De 20 beste cruisebestemmingen

Sommige bestemmingen lijken speciaal als aanleghaven voor cruiseschepen gemaakt te zijn. Uitbundige zeelandschappen, havens die dichtbij het stadscentrum liggen en een verscheidenheid aan toeristenattracties die makkelijk in een dag te bezichtigen zijn. Dit zijn de kenmerken die ervoor zorgen dat een bestemming een perfecte cruisebestemming wordt. Dreamlines heeft een lijst samengesteld met de twintig mooiste bestemmingen die je tijdens een cruise moet bezoeken.

1 – Barcelona, Spanje

De korte afstand tussen de haven en het oude centrum heeft ervoor gezorgd dat Barcelona één van de meest perfecte bestemmingen is voor een cruise. Na het aan land gaan ben je binnen mum van tijd op de Las Ramblas, de beroemdste winkelstraat van de stad. Daarnaast kun je vanuit de haven in minder dan 10 minuten Barceloneta Beach bereiken, het beroemdste stuk strand van de Middellandse Zee. Ook kun je de Modernisme route volgen. Deze tocht neemt je mee naar de architectonische meesterwerken van Gaudí en Muntaner en brengt je uiteindelijk bij de Sagrada Familia.

Barcelona

2 –  Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi wordt vaak overschaduwd door Dubai, maar de stad is nog steeds een parel in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. De Sjeik Zayed-moskee is zo indrukwekkend dat je eigenlijk alleen hiervoor al een keer de stad moet bezoeken. De moskee is volledig gebouwd uit wit marmer en versierd met kristallen. Tevens is dit een van de enige moskeeën waar niet-Moslims worden toegelaten om de moskee van binnen te bezichtigen. De tour kan daarna verder gaan met een middagje thee drinken in het Emirates Palace. Naast heerlijke theesoorten kun je je ook laten verwennen met een ‘Palace Cappuccino’ volledig versierd met 24 karaat goudschilfers.

Abu Dhabi

3 – Galapagoseilanden, Ecuador

Deze eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan, 973 km verwijderd van de Ecuadoraanse kust, is een uitstekende bestemming voor expeditie cruises. Aan boord van een middelgroot luxueus cruiseschip, worden cruisers in aanraking gebracht met ongerepte natuur die nog niet door massa’s toeristen is aangetast. Deze verborgen schat ligt nog steeds in dezelfde geïsoleerde atmosfeer die ervoor gezorgd heeft dat Charles Darwin in 1835 zijn evolutietheorie op het eiland schreef. Een cruise naar de Galapagoseilanden brengt je oog in oog met zeeleeuwen, inheemse reuzeschildpadden en de meest unieke vogelsoorten.

Galápagos Eilanden

4 – Panamakanaal, Panama

Een van de grootste handgemaakte wonderen in de wereld. Het Panamakanaal is niet alleen de kortste route tussen de Atlantische en de Stille Oceaan, maar ook de interessantste. Een cruise geeft je de perfecte mogelijkheid om dit project te bekijken, dat tevens een cruciale rol speelt in de wereldeconomie. Nadat het schip zich een weg heeft gebaand door de sluizen van deze beroemde doorgang, krijgen cruisers de kans om te genieten van de natuurlijke omgevingen van het kanaal.

Panama Kanaal

5 – Amazone, Brazilië

Doordat veel gebieden in de Amazone nog amper bewoond zijn en per land moeilijk bereikbaar zijn, is een cruise het perfecte middel om de Amazone te ontdekken. Riviercruises door de Amazone zijn inclusief verschillende activiteiten zoals alligators voeren, zwemmen met roze dolfijnen, fotosafari’s, vogels bekijken, inheemse stammen bezoeken of vissen op piranha’s. Het hoogtepunt van de cruise is een van de mooiste natuurwonderen ter wereld bekijken: ‘Meeting of the Waters’. Het fenomeen waar de donkere wateren van de ‘Negro River’ samenkomen met de bleke zandige wateren van de ‘Solimões’.

Amazone

6 – Mystery Island, Vanuatu

Hoe zou jij het vinden om een dag door te brengen op een onbewoond eiland zonder wegen, elektriciteit, telefoonnetwerk? Wanneer je naar het Mystery Island vaart, een stuk land in het midden van de stille Oceaan, beleef je dit unieke gevoel. Na een hele dag alleen doorgebracht te hebben in het gezelschap van palmbomen en kristalhelder wateren kun je gemakkelijk weer teruggaan naar je hut om daar te genieten van de avond.

Vanuatu

7 – Reykjavik, IJsland

De hoofdstad van IJsland, de meest ultieme bestemming voor avonturiers, is het beginpunt van de route die bekendstaat als de ‘Golden Circle’. Deze 300 kilometer lange route neemt je mee naar de mooiste natuurlandschappen van het land. Als je deelneemt aan de 9 uur durende tour bezoek je ‘Gullfoss Waterval’, ‘Haukadalur’ geisers en ‘Thingvellir National Park’. In dit nationale park kun je de Silfra breuk bezichtigen waar de tektonische platen van Eurasia en Noord-Amerika samenkomen. Duikers kunnen zelfs tussen deze platen door duiken.

Reykjavik

8 – San Juan, Puerto Rico

De ‘Boricua’ mentaliteit, waar de Puerto Ricaanse levensstijl bekend om staat, beheerst alle 5 zintuigen van een cruiser wanneer hij/zij een voet op het eiland zet. Je ziet het terugkomen in de oude stad van San Juan, in de onweerstaanbare aroma’s van de lokale gerechten, in de warme zon die het hele jaar door schijnt, in het galmende salsa ritme door de straat en in de smaak van de Piña Colada. Een wandeltocht door San Juan laat de typische Latijnse essentie, die Puerto Rico een van de meest interessantste steden in de Caribbean maakt, in elk aspect terugkomen.

San Juan

9 – Cairns, Australië

De kleine stad Cairns, gevestigd aan de Australische Oostkust, is het beginpunt van tours naar het Great Barrier Reef, een van de 7 natuurlijke wereldwonderen. Het bekijken van dit spektakel hoort bij iedereen op zijn bucketlist te staan. Het Great Barrier Reef kan op verschillende manieren bezichtigd worden. Er kan worden deelgenomen aan een snorkeltour, boottocht of een vanuit de lucht in een vliegtuigje of helikopter.

Cairns

10 – Cinque Terre, Italië

Cinque Terre, bestaande uit vijf kleine dorpjes, is een van de meest indrukwekkende bestemmingen van Italië. Deze Kleurrijke regio biedt een prachtig landschap met zee perspectief. Het dek van een cruiseschip is ongetwijfeld de beste manier om van deze Italiaanse Riviera te genieten. Het is ook mogelijk om de dorpjes tijdens een wandeltocht te verkennen. Passagiers krijgen hiervoor de kans wanneer het cruiseschip aanmeert in La Spezia. Daar is het beginpunt van de route die ongeveer 5 uur in beslag neemt. Tijdens deze route wordt je meegenomen naar de betoverende gangen van Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Verbazza en Monterrosso.

Cinque Terre

11 – Kaapstad, Zuid-Afrika

Omringd door majestueuze bergen, weelderige wijngaarden en de zee, is het geen verassing dat Kaapstad tot een van de mooiste bestemmingen in de wereld behoort. Wanneer je in deze levendige stad bent, is het zeker de moeite waard om de Tafelberg te beklimmen, Kaap de Goede Hoop te bewonderen, oog in oog te komen staan met de pinguïns op Boulders Beach, over de geschiedenis van Nelson Mandela en Robbeneiland te leren en de beste Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven.

Kaapstad

12 – Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen, de mooiste stad onder de Baltische steden, heeft 3 cruiseterminals die verbonden zijn aan het stadcentrum met een uitstekend netwerk van openbaar vervoer. De dag kan begonnen worden met een tour rondom Freetown Christiania, een zelf uitgeroepen buurt binnen de Deense hoofdstad waar de hippiedroom van een alternatieve gemeenschap nog steeds bestaat. Na de tour kun je naar de andere kant van de stad gaan om de sfeervolle Tivoli tuinen, de kleurrijke Nyhavn haven en het beroemde beeld van de kleine zeemeermin te bekijken.

Kopenhagen

13 – Kauai, Hawaii

Slechts 3% van Kauai’s gebied is ontwikkeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de grootste attractie van het eiland de ongerepte natuur is. Kauai staat ook wel bekend als het groene eiland van Hawaii, het eiland is het landschap achter meer dan 50 Hollywood films waaronder Jurassic Park en Indiana Jones. De beste manier om getuige te zijn van de adembenemende uitzichten van Kauai’s witte zandstranden, ravijnen, regenwouden en watervallen is om deel te nemen aan een 6 uur durende autotour of om een helikoptervlucht rondom het eiland te boeken.

Hawaii

14 – Santorini, Griekenland

Er is een simpele reden waarom Santorini de meest cliché bestemming is als er wordt gekeken naar de mooiste bestemmingen van de wereld: het Griekse eiland is werkelijk een van de meest pittoreske bestemmingen ter wereld. De eerste stop voor cruisers is vaak het charmerende dorpje Fira, gekenmerkt door een doolhof aan smalle straatjes en stenen trottoirs vol met winkels en restaurants. Op het busstation van Fira kun je op een hop-on hop-off bus richting het noorden van het eiland stappen. Wanneer het neerkomt op adembenemende uitzichten van witte huizen en de typische Cycladische architectuur is het dorpje Oia onverslaanbaar.

Santorini

15 – Budapest

Een riviercruise over de Donau biedt de mogelijkheid om verschillende Europese steden te bewonderen die gekenmerkt worden door romantiek en cultuur. De hoofdstad van Hongarije is een lust voor de ogen vol met musea, galerijen, cafés en indrukwekkende architectuur. Begin jouw tour door deze stad met een bezoek aan het neogotische parlementsgebouw of steek de Kettingbrug over om vervolgens de Burcht van Boeda te bezichtigen.

Boedapest

16 – Casablanca, Marokko

Deze prachtige stad die onderdeel is geweest van het Franse koloniale rijk is uitgegroeid tot een levendige stad die zich ontleed aan haar gigantische haven, de grootste in Noord-Afrika. Casablanca biedt attracties variërend van de fabuleuze Hassan II-moskee, de op twee na grootste moskee in de wereld, tot chaotische soeks die zich binnen het Medina en Arab gedeelte van de stad bevinden, slechts enkele minuten verwijderd van de cruiseterminal.

Casablanca

17 – Yangon, Myanmar

In Myanmar’s meest dynamische stad waar de gouden koepels van Boeddhistische tempels zij aan zij staan met de charmerende gebouwen uit de oude Britse koloniale architectuur. De politieke en economische isolatie heeft ervoor gezorgd dat de oude tradities van het land intact zijn gebleven. Om een de stad in een dag te bezichtigen kun je het beste de circulaire trein nemen. Deze trein neemt je mee voor een 3 uur durende reis en kost minder dan één euro. Vergeet niet om uit te stappen bij de Shwedagon Pagoda, een indrukwekkend Boeddhamonument waar per jaar duizenden pelgrims naar samenkomen.

Myanmar

18 – Ushuaia, Argentinië

Ushuaia wordt ook wel “het einde van de wereld” genoemd. Je kunt er niet per trein komen en er is maar één weg die naar dit gebied leidt, dat ook wel beter bekend staat als Tierra del Fuego. De beste manier om de gletsjers te ontdekken en de indrukwekkende Patagonia bergketen te bezichtigen is met een expeditie cruise. Daarnaast is er nog een hele grote kans dat je het grootste gedeelte van de reis doorbrengt met pinguïns, inheemse vogels, walvissen en zeeleeuwen.

Argentinië

19 – Bridgetown, Barbados

Dit Caribische eiland biedt een eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden voor alle soorten cruisers. Tevens zorgt dit ervoor dat het erg gemakkelijk is om de perfecte activiteit te vinden tijdens een stop op dit eiland. Om een overzicht van Bridgetown te krijgen, kun je het beste deelnemen aan een catamaran tour. Tijdens deze tour worden cruisers meegenomen naar de beste snorkel plekken en witte zandstranden van het eiland. Na deze tour kun je je namiddag doorbrengen bij de Mount Gay destilleerderij waar men laat zien hoe ’s werelds beste rum wordt gemaakt.

Barbados

20 – Philipsburg, St. Maarten

St. Maarten heeft alle aspecten die nodig zijn voor een perfecte dag in de Caribbean: azuurblauwe wateren, belastingvrij winkelen en de vriendelijke gastvrijheid van de Caribische bevolking. Het eiland heeft zelfs een vliegveld naast het strand liggen, iets wat je niet vindt op de nabijgelegen eilanden. Groepen mensen verzamelen zich op het strand om weggeblazen te worden door de straalmotoren van vliegtuigen, die een paar meter van Maho Beach opstijgen of landen. Daarnaast is er nog een andere unieke attractie op het eiland. Wanneer je op St. Maarten bent kun je zelfs tegelijkertijd twee verschillende landen bezoeken. Cruisers kunnen gemakkelijk de grens die St. Maarten van het Franse St. Martin afscheidt oversteken.

St.Maarten



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *