Ontspannen en emissiearm reizen met het nieuwe E-Motion schip van A-ROSA

Geruisloos over de rivier varen en genieten van de prachtige landschappen – met het nieuwe schip van A-ROSA is dit geen toekomstmuziek meer, maar kunt u binnenkort zelf genieten van deze bijzondere ervaring. Zelfs de naam van het nieuwe riviercruiseschip klinkt veelbelovend, “E-Motion” staat namelijk voor duurzaam en milieuvriendelijk reizen over de rivieren.

Wat het nieuwe schip onderscheidend maakt, is het verder ontwikkelde voortstuwingsconcept. Dankzij een nieuw type luchtbeltechnologie wordt het brandstofverbruik aanzienlijk verminderd. Het E-Motion schip is tevens uitgerust met een batterijaandrijving en kan zo de steden emissievrij en vrijwel geruisloos binnenvaren.

Net als alle andere schepen in de vloot van A-ROSA, is het E-Motion schip uitgerust met een walstroomaansluiting, wat betekent dat de batterij ’s nachts kan worden opgeladen en het schip op dezelfde geruisloze manier uit de stad kan vertrekken. A-ROSA heeft dan ook zorgvuldig de steden uitgekozen die het E-Motion schip langs de Rijn zal aandoen. Deze steden zijn allemaal voorzien van walstroomsystemen. Het duurzame concept is daarom niet alleen goed voor de passagiers, maar ook de steden waar het E-Motion schip zal aanmeren zullen blij zijn met deze verbeterde milieutechnologie.

E-Motion voor iedereen

Het nieuw ontworpen A-ROSA schip is op veel manieren anders dan zijn voorgangers. Met ongeveer 17 meter zal het aanzienlijk breder zijn dan veel andere riviercruiseschepen. Het schip biedt veel ruimte – zodat vooral gezinnen met kinderen zich comfortabel aan boord voelen. Standaardhutten van 20 vierkante meter met een balkon en familiehutten van 28 vierkante meter, voor maximaal vijf personen, zorgen ervoor dat families zich gemakkelijk kunnen bewegen. Ook zijn deze hutten gelegen in de zogenoemde ‘Family Area’ met een Kids Club, zodat ouders en kinderen zorgeloos kunnen genieten. Op deze manier zet A-ROSA nieuwe normen op de waterwegen. Waar we vroeger misschien dachten dat een riviercruise voornamelijk geliefd is onder ouderen, is het E-Motion schip voor iedereen toegankelijk en voor alle leeftijden een absolute aanrader. Het wordt ook het eerste rivierschip op de Rijn met vier dekken – de meeste andere schepen hebben er drie. Dankzij dit extra vierde dek krijgt u nu de mogelijkheid om te genieten van een ruim zonnedek met twee zwembaden.

Talrijke plekken aan boord nodigen u uit om te ontspannen en te genieten van de rivierlandschappen langs de Rijn en prachtige stadspanorama’s. Volwassenen kunnen afkoelen in het 23 vierkante meter grote zwembad en kinderen in een ondiep zwembad. Een extra grote spa- en wellnessruimte zorgt voor extra ontspanning.

Het schip, bestemd voor de noordelijke Rijn, zal in het eerste seizoen in totaal vijf verschillende routes varen van Keulen naar de Nederlandse en Belgische steden. Prachtige steden uit ons eigen land, zoals Amsterdam en Rotterdam, staan op de planning. Daarnaast kunt u ook genieten van de gezellige steden bij onze zuiderburen, zo bezoekt u onder andere Antwerpen. Dankzij overnachtingen biedt A-ROSA de mogelijkheid om steden intensief te verkennen. De ontspannen rivierervaring wordt afgesloten met een speciale rivierdag, die beschikbaar zal zijn op alle riviercruises op de laatste reisdag. Na een gezellige en interessante excursie kunnen gasten een laatste dag aan boord van het E-Motion schip doorbrengen.

Reizen tijdens kerst en nieuwjaarsavond

In de herfst en winter van 2021 staan reizen van vier en vijf nachten op het programma. Deze zijn ideaal voor ontspanning tijdens de feestdagen of voor uitgebreide kerstinkopen. De reizen van een week met Kerstmis en Nieuwjaar zijn nieuw. Kerstavond is bijvoorbeeld te beleven in Amsterdam en de jaarwisseling in Rotterdam.

Wilt u graag meer informatie, of bent u benieuwd naar een riviercruise met A-ROSA of misschien met de rederij Feenstra Rijn Lijn uit ons eigen land? Neem dan een kijkje op onze site of neem contact op met onze behulpzame cruise specialisten door te bellen naar 020 220 4141.  Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *