Amsterdam guide: 18 tips voor een bezoek aan onze hoofdstad

Amsterdam is in 2016 benoemd tot beste cruisebestemming, en dat is niet voor niks, de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten in Amsterdam maken deze stad tot een geweldige bestemming. Van de monumentale grachtenpanden en grachten, tot culinair hoogstaande restaurants en de gezellige Amsterdamse bruincafés. Amsterdam is niet alleen een geweldige bestemming maar vanuit Amsterdam vertrekken ook veel cruises naar de meest prachtige bestemmingen van de wereld. In de Amsterdam cityguide van Dreamlines vindt u alle aanbevelingen, van ons en Amsterdamse bloggers voor een geslaagde tijd in Amsterdam!amsterdamcg

1. Baja Bikes | 2. Brouwerij de Prael | 3. De Dam en het Paleis | 4. Cruise over de grachten met Blueboat | 5. Restaurant Jacobsz | 6. Rijksmuseum | 7. Anne Frank Huis | 8. Albert Cuypmarkt | 9. ARTIS | 10. I Amsterdam Sign | 11. Van Gogh Museum | 12. Vondelpark | 13. Leidseplein | 14. Rembrandtplein | 15. Negen Straatjes | 16. Foodhallen | 17. NEMO | 18. Koninklijk Theater Carré

1) Baja Bikes: Fietstour door Amsterdam

Amsterdam is dé fietshoofdstad van Europa. Tijdens de 3 uur durende fietstour fiets je op een rustig tempo door de stad en ontdek je de bekende maar ook de onbekende delen van de stad. De lokale gids zal je alles vertellen over onder andere het Vondelpark, de Amsterdamse grachten en de Wallen, maar zal ook zeker het Leidse Plein en de Jordaan niet overslaan. Tijdens de tour is er genoeg tijd om de gLogo Baja Bikesids vragen te stellen en foto´s te maken. De tour is makkelijk online te boeken, te wijzigen en eventueel te annuleren. De tour is geschikt voor iedereen!


[email protected]
+34646252199Bereikbaar van 9 tot 21 uur, 7 dagen per week

2) Brouwerij de Prael

 Als je op de Wallen speciaalbier wilt drinken in plaats van lauwe vaasjes met schimmig bier, dan moet je bij Brouwerij de Prael zijn. Een ontzettend gezellige brouwerij met groot proeflokaal. Ze serveren minimaal zes verschillende soorten bier en lekker eten aan de lange tafels, zithoekjes of in de oud Hollands ingerichte huiskamer. Als je er overdag bent, kun je direct ook een rondleiding door de brouwerij doen, hoef je ook geen uren in de rij te staan bij dat attractiepark van Heineken. Ten slotte is het misschien leuk om te weten dat de Prael een sociale werkplaats is, maatschappelijk verantwoord genieten dus!

Oudezijds Armsteeg 26 • 1012 GP AMSTERDAM | Ma. – Wo.: 12:00 – 00:00 uur • Do. – Za.: 12:00 – 01:00 uur • Zo.: 12:00 – 23:00

Bourgondisch Amsterdam

 

De mannen van Bourgondisch Amsterdam beschrijven alles wat zij tof vinden in en aan Amsterdam in hun lifestyleblog.

3) De Dam en het Paleis op de Dam

de damEen dwars door de Amstel gelegen afsluiting, dat was de oorspronkelijke functie van het plein. Als verbinding tussen twee dorpen. Tegenwoordig zie je daar weinig van terug en is het een plek van samenkomen geworden. Voor demonstraties, toespraken, bijeenkomsten en de nationale herdenking. Om De Dam heen heb je luxe winkels zoals De Bijenkorf en Magna Plaza maar ook toeristische trekpleisters zoals De Nieuwe Kerk, Madame Tussauds en het Nationaal Monument. Het is een levendig plein waar mensen over de hele wereld bij elkaar komen!

Dam • 1012 KB AmsterdamHet Paleis is zo vaak mogelijk voor het publiek geopend, klik hier voor actuele openingstijden

citytriptips

 

Christiaan van Citytriptips deelt op zijn website zijn reiservaringen en geeft daarbij nuttige informatie en tips over verschillende steden in het binnen- en buitenland.

4) Cruise over de grachten met Blue Boat

Welkom bij Blue Boat! Onze luxueuze boten liggen klaar om u mee te nemen door de vele grachten die de stad rijk is. De Amsterdamse grachten zijn onlangs benoemd tot UNES1610_blueboat_nwlogoCO werelderfgoed en tijdens onze 75 minuten durende City Canal Cruise zult u zien waarom. Het is absoluut de meest ontspannende & leuke manier om de stad te verkennen!

De rondvaart neemt u mee langs alle bekende en bijzondere plekken in de stad zoals het Anne Frank huis, de prachtige grachtenpanden op de Prinsengracht, het ij, het centraal station, de Amstel met zijn beroemde Magere brug en de Westerkerk waar Rembrandt begraven ligt.

Stadhouderskade 30 • 1071 ZD Amsterdam | Klik hier voor de mogelijkheden en boekingen

5) Restaurant Jacobsz

jacobsz-amsterdam-restaurant

Alleen het pand is al te gek voor woorden. Jacobsz vind je in het voormalig regthuys aan de Ringdijk in Amsterdam Oost. In de keuken that’s where the magic happens, want wat kunnen ze hier koken. De ene na de andere culinaire creatie verschijnt hier op tafel. Als je houdt van smaakexplosies zit je hier goed. Dat goed eten niet duur hoeft te zijn, bewijzen ze bij deze stijlvolle foodspot. Tel daarbij op een top bediening en fijne wijnen en je snapt wel waarom dit restaurant mijn favoriet is.

Ringdijk 1 • 1097 AA AmsterdamMa. – Vrij.: 17:30 – 00:00 uur • Za. – Zo.: 12:00 – 00:00 uur

bysam-susam-pang

Sam van de blog BYSAM, neemt u mee naar culinaire hotspots van Amsterdam, en zelf geeft ze ook nog eens culinaire tips. Met haar blog deelt Sam haar culinaire ontdekkingen!

6) Rijksmuseum

RijksmuseumVanaf 2003 werd het Rijksmuseum 10 jaar lang verbouwd en in 2013 was het eindelijk zo ver: de grote heropening. Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland, er zijn meer dan 80 zalen met meer dan 8000 kunstwerken van Nederlands grootste kunstenaars.

Het meest bekende kunstwerk in het Rijksmuseum is waarschijnlijk de Nachtwacht van Rembrandt maar in het museum hangen ook werken van onder andere Johannes Vermeer en Frans Hals.
Het Rijksmuseum is voor iedereen een must om te zien, zeker na de renovatie is het museum zeer indrukwekkend, voor jong en oud.

Museumstraat 1 • 1071 XX Amsterdam | Elke dag geopend van 09:00 – 17:00

7) Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Anne Frank is natuurlijk zeer bekend door het dagboek dat zij schreef in het ‘Achterhuis’, de plek waar zij met haar familie was ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht 263 was die plek waar zij zaten ondergedoken. Dit huis is nu een prachtig monument ter nagedachtenis aan Anne Frank. Tijdens een bezoek aan het Anne Frank Huis zult u precies zien hoe Anne samen met haar familie zat ondergedoken.

Prinsengracht 263-267 • 1016 GV Amsterdam
 | Nov. t/m Mar. 09:00 – 19:00 & Apr. t/m Okt. 09:00 – 22:00

 

8) Albert Cuypmarkt

Midden in de Pijp, misschien wel de meest Amsterdamse buurt in Amsterdam, ligt de Albert Cuypmarkt. De ‘Cuyp’ is al jaren lang de plek waar veel Amsterdammers maar ook toeristen komen om boodschappen te doen, te winkelen of gewoon rond te struinen langs de diverse marktkramen. Op deze gezellige markt is van alles te vinden bij een van de bijna 300 marktkramen: van typisch Hollandse lekkernijen als stroopwafels en verse Haring tot groenten en kleding. Een bezoek aan de Albert Cuypmarkt is misschien wel de beste manier om je in het ‘echte’ Amsterdam te wanen.

Albert Cuypstraat • 1073 BD Amsterdam | Ma t/m Za 09:00 – 17:00

 

9) Meer dan alleen Aapjes kijken

ARTIS

Artis is al sinds 1838 de plek in Amsterdam waar natuur, cultuur en erfgoed samen komen. Artis is niet alleen een dierentuin met de meest spectaculaire en exotische dieren maar er is ook een heus microben museum. Artis is opgericht om het behoud van de natuur te stimuleren, en een bezoek aan dit prachtige dierenpark leidt ook echt tot meer respect voor alles wat leeft.
Artis is leuk voor alle leeftijden, iedereen wordt verrast door de dieren die samenleven op de Savanne, in het Apenhuis en het Vogelhuis.

Plantage Kerklaan 38-40 • 1018 CZ AmsterdamARTIS is elke dag van het jaar geopend

 

10) I Amsterdam sign

I Amsterdam

I Amsterdam is het motto van de stad en is als grote letters op diverse plekken in de stad te zien. De meest bekende plek is op het Museumplein, daar komen vele mensen om de letters te fotograferen en er zelf mee op de foto te gaan. Op Schiphol staan ook de I Amsterdam letters en de derde set reist de stad rond en komt vaak op speciale evenementen te staan.
De I Amsterdam letters zijn de perfecte manier om echt te realiseren dat u in Amsterdam bent, pak dus uw kans wanneer u in Amsterdam bent en bezoek de I Amsterdam letters!

Hobbemastraat 19 • 1071 XZ Amsterdam 

11) Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Een museum compleet gewijd aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh met zo’n 500 tekeningen, 200 schilderijen en 700 brieven van deze meesterkunstenaar. Het museum is zeer indrukwekkend, met een prachtige collectie die de ontwikkelingen die Van Gogh gedurende zijn carrière doormaakte prachtig laat zien.
Tip: koop uw toegangskaartje van tevoren via internet om de wachtrij bij de kassa’s te vermijden.

Museumplein 6 • 1071 DJ Amsterdam | Dagelijks geopend van 09:00 – 17:00 en op vrijdag tot 22:00

12) Vondelpark

Vondelpark

Het Vondelpark is het meest bekende park van Amsterdam. Dit is een heerlijke plek om zomers met vrienden en familie te vertoeven, of te sporten. Maar ook in de seizoenen dat het wat kouder is, is het Vondelpark een prachtige plek om te zijn, in de herfst kleuren de bladeren van de bomen in ongekend mooie kleuren en in de winter is het Vondelpark ook een magische plek.
Wanneer u in Amsterdam bent is het Vondelpark een prachtige plek om eens heerlijk te wandelen en alle zorgen van u af te zetten door te genieten van de prachtige omgeving.

13) Leidseplein

Leidseplein

Het Leidseplein is een gezellig plein in het centrum van Amsterdam. Het Leidseplein dankt zijn naam aan de Leidsepoort die tot 1862 op deze plek stond en het begin van de weg naar Leiden was. Tegenwoordig is het Leidseplein een bekend uitgaansgebied met gezellige terrassen, bars en clubs maar ook theaters en andere horecagelegenheden.
Op en rondom het Leidseplein is dus altijd veel te doen en te beleven. Het is een echte ontmoetingsplek voor toeristen maar ook veel Amsterdamse locals komen hier samen. In de zomer kan je er heerlijk op het terras zitten maar ook in de winter is er genoeg te doen, zoals schaatsen op de jaarlijkse schaatsbaan.

 

14) Rembrandtplein

Rembrandtplein

Het Rembrandtplein is vooral bekend om de vele horecagelegenheden die aan het plein grenzen en daarom is dit dan ook een van de meest bekende uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Het Rembrandtplein is dan ook de perfecte plek om eens heerlijk in een van de bars of op een van de terrasjes te gaan zitten en van een heerlijk drankje te genieten.

 

15) Negen Straatjes

Negen straatjes

De Negen Straatjes zijn een aantal winkelstraatjes in Amsterdam die de beroemde Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel met elkaar verbinden. In de hippe en trendy winkels kan er van alles worden gekocht, van kleding en accessoires tot kunst en meubels. Iedereen kan hier terecht om een dag heerlijk te winkelen. Moe en hongerig na het shoppen? Geen probleem want ook in de Negen Straatjes kunt u terecht voor een heerlijke lunch, ontbijt of een uitgebreid diner in een van de horecagelegenheden.

 

 

16) Foodhallen

Foodhallen

De Foodhallen in Amsterdam West, in de oude tramremise is de nieuwe hotspot voor foodies. De ruime variatie aan stands biedt voor ieder wat wils. Hoewel de keuze misschien lastig lijkt kan het eigenlijk niet mis gaan bij de Foodhallen, hier zal je nooit met een hongerig gevoel weg gaan.

Bellamyplein 51 • 1053 AT Amsterdam | Zo. t/m Do. 11:00 – 23:30 & Vrij. en Za. 11:00 – 01:00

 

17) NEMO

NEMO

Foto: DigiDaan

Het Sciencemuseum NEMO is de plek om te leren over de wetenschap en technologie. Fenomenen als elektriciteit, geluid, licht en zwaartekracht komen allemaal aan bod in dit leerzame museum. De zogenaamde NEMO-manier is het leren door vragen te stellen en zelf na te denken tijdens het bezoek. Bezoekers worden uitgedaagd door mee te doen aan verschillende experimenten en spelenderwijs te leren over de wetenschap.

Oosterdok 2 • 1011 VX AmsterdamNEMO is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00-17:30 uur

 

18) Koninklijk Theater Carré

TheaterKoninklijk Theater Carré is een theater met een lange geschiedenis, ooit begonnen als circus. Nu zijn er allerlei prachtige en uiteenlopende voorstellingen te zien in het theater. Een bezoek aan dit theater voelt altijd speciaal, al is het alleen al door het prachtige gebouw. Dus wanneer u de tijd heeft, is een bezoek aan Koninklijk Theater Carré het zeker waard, ook al gaat u alleen even naar binnen om de sfeer te proeven.

Amstel 115-125 • 1018 EM Amsterdam | Klik hier voor de actuele voorstellingen

Alternatieven voor een gezellig avondje uit zijn ook het Concertgebouw en club Paradiso. Het Concertgebouw wordt beschouwd als een van de beste concertgebouwen ter wereld en in club Paradiso worden dagelijks meerdere optredens gehouden waaronder vaak grote namen.

 

download-button-infographicVoeg commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *