Vaar met Holland America Line naar Cuba

Holland America Line heeft weer toestemming gekregen om te varen naar Cuba! De cruises naar Cuba, met het ms Veendam, zullen vertrekken vanaf Fort Lauderdale (Florida). De eerste cruise vertrekt op 22 december 2017 en duurt 12 dagen.

De laatste keer dat HAL naar Cuba  voer is ondertussen meer dan 30 jaar geleden. De reden hiervoor waren de strengere restricties van de Amerikaanse overheid. Deze restricties zijn inmiddels verlicht en dus heeft HAL weer de mogelijkheid om naar Cuba te reizen.

De reis op het ms Veendam, zal u alles bieden wat u nodig heeft. Het schip is recent gerenoveerd, waardoor u kunt genieten van meer ruimte, comfort en nieuwe extra’s. Vooral de nieuwe spahutten zijn erg gewenst op het ms Veendam. Deze hutten bieden speciale spavoorzieningen aan en zijn gelegen in de buurt van de luxe Greenhouse Spa en Salon. Ook is het mogelijk om uw kennis over wijnen uit te breiden op deze cruise. Zo worden er wijnproeverijen gehouden op het schip. Heeft u hele mooie plaatjes geschoten tijdens de reis? Windows biedt een digitale workshop aan, waardoor u uw vakantiekiekjes op een professionele manier online kunt zetten.

Het ms Veendam op een van zijn cruises.

Tijdens de reis is het een must om met de Cubaanse bevolking en cultuur te komen. Deze cultuur is lang onbereikbaar geweest door de toenmalige regering van Fidel Castro. Veel dingen zijn daarom voor veel toeristen nog onbekend. De Cubaanse bevolking weet precies waar u moet zijn en tijdens de excursies kunt u daarom eenvoudig genieten van de Cubaanse cultuur. Zo kunt u onder andere een rondrit maken in een echte Amerikaanse klassieker, deze auto’s zijn op Cuba goed bewaard gebleven. Daarnaast heeft u ook nog de keuze uit onder andere een avondje naar de grootste nachtclub van Cuba, een rit langs de vele kunstgalerijen en musea of een bezoek aan “El Cristo”, een 20 meter hoog beeld van Jezus gemaakt van Italiaans marmer.

Naar Cuba vertrekken in totaal 11 cruises, waarvan negen 7-daagse cruises. De 7-daagse cruises zullen onder meer de hoofdstad van Cuba, Havana, aandoen.  Drie van deze cruises zullen ook in de Cubaanse stad Cienfuegos aanleggen.  De 12-daagse cruise zal beide steden bezoeken, alsook meerdere steden in de Caribbean. Buiten deze cruises zal er ook een 11-daagse voorjaarscruise zijn. Deze voorjaarscruise zal 17 maart 2018 vertrekken en zal bij beide Cubaanse steden aanmeren,  alsmede een aantal steden/eilanden in de Caribbean. De laatste 7-daagse cruise naar Cuba zal vertrekken op 18 april 2017.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *