Costa Editie: Onze populairste schepen

Costa Cruises is bekend in de cruise wereld. Zelfs al u (nog) niet op een cruise bent geweest, is de kans groot dat u weleens van Costa hebt gehoord. Costa wordt erkends als een van de beroemdste cruisebedrijven en maakt ook deel uit van de Colossal Carnival Corporation & plc Group. Met een vloot van 12 schepen vaart Costa over de hele wereld, trots met de Italiaanse vlag.

Het succes van Costa Cruises begon in 1948, toen de eerste transatlantische reis passagiers vervoerde van de stad Genua naar Buenos Aires tijdens een 16-daagse overtocht. In de afgelopen 70 jaar is de focus van het bedrijf geëvolueerd en draait het er niet alleen meer om dat passagiers van A naar B kunnen komen, maar gaat het om de gehele reiservaring. Daar horen natuurlijk entertainment, lekker eten, comfort en de onmisbare Italiaanse gastvrijheid bij.

Uit de gegevens van Dreamlines blijkt dat Costa Cruises een van de meest populaire cruisemaatschappijen in ons internationale aanbod is. In de afgelopen 12 maanden ging 15% van de Costa boekingen naar Costa Diadema, 13% naar Costa Favolosa, 11% naar Costa Magica en 10% van de boekingen werd toegekend aan Costa Fascinosa, Costa Fortuna en Costa Mediterranea.

Wanneer we een kijkje nemen in de beoordelingen, wordt al snel duidelijk waarom Costa Diadema de favoriet onder onze klanten is:

Wat zeggen onze klanten?

“Het was onze eerste cruise en het overtrof zeker onze verwachtingen. Alles was perfect, van aan boord gaan, de service van de bemanning en het eten tot aan de evenementen aan boord – alles was fantastisch geregeld.”

Bruno, 25-34 jaar oud (Brazilië).

“Het personeel was erg aardig en behulpzaam. Uitstekende organisatie en een fijne atmosfeer aan boord. De cabine was schoon, licht en functioneel. ”

Elena, 25-34 jaar oud (Italië)

“De kamer was erg schoon en netjes. Handdoeken in de badkamer werden dagelijks verschoond en de schoonmaak was altijd tot onze beschikking. Onze ober in het restaurant was altijd in een goed humeur en hij anticipeerde op onze keuzes. We hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Over het algemeen heeft al het personeel ons vriendelijk en behulpzaam behandeld. Het is ook vermeldenswaardig dat alles zo goed gestructureerd was aan boord, zo goed zelfs dat we de vele passagiers aan boord niet eens opmerkten. Ik bedank de kapitein die ik toevallig in de lift heb ontmoet, zeer vriendelijk. Dank aan alle medewerkers van Costa Diadema die ons een droomreis hebben geboden met een droomservice op een droomschip!”

Annemarie, 44-59 jaar oud (Duitsland)

Costa Diadema

Als u op zoek bent naar een cruise die geschikt is voor gezinnen, is Diadema uw schip. Met een heel dek gewijd aan kinderen en boordevol spanning en activiteiten, waaronder een 4D-bioscoop en een Grand Prix-simulator, staat plezier centraal op dit schip. Kinderen kunnen smullen in de Amarillo ijssalon en vrij zwemmen in het kinderzwembad dat is uitgerust met een piratenschip en een kasteel. Ze kunnen stoom afblazen in de laserzone en verdwalen in het kronkelende doolhof.

Maar niet alleen voor de kinderen is het gezellig aan boord! De volwassenen kunnen genieten van de Oasis en Samsara Spa, waar u tot rust kunt komen in de sauna, Turkse baden, de fitnessruimte en nog veel meer! Kies uit acht jacuzzi’s, drie zwembaden en geniet van het prachtige schuifdak!

Als het gaat om dineren, kunt u een traditionele Italiaanse flair verwachten. Kies uit zeven restaurants, elf bars en lounges en een brouwerij. U zult geen honger hebben aan boord van een Costa schip!

Wat zeggen onze klanten?

“We werden overspoeld door het zorgzame en attente personeel aan boord – elk lid heeft hard gewerkt om onze vakantie onvergetelijk te maken. Dit is veruit de beste cruise waar we op zijn geweest. Alles aan boord was vlekkeloos en volledig uitgerust naar al onze behoeften. Het eten was van de hoogste kwaliteit en werd mooi gepresenteerd. De avondshows waren van topkwaliteit en fantastisch entertainment. ”

LilyLouie, 44-59 jaar oud (VK)

Costa Favolosa

Dit schip is overweldigend – met een focus op sport, ontspanning en lekker eten. Costa Favolosa is veelzijdig en het is de perfecte cruise voor elke route en ‘schittert als een juweel’, waar u sierlijke kristallen, marmer, onyx en albast vindt ‘die de elegantie van elk detail benadrukken’.

Ook Favolosa is een familie georiënteerd schip en biedt een zwembad, alleen voor kinderen, dat is uitgerust met een waterglijbaan. Daarnaast kunnen de kinderen naar een disco, een 4D bioscoop en een buiten sportveld. Voor de volwassenen, op zoek naar hun welverdiende wellness- en ontspanningsplekken, is dit het ideale schip. Zorg ervoor dat u naar de 6200 m² grote Samsara Spa gaat, deelneemt aan een sportles of een speciale behandeling boekt!

Costa Favolosa wordt omschreven als een ‘zwemparadijs’ met een gevarieerd scala aan amusementsprogramma’s. Mocht dit uw eerste cruise zijn, dan zult u genieten van het plezier, het entertainment en het Italiaanse eten aan boord.

 Wat zeggen onze klanten?

“We hebben verschillende workshops voor Arts & Crafts bijgewoond en we hebben het schip verlaten met leuke, bruikbare items en daarnaast hebben we ook een aantal nieuwe talenten verworven. Ik zou alleen willen dat de water- en aerobicscursussen vaker, en op reguliere tijden, worden georganiseerd! De avondshows waren top, inclusief de talentenjacht van de crew de laatste avond. We hebben vooral genoten van Sinagoga. ”

Robert, 60-75 (Frankrijk)

Costa Magica

Een interessant schip, dat passagiers inspireert en uitnodigt om op verkenning te gaan. Als u van kunst houdt, zult u ongetwijfeld een liefhebber zijn van dit schip. Ontworpen door de Amerikaanse architect Farcus, is Costa Magica ontworpen met een verhaal achter alles wat u tegenkomt. Hij drukte zijn liefde, bewondering en visie uit voor de schoonheid van Italiaanse plaatsen en regio’s. U zult zelfs dekken vinden die zijn vernoemd naar de grootste kunsternaars uit de Italiaanse geschiedenis.

Dit schip is ontworpen met de volwassen mens in gedachten; omringd door 5500 kunstwerken – waaronder stukken van de prestigieuze Brera Academie – is elke hal verrijkt met fenomenale kunstwerken. Als u meer van de podiumkunsten houdt, dan zult u blij zijn dat er ook een theater aan boord is, waar entertainment in Vegas-stijl plaatsvindt.

Volledig uitgerust met vier restaurants – inclusief een zelfbedieningsbuffet, elf bars, een wellnesscentrum, vier zwembaden, vijf bubbelbaden en een joggingbaan in de buitenlucht – is er simpelweg geen tijd om u te vervelen op Costa Magica!

Wat zeggen onze klanten?

“De service was uitstekend. Obers waren aardig en onderhoudend. Het schip was modern en zeer schoon. Excursies waren leuk om aan deel te nemen en goed gedaan. ”

Elias, 24-34 jaar oud (Zweden)

Costa Fascinosa

Met een gewicht van 114.500 ton biedt dit schip voldoende ruimte voor plezier en glamour. Ga terug in de tijd en waan u in Old Hollywood! Kunstliefhebber? Er zijn 329 originele kunstwerken aan boord te koop. Costa Fascinosa is een eerbetoon aan het theater; navigeer u een weg door het schip en stuit op beroemde namen zoals Zhivago, Aida, Tosca en meer. Daarnaast is het schip ook een geweldig schip voor gezinnen! Een Aqua Park, Grand Prix Simulator, 4D Cinema, kinderzwembad, vijf jacuzzi’s en vier zwembaden zorgen voor veel vermaak.

Onze eigen Braziliaanse Dreamlines-verslaggever bezocht eerder deze maand Costa Fascinosa en vertelde over haar hoogtepunten en ervaringen aan boord van dit prachtige schip:

Onze eerste avond aan boord ging van start met een leuke verrassing; een levendig welkomstfeest met veel muziek en plezier. We kwamen er al snel achter dat de themafeesten ‘White Party’ en ‘Tropical Party’ ook zouden plaatsvinden tijdens onze cruise! De White Party begon in de lobby van het schip en eindigde op het pooldeck. Dus – neem uw mooiste kleding mee en geniet! We raden aan kleding mee te nemen in de kleuren wit, rood of groen (met een mooie bloemenprint) voor de Italiaanse avonden en een elegante outfit voor de gala-avonden.

Het volledige schema van uw cruise met informatie, tijden en activiteiten is te vinden in het gedrukte dagelijkse programma, dat elke avond in uw hut óf via de Costa App wordt geleverd (download de app voor u aan boord gaat en geniet van de faciliteiten tijdens de reis).

Het hoofdrestaurant Otto en Mezzo biedt een dinermenu van maximaal zes gerechten, met elk drie opties om uit te kiezen. Alle gerechten waren erg lekker en werden prachtig gepresenteerd. Als u geen vlees eet, hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken. Het menu is uitgebreid en dan ook voorzien van vegetarische opties. Heeft u andere specifieke voedsel- of dieetbeperkingen? Dan raadt Costa Cruises aan om deze informatie tijdens het reserveren te verstrekken.

Costa Cruises biedt ook uitstekende excursies aan wal om uit te kiezen. We gingen op een excursie naar het charmante Aix-en-Provence toen Costa Fascinosa in Marseille aankwam. Deze universiteitstad is ook het politieke en culturele centrum van de Provence en ligt op 30 minuten rijden van Marseille. De rondleiding duurde ongeveer vijf uur en eindigde met een heerlijke wijn- en kaasproeverij. Een echte aanrader!

Om onze ervaring aan boord van Costa Fascinosa af te ronden, interviewden we de hotelmanager van het schip voor u, Stefano di Noia. Klik hier om het volledige interview te lezen.

 

Wilt u graag meer informatie, of bent u benieuwd naar een reis met Costa Cruises? Neem dan een kijkje op onze site of neem contact op met onze behulpzame cruise specialisten door te bellen naar 020 220 4141.  

 



Voeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *