Acht fantastische dagexcursies om jouw cruise onvergetelijk te maken

Nu cruisen steeds populairder wordt, zijn niet alleen de ervaringen aan boord belangrijk, maar ook de unieke belevenissen aan land spelen een grote rol. Hierdoor wordt er door diverse cruiserederijen een variatie van meer dan 20.000 verschillende dagactiviteiten wereldwijd aangeboden. Dit maakt het kiezen tussen alle verschillende opties lastig. Gelukkig heeft Dreamlines speciaal voor jou een selectie gemaakt van acht excursies die je zeker niet wilt missen.

  1. Zeilwedstrijd op een America´s Cup Yacht

Zeilliefhebbers opgelet. Bij deze avontuurlijke excursie wordt het cruiseschip voor een kleiner en veel snellere boot ingeruild. Maak voor een dag deel uit van de bemanning van werelds snelste zeilboten en race tegen elkaar in een spannende Regatta. Cruise naar de haven van Auckland, Nieuw Zeeland en boek deze speciale tocht bij de Holland America Line.

  1. Op een sneeuwscooter het Noorderlicht achterna

Mocht je naar het hoge noorden van Europa reizen, wil je uiteraard het welbekende Noorderlicht met eigen ogen gezien hebben. De beste kans om de spectaculaire, fel groene poollichten te spotten is op een heldere winternacht. Spring op een sneeuwscooter en volg de ervaren gids op een reis over eindeloze sneeuwvlaktes, op zoek naar de prachtig gekleurde hemels. Boek deze onvergetelijke ervaring in het noorden van Noorwegen bij Hurtigruten.

  1. Ontdek de indrukwekkende tunnels van de Vietcong

Indien Ho Chi Minh City één van je bestemmingen is, raden wij je aan om een kijkje te nemen in de tunnels van de Vietcong. Duik in de geschiedenis van Vietnam en ervaar het leven van duizenden Vietnamezen tijdens de oorlog van 1955 tot 1975. Wandel door maar liefst 250km lange tunnels en ontdek hoe nu nog zestien duizenden huishoudens daar hun dagelijks leven leiden. Deze indrukwekkende tocht wordt onder anderen aangeboden door Silversea Cruises.

  1. Helikoptervlucht over Kilauea Vulkaan

Wat is er nou spannender dan een avontuurlijke helikoptervlucht op 150 meter over een actieve vulkaan? Een helikopter zonder deuren! Norwegian Cruise Line biedt vier passagiers de mogelijkheid om over de lava van één van de meest actieve vulkanen te zweven. Deze adembenemende ervaring geeft je een adrenaline boost en spectaculaire uitzichten die je niet snel zal vergeten.

  1. Kamperen in Antarctica

Volg de expeditieleiders van Antarctica en zet je tent neer op het dichtstbijzijnde land van de Zuidpool. De deelnemers zullen volledig worden uitgerust om op dit gewaagde avontuur de mooiste belevenissen mee te maken. Indien de weercondities het toelaten, maakt  Hurtigruten het mogelijk om je voor één nacht als Roald Amundsen te voelen. Deze spannende expeditie zal ervoor zorgen dat natuurwonderen in de mooiste herinneringen worden omgezet.

  1. Duik naar het scheepswrak van RMS Rhone

Duik onder in het natuurgebied bij de Britse Maagdeilanden en ontdek het scheepswrak van de RMS. De RMS Rhone was een zeilschip die in 1876 na een orkaan in de buurt van Salt Island naar de bodem van de zee zonk. Het gebied is sinds 1980 beschermd en tevens een geliefde speeltuin voor scubba duikers. Door de sensationeel kleurrijke flora en fauna is dit een waanzinnige belevenis. Gediplomeerde duikers kunnen op hun reis via Carnival Cruise Line dit onderwater avontuur boeken.

  1. Kayak op het Panama Kanaal

Beleef een sportieve en avontuurlijke kayak excursie op een van ´s werelds grootste kunstmatige meren. Niet alleen is het uitzicht over het Gatún meer betoverend, ook varen dagelijks de meest indrukwekkende schepen over het kanaal. Daarnaast maakt Holland America Line het mogelijk tijdens het uitje de Aqua Clara Locks, die de schepen in en uit het kanaal  helpen te bezichtigen. Werkelijk een unieke ervaring die je niet wilt missen.

  1. Bewonder de lijnen van Nazca vanaf de lucht

Rond 1500 jaar voordat de Europeanen Zuid-Amerika ontdekten, woonde het Nazca gezelschap in de regio van het huidige Peru. Zij tekenden hier gigantische afbeeldingen van dieren die tot het heden nog zichtbaar zijn. Ze gebruikten hierbij speciale technieken die de kunstwerken erg bijzonder maken. Daarnaast zijn er zelfs enkele tekeningen met het formaat van een voetbalveld. Vlieg met Oceania Cruises in een klein vliegtuigje over de adembenemende taferelen en geniet van het spectaculaire uitzicht.Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *