedt het gebruik van de kinderclub voor kinderen met een luier aan buiten de tijden van de programma’s. De restaurants zijn voorzien van voldoende hoge stoelen. Als u iets vergeten bent, zult u een klein assortiment van toiletartikelen aan boord vinden. De minibar in de cabine kan worden gebruikt voor het koelen van de babymelk. Het eten voor de kinderen wordt op aanvraag verwarmd of gepureerd.

Norwegian Cruise Line biedt voor kinderen van 6 tot 24 maanden een peuterspeelzaal aan, die in het gezelschap van een van de ouders kan worden bezocht. Voor de zeer jonge kinderen onder de passagiers is er ook nog een extra speelkamer. Tafels en stoelen zijn verkrijgbaar in de restaurants aan boord. Een flesverwarmer, luiers en vochtige doekjes zijn in de cabine crew verkrijgbaar.

Disney Cruise Line biedt voor kinderen van 12 weken tot 3 jaar een zitgroep aan. Passagiers hebben de mogelijkheid om hun kinderen op de dag van de inscheping hier op te geven en gebruik te maken van deze service tegen wat extra kosten. De hutten van de schepen zijn speciaal ingericht voor gezinnen met kinderen, dus er is veel opbergruimte voor kinderwagens of babybedjes. Luiers, doekjes, zonbeschermingsmiddelen en soms babyvoeding zijn verkrijgbaar in de winkel aan boord. Natuurlijk zijn er kinderstoelen aanwezig in het restaurant en hier maken ze graag ook de babyvoeding of melk warm.

En tot slot het belangrijkste: Vergeet de favoriete knuffel niet en neem genoeg spenen mee.

Heeft u vragen? Voor meer informatie zullen onze medewerkers voor u klaar staan om u te helpen.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *