TOP-10 Bestemmingen

De populairste vakantiebestemmingen

Geniet van de warmte in het Carabisch gebied of de Middellandse Zee, of ervaar het prachtige uitzicht op het koude Antarctica. In deze blog leest u informatie over verschillende bestemmingen.

panamakanal_13Er zijn heel veel verschillende bestemmingen waar men zich compleet kan uitleven. Er is voor ieder wat wils. De cruiseliefhebber die van warmte en mooie natuur houdt, kan zich prima vermaken in het Caribisch gebied. De cultuurliefhebber kan zich vermaken in Azie of Afrika waar men zijn ogen uikijkt. Maar misschien wilt u wel extreme kou ervaren op antarctica. Kortom, het kan allemaal. Hieronder zijn paar voorbeelden van bestemmingen voor u op een rijtje gezet.

Caribisch gebied

Het Caribisch gebied is voor veel Nederlanders een gewilde bestemming om eens flink te genieten. Het zonovergoten gebied met witte stranden, palmbomen en een prachtige blauwe zee maken deze bestemming zeer populair. Het gebeurt zelden dat de temperatuur beneden de 20 graden zakt. Hierdoor is het ook in de winter zeer aantrekkelijk om hier eens op ontdekkingsreis te gaan. Het gebied omvat meer dan 1000 eilanden die allemaal van elkaar verschillen: zowel in populariteit en prijs, maar ook wat betreft de cultuur.

Middellandse Zee

Voor de toerist die het liefst niet heel ver weg van huis gaat maar toch wil genieten, is de Middellandse Zee een prima optie. Hier is een goede mix van historie, cultuur en de zonnige stranden te vinden. Het Middellandse Zeeklimaat verschilt. De grote watermassa heeft invloed op de weersomstandigheden. Hierdoor zijn de zuidelijk gelegen landen relatief koeler dan de noordelijk gelegen landen. In de winter valt de meeste regen, maar desondanks is het zacht weer. Overigens kunt u voor een zonnige winter dan toch beter een cruise naar het Caribisch gebied boeken.

Panamakanaal

Het Panamakanaal staat bekend om zijn levendige havens en heldere blauwe wateren. Het kanaal is 81 kilometer lang en het bevat de verbinding tussen de Caraibische Zee en de Grote Oceaan. Het heeft internationaal gezien een belangrijke rol. Als dit kanaal niet zou bestaan, zouden schepen om Zuid-Amerika heen moeten varen. U kunt hier dus genoeg ervaringen opdoen vanwege het ontstaan van dit kanaal en de huidige betekenis ervan.

mexio_city_0Alaska

In Alaska wordt men overgoten met nieuwe ervaringen en indrukken. Het is een totaal andere wereld waarin men terecht komt zodra Alaska is bereikt. Het is daarom aan te raden een goede voorbereiding te treffen indien u een cruise naar Alaska wilt boeken of heeft geboekt. Alaska valt qua oppervlakte ongeveer te vergelijken met West-Europa. Hoewel het de grootste staat is in de Verenigde Staten, heeft het met een aantal van 800.000 weinig inwoners. Het grootste gedeelte van Alaska heeft een koel landklimaat, waarbij in de zomermaanden de grens van 10 graden celcius wordt overschreden.

Hawaii

Jungles, vulkanen en watervallen behoren allemaal tot het landschap van Hawaii. De cultuur is uniek gezien in de wereld en het gebied telt 137 eilanden die ontstaan zijn door vulkanen. Op sommige van deze 137 eilanden staan nog enige actieve vulkanen, maar er zijn ook zat slapende en dode vulkanen. In Hawaii is het heel het jaar door rond de 25-35 graden waardoor het tot een tropisch klimaat kan worden benoemd. Er wordt veel Engels gesproken, dus voor velen zal dit geen erg groot probleem zijn. Daarnaast is deze bestemming een aanrader voor elk die surfen lief heeft.

Transatlantische cruise

In veel gevalen wanneer een Transatlantische cruise ter sprake wordt gebracht, denkt men meteen aan de oversteek naar New York. U zult dan ook nooit de bezichtigde skyline van Manhatten vergeten, maar een oversteek op de Atlantische Oceaan vanuit een van de grote steden van Brazilië is ook mogelijk. Laat u zich verbazen door de vele facaliteiten op het schip en geniet van een heerlijke vakantie waarbij veel bezienswaardigheden uw verwachtingen zullen overtreffen.

Mexico

Een bezoek aan het bruisende Mexico valt aan te raden in de maanden november tot en met april. In deze periode is het namelijk veel koeler , minder vochtig en droger dan in de zomermaanden. Puerto Vallarta, Acapulco en verschillende andere havens leven en de muziek is hier een manier van bestaan. Het aantal inwoners van Mexico bedraagt ongeveer 104 miljoen waarvan er 24 miljoen in de wereldstad Mexico-stad wonen. Mexico wordt ook wel het land van de drie culturen genoemd. Het land is reusachtig groot, vol tegenstijdigheden en erg fascinerend, dus een bezoek aan dit gebied kan zeker niet ontbreken bij uw reiservaringen.

hong_kong_3_kleinAntarctica

Als u echt behoefte heeft aan iets totaal anders, dan is Antarctica ongetwijfeld iets voor u. Dit continent is vrijwel het hele jaar bedekt met sneeuw en ijs en in de zomers is Antarctica de perfecte plaats voor pinguins en andere vogels. Antarctica is groter dan Europa en Australie en wordt omringd door de Atlantische Oceaan, de Inidische Oceaan en de Grote Oceaan (volgens de oude indeling). De gemiddelde temperatuur in de winters is -40 tot -60 graden celcius en in de korte zomer wordt het over het algemeen niet warmer dan -20 graden celcius. Kortom kan er gesteld worden dat dit een uitstekende bestemming is voor mensen die houden van kou en mensen die een totaal andere en onvergetelijke reis willen ervaren.

Afrika

Afrika bezit enorm veel diversiteiten. U kunt hier oude tradities, ongewone culinaire schatten en gastvrijheid zonder grenzen ontdekken. Het landschap nodigt uit om actief te zijn. U kunt zwemmen, klimmen en wandelen op veel plaatsen in Afrika. Vooral in het noorden is er veel te beleven van de Arabische culturen en in het zuiden kan men genieten van de prachtige en indrukwekkende natuur. Kaapstad, gelegen in het verre zuiden van Afrika, staat bekend als een van de belangrijkste cruisehavens in dit continent. De miljoenenstad heeft beroemde bezienswaardigheden als de Tafelberg en Robbeneiland, dat bekend staat als het eiland waar Nelson Mandela jaren lang heeft vast gezeten. Dit zijn bezienswaardigheden die u heel uw leven bij zal dragen en die u minimaal een keer heeft moeten ervaren. In Afrika kunt u genoeg ervaringen opdoen en compleet tot rust komen.

Azië

Azië is het grootste werelddeel op aarde en is hierom ook een van de beste bestemmingen om een cruise te boeken. Het continent telt bijna 4 miljard inwoners en dat betekent dat 61% van de totale wereldbevolking in het grootste continent op aarde leeft. Azië grenst aan Europa, Afrika en Oceanië. Het is erg gevarieerd, zowel de bevolking als het landschap. Er heersen verschillende klimaten, dus er is altijd een gebied wat past bij uw behoeftes. U zult ongetwijfeld alleen maar ervaringen op doen die u nog nooit heeft meegemaakt en ook in de toekomst weinig mee zal maken. Dus als u de kans krijgt, kunt u deze niet aan uw neus voorbij laten gaan!

Naast deze top-10 aan vakantiebestemmingen staan er op de website nog genoeg andere geweldige bestemmingen. Het is zeker de moeite waard om hier ook eens een kijkje te nemen.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *