Gezond blijven tijdens een cruise

Cruise verantwoord!

Het wordt vaak gezegd dat gezond leven op een cruise onmogelijk is, het tegendeel is echter waar. Bekijk onze tips om verantwoord te cruisen!

joggingbaan op een cruiseschip

1. Zoek naar restaurants met gezonde thema’s

Steeds meer schepen krijgen restaurants waar men alleen maar gezonde gerechten kan bestellen, die met zorg zijn samengesteld. Het gaat hier om gerechten die weinig calorieën, suikers en een laag vetgehalte bevatten. Daarnaast krijgen de reizigers ook steeds meer keuzes voor koolhydraatarme, glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten. Zo heeft Royal Caribbean bijvoorbeeld pas geleden haar eigen gezonde restaurant op de Quantum of the Seas geopend, genaamd Devinly Decadence. In dit gezonde restaurant bevatten alle gerechten minder dan 500 calorieën.

2. Kijk voor gezonde gerechten op de kaart

Op bijna elk cruiseschip worden gezonde of vegetarische gerechten gemarkeerd met een symbool. Op deze wijze zijn de gerechten gemakkelijk te vinden en is het eenvoudiger om een gezonde keuze te maken. Disney Cruise Line heeft bijvoorbeeld pas geleden de Mickey Check ingevoerd bij restaurants op haar cruiseschepen. Gerechten die een Mickey Check krijgen, voldoen aan de Disney voedingsrichtlijnen, wat inhoudt dat een gerecht niet meer dan een bepaald aantal calorieën, verzadigde vetzuren, suiker en natrium bevat.

Basketbalveld op de Jewel of the Seas

3. Weet wanneer je moet stoppen

Wij weten dat het óóó zo verleidelijk is om nog een overvol bord van dat overheerlijke prachtige buffet op te scheppen, alleen bedenk van tevoren wel of u het helemaal op kan eten. Het zou natuurlijk heel erg zonde zijn om eten te verspillen. Het is niet alleen zonde, maar zoals iedereen weet is het ook nog eens heel ongezond om veel hele grote porties te eten. Om dit tegen te gaan kunt u bijvoorbeeld minder vaak opscheppen en een kleiner bord pakken, zodat u niet te veel kunt opscheppen.

4. De Fitnesscentra aan boord worden steeds beter

Tegenwoordig hebben cruiseschepen de modernste fitnessapparatuur! De rederijen rusten hun schepen uit met de nieuwste en leukste fitnessvoorzieningen. Zo kunt u meedoen aan een brede selectie van groepslessen, spinnen, met het eigen lichaamsgewicht trainen met TRX, met gewichten trainen en nog véél meer. Aan boord is er keuze genoeg, probeer daarom wat het beste bij u past!

5. Er zijn meerdere opties dan het fitnesscentrum

Vindt u de loopband of de gewichten maar niets? Géén zorgen, er zijn mogelijkheden genoeg om aan beweging toe te komen zonder het fitnesscentrum of de loopbaan van het schip. Aan boord zijn er namelijk tal van activiteiten, waar cruisers actief bezig kunnen zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld van een Flow Rider surf simulator gebruiken op sommige Royal Carribean schepen, wandklimmen en schaatsen. Naast de faciliteiten op het schip kunt u ook actieve excursies boeken, zoals een stad verkennen op de fiets, snorkelen en deelnemen aan watersportactiviteiten.

6. Was regelmatig uw handen

Op een cruiseschip zijn er relatief gezien veel mensen op een kleine plek. Hierdoor worden bacteriën eenvoudiger overgedragen en is er een grotere kans om ziek te worden. Daarom is het van groot belang om vaak uw handen te wassen, om zo de verspreiding van bacteriën te voorkomen.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *